Илиян Пеевски: Акимов и Балев толерираха фашизма

* Съветникът от „Атака” пише жалба до „всички европейски антифашистки организации, Брюксел - всички комисии, всички медии, посолства, и това на Израел”
В Общинския съвет

НА ИЗВЪНРЕДНАТА сесия на Общинския съвет (ОбС) в Троян на 8 октомври – чиято основна задача бе да промени своето решение №274 от 2 април 2009 г. и да одобри ново място (пред бившия конак) за монтиране на новия паметник на  Иван Хаджийски – съветникът от „Атака” и председател на местната партийна структура инж. Илиян Пеевски се закани, че ще внесе жалба до „всички европейски антифашистки организации, Брюксел - всички комисии, всички медии, посолства, и това на Израел”.

ПРИНЦИПНО жалбата ще е, че в Троян бутнали „паметник костница на хора антифашисти, част от европейската антифашистка коалиция, и се изгаврили с тях”, както се изрази от трибуната на местния парламент инж. Пеевски. Съветникът визира демонтажа на партизанския паметник, чиято същинска част (скулптурна група с две въоръжени фигури) бе свалена в началото на 90-те години при кмета Константин Фичев по решение на тогавашния ОбС, а остатъкът (постаментът) бе премахнат през м. април тази година от администрацията на настоящия кмет Донка Михайлова пак по решение на ОбС. Г-н Пеевски обаче до голяма степен оневини г-жа Михайлова, която според него била „жертва на приятелски огън и политически рекет”.

СЪВЕТНИКЪТ ОТ „АТАКА” обясни защо ще прескочи като адресат местните институции: „Прекратих да се занимавам с Окръжна прокуратура – Ловеч, на която като й сигнализирах, че тук се вършат безобразия, тя ми отговори – ние се обадихме по телефона и ни казаха, че не е вярно. Или пък Областният управител (Ваня Събчева – бел. Т21) ми пише, че жалбите ми са недопустими, тя пък се изживява като Конвент, ужас! Даже няма да сезирам и Народното събрание…”. 

Ангел Балев и Минко Акимов
В ЗАКЛЮЧЕНИЕ инж. Илиян Пеевски обяви, че жалбата, която ще изпрати до европейските институции и медии, ще е насочена персонално срещу Минко Акимов и Ангел Балев, бившите кмет на Троян и председател на ОбС – Троян в предходния мандат. „Това ще бъде една информация, една жалба срещу лицата Минко Акимов и Ангел Балев за толериране и провеждане на фашизъм в община Троян в периода 2007/2011 г.”.

Т21 

Пълен видеозапис на сесията на ОбС – Троян от 8 октомври 2012 г.; цитираното изявление на инж. Илиян Пеевски можете да чуете в отрязъка 
от 0:58:00 до 1:00:16

28 коментара:

Анонимен каза...

Подкрепям Илиян Пеевски!
Пияницата Балев и комунистът Акимов на съд!

Анонимен каза...

Значи,колкото повече остарява пейката,толкова по-зле става.Що не издам 2 тома книги-първата,ще посветя на нападките му за това,че не се маха стърчащия остатък от центъра,което беше в недалечното минало,а втората ще посветя на това,че напада махането на стърчащия остатък.Или да изчакам и за том 3?Ще стане още по-интересно.Няма да разказвам нищо,а само ще цитирам.Той забравя,ама някои не.И после ще подаря на всички институции томовете,да се посмеят хорицата.Жалко,че само ще се изложим...обаче :)

Анонимен каза...

Ангел Балев и Минко Акимов.....Два танкиста, два веселых друга -Экипаж машины боевой...ще го преместят от единия в другия крачол:)

Анонимен каза...

Смешен цирк - неизвестни кости и кости на партизани ръководени и изпълнявали идеите на коминтерна били каймака на Троян. И ти Пеевски, си подобен ултраляв радикален каймак.

Анонимен каза...

Само информация, дървата са в Гърция.
Относно останалото, с две думи, да ви имам проблемите!

Анонимен каза...

Тъпак!!!Заради тези с костите цялата държава отиде по дяволите ти за дървата дрънкаш,5ти!!!

Анонимен каза...

Извинете, просто на заседанието на ОС Михайлова постави проблема с липсата на дърва. Какво нахалство? А пък ти 6–тия "тъпак", слушай и чети, и после пиши!
Това заседание наистина беше една мешана скара от дърва, кости, гробници, бивши, настоящи, паметници, площадки, заинтересовани, решения, нарушения, заекващи, ааааааа, ъъъъъъъ, и какво ли не още?
Къде се обсъждат истинските и наболели проблеми на хората, ще се решат ли някога, защо ни залъгват с някакви второстепенни неща, и ни хвърлят прах в очите, а зад всичко това някои от тези хора градят своето и на правнуците си бъдеще.

Анонимен каза...

Че какви по-истински проблеми от дървата? Михайлова отново реагира адекватно и показа чувствителност към проблемите на хората.

Анонимен каза...

С добри доходи, хората няма да имат проблеми!

Анонимен каза...

Пеевски,ти наистина ли не знаеш тия кости на какви "герои" са?Ей,няма управия в тази държава.Това политиците сте такива извратеняци,че ви няма подобните!!!

Анонимен каза...

Този тъпак Пеевски пак ли се появи тук?Нали се разсърди че го плюят и изчезна...?

Анонимен каза...

Другаря Енкин ни се изтъписва там да ни обяснява ето видите ли, времето било такова и така разсъждавали нашите предшественици и затова заровили костите там. Чий предшественици бе другарю? Комунистическите или останалите са разсъждавали така?

Пеевски дословно казва - "бутнахте костницата и направихте нерегламентирано партизанско гробище. Значи костницата е била партизанска, иначе как от нея става партизанско гробище???

Центъра на Троян не е мястото за никакви партизански работи, нито за костница, нито за гробища!

Анонимен каза...

Не ме интересуват никакви костници,никакви гробници,никакви интелигентски увъртания и кандърми!!!!Искаме си паметника на загиналите за България от Вила Вана да се върне на мястото си на центъра!След това на другите им търсете място и спорете колкото искате!

Анонимен каза...

Напълно подкрепям 13-ти, паметника на загиналите за България от Вила Вана да се върне на мястото си на центъра!

Анонимен каза...

Докога ще търпим узурпаторите-комунисти да поднасят китки на центъра,а загиналите за България да се свиват в някаква квартална градинка,сякаш се срамуваме от нещо?!?Ако има някой,който да се срамува,това са те - комунистите!Те незаконно и варварски извадиха и оскверниха паметника,който признателните потомци през 1938 година издигнаха.Да не би тогава да е имало обществено обсъждане или референдум?Истината е крайно време да възтържествува,троянци да си имат своя паметник,на място,което са избрали тия,които делиха от залъка си за да го построят!Истински паметник на истински хора,загинали за Майка България!
Срамота е,граждани на Троян,да продължават да ни разиграват като панаирджийска мечка разни поплювковци,които все им е едно ако ще и паметник на Милко Балев да има до конака!

Анонимен каза...

Пеевски наблюдавам работата ти в ОС Троян, изказванията и държанието ти. Имаш рационален заряд, но нямаш култура на поведение и комуникация. С държанието си което според мен е недупостимо ни заливаш с простащина. Да, за много неща си прав, но от действията до сега така си олекнал в очите ми, че вече не ти обръщам внимание дори да предлагаш нещо свястно.По този начин излагаш и парламентарно представената партиа АТАКА.Защо Пеевски не поведеш хората и не ги изкараш на площада и там на митинг да поставиш въпроси които поставяш в този и други форуми? Ще ти кажа моето мнение- не го правиш не защото те е страх да кажеш че царя е гол, страх те е че никой няма да те последва на площата. На въпроса защо няма да те последват можеш да си отговориш сам.Това е моето мнение за теб и дейността ти. Мажеш да се сърдиш и да ме оплюеш, но отсега ти казвам, че не приемам мълчанието ти по въпроси: Защо не потърси отговорност от некадърното и корумпирано управление на Акимов? Предишното на Енкин? Конфликта на интереси на служители в общината?

Анонимен каза...

Какви последователи, какви митинги? Хората са лъгани, лъгани, че и прелива. Наистина е любопитно да се обяви един протестен митинг/има поводи/, и да се види колко ще излязат? Мисля, никой, или най–много 15–20 човека. Страх, безразличие, свикване с мизерния живот и проблемите, дългогодишната умора от еднообразието. Това се знае от управляващите, и затова сме на тоя ред.

Анонимен каза...

Демек на глъв народ, такава му съдбата!
Да не съм чул,някой да мрънкя и да се оплаква!

Анонимен каза...

Всеки народ си заслужава управлението!!!

Анонимен каза...

Добре е хората да знаят какво представлява това Решение 274.
Р Е Ш Е Н И Е № 274/02.04.2009
На основание чл.21, ал.1 т.23 от Закона за местното самоуправление и местната администрация и в изпълнение на Решение на Общинския съвет № 197/27.11.2008 г., Общинският съвет Троян РЕШИ:
1. Общинската администрация да проведе срещи с близките на убитите партизани и се съобрази с тяхното желание за преместването на костите им.
2. На мястото на демонтирания остатък от паметника на антифашистите да се обяви конкурс за изграждане на символ на град Троян, свързан с някоя от следните идеи:
- паметник на народния майстор-занаятчия;
- паметник на изтъкнатия писател, философ, народопсихолог и пръв български социолог Иван Хаджийски;
- паметник на 34-ти Троянски полк;
- други идеи за символ.
От представените идеи, след широко обществено обсъждане да бъде избрана онази творба, която най-убедително – като историческа традиция, и най-ярко – като художествено произведение, може да се определи за паметник-символ на Троян.
3. Общинската администрация да разработи статут на конкурса, който да бъде внесен за одобрение от Общинския съвет.
*
Какво отмени на практика ОбС Троян, че това да е основание за монтаж на "Колоездача"?
Решението е да се реши въпросът с костите на починалите и второ - да се проведе обществено допитване и обсъждане кой/кое да е СИМВОЛ НА ТРОЯН.
Не беше свършено нито едното, нито другото!!!
Някой ще обясни ли какво всъщност направи днешният ОбС, отменяйки това свое Решение 274? Какво общо има това, с монтажа на някакъв паметник някъде си? Логика някаква?
Продължавам да питам и твърдя:
1. Няма и никога не е имало Решение на предишния ОбС за демонтиране на каменния постамент
2. Нарушени са много на брой европейски и български закони по това криминално /очевидно и с фашистки привкус/ унищожаване на една обществена собственост.
3. Жителите на общината отново бяха изолирани и поставени пред свършен факт, както по отношение съдбата на унищожения каменен постамент, така и по отношение кой/кое да е символ на Троян.
*
Анонимен 16, хората не са овце, че да ги повеждам на някъде си. Научете законовите си права, вижте кога има сесии на ОбС и защитавайте и отстоявайте тези си права. По закон вие се самоуправлявате. Как го правите? Колкото до Акимов - потърсих му и СЪДЕБНА отговорност. А вие каква отговорност му потърсихте? Като отново го преизбрахте и направихте председател на ОбС?
И.Пеевски

Анонимен каза...

Анонимен 4, позволявам си да ви репликирам, понеже тази лъжа която прокарвате се тиражира от години. Известни са имената на всички Човеци, чийто кости са погребани под Паметника-костница. Това, че вие не знаете кои са, това си е ваш проблем и не е беда. Бедата е, че трябваше да изминат 50 години, за да разберем, че в джобовете на тези хора не е имало съветски и московски позиви, а френски и английски такива. Като при гръцките, сръбските и френските партизани - всички те, част от общата европейска антифашистка съпротива по онова време. Отделно това, на този паметник стояха и имената на загинали в Испания троянци, срещу фашизма на Франко и също като част от тази съпротива. Едно от тези имена е на Георги Стоев-Шварц, чието име носи до ден днешен троянската болница. Вие и него поругахте!
п.п. разбрах, че г-н Акимов много се е трудил и се е научил да борави с компютър. Възможно е това да обяснява всичко. Дори колебанията ми относно дарвиновото учение се разсеяха.
ИП

Анонимен каза...

Верно ли, Илияне? Минцът се научил да борави с компютър? И това ако не е събитието на деня, ей богу!

Анонимен каза...

Пеевски, я обясни кога в България е имало "фашистки" режим, а?!

Анонимен каза...

21.Системно типологичното название на режима в Испания е авторитаризъм. Паролата на frente nacional е била - антикомунизъм и една нова Испания. Тя е обединявала всички антикомунистически елементи! Тълкуването на франкизмът като фашизъм от страна на Москва си е техен проблем.

Какво донесе нелегалната въоръжена борба на България / в която никога не е имало фашизъм!!! / се знае! Насилствена промяна на обществения строй с безчет престъпления.

Каквито и позиви да са намерени в партизаните / над България и други държави са прелитали американски самолети пръскащи позиви /,то със сигурност се знае, че в България нелегалната въоръжена борба е организирана от коминтерна.

Анонимен каза...

Пеевски, насочи усилията и енергията си при работата си в общински съвет, за което взимаш и заплата. Тук и в други форуми всеки може да се прави на велик и да дава акъли. Затова са те избрали, затова ти и плащат.

Анонимен каза...

21.Обвиняването на /бивши/ комунисти в фашизъм, за това че бутнали паметник на партизани участвали в нелегалната въоръжена борба довела до преврат, установяване на престъпна идеология и диктатура именно комунистическа, и до трагичните последствия за България, считам за нелепо и абсурдно!

NS каза...

Пеевски, аз съм 23-ти, като гледам грамотни хора като 24,25 и 26-ти ти го казаха вече.Единствено мога да допълня само това че единствената НСБРП е просъществувала само от 1932 до 1934г.така че чакам отговора ти умникооооо!...

А, ей ти едно линкче да се пообразоваш:
http://vkolev22.blog.bg/technology/2007/03/20/nsbrp-1932-1934-g.53548

Анонимен каза...

Гнома Пеевски защо онемя...

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |