Продавачът на знамена

На Голяма Богородица в Орешак

ТРАДИЦИОННИЯТ Орешашки панаир около Голяма Богородица (15 август) и този път имаше своя преобладаващ биташки привкус – въпреки че от няколко години най-горната му част (към Манастира) е отредена само за произведения на художествените занаяти. Явно кризата, беднотията и манталитетът тласкат народа към биташката евтиния и кичария и няма сила да промени тенденцията.

НО ВСЕ ПАК сред ментетата и маанетата имаше и интересни проблясъци – например един продавач на български знамена. На сергията му имаше единствено трикольори, но купувачи не липсваха; от стоката му си бяха взели и някои от колегите търговци и на сергиите им се вееше родният трибагреник. Хубаво!

Т21

Още по темата:

13 коментара:

Иванко каза...

Сигурно знамената са произведени в Китай.

Янко каза...

Малък ли си и ти китаец?

IgMg каза...

За какво ли продава знамена, тоя "сиромах", като държава такава на практика няма! Явно е решил да събуди стари спомени за великата държава, която вече около 650 години на практика не съществува за хората си, а само за малката, но велика политическа върхушка която точно тези хора поставят на пиедестал.
Човекът, евала му, сякаш иска да ни събуди да се освестим наи-после, че и ние сме българи! Но не би, такъв народ-българи на практика НЯМА. Ние сме всякакви, но не и българи!!!

Анонимен каза...

Ей, трети, говори за себе си! Без гръбначен плазмодий, ДЪРЖАВАТА Е ТУК И НИЕ СМЕ ТУК! Мърша безродна!

Ol` dirty bastard каза...

Не се пали от фалшиво родолюбие,4-ти,ако беше патриот нямаше да пишеш тези глупости.Защото държавата не я прави географското положение,а народа,но такъв както е казал 3-ти на практика няма.
Не ми се губи време да ти обяснявам защо - ще бъде напразно (ако си поне малко грамотен от към история,и сам ще знаеш).Но понеже си такъв родолюбец,пиши поне що-годе грамотно,не става дума за пунктоация ...

Old пич of Troyan каза...

Алооо,Мръсното копеле,недей да даваш акъл като го нямаш... не се пише "пунктОация", а пунктУация... явно не си особено грамотен, затова говориш за грамотност.

Анонимен каза...

6-ти,понеже си много грАмотен явно не знаеш че с главна буква се започва ново изречение,или се пишат имена :0)

Ol` dirty bastard каза...

Бърза да се покаже,младо - кво да го правиш!
Иначе,да - сбъркАл съм буквичката и язе.

National Socialist каза...

"Няма по-прост народ от българския”
"Обичам Родината, мразя държавата!"

Дали изобщо има такъв народ? Дали има такава НАЦИЯ?
Я помислете, тия които се водят за умни и млади, след като завършат висшето си образование с "помоща" на скапаната ни държва, веднага бягат от родното гнездо. Отиват като кукувиците в някое чуждо. А мама, тате,баба и дядо им казват „Бягай от тука и никога не се връщай!“
Ние мразим родината си,рода и произхода си, семействата си, всичко което имаме. Съседния кенеф, например Гърция за нашите прости тикви е земния рай.

Знаете ли защо е така? Дано, защото не искам да го казвам.

Защото тука успяват само тъпанарите и малоумниците, нагаждачите и блюдолизците.Защото станахме по-католици и от папата и защото сме заспали като Борован при преминаването на Ботевата чета.

чичо Гошо каза...

Ей че точно си го казал: "Защото сме заспали като Борован при преминаването на Ботевата чета".

IgMg каза...

4 ти, не смятах да се занимавам с теб, защото си явно неадекватен, но пък ти, на свой ред, поне напиши нещо смислено, някакво съждение! Какви са тези грубости? Ако имаш проблеми, добре, но не съди така безкомпромисно, човек когото не познаваш изобщо, за да не се нахендриш някъде без да си искаш!
На свой ред ти казвам, че не е лошо точно ти да говориш от свое име като се мотивираш, защото имаш огромни претенции, а не да пишеш като зомби!
Какво от това че си тук? Нещо да променяш? Може и да променяш, но не личи от злобата която си събрал. Такива хора като теб, дето едно свясно изречение не са в състояние да напишат по някой повод, и не виждат по долече от носа си, извини ме, но няма как да търсят уважение!
Впрочем, ти не го и търсиш, ти просто се празниш душевно! Ами сполай ти! Празни се и се радвай, че си поданик на "велика" държава!

Анонимен каза...

Тъжно е, хора, заради един нещастник търсещт препитание, независимо от какво, знамена, близалки и т.н. А не виждате в съседство какво се случва. И коментирате пошлоста и безверието и безвремието. Жалко за нас, жалко за народа ни!

Анонимен каза...

Къде си бе ЩТ!!! Не е въпрос ...

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |