Ремонтът на въжения мост при Енергото приключи в срок

* Предстои поетапна рехабилитация на всичките 22 пешеходни моста на територията на община Троян
   
По време на ремонта
РЕМОНТЪТ на най-натоварения и в най-тежко състояние въжен мост – този до Енергото в централната част на Троян, вече приключи (2 октомври) и пътното съоръжение е отворено за движение. За изпълнител на обекта, чрез директно възлагане, бе избрано общинското дружество „БКС” ЕООД – Троян. Стойността на обекта е 11 560 лв. с ДДС. Ремонтът започна на 18 септември след извършения по заповед на кмета Донка Михайлова технически оглед на пешеходните мостове на територията на общината (общо 22 на брой) и съответните предписания; обещаният срок за изпълнение бе 14 дни.

ИЗВЪРШЕНИ СА следните ремонтни дейности: направа и монтаж напречни греди (29 бр.) - за 1812 лв., и на нови носачи (58 бр.) - за 1 577 лв.; почистване, грундиране  и монтаж на рифелова подова ламарина (31 бр.) - за 1224 лв.; ремонт на двата подхода към моста (стълбищата) - за 1600 лв.; дейности по демонтаж на подовата ламарина, на напречните греди и на носачите (58 бр.), подмяна на средната надлъжна греда, гресиране на носещите въжета и боядисване – за 1566 лв. Предстои поетапна рехабилитация на всички обследвани мостове, в зависимост от техническото им състояние.

Маргарита Генкова, PR на Община Троян

Още по темата:

10 коментара:

Анонимен каза...

Поп и рязане на лента ще има ли ?

Анонимен каза...

Някой питаше къде са отишли 11 500 лв по този ремонт - аз пък мисля, че е излязъл почти без пари - поставете се на мястото на собственик на фирма, и ако можете си направете калкулациите на работите; не мисля, че е спечелено кой знае колко, а и...нали фирмата е общинска !

Анонимен каза...

Ако Бате Бойко е свободен - ще дойде ;)

Анонимен каза...

Бояджилъкът е нещо много хубаво,но носещите бетонни колони на моста са счупени. Дано едно време са слагали достатъчно здраво желязо, че да не се срути скоро моста в реката. Особено когато по него се люлеят пияни тинейджъри. Ако това стане може да се оправдаят с Пернишкото земетресение.

Анонимен каза...

Браво, нещо се прави за този град!

Анонимен каза...

Маргаритке, тоя мост е пешеходно съоръжение, не пътно. И да се молим на оня отгоре първо да са го боядисали, па после да са го гресирали. По как да е, Арда донесла, Тунджа отнесла /община дала, община взела/. Хем че ние сме общината, па вие сте ни робите – това ще го чуем пак много скоро.
И като наши роби ние се грижим за Вашето здраве. Па вземете по един кочан, па излезте малко навън – ще си проветрите детеродните органи, ще изкарате и някой лев. Откъде ли? От малкия пазар до моста за големия на пътното платно стоят строителни отпадъци от бая време. Необезопасени, необозначени и денем и нощем. Има и бая опасни шахти /за мен са дупки, ама и те тъй…/. Па викнете на Ичев малкия, че има да гони Закон за движение по пътищата и правилник за прилагането му, да мине и той на втори сефер, че пенсии ще дигаме. Па той да дерне ВиК-то, дето на Славейков и знак не са сложили, че търсят делва ли, вампири ли от Созопол цяла седмица.

Деда ти Спас.

Анонимен каза...

То има ли нещо за което да не се заядете!? Не случайно в материала е посочено за кое колко пари са отишли. Ама не, вие сте по-големи капацитети. И това е нещо, което години наред нямаше значение за управляващите. Но сега се прави. Браво!

Анонимен каза...

Не можеш да виниш хората за недоверието в управляващите. Всеки ден ставаме свидетели за хора от властта ,рязко променили жизнения си стандарт, без никаква обосновка. 4 години в общинската управа, едно поколение след теб -ОПРАВЕНО (:

Анонимен каза...

Не може под общ знаменател да се слагат всички и всеки!

Анонимен каза...

Кйъм № 8. Ами нека да виним тези "рязко променили жизнения си стандарт". Не е тайна нашите управленци къде и как живеят, какви коли карат и колко получават.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |