Нашият Владо Илиев – 6-ти за Световната купа в Словения

* Троянецът надбяга олимпийския шампион Устюгов (Русия) и записа най-доброто постижение за мъжкия ни биатлон за последните 23 години

Владимир Илиев, Поклюка (Словения)
ТРОЯНЕЦЪТ Владимир Илиев направи страхотно бягане в третия кръг от Световната купа (зимния център Поклюка, Словения, 13 декември 2012 г.) и със 6-тото си място в спринта на 10 км записа най-доброто постижение за българския мъжки биатлон за последните 23 години. Големият ни бегач – който е възпитаник на троянската школа и до днес защитава цветовете на троянския клуб „Аякс”, разбира се, когато не бяга за България с екипа на националния ни отбор – завърши на 28,2 сек. след победителя, словенеца Яков Фак.

ОСВЕН СИЛНО бягане, което не е изненада, този път Владо бе безупречен и в стрелбата – без грешка и в двете стрелби, което му даде шанс да атакува челните места. Любопитното е, че в този старт троянецът надбяга не кого да е, а звездата на Русия и олимпийски шампион от Ванкувър 2010 Евгений Устюгов, също с две нули на огневия рубеж, но останал на 10,6 сек. след нашето момче в крайното класиране. Троянецът оглавява класацията за най-бързо бегово време в българския отбор и през този сезон е с най-висока скорост от националите ни в почти всички състезания.

ТУК Е МЯСТОТО да напомним, че в женския ни биатлон също има ярко троянско присъствие – чаровната Емилия Йорданова, която в последните няколко години записва най-добрите класирания от българките и някои дори й предричат бъдещето на „втора Катя Дафовска”.  Както и при младежите, където Ради Пълевски е сред перспективните ни надежди в този спорт, а миналата година на младежката Олимпиада 2011 в Инсбрук записа най-добро представяне от българите. 

Т21

Още по темата:

9 коментара:

Анонимен каза...

Другари и другарки управляващи,

Мислете и действайте, та Троян да стане център на ски бягането и биатлона в България. Имаме големи състезатели,имаме добри треньори. Липсва база и финансиране, а видно, е че силата на троянския спорт не е баскетбол и футбол. Да,развивайте и тях,но инвестиране в биатлон, ще донесе много големи дивиденти за Троян!

Анонимен каза...

Браво Влади!!!! Този сезон -подиум!!!

Анонимен каза...

И той, и Станимир Беломъжев са големи таланти, ама пита ли ги някой как живеят и как ще живеят? За малко пари в България се постига много- с труд и след това какво?

Анонимен каза...

Добър старт за Ния Димитрова в Поклюка. В спринта за Световната купа тя завърши 48-ма след безгрешна стрелба. Десислава Стоянова е 80-та с 3 пропуска, Стефани Попова - 84-та с 3, Емилия Йорданова - 85 с 4.

Анонимен каза...

Браво на нашето момче! Това е голям успех. Първа Анев, сега Владо. Дай боже да пробием при мъжете тази година, а защо не и при дамите.
ИМ

Анонимен каза...

Сега знаете да захваляте , но къде бяхте когато всички изброени , също така и Тачо си търсиха спонсори и финансиране , сега сме горди , но тогава мълчахме ,доказани таланти и шампиони , ама се сещате за тях само от вестниците и новните

Анонимен каза...

Евала, евала...

Анонимен каза...

Тези, които искат да дадат–нямат, а тия,които могат–не дават. Както казват, ИМАНЕТО НЕ Е ОТ ДАВАНЕ!

Анонимен каза...

БРАВО Владко.....УСПЕХ ....!!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |