Имаме си нов часовник

* Хронометърът е дело на известния столичен часовникар Гаро Шадиян

НЯКОЛКО ДНИ преди Петковден (14 октомври) – празника на Троян, на фасадата на Община Троян бе монтиран нов часовник. Хронометърът е достатъчно голям, вижда се добре от доста далеч, а вечер е осветен. При скорошната актуализация на общинския бюджет за тази придобивка бе гласувана сума от 7000 лв.; мотивите – досегашният часовник, монтиран върху сградата на Общината, редовно дефектирал и от около година е спрял.

ЗА ИЗПЪЛНИТЕЛ на поръчката от общинската администрация избраха потомствения столичен часовникар Гаро Шадиян, едно от известните имена в бранша. Гаро лично присъстваше на монтажа, като пое и ангажимент да свери друг троянски часовник - дарения от Ротари клуб и монтиран в градинката до Музея на занаятите. След няколко спирания този часовник вече работи, но всеки един от трите му циферблата показва… различно време.

Т21


Уточнение
По данни от общинската администрация за новия троянски часовник е заплатено точно 4000 лв., гласуваната сума при актуализацията на бюджета е била по-голяма заради първоначална по-висока оферта. 

Още по темата:

60 коментара:

Анонимен каза...

Аз пък си мерих гроздето оня ден-22 захар , а прасето мина стоте килца...

Анонимен каза...

Имах доста по-различни очаквания, но троянската управа за пореден път се доказа :) Сигурен съм, че 50% от селските общини имат по-хубав часовник от този, но пък то и ние май сме тръгнали към село, така че всичко си отговаря...

Анонимен каза...

И кое му е грозното? Че няма камъчета ли? :)

Анонимен каза...

Поне фасадата на общината да бяхте измили с пясъкоструйка, че стои доста архаично и лъха на старо и занемарено! Що не направихте един модерен електронен часовник, да имаме вид на живеещи в 21 век!

Анонимен каза...

1-ви, търсиш ли си компания? Аз пък тия дни ще сваря ракийцата....

Анонимен каза...

Часовникът е чудесен!

Анонимен каза...

7 хиляди лева за часовник...Колко би струвало почистването на терасираната част на реката срещу кафене Антик? Място, за отдих,разходка, и даващ НОРМАЛЕН ВИД на централната част на Троян!
7 хиляди лева за часовник, а половината кръстовища и пешеходни пътеки в Троян,вечерно време тънат в мрак!
7 хиляди лева за часовник, а няма нито един рекламен или какъвто и да е билборд,подсказващ,че Троян е туристическа община.

Анонимен каза...

Много си прав, 7-ми. Така е, когато в Троян се действа на парче. Когато от години се слага каруцата преди коня. Няма управник, дето да има поне кратка програмка къде сме сега и къде искаме да сме поне следващата година. Как да се постигне. Да излезе и да каже какво иска да направи и това до какви ползи за хората ще доведе. Колко ще струва, поне приблизително.
Няма информация. Няма мисъл, няма диалог, има само някакви половинчати неща.
Пък и ние си траем, само пишем по форуми,ядосваме се, ако и новият кандидат не се окаже нашия шанс. Обедняваме. Че и гладуваме или не се храним добре. Че позволяваме парите ни да ходят на вятъра. Че не търсим сметка на никого.
Няма го вече будният троянски дух или ако е останал, то е в малцина. Останалите си трайкат на принципа сеир да става. Независимо, че този сеир е на наш гръб. и който се осмели да протестира бива публично оплют.
Но нейсе. Такива сме си. И затова си патим.
Айде, че се отплеснах!

Анонимен каза...

7000 лева за часовник! Явно сме много, ама много богата община! Браво на нас, с този часовник ще броим дните си на мизерия и нещастно съществуване!

Анонимен каза...

7000 лв. за тази глупост.
Май ще е първият кмет който няма да си искара
мандата.

Анонимен каза...

А дано, ама нада ли 10-ти. Само си говорим тук и нищо неправим.

Анонимен каза...

Часовника е добър на външен вид. Малко множко ми се виждат 7 000лв., но ако показва точно ще мога да гледам как се спазва работното време от общинарите.Михайлова, накарай Гечев да си асфалтира разкопаванията по улица Симеон Велики че е НЕТЪРПИМООООООООООООООООООООООООООО!

Анонимен каза...

Освен да измият фасадата, да оберат и паяжините по ъглите! Просто е срамота! Отгоре лъснати, отдолу блъснати!

Анонимен каза...

Да му бяха турнали една кабелна кутийка ,та да прикрие барем жицата...

Анонимен каза...

че те за 7000 хиляди можеше да издигнат кула с камбанария.... що за разхищение... пак се влезли в нечий селски джоб... срамота!

Анонимен каза...

Интересна тенденция - в поредните няколко седмици "Анонимен" редовно лъже за цени на неща, правени от общината. Явно е, че някой целево и тенденциозно манипулира форумците - не е трудно да се досетим с каква цел. На заедание на Общинския съвет беше определена сума за часовника от 4000 лв., което означава, че това е горната граница, която може да бъде платена за часовника.

Анонимен каза...

Някой май се уплаши, че в Троян започват да се случват доста неща. Недостойни и подлички номера на опонентите на кметицата - типично в техен стил. Михайлова трябва да реагира на тези лъжи и да разкрие лъжците.

Анонимен каза...

ХАХАХА ПОЧНАЛИ ДА СЕ СЛУЧВАТ НЕЩАТА В ТРОЯН

ДОНКА НЕ Е ЛОША, НО СЕ Е ОБГРАДИЛА ОТ ДОСТА НЕПОДХОДЯЩИ ХОРА. НА НЕЯ Й ТРЯБВА НОВИ ЛИЦА.

Анонимен каза...

Май ГЕРБ са започнали пак да плащат на подкупни оплювачи. Говори се, че на откриването на паметника на Хаджийски пред погледа на хора дошли за откриването било платено на циганка, която да кълне и пищи. Срамота!

Анонимен каза...

Голяма активизация на критикарите. Защо ли? Навярно защото за кратко време се направиха в града неща, които чакаха да им дойде реда много години. И се направиха с малко пари - това поне може наистина да се провери и е факт. Та затова сигурно не могат да се кротнат...

Анонимен каза...

На мен часовника ми харесва - отговаря на формата на сградата, изчистен е, без излишна натруфеност и работи точно, сравнен с предишната електронна глупост. Вече ми стана навик минавайки покрай общината за работа да го погледна.

Анонимен каза...

17-ти,
никой от нищо не се е уплашил, свършиха тези времена! Ще започнем да се радваме, когато:
1. Троян се индустриализира, защото само промишленост може да изведе този град от затъването. Досега има двама изгонени инвеститора от Михайлова.
2. Троян има нова инфраструктура. Засега частични кърпежи вероятно радват хората на отделни улици, но като цяло входовете са под всякаква критика. И не само те.
3. Изградени проекти за естетизиране, култура, спорт, развлечения - няма да коментирам празника на сливата и разни подобни инцидентни прояви.
4. Намалена безработица - то това си идва като резултат от първа точка, но е добре да се знае. Има малки градове като нашия, които отбелязаха значим напредък, защо не се вземе директно техния опит, след като никой не знае какво да напраи. Според мен и новата управа не иска, а не чак толкова не знае.
Ще спра дотук. Когато Михайлова се изправи пред троянци и заяви, че знае как да направи нещата, не аз, а тя обеща.
Време е да си изпълни обещаното.
Защитата е хубаво нещо, но един часовник пролет не прави!

Анонимен каза...

22-и, може ли да посочите имената на изгонените инвеститори от Михайлова?

Анонимен каза...

Контарини и белгиецът, който беше наел помещение в Постоянство и после си премести производството в Угърчин!

Анонимен каза...

22-и - очевидна лъжа!!! Спрете да лъжете, моля!

Анонимен каза...

А някой сети ли се, че и в Троян има живи часовникари?

Анонимен каза...

Лъжа ли? Защо не дойдеш и лично да ми го кажеш? Защото не ти стиска!
Истината е неприятна, нали?

Анонимен каза...

няма значение... кучета ги яли тях

Анонимен каза...

ЗНАЧИ СТАВАТ ТРИМА ГОЛЕМИТЕ ИНВЕСТИТОРИ КОИТО
ДОНКА МИХАЙЛОВА Е ИЗГОНИЛА.

ЛИЧНО АЗ ДОКАРАХ ИНВЕСТИТОР, КОЙТО ИСКАШЕ ДА СТРОИ ЗАВОД ЗА ЕВРОПАЛЕТИ. НА ТОВА И ОТГОРЕ ЩЕШЕ ДА КУПИ ПУСТЕЕЩ ОБЩИНСКИ ИМОТ.

Анонимен каза...

29-ти, аз съм 22-ри. И на него ли предложиха цена от 12,50 евро за кв м земеделска земя без прекарани всякакви комуникации? И на него ли предложиха имот в Длъжковското, който е полуразрушен, както на белгиеца?

Анонимен каза...

Разбира се уважаеми,че завиждаме заради случващите се неща,дело на Михайлова и компания.Завиждаме, че наистина тя буквално обърна живота ни на 180 градуса. Ето, нов часовник,та да си сверяваме времето. Градска тоалетна, та да има къде да пикаем.Подобие на фитнес в гьола под спинозната кръчма СИНДИ, та да веем тела! Мега фестивал на раковата слива, достоен с продължителността си за рекордите на Гинес-цели 9 дни!!!
Все значими неща, които те карат да усещаш онзи вятър на промяната (не този на Скорпионс), за който тя говореше точно преди една година.

Анонимен каза...

Изкефи ме!!!!!!

Анонимен каза...

Едва ли това събитие е важно за Троян. В интерес на истината трябва да се каже, че подхожда на сградата. Монтажът обаче с кабела отвън е едно недоносче.

Анонимен каза...

Отделно,че съм гербер от четата на партизаните минко акимов и сашо данков. Същите ,които призоваваха миналата година ДА ИЗХВЪРЛИМ КОМУНИСТИТЕ ОТ ТРОЯН,а от него ден до сега,не се са се отлепяли от фустата на кметицата, като пале от майка си!
Навярно цялата малоумна сган слагаща се на госпожа Донка Михайлова, не допуска,че в този град живеят и хора,които не ги интересуват партии,цветове и прочие педерастка украска,а ги интересува живота им,както и този на съгражданите им? Същите тези подлоги явно не живеят в Троян,и не виждат нито дупките по пътищата,нито мизерията,нито циганизацията,нито, лиспата на каквато и да е новост в града ни!

Анонимен каза...

Питат радио Ереван - каква страна е България?
Радиото отговаря:
-България е прекрасна страна!За съжаление е населена.....

Анонимен каза...

29-и. Май пропускаш, че той беше спрян с решение на общинските съветници от ГЕРБ?

Анонимен каза...

33 за кабела отвън си абсолютно прав кабелчето е биличко и сякаш се вижда ластика на бабините килоти

Анонимен каза...

Общинските съветници от ГЕРБ бламираха предложението на Михайлова за навлизане на инвеститор в Троян, тъй като трябваше да угодят на Милко Станчев.

Анонимен каза...

И от Избор за Троян и др.
Те имат желание да спъват случващото се в Троян, но няма да им се случи случката.

Анонимен каза...

Е, а тогава Михайлова защо не сезира прокуратурата, щом нещо толкова явно се бламира?

Анонимен каза...

ЧЕСТНО КАЗАНО КАТО РАЗБРАХ ЧЕ ЧОВЕК КАТО БОРИС БОЯДЖИЕВ( той беше по времето на енкин, акимов сега и на Михайлова), та човек като него се занимава с отдел Общинска собственост и инвестиции и ми стана ясно защо никой никога няма да инвестира в троян.

Анонимен каза...

Има ли вина Борис Бояджиев?

Анонимен каза...

Дори и да няма, как може един бивш военен да отговаря за инвестиции и управление на общинска собственост? Няма ли хора с подходящо образование за тази работа? То е видно от неговото управление какви са резултатите.
Според мен нещата са следните:
Михайлова търпи стари муцуни, които продължават да си карат по старому като по този начин кметицата събира негативите. За да спре този процес, да застане мъжки зад решенията си. Ако някой нещо пречи, има си начин как да реагира.
Но за такава постъпка се иска яка воля!
Има ли я?

Анонимен каза...

Естествено, че с тези стари муцуни кметицата не я очаква нищо добро. На нея й трябват не само нови, но и млади хора. Именно в тях е бъдещето.

Анонимен каза...

Мисля, че "Троян 21" писа за назначаването на млади хора с добро образование и чужди езици.

Анонимен каза...

И понеже всички плямпат за бъдещето и младите в него, вижте от миналата година предизборните плакати с кандидат управници !
Колко млади виждате на тях?Колко от тези млади са независими от конюктура или обвързаност с партии или финансови институции? Колко от тези млади имат автобиография по-дълга от 3 думи?
До един момент Михайлова смееше да отговаря , но премина в страната на информационното затъмнение,досущ като минко акимов !
Догодина идват парламентарни избори,отново Параграф 22: Бойко или Серго(Доган+ НДСВ). След 3 идват и местни :в Троян -Колю +Енкин срещу Новото лице на ГЕРБ Троян!
Моля Ви, не ми говорете за бъдещето и за младите!

Анонимен каза...

Чуваш ли се 45 какви ги дрънкаш?Дечурлигата на близки до партията троянци,и една-две рокади ,за да се наместят още хрантутеници на общинската черга!

Анонимен каза...

Да Ви кажа ли, че докато прочетох всички коментари до тук, си мислех че съм на диспута на Обама и Ромни в български вариант. Само или в по-голямата си час политически коментари. А заглавието беше за един часовник.....
Предлагам на Т21 да налага "цензура" - коментарите да касаят само повдигнатата в статията тема!

Анонимен каза...

Съжалявам,това,че не си вдянал за какво иде реч, си е лично твой проблем!
Я да ти задам един тъп въпрос(понеже го играеш умен):

Когато обществото недоволства (макари вербално в интернет форум)от безумно харчене на народни пари, а слуги от властта си позволяват да ги обвиняват в едно или друго( тотално безмозъчие) политическо пристрастие, как се нарича?

Ще те улесня малко. Миналата година по време на изборите ,тогава все още местните представители на партията на Борисов командваха Троян, всеки, който ги критикуваше за съшите неща, бе наричан платен драскач на комунистите от бсп!

Ще ти подам още малко информация:
Изобщо всеки жител на Троян,осмелил се да възнегодува от нищо правенето на властта,била тя синя,червена,жълта и прочие, е наричан ,обиждан по всякакъв начин от власт имащите !

Ol` dirty bastard каза...

На мегденя скоро ора мое и да нема,ма часовници дал бог ;-)

Анонимен каза...

Една жена помолила мъжа си да и даде пари,за да купи хляб и нахрани децата. Мъжа подпийнал, ала не достатъчно ядосан я пратил по дяволите с репликата"Няма пари за ракия, тя ми иска за хляб!"
Та това нещо с часовника ми звучи по същия начин– няма пари за часовници, те искат чисто корито на реката, осветление, ремонтирани тротоари и пътища, доходи за нормален и достоен живот!
Я си гледайте работата, ние ще си купуваме каквото си искаме, ще си харчим за каквото си искаме, и така до края на света!

Анонимен каза...

24-ти страни разбирания за стратегически инвеститор имаш . Този белгиец е продал бизнеса си със всички пасиви на неграмотен ром от Видин и си е стегнал куфарите от Угърчин и изобщо от България . Оставяики кредитори , наемодатели и работниците си с празни ръце . Сигурно Донка има вина и за тази измама . Достатъчно комунисти имаме в Троян , внесохме си едина и от Ловеч така , че не ни трябват и мошеници от белгия .

Рицар без доспехи каза...

Аз предлагам на всеки гражданин в гр. Троян общината да постави по един часовник, но на центъра! Поне в едно нещо ще сме №1 ! Иначе не искам да коментирам цената, не съм часовникар, нито разбирам. За моите дребни представи това са много пари, но това не е паказател. Иначе някой по- горе беше написал, че в Троян има живи часовникари. Тези, които знам са жива напаст. Най- вече Хитров, не старши. Такива акита ми е правил по часовниците, че ме е срам да ги нося вече.

Анонимен каза...

Донка явно много обича часовниците , но не е ли време да се постави един часовник с обратно броене които да отчита времето до края на мандата и . От прословутото и "ние знаем как" не показа изобщо какво знае . Все пак излезе по-скромна от ротарянците които обявиха цена на тяхбото четициферблатно чудо на дирек цена от 18 000 лева . Донка за този аквариум със часовник вътре успя да усурква общинския бюджет само със 7 000 лв .

Анонимен каза...

Не прочетох всички коментари, но май никой не помни електронния чадоеник от "онова време ", мисля, че беше на десния ъгъл на сградата на общината.....Сега обаче живеем в по-модерен свят, няма да се излагаме с електронен часовник я !!

Рицар без доспехи каза...

55-ти, ти изглежда и статията не си прочел, иначе нямаше сега да се излагаш по този некомпетентен начин. Но идеята не е да се заяждаме, запомни, не е да се заяждаме!

Анонимен каза...

Ето един пример да си сверим часовниците. Май заплатите на работещите в Троян се движат от 300 до 700 лв. - средно. Ако направим сайт на тези, които не са регистрирани в бюрото от соц времето и си търсят работа, може да се окаже, че безработните в Троян се хранят от контейнерите, работещите близки в чужбина или от пенсиите на оживелите до тях. И този часовник ще ни напомня, че може и без нас. Работим за тези, които с парите ни,с които построихме всичко и които откраднаха,сега са във всички партии. Мисля, че ако се позовем на Коституцията, преди промените, която гласи, че всичко е на народа, можем да осъдим всички правителства от прехода, които не дадоха парите на народа, а на себе си. Всички, които пишеха, че произхождат от бедно семейство и след това заграбиха нашия труд, данъци и осигуровки и сега са богаташи без бизнес, който в европейския съюз не е известен, сега трябва да ни отговорят, според Конституцията и морала.

Анонимен каза...

В Троян дори и да работиш си беден. Та затова ми се виждат множко 7 000лв. за часовника.

ТИК-ТАК каза...

за 7000 лв за година /щото и тоя няма да изкара повече от година,а 7 000 : 12 = 583.33333, което е повече от заолатата в Калинелата/ ЛИЧНО ще стоя пред общината и ще информирам всеки колко е часът, без значение дали го интересува......
ЕГАТИ! Какво може да му струва на един часовник 7 000Лв!!!!!?????!?! Това е гавра!

Анонимен каза...

Какви 7000 лв? За да го направи този часовник, този човек, някой от заявителите е получил награда–50/50, или според уговорката.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |