За два дни две награди за Донка Михайлова

* „Златно евро” от  сп. „Фондове, програми, проекти” и „Кмет реформатор” от Националното сдружение на общините

КМЕТЪТ на община Троян Донка Михайлова бе удостоена с националната награда „Златно евро”. Отличието се дава от специализираното списание „Фондове, програми, проекти” и бе връчено на празничната сесия на Общинския съвет на Петковден (14 октомври). „Само за една година Троян от 104-то се изкачи на 40-то място в класацията за финансова стабилност и кметът Донка Михайлова има лична заслуга за този успех”, коментира номинацията ст.н.с. д-р Ганчо Попов, издател и гл. редактор на сп. „Фондове, програми, проекти”, който връчи наградата. Г-жа Михайлова благодари за оказаната чест, но не пропусна да подчертае, че за спечелените проекти и привлечените европейски субсидии в Троян заслуга има и предишната кметска администрация.

ДВА ДНИ по-късно (16 октомври) троянският кмет спечели нова награда – този път от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). На 8-мата годишна среща на сдружението в Пловдив, на която гости бяха президентът Росен Плевнелиев и премиерът Бойко Борисов, Донка Михайлова бе удостоена с приза „Кмет реформатор”, поделен в категорията средни общини с кмета на Габрово Таня Христова; отличието връчи председателят на НСОРБ и кмет на Пазарджик Тодор Попов. При малките (общини) реформаторското отличие взе кметът на Трявна инж. Дилян Млъзев, а при големите – зам.-кметът на София Албена Атанасова. По принцип оценката на гилдията винаги е много важна, което си личи и от коментара на г-жа Михайлова в страницата й във фейсбук: „Тази награда ме изненада и зарадва. Мисля, че я получавам в аванс. Много ми се иска в края на мандата да се чувствам достойна за тази награда”. И от нас - честито!

Т21

93 коментара:

Анонимен каза...

Честито за наградите г-жо Михайлова. Накарай прехваленото си инженерче Тоничир Гечев да възстанови асфалтовата настилка разкопана от ВиК Троян в участъка по ул. "Симеон Велики" от детската градина до първата пресечка в посока затвора. Това безобразие продължава вече 3-ти месец! Уважаеми Генадий Маринов, това е повече от нетърпимо. Моля те излез със снимков материаал и попитай-ДОКОГА?дОКОГА ЩЕ ТЪРПИМ БЕЗОБРАЗИЯТА НА ГЕЧЕВ? За него няма ли наредби и закони?

Анонимен каза...

Поздравления! Тая жена все повече ме кефи!

Анонимен каза...

Кметицата веднага да изпрати Еколога на Общината да види какъв дим се стели към центъра по ул. "Криволак". Нека да усатановят източника на това еженощно задимяване и да ни уведомят. Те спят ли, те не виждат ли?

Анонимен каза...

Че какво е реформирала? И аз поне незнам да има един спечелен европроект от година насам. Има проекти, финансирани с еврофондове, но те са започнати, демек спечелени, от предишния кмет и сега се довършват-каква заслуга има тя? Според мен никаква-така или иначе е следвало да се довършат, който и да е кмет. Общо взето пресилена работа.
Да си кажем истината в очите-да не се залъгваме!

Анонимен каза...

4-ти, ти си зомбиран. И доктор не би могъл да ти помогне. По добре ще бъде за обществото, да вземеш и да се гръмнеш.

Анонимен каза...

6-ти, не ни занимавай с глупостите си!
Скоро става една година откакто Михайлова е кмет,а след това настъпва втора зима -в първата се провали тотално ! За тази една година,освен провала със зимното почистване, Донка Михайлова, не направи абсолютно нищо от обещанията си.Напротив, стисна си ръцете с минко акимов и продължи да назначава наши и свои в общината. Къде са и инфраструктурните европроекти, къде е инвестиционната политика? Хората вече открито говорят, че не тя командва общината ,а кацаров и енкин!

Анонимен каза...

А ти 6-ти са от заблудените и си за някоя маймунска република, щом казваш на бялото черно и се радваш на шарено и "музика", като племената там-невиждали светска държава и всичко различно им се вижда правилно, а то всъчщност е една голяма заблуда!
По-добре, ти 6-ти, върви се прегледай за заплес, защото явно невиждаш реалната ситуация пред която е изпрвен града ни!

Анонимен каза...

Да, подкрепям 7-ми, и аз отдавна го говоря това, но явно на хората им се струват празни приказки.

Иванко каза...

Честито на г-жа Михайлова.Според мен тя е един добър кмет.
Стига с това черногледие,уважаеми троянци.

Анонимен каза...

Знае ли някой какви са критериите за определяне на "кмет - реформатор"? За финансовата стабилност на общината също нямам информация, но вероятно е така.
Не знам какви реформи са направени, за да преценя дали наградата е голяма.

Анонимен каза...

Крайно време е да се поиска оставката на кметът Михайлова. Подписка или какъвто му е реда. Нека политическите партии помислят върху това!

Анонимен каза...

Явно някои не могат да преживеят тази информация. Не могат да я преглътнат. Но ще им се наложи.

Анонимен каза...

Вижте, тя че общината е финансово стабилна така е, но има други фактори които са по-важни. Като например задоволството на жителите от начина на живот в града-инфраструктура, работни заплати, ниво на безработица, ниво на предлаганите услуги, покупателната способност като цяло и мн други. А кажете ми сега, в кое от гореизброените града ни е добре или по-скоро е станал по-добре от какато дойде настоящия кмет. За мен в нито едно от тези-запазило се е така както беше и при предишния кмет. Да, знам че нивото не безработица, предлаганите заплати и покупателната способност са все фактори в/у които кмета няма пряка намеса, но какво прави за да подроби бизнес климата и от там да има влияние в/у тези фактори. Някакви инвестиции до сега, а такива бяха обещани, не забравяйте, няма и няма и да има-просто нямат позициите, за да преговарят с потенциални бизнес инвеститори.

Анонимен каза...

Много противоречиви картини. От една страна безработица, ниски доходи, съсипана икономика и други такива, а от друга разточителство, и съмнителни награди.
След 2–3 години, а може и по–рано тия, които са ПРЕГЛЪТНАЛИ някои неща ще се опитват да ги изплюят, дано само имат достойнството да си признаят.

Анонимен каза...

Имайки предвид, че от няколко години Националното сдружение на общините е с гербаджийска ориентация, за да преценят, че Донка Михайлова трябва да получи този приз, сигурно има защо.

Анонимен каза...

ЦК на БКП, еБСП, СеДайСи, ДаПаСе, еНДeСeВиде,
БеНеТе, БеНеРе - ТНТМ, ( Техническо и Научно Творчество на Младежта)
БНА,USA - ОГВС (ограничено годен за военна служба)
МВФ, БНБ - КаНеСесеБе,
РЗС, СРС - СДВР
ОТК, А ТАКААА, Е БеТеКа,
ВСИЧКИ ГОЛИИИИИ

СРБ (система ръкопашен бой) в БЪЛГАРИЯ,
Абсолютен Хуааааа

СМГ, ВМЕИ - СТ.НС. (старши научен сътрудник)
ТВУ, РПУ И В СГС
ОФП, ЛФКА, ФеКа ли, а?
АР & БИ, МНОГО БИ, ЕВРО РОМА
ЧМР, ТИР КАРНЕТ, ДАИ, КППТ
БДЖ, ииии.. Буф, И ПТП,
ВИК, НЕ Е ЧЕЗ, ПЪЛНИ ПДФ
ПАРЛАМЕНТ на РБ, WC - КЕНЕФ! припев!

Добро утро, Виет... пардон , България!

Анонимен каза...

Дами и господа, май много бързо забравяте някои неща. Ами Минко Акимов първите две години от управлението си не се ли кичеше и не откриваше ли обекти от проекти, спечелени от предишното ръководство - обновените училища, пречиствателната станция, мотополигона и още, но тези са по-крупните. Е, по-удобно е да позабравим някои работи.

Анонимен каза...

18-ти, да бъдем честни,цялата работа с европроектите в Троян е като онази приказка -С чужда пита помен прави! Донка се хвали с проекти почнати от Минко.Той пък се хвалеше с проекти започнати от Енкин...Троян все по-зле ,участниците във властта все по-добре...

Анонимен каза...

Живея на ул. "Христо Смирненски". Михайлова е първия и единствен кмет до този момент, който реагира, отговаря и действа след сигнали на гражданите. Не остава безразлична и прави необходимото. Поводът да напиша това е съвсем конкретен и не е измислен.

Анонимен каза...

Работата все повече заприличва на предишното управление на Троян. Приказки, големи приказки, големи награди, а накрая 4 милиона дълг...

Анонимен каза...

Май никой не обърна внимание на думите на кмета:"Мисля, че получавам наградата в аванс. Много ми се иска в края на мандата да бъда достойна за нея". Това може да го каже само един стойностен човек, човек с достойнство и с реална преценка на нещата. Поздравления, госпожо кмет, все пак за да ви я дадат, са видели нещо във Вас - пък то не беше малко и тичането да уреждате много парливи въпроси.

Анонимен каза...

Кои въпроси са уредени? Къде е програмата за развитие на г-жа Михайлова? С кое действие тя показа, че променя облика на Троян? С кое действие и кога, тя се разграничи от предишния кмет, и как го направи?

Анонимен каза...

Ей, поддръжтици на михайлова! Много сте малко, бре! Хората продължават да бягат от Троян, вие за уредени въпроси приказвате! Ай по леко, ние да не сме слепи?

Анонимен каза...

Поздравления за г-жа Кметицата! Желая им още много подобни отличия.
А троянските еснафи и злобари нека позеленеят от яд!

Анонимен каза...

Към 18-ти
Причиствателната станция е изградена по проект финансиран от ОП "Околна среда" и проекта е подготвен по времето на Акимов и тогава се и кандидатствало, а не по времето на Енкин. Мотополигона също е изграден по времето на Акимов, по-скоро говоря за сградата, а не за съоръжението като цяло. Да, някои кметове обират част от лаврите на предходните си колеги, а какво ще обере следващия, като сегашния незавещава нищо. Дори по проекти не се кандидатства, инфраструктурни, имам предвид.

Анонимен каза...

То пък след Пречиствателната Хидрострой фалира....

Анонимен каза...

Само не разбрах какво точно е реформирала кметицата??? Махна пенсионерите от общината ли? Дистанцира се от Акимов ли както очакваха хората? Уволни Анита Петрова ли? Спряла е политическите назначения? (пардон, наскоро е назначила лидера на ДПС за еколог)!!!Извади костите на партизаните ли, та да ги тури дето им е мястото? Взе си кадърни зам. кметове ли, дето наистина разбират от икономика, култура и туризъм? Привлече инвестиции ли? Привлече с нещо млади хора, та да се върнат в Троян? Махна ли онези управители на общински дружества, които са некадърни? Май щеше да прави обществени комитети, граждански съвети и прочее, та да чува хората, ама когато хората говорят и пишат, тя мълчи като риба! Главното действащо лице също "реформатор" (най-вече по начините на крадене)Енкин пак е плътно до нея! Реформира ли фестивала на сливата или поне отношенията си с организаторите и заплатите на екипа по проекта? Има само сладки приказки, реални реформи няма.Ооооооооо, пропуснах, не може да се отрече най-великото постижение в историята на Троян - пускането на шадравана! И разбира се поставянето на паметник на Хаджийски,извън партизанската зона, за което едно дете каза, че това е Кинг Конг.

Анонимен каза...

Какво образование има лидерът на ДПС че за еколок го главили?....Разбираме че има политически ангажименти преди изборите още но всичко трябва да е с мярка и нека госпожа кметицата каже какво образование има новия еколог и колко души кандидатстваха за мястото???

Анонимен каза...

Поздрави на Михайлова! Хубаво е когато лицето на Троян получава национални отличия.

Анонимен каза...

Реформаторството на Михайлова е в различното и отношение към гражданите - отговорно и с разбиране. Развам се за наградите й.

Анонимен каза...

Честито на Кмета на града, тя наистина е реформатор, но жалкото е, че това се оценява отвън, извън общината ни, а тук винаги се започва с негативизми.

Анонимен каза...

Съгласен съм 31-ви това е една от реформите, кметицата изслушва всеки и помага на гражданите. аз също се радвам за нея

Анонимен каза...

Гледам голяма радост е настанала в душите на някакви хорица тук!? Ама да не забравят,че нашето момче е ЧУСАОП! Да го духате комуняги, само ГЕРБ Троян-младежи!

Анонимен каза...

Скъпи младежи от ГЕРБ, а вие не сте ли от "хорицата"!? Та нали платихте на циганката да крещи когато се откриваше паметника на Хаджийски, който много троянци и гости на града харесаха. Големи сте ми "родолюбци".

Анонимен каза...

А, между другото, млади хорица от ГЕРБ, вие много сериозно сте се взели. Я слезте малко на земята. Защото много хора на празника на града при вдигане на знамето се питаха какво правите сред официалните лица, където изобщо не ви беше мястото. Още повече, че никой не ви беше поканил там. То наглост, ама.....

Анонимен каза...

Всеки е малко или много е прав за написаното по-горе. Забравете политическите пристрастия, фактите са: Донка Михайлова и Минко Акимов, ако се обединят ще бъдат невероятен екип, за което ги поздравявам. Донка е харизматична личност за разлика от Минко, но втория е допринесъл толкова много за Троян, колкото никой друг до сега, човек с невероятни КОНТАКТИ на всякакви нива и възможности, прокарал почти всички проекти през неговия мандат. Донка има богат опит в писането иу управлението на проекти и е човек с голямо Ч. Поздравявам я за успехите, мисля, че това е само началото. Това са фактите..

Анонимен каза...

Престанете с глупостите! Михайлова, поздравление! Убеден съм, че в края на мандата ще бъдете достойна за тази оценка. Все повече хора ще се убеждават в това.

Анонимен каза...

Браво на 28-ми коментиращ, точен анализ на ситуацията в Троян. В няколко реда всичко е казано, точно и ясно. И за паметника е така, аз показвах снимката му на познати извън Троян/без пристрастия/, и реакцията беше като на онова дете. Може би Донка има знанията за това как да се организират нещата в Троян по-добре, но няма смелостта и подкрепата да управлява по-добре. Мисля, че и на нея това й е ясно. Наскоро я видях в София, отиваше явно към поредната среща. Там далече от погледа на троянци, пред които трябва да се прави на силна и усмихната, изглеждаше умислена, уморена и тъжна.. Дано има сили да продължи с опитите за реформи под носа на старите хиени в Троян.

Анонимен каза...

Награда в аванс, няма такова животно на Земята.

Анонимен каза...

37-ми, ако така "мислят" и близките ти, наистина положението е неспасяемо ! Ти буквално изби всичко де може с уникално малоумие!

Анонимен каза...

40-ти Няма такава награда, но за БГ може да се учреди такава - златна тоалетна хартия. Тя може да се връча предварително на БСП и ГЕРБ и всички други номенклатурни партийки, защото от самото начало се знае резултата в края на мандатите.

Анонимен каза...

Всеки град заслужава кмета си! Щом сте толкова доволни от Донка, значи сте доволни и щастливи в Троян. Е, тогава бъдете щастливи, радвайте се и се веселете,защото голяма е наградата ви да живеете в Троян!Амин

Анонимен каза...

Донка трябва да си ходи, а АКимов трябва да влезе в затвор. ТЕ ЛИКВИДИРАХА ТРОЯН!

Анонимен каза...

То май ще станем свидетели на първия кмет който няма да искара мандата си.

Анонимен каза...

Награди от този ранг сами по себе си говорят и то много. Говори се за града, рекламира се, от тези малките неща ще последват и другите. Аз виждам промяна в Троян и инфраструктурна и в нагласите и в отношението. И то е за добро. Не всичко е идеално, но важното е, че кметицата работи за града и то за толкова кратко време от както е избрана. Браво!

Анонимен каза...

ахаххаха колко смях има в тези коментари, аз ще кажа само заслужено честито на кметицата Михайлова

Анонимен каза...

И за какво да й честитиш, какво е направил. До тук няма ни един коментар, от тези които я подкрепят, от който коментар да става ясно какво е направила. Кажете едно нещо. Защото знаме, поне пвечето от нас, какво не е направила, и както казва 45-ти, май, май е време да си ходи.

Анонимен каза...

47-ми, ти нормален ли си бе човек? Какво му рекламират на града ни? Къде е точно инфраструктурната промяна, и коя нагласа и отношение се е променила?
Барем на публични места да не излизаше преследвана от онова нищо от трапето!

Анонимен каза...

Посочете ми,моля, 3 неща отличаващи работата на госпожа Михайлова от Акимов? 3 видни и за обикновения човек в общината.

Анонимен каза...

И колко плати Донка за тези награди . С частта от 353 000 лева които успяха да отклонят от така наречения БФС /български фестивал на сливата/ , можеше да си закупи доста по престижни награди . Лесно може да се проучи СПИСАНИЕ "ФОНДОВЕ, ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ" има ли допирни точки със фирмите спечелили конкурса за фестивала .

Анонимен каза...

Донка Михайлова може да е финансово стабилна, но не и Троян. Последните месеци около контейнерите се забелязват и българи, така че явно сме финансово дтабилни.

Анонимен каза...

Към № 51.
1. Обърна внимание на забатачени във времето обекти, които хората очакват отдавна - ул. "Дунав", пътища в Калейца, Добродан, Балабанско, Балканец....
2.Бори се мъжки за интересите на Троян - запазване на мотокороса, общинското "В и К" дружество - това поне аз знам.
3.Работи и мисли с перспектива поне до 2020 г. и успява да позиционира Троян по най-добрия начин за усвояване на еврофондовете за 7-8 г. напред.
4.Вкара млади и подготвени хора в администрацията.
5.Отвори общината за гражданите.
6.Повиши популярността на Троян в национален план – виждам я често в националните меди.
6.И още и още...

Анонимен каза...

Наградили кмета, а градът обедня, опустя, оциганя. Не е по-чисто, не е по-красиво, не е по-весело...тъжно е. На всяка улица магазини за левче и за дрехи втора употреба. В сферата на обслужването намръщени и сърдити сервитьорки и магазинерки. Останалите няколко полупразни кръчми - скъпи и без качество. Дори на центъра покрай гюмовете ежедневно има преливащ боклук. В бизистена между съда и общината от месеци мирише на пикня. От бившото лятно кино сутрин като плъхове излизат клошари, пияници и просяци. Да паркираш в Троян няма къде, ако не пристигнеш рано сутрин. Светофари няма. Полиция също няма - тя е или в "Ориона" или пази стоянките на такситата. На туристите след като за час-два разгледат музея не им остава нищо друго освен да пият и да ядат по хотелите си. Тук на почит са сенките от миналото - борци антифашисти, комунистически величия и бродещи призраци на 90 години. Изобилстват, обаче, траурни агенции. Май отвориха цели 5. Поздравления!

Анонимен каза...

54-ти, ако намериш един жител на общината доволен от услугите на местното ВиК, то аз ще стана водопроводчик:)

Анонимен каза...

Към 54-ти:
Аз не съм 51, но ще изкажа мнение.
1. Тези "забатачени" обекти така или иначе щяха да бъдат направени, просто сега са включени в капиталовата програма, дето се вика сега им е дошло времето. А как се прави капиталовата програма-не ми се обяснява сега.
2. За всичко по точка две, което си написал, нищо не е вярно. И двете решения са политически и финансови и независият ама изобщо от местната политика. Това са приоритети на правителството и даването на пари за мотокроса и обединяването на ВиК дружества и т.н.
3. По кои еврофондове ти е казала, че общината ще кандидатства? Бих казал заучено изказване-кой кмет не би казал за переспективите на еврофондовете за новия програмен период 2014-2020. И ти да си кмет и ти ще го кажеш, поради една проста причина-нямаш друг източник на капитали.
4. Кои са младите и подготвени хора в общината? И колко назначения направи на млади хора-изключваме тези по "старт в кариерата". Аз се сещам за двама млади, които обаче не са подготвени, даже по-скоро се учат и са на принципа проба-грешка.
5. Общината винаги е била отворена за граждани, незнам някога да е била затворена. Почти всеки ден ходя там и работя с общинска администрация-до сега не съм видял някаква промяна в обслужването на граждани.
6. Да, виждаме я покрай отчитането на изпълнението на европроекти, които обаче са започнати от друг и тя само обира лаврите, или по-скоро е необходимо нейното присъствие, не че е допринесла с нещо за тяхното изпълнение. Така или иначе са щели да се изпълнят, европроектите, който и да е на власт. Но това го дискутирахме по-горе.
7. Няма още, защото до сега не каза нито едно, драги ми 54-ти.
Все още никой не е казал едно нещо, което е свършено от нея. Ще почакаме още!

Анонимен каза...

Добре говори на микрофон, понякога толкова драматично-романтично, че ти се струва,че е поетеса:)

Анонимен каза...

Задължения на кмета:
•представя пред общинския съвет програма за управление за срока на мандата в тримесечен срок от полагането на клетвата. Програмата съдържа основните цели, приоритети, дейности, сроковете за изпълнение и очакваните резултати. Кметът на общината представя пред общинския съвет годишен отчет за изпълнението на програмата в срок до 31 януари

Та пак питам - къде е тази програма и какво е направено по нея за почти една година от мандата?

Анонимен каза...

Питам пак : С какво управлението на Донка Михайлова се различава от това на Минко Акимов ? Моля, не ми говорете за евро проектите ,защото сегашните бяха започнати по времето на Акимов, а неговите по времето на Енкин!

Анонимен каза...

С нищо, бе човек! Не виждаш ли, че освен общи приказки поддръжниците не могат да ти посочат факти? Не могат, защото няма разлика.
Едно лично мое мнение: темата за европроектите не я разтягайте като локум, поддръжници! Ако Троян имаше силна икономика, в местната хазна щяха да влизат повече пари от данъци и такси, отколкото по проекти от ЕС.
Единственото приоритетно нещо е да се впрегнат всички умения, даже и на хора извън администрацията, да се докарат инвеститори. останалото само ще дойде.
Сега няма работа, хората бягат и процесът се усилва с всеки изминал месец. Та ще дойде време и проекти да няма, па тогава ще ви питам какви ги говорехте.

Анонимен каза...

Отворете сайта на Общината и ще може да се запознаете с нейната управленска програма, която наистина е много стойностна.

Анонимен каза...

Добре говори на микрофон,казваш 58-ми,но на мен ми се струва,че такова драматично-романтично говорене ни излиза скъпо!И освен това за такива разговори си имам жена,комшийки,любовници и турски сериали!Само че май целият живот ни заприлича на турски сериал с елементи на хорър.Благодарение на "благото говорене" на Донка,Минко,Кольо и другите!

Анонимен каза...

След като е "много стойностна", защото не се случва нищо? Госпожо Михайлова, моля да прочетете текстът по-долу и ако изобщо Ви дреме, да се позамислите за какво сте КМЕТ на Троян :

На японски заплати вече се радват Сливен и Ямбол. Над 4000 души от региона правят жиците за инсталациите на едни от най-известните коли в света. След завода, който известният японски концерн "Язаки" отвори в Ямбол, предстои откриването на нов в Сливен. "Залата е готова, в нея работят инженери, които разпределят работните места", съобщи кметът на града Кольо Милев. В началото на годината той съобщи, че инвестицията на "Язаки" в града под Сините камъни ще отвори нови 500 работни места.
Проблем в момента се оказва единствено бъдещият паркинг. Ние сме готови да им осигурим паркинг, но мястото се продава, обясни още градоначалникът. Очаква се за извозването на работниците да бъдат наети автобуси от общинската фирма "Пътнически превози".
Японците от "Язаки" откриха свой завод в Ямбол. Работниците там са над 2000. На моменти, когато поръчките са повече, наетите ямболии минават 2500 души, като за целта заводът има автобуси, които превозват работници и от Сливен всеки ден. "Язаки" произвежда кабели за автомобилно оборудване на едни от най-известните марки автомобили в света.
Между срещите с "Язаки" кметът на Сливен Кольо Милев разговаря и с представители на американска фирма, която има желание да инвестира в производството на въздушни възглавници. Компанията има завод в Италия, а в момента разглежда евентуално отваряне на предприятие в Сливен.
В Кърджали пък хиляди вече се трудят в завода на турския концерн "Теклас". Там се произвеждат каучукови съединения за охладителните и радиаторните системи на автомобили като "Фолксваген", БМВ, "Волво", "Фиат" и др. "Бизнесът ни тук е изключително обнадеждаващ, годишният ни оборот достига 35-40 млн. евро", изтъкна директорът на завода Метин Дениз. Той обясни, че в момента в цял свят в новата "Опел Астра" са вложени маркучи, произведени в Кърджали.
"Тук се правят около 15 продукта. Старите метални съединения са заменени с пластмасови, които са със 70 на сто по-леки и с 40 на сто по-евтини. Фирмата работи с най-високите технологии в бранша, производството е максимално автоматизирано", допълни Дениз. Кърджалийци пък се похвалиха, че условията на труд са безупречни, предлагат се съвременни социални придобивки - безплатна трапезария, спортна зала, стадион, поощрения за служител на месеца и др.
В "Теклас" работят 350 души, до края на 2012 г. се очаква те да се удвоят.
На германски заплати пък съвсем скоро ще се радват и над 400 пловдивчани. Те ще могат да работят в немската компания Behr-Hella Thermocontrol GmbH (BHTC), която си търси терен за завод под тепетата. Концернът се занимава с производство на климатична техника.

Анонимен каза...

И да го прочете, нищо няма да направи, защо ли? защото, аз ви го написах по-горе, т.к. няма позициите, няма познати, които да докара тук и да инвестират, друг е въпроса, че няма и бизнес климат в Троян, а той се създава от местната власт. Знаете ли как в Турция преди известно време управлението е подарявало земя в обособени индустриални зони, само и само да се развива бизнес на тяхна територия и да има заетост, а тук се радват, че отдали под наем складово помещение в Търговия Троян, където наемател е не голяма търговска верига. Че какво да му се радва народа-това е магазина за даване на пари, а за изкарване на пари.

Анонимен каза...

"А не за изкарване на пари" исках да напиша, упссс.

Клошар от "Лятното кино" каза...

За троянци пък до края на годината от общината по европроекти ще се закупят 200-300 нови контейнера за смет защото с тази бройка в момента започваме да си пречим и няма място където да ровим всички...Да им пикам и на наградите и грамотите, дайте смет и ракия! Ха наздраве!

Анонимен каза...

Типично по комунистически - нищо не правиш и получаваш награди. В типичен комунистически стил,на думи Донка е против дупките , против безработицата, против въображаемият враг, но на дела я няма никаква.. Това е техният начин да заблуждаваш някой

Анонимен каза...

Тъмно син съм но за сега я поздравявам.

Анонимен каза...

Петилетният план за четири години! За по–кратко 5 за 4. Така е било, така ще бъде. Въз основа на плановото развитие на Троян, се знае, че след изтичането на този мандат, всичко ще е о.к, и затова наградите се дават предварително.
За ГИНЕС сме!

Анонимен каза...

Основното е - Донке,нямаме ти ДОВЕРИЕ!А с "мероприятия" от сорта на Фестивал на сливата,паметникът и часовникът ти окончателно ни загуби!Сбогом!
Пак питам: Кога ще можем да поднесем цветя пред паметника на загиналите за Майка България български воини на законното му място между двете сгради на музея???

Анонимен каза...

Поздрави на Михайлова - придава непровинциален и интелигентен облик на града. Радвам се, че това е оценено и в национален план. Да не и пука, че България е оценява, а тук 2-3 човека избиват комплекси или се докарват на партийните си началници. Не гласувах за нея, но ако продължи така бих гласувал в бъдеще.

Анонимен каза...

Вярно ли е, че младежки ГЕРБ се оценяват и по оплювките в сайта?

Анонимен каза...

Факта, че признава наградата като авансова говори, че Михайлова е достатъчно интелигентен и с НЕ толкова притъпена съвест човек. Имам чувството, че начина на работа и се диктува, а тя не може да се противопостави. Точно както преди.
Защо ми се струва, че изпитва някакво неудобство, и се чувства не на мястото си, между хора, които както каза някой са избягали от селото, но селото не е избягало от тях.
От години в Троян наблюдавам, че интелигентността, оная вродената се изгуби, или е в много малко личности.
Така като наблюдавам, хората около Михайлова не са от категорията на вродено интелигентните, и колкото повече се "напъват" да изглеждат такива, толкова повече им личи. Няма да споменавам имена, вие се сещате. Личи им от начина на изразяване, от външния вид, от начина на държание на обществени места, от компетентността, ако щете и от килограмите.
Михайлова стои между тях като "присадена" на неподходящо място.
Михайлова наистина има нужда от млади, природно интелигентни, компетентни, образовани, знаещи как да се държат в обществото, желаещи да работят за града/а и да знаят как/ млади хора.
Недопустимо е, за да станеш сервитьор да се изискват два чужди езика, а да станеш кмет, заместник и т.н. служител в общината, да няма значение, още повече да нямаш елементарна компютърна грамотност. Различните да ме извинят!

Анонимен каза...

Браво 28ми ,единственият точен и стойностен коментар.Без партийни пристрастия и точно в десетката.Всичко друго е чешене на езици и поглед през розови очила.Най голямото престъпление на Донка е ,че не прави нищо , престъпници като Енкин и Акимов докарали Троянци до положение да ровят по кофите и станали милионери през мандатите си като бивши кметове са все още на свобода и продължават да забогатяват за сметка на опустяващия град.

Анонимен каза...

62-ри, програмата сме чели много пъти, но кое точно е стойностното? Разни али - бали с четиригодишен срок.
Няма яснота с какво ще се подобри положението на хората в резултат на тези общи приказки.

Анонимен каза...

Като питате какво е направила Михайлова само за 1 година управление се разходете малко по троянските улици, вместо да критикувате и плюете по цял ден тук. Ще изброя най-очевадните, които ще ги забележат и хора, които са били 1-2 пъти в града:
1. Фитнес и детски площадки
2. Фонтанът
3. Тротоари
4. Изложбата до Антик
5. Паметникът, който лично на мен много ми харесва, вече е факт
... да продължавам ли? :)

Анонимен каза...

Какви детски площадки 77?

Анонимен каза...

77, ти луд ли си или да? Всичко това се коментира вече по-нагоре, хвани и прочети, бе мен!
Олеквате! Хората мизерстват и бягат, ти за фонтани и тротоари говориш. Иди виж скапаните тротоари на кво мязат.

Анонимен каза...

1. Фитнесът е смехотворно постижение, около което се вдигна много шум за нищо. Подобни има в страната, при това с много повече съоръжения.
2. Шадраванът си съществуваше и преди, Донка само го пусна, което трябваше да направи всеки нормален кмет. Водоскоците са обаче като от маркуча ми в градината, не са красиви, нито интересни. Но да речем,че това е ГОЛЯМО постижение
3. Тротоари? - някъде може би да, но например от старата милиция нагоре отвратителни, да не изброявам други места
4. Изложбата до Антик (лапидариума) е дело на музея, който се ръководи от активен директор и се финансира от министерство на културата
5. Паметник? - той си беше готов и чакаше да бъде поставен там за където е проектиран. Донка естествено не посмя да го сложи там,заради светостта на партизанските кости и светостта на 9-ти септември и го завря в конака, с което категорично изгуби следващите избори
Наистина сериозни постижения, ако водеха до повишаване на качеството на живот на хората тук!

Анонимен каза...

Браво на г-жа Михайлова! Нека продължава да се бори все така за Троян! А на драскачите: Не се хабете...

Анонимен каза...

81-ви, хайде стига с тия пароли! Михайлова боядисва фасадата на дървена къща с изгнили основи. На такава друг ремонт трябва, не /частично/ нова мазилка, нова боя и часовник! И голям фест не оправя положението!

Анонимен каза...

Градът има нужда от работни места т.е. инвестиции, а не "на гол тумбак чифте пищови "/разбирай-часовници, шадравани;фитнеси и тем подобни/

Анонимен каза...

както всеки комунист 81-ви не приема чуждо мнение, дори то да е справедливо, и нарича хората драскачи

Анонимен каза...

Така е 83-ти, но не си го признават ;-)

Анонимен каза...

Дали някога българския народ ще проумее,че създаването на партии и цветове,е само за да се дели народа, а ония всичките са едни и същи?Комунисти ни командваха преди,сега децата им,а вече и внуците им навлизат във властта,а и те имат деца...
Какъвто е енкин,такъв бе и акимов такава е и Михайлова.

NS каза...

Отново за незаконното сметище на строителни отпадъци по пътя за бившия басейн "Чавдар"...снимките са от днес...ни вопъл, ни стон, ни лаф от управа общинска и т.н....глас в пустиня???

?http://prikachi.com/images/724/5395724f.jpg
http://prikachi.com/images/724/5395724f.jpg
http://prikachi.com/images/726/5395726H.jpg

...е та требе ли да фатиме Господ за шлифера за да се осъзнаем?! Смятам че се знае кой е?!...и не трябва ли да се вземат крути мерки за тази мерзост. Понеже никой до сега не взе някаква мярка към нарушителите мисля да изпратя снимките до националните медии.

NS каза...

http://prikachi.com/images/724/5395724f.jpg
Препинателния знак "?" в линка е моя грешка за което се извинявам...

NS каза...

На 01.10.2012г. г-н Маринов каза:

15. troyan21 каза...

До НС (№13): Наистина потресаващо! Добре би било еколози, хигиенни служби и тем подобни, прокуратура също май има в този град, да се заинтересуват от тези неща, от тези престъпления, защото това е точната дума. Не разбирам само защо го противопоставяте на другите лайнарщини, всяка лайнарщина си е лайнарщина!

С уважение: Генадий Маринов

П.П. Би могло съвместно да подготвим публикация и сигнал до споменатите органи.

Вече трети път публикувам снимки от въпросното незаконно сметище и както се вижда реакцията от община и медии е точно НУЛЕВА...защо?! Кого прикриваме и плати ли си "нашия човек" колкото трябва и на когото трябва за да не се дава гласност по случая?!

troyan21 каза...

До №15: Днес ще подготвя публикацията и ще я кача в сайта, наистина някой трябва да реагира срещу тази идиотщина!

С уважение: Генадий Маринов

NS каза...

Искрено благодаря за отзивчивостта!

Анонимен каза...

Е ай стига глупости:
лидера на ДолниПрадливиСвине(ДПС)назначен за еколог в общинАТА,ама за Троян ли става въпрос,че то трябва и солидни хонорари(2000000)така ли се пишеше да не съм сбъркал някоя нула??? Обяснете моля

Анонимен каза...

Майстори са БСП. Големи "майстори" в раздаването на награди и в производството на "пара за свирката". Манталитетът и потребностите на днешният троянец до такава степен са се сринали, че може да им се пробута каквато си искате значка или какво да е прашасало отличие-хамелион с което да ги сапунисват, да помпят спуканото им самочувствие и да тушират усещането им за безнадежност.
Тези награди на фона на днешното финансово състояние на общината /най-вече като перспектива/ и на фона единствено на някакви опити за подобряване на днешната неадекватна и порочна управленска система и обществени отношения /НО НЕ И СМЯНА НА МОДЕЛА/ са меко казано много забавни, да не кажа... цинизъм.
Винаги съм давал пример, че един Трабант, колкото да го реформирате, пребоядисвате или да сменяте тапицерията - той си остава Трабант и с тези "реформи" няма как да вдигне повече от 120 км/час.... защото толкова може и толкова му пише на спидометъра.
Предстоят годишните политически декларации на ПП Атака Троян за работата на ОбС и на Кмета с администрацията и там подробно ще разберете защо е така... ако бъдете информирани все пак.
ИП

Анонимен каза...

Напълно съм съгласен 72-ри! Браво на Михайлова!

Анонимен каза...

Мали-и-и-и,всякаква червена сволоч взе да изпълзява!Даже си дават награди.То не бе Йона Мичева, то не бе Дона Михаилова. Как ли са пропуснали другата червена бабичка-Розалина Русенова?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |