Назначенията в Общината

* 25-годишната Станислава Цукева е новият сътрудник на кмета, Анита Маринова оглави отдел „Услуги на гражданите”, а Десислава Чолакова пое поста юрисконсулт

В ПОСЛЕДНИТЕ ДНИ кметът Донка Михайлова разписа няколко възлови назначения в рамките на новата структура на общинската администрация, одобрена през м. май от Общинския съвет, научихме от PR-ката на Общината Маргарита Генкова. Прави впечатление, че като цяло новите кадри са съвсем млади, повечето са дипломирани наскоро и владеят английски език.

СЪТРУДНИК (СЕКРЕТАР) НА КМЕТА
вече е 25-годишната Станислава Цукева – заместила на поста Анита Маринова, която изпълняваше длъжността в предишните три мандата (при кметовете Дилян Енкин и Минко Акимов). Г-ца Цукева, която бе PR на предизборната кампания на г-жа Михайлова за Местни избори 2011, е бакалавър по специалността „Масови комуникации” и магистър по туризъм от Нов от български университет; дипломната й работа за бакалавърската степен е на тема „Скандалът като средство за генериране на публичност”, а наскоро е защитила и магистърската си дипломна работа по актуалната троянска тема „Троян и Троянският Балкан, съвременна туристическа дестинация за алтернативен туризъм - възможности и заплахи”. Досегашният сътрудник на кмета Анита Маринова – магистър по маркетинг и мениджмънт от УНСС и по финанси от Великотърновския университет, спечели конкурса за шеф на отдел „Услуги на гражданите” (общинския Информационен център) и вече е на новия си пост; досега отделът се оглавяваше от Йонка Врачанска.

НАЗНАЧЕНИЯ получиха и двама от общо тримата стажанти по програмата „Старт в кариерата”, които от 9 месеца стажуват в общинската администрация. От 1 август в екипа на звено „Обществени поръчки” е 28-годишната юристка Иванка Николова и 24-годишната Пламена Димитрова, завършила стопански и финансов контрол в Стопанската академия в Свищов; и двете нови служителки владеят английски език. А 27-годишната правистка Десислава Чолакова (също с английски език), досега младши юрисконсулт, заема мястото на освободения юрисконсулт Павлин Петков. Ново попълнение има и в отдел ТСУ – от началото на миналата седмица за главен експерт „Високо строителство” е назначена Мария Василева, която за своите 40 години има значителен опит като проектант. Наскоро бе назначен и главен експерт „Младежки дейности и спорт” – Тодор Комитов, завършил НСА, работил преди това като учител по физическо възпитание в троянското ОУ „Иван Хаджийски”.

ВСИЧКИ НОВИ ЕКСПЕРТИ са назначени за изпитателен срок от шест месеца. Без назначение е приключил конкурсът за главен експерт „Ел. инсталации и отопление и вентилация” (Ел. и ОВ), въпреки че на него се явиха трима кандидати. Общината има нужда и от експерти „Пътна инфраструктура” и „Ел. и ОВ”, от ВиК специалист и юрист.

Т21
Още по темата:

82 коментара:

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Кметицата се обзавежда със свои хора, верни, но колко ли са компетентни ?!? Интересно ми е г-ца Цукева за дали е минала поне веднъж прехода от Ехо до Ботев (Троянски Балкан). За какво високо строителство става на въпроц в Троян?

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Ol` dirty bastard каза...

Вземете да пишете на кирилица поне,че сте негрАмотни е очевадно,но поне на кирилица пишете ...

Иванко каза...

На добър час! Симпатични млади дами, дано да вършат добра работа.

Анонимен каза...

Гена, да беше започнал статията така:

Дъщерята на доктор Цукев, като наше момиче...
Още няколко наши момичета бяха назначени, а едно- преназначено (:

Наш човек каза...

МиНак назначаваше свои и наши.Сега ДоНак не остава по-назад.

Рицар без доспехи каза...

Похвално е, че в общината влизат вече млади хора! Нека някой отрече, че това е невиждано и нечувано като модел за троянска община досега. Само бих поправил уважавинят от мен г-н Маринов още в началото на своята статия, която започва така: Прави впечатление, че като цяло новите кадри са съвсем млади.................с рецензията да изглежда така: Прави впечатление, че като цяло новите кадри са САМО ЖЕНИ! :) НЕ съм феминист, нито съм човек, който отрича управленските качества и не само тях на жените, но се съгласете, че когато трябва да се свърши работа се викат мъже, а когато трябват интриги, клюкарене, лигавене и разтягане на лакуми се викат жени. Като това правило винаги има изключения, както всичко в този живот! Честито на печелившите млади дами. Ще се радвам ако техните назначения за предимно заради качествата им, а не заради влиятелни и амбициозни мама и тате, но това и да искам да знам дали е истина или не, едва ил точно аз бих разбрал.

Анонимен каза...

Какво значи Главен експерт високо строителство в Троян.Смешни измислени длъжности за наши хора.

Анонимен каза...

Честито на момичетата, да работят за града и израстват в кариерата.
Гжа КМЕТ, ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ в ОРЕШАК НА ХОРАТА ПО ПРОГМАТА КЪМ КМЕТСТВОТО - НАБЛЮДАВАМ, ЧЕ ЕДИН ОТ ТЯХ ГО ОТКЛОНЯВАТ ПО ЧАСТНИ ПОРЪЧКИ И ТО НА РАБОТИ НА ЧОВЕК ОТ КМЕТСТВОТО, А НА НЯКАКЪВ ОТ ПАТРЕШКО.В КРАЙНА СМЕТКА НА ТЕЗИ ХОРА СЕ ПЛАЩА ОТ НАШИТЕ ДАНЪЦИ.

Анонимен каза...

В планинското градче Троян да има експерт по високо строителство. Доста интересно г-н ЕНКИН!!!

Анонимен каза...

Да и аз чух че тази е човек на лъжльото от Желязна.

Анонимен каза...

Е, вие пък ... че естествено, че не са случайни момичета, честно преборили се и спечелили конкурс за тези длъжности (според някои измислени). Да сте чули в съвременната история на града ни да се случват нещата по друг начин??? Няма такава ситуация. Не знам каква работа ще вършат, но знам, че всяка е на някой някаква ... А тази "предишната секретарка" ... и тя няма мърдане от там. Много "кадърна" трябва да е ...

Анонимен каза...

Аз пък мога да ви кажа, че ако тук са момичета на еди кои си хора, в София или в Търново, където евентуално са учили, не са били момичетата на тоя и ония, така че са хвърлили все някакъв труд по висшето си образование. Ама нали трябва да има критика-давайте....

Високо строителство каза...

14-ти, има и други момичета от Троян "хвърлили все някакъв труд по висшето си образование" .Но не са от наще...Комунизмът никога не е напускал Троян!

Анонимен каза...

Много ми е интересно кога и къде бяха обявени конкурсите за тези длъжности??? И как наистина ги спечелиха все вътрешни хора или деца на някого. Има и други деца завършили с много по-висок успех и в доста по-престижни университети от Нов Български. Но... все пак сме наши хора, като вземем властта трябва да уредим близки и причтели на важните постове.

Анонимен каза...

За да се избегнат излишните приказки, да се уточни за всички назначения имало ли е обявен конкурс, колко и кои са кандидатите
Ако е спазена конкурсната процедура, това че "други момичета от Троян" не са кандидатствали си е техен проблем. Но ако за тези свободни работни места не е бил обявен конкурс - кой ще поеме отговорността???

Анонимен каза...

И аз искам да знам къде са обявявани тези свободни позиции. Ако не аз лично, то познавам жена с три висши образования и с опит, отговорна и изключително сериозна, която се интересуваше за свободни позиции, подходящи за образованието и уменията и, и въпреки това, не е разбрала, за да кандидатства!
И какво значи "че са хвърлили все някакъв труд по висшето си образование" ..... То днес висшисти коооолкото си искате. Който не е решил да кандидатства, той не е завършил ...

Анонимен каза...

Много точно 18 ,както се казва вече студентите не са студенти ,а клиенти който никой няма сметка да скъса ,защото ще спрат паричките за съответния университет.Така,че наистина които не сее записал за студент той не е завършил в БГ.

Анонимен каза...

Дали е обявен конкурс за въпросните длъжности или не все същите ще го "спечелят". Кадърните хора не са в Троян и участват в конкурси с възможностите си , а не с връзки.

Анонимен каза...

Въпросът ми е към г-жа Донка Михайлова.

Кое точно наложи тези структурни промени? Например на длъжността "Сътрудник на кмета" разполагахте с професионалист с доказан опит, който е работил в екип и с кмет на ГЕРБ и с кмет на БСП? Същият въпрос задвам и за "Връзки с обществеността", както и за другите назанчения.
Кое налага доказани в професията си хора да се заместват с други?

Анонимен каза...

Няма угодия в ТроянЪТ!!!

Анонимен каза...

Крайно време е ИБ на ПП Герб Младежи Троян, да излезе с изявление по темата!

Анонимен каза...

21-ви няма да получиш смислен отговор, поради простата причина, че и те самите не са го измислили. Всички промени са на база политически обещания, ангажименти и малко разчистване на сметки, но отново политически. Не се чудете на такива рокади, и преди ги имаше, и сега ги има, и след тях ще ги има, просто го приемете като даденост.

Анонимен каза...

Всеки съвестен данъкоплатец има право да се интересува за какво се използват средствата в общината. Какво налага раздуването на общинската администрация,разрасването на града или това че вече не останаха хора в Троян.

Анонимен каза...

И защо точно през отпускарският месец на ОС ТРОЯН, дали не е да няма политичиски атаки срещу спечелилите кандидати и кмета????
21ви:
Сътрудник на кмета беше жена на кметове мъже ,и се учудвам защо не е някое младо и работливо момче???

Анонимен каза...

На 25години съм и преди няколко месеца се дипломирах като магистър в УНСС ( МИО ).
Като студент имам опит в различни частни компании в София, но откак завърших съм без работа и се прибрах в Троян.
Всяка сутрин и вечер проверявам джобс бг, работа бг, и сайта на общината и обявен конкурс за въпросните длъжности не съм срещал!
Хайде г-жа Генкова да напише изявление по въпроса!

Анонимен каза...

27-ми не е така, иамше обява в сайта на общината за Конкурс на Началник отдел Обслужване на гражданите, т.к. мястото е определено за заемане от държавен служител, докато сътрудник на кмета е място за заемане по трудово правоотношение и не се изисква провеждането на конкурс, а другите преназначения са били вътрешни.

Анонимен каза...

Благодаря за разяснението 28-ми.
Успех на дамите.
Дано кметицата помисли и за младите хора извън нейната клика.

Анонимен каза...

цялата Мара втасала... ами що не вземете да пенсионирате тази бабичка в средата :))) гледам, много се е изхабила вече, доста труд е хвърлила, за да се задържи секретарка на трима кмета - нали знаете, крава, която не дава мляко, я колят... :)

Анонимен каза...

Всъщност, 20-ти, много си прав. И от конкурс няма смисъл, защото е по-точно казано: конкур ...
Ясно, де!
Преди 10 години заради такъв конкур... една приятелка, която се беше явила и видяла отблизо как се провежда той, ми сподели, че е потенциален емигрант, а сега отдавна е фактически - какво да си говорим ......

Анонимен каза...

Лафът "Учи за да не работиш", в България/Троян, се прилага буквално (:

Анонимен каза...

Някак си ми влезе една муха,относно поста юрист на общината. Всички видяхме какво се случи в последните 4 години по оста кмет-юрист-обществени поръчки. Дали това хубаво момиче, няма да е липсващото звено в новата стара схема?

Анонимен каза...

Младите дами са на изпитателен срок. Желая им да се докажат и да продължат напред.

Анонимен каза...

Браво!

Анонимен каза...

Подкрепям кметицата в назначенията на млади хора с квалификация и западни езици. При Акивом и Енкин в общината нямаше човек, който да преведе и един текст на английси. За всеки ред превод се плащаше на преводач. Трябва да си много черноглед, за да отричаш такъв подход.

Анонимен каза...

Интересува ме как можеш да кандидатстваш за програма "Старт в кариерата". Чудесно е това, че от трима стажанти са назначили двама. Явно са се доказали.

Анонимен каза...

Уважаеми 25- ти няма раздуване на Администрацията. Даже има съкращения. Малко се поинтересувайте и тогава пишете. До всички които ги интересуват назначенията и конкурсите: Конкурс се обявява на сайта на общината в раздел Кариери.

Анонимен каза...

Младата Цукева е добро попадение - с две образования и два езика. Дай боже всекиму такива сътрудници.

Анонимен каза...

37-ми, в Бюро по труда има обявените места от фирмите по тази програма. Там трябва да попиташ къде можеш да кандидатстваш. Успех.

Анонимен каза...

Към № 9. Уважаеми, "Високо строителство" е всичко, което се строи над земята (без канали и пътища примерно). Всяка община трябва да има такъв експерт. От него зависи всичко, което се строи. Мария Василева е добър проектант. Не мисля, че има връзка с БСП. Дано да се докаже - общината има крещяща нужда от добри строителни специалисти.

баД Велко сандокана каза...

Ингилизки знаели - смех,смееех ...
Че за какво им е аджеба тоя ингилизки,като тук другите избори че ги спечелят от евро-рома.
Да се ориентират доде е време,и да се научат да дрънкат на дайре и да ланкат сигаАнски,занапред ще им е по-потребно види се.

Анонимен каза...

Аз да Ви кажа под сурдинка-никой от общината незнае Английски език, нито писмено, нито говоримо-факт е, че никой няма сертификат за владеенето му, дори и за начално ниво. Всички знаят езика до толкова, до колкото да си поискат вода и хляб и да те питат как си. Пълни смешници-знаели английски език, какво знаят-това което са учили в гимназиалния курс.
Хахаха. Абе тая Генкова (PR-kata я наричат) да вземе да спре да пиши глупости и да лъже жителите на града.
И друго, което се сещам-то голяма хвалба за момичето, което е станало технически сътрудник(секретарка по нашему) на Кмета - с две висши образования за секретарка ли се пребори в живота и за има няма 500 лева заплата. Смях. Поне не ги пишете тези неща за момичето, че ще го е срам да излезе из обществото ;-))

чичо Гошо каза...

Вярно ли никой не знае английски на ниво в общината?

Анонимен каза...

Всеки който е работил в чужбина 2-3 години знае чужд език по-добре, от всеки който го е учил в БГ, та ако ще 2 дипломи за космонавт да са му дали.

Анонимен каза...

43-ти, аз да ти кажа под сурдинка да не пишеш глупости, че се излагаш с твоите "факти". Поне 2/3 от общината имат сертификати за английски от училище Европа.

Анонимен каза...

Ама сертификатите не говорят, бе 46-ти! Нито превеждат!

Анонимен каза...

А кмета по европроектите дали знае английски. Тоъ освен ъа кравар и за председател на пенсионерски клуб за нищо друго не става.
Интересно ми е как общината ще разчита на това младо момиче без опит да и оравя бакиите?
Кметицата взе много да се дъни. Освен ПР друго нищо свършено не виждам. А по рязане на ленти взе да надминава Бойко.

Анонимен каза...

Към 36 - за преводи пак ще се плаща. На всеки средноинтелигентен човек е ясно, че преводите се извършват от лицензирани преводачи. А колкото до това, че 2/3 от общината имат сертификати за английски от училище "Европа" - този господин или госпожа знае ли от къде се вземат истинските сертификати и колко години обучение са необходими за да се явиш на такъв изпит

Анонимен каза...

Лошите примери са заразителни,48-ми!Но все пак оня тупан е първи - по простотии.Но и Доца се старае,квото можа - направи го.Мили родни картинки!Да му мисли т.нар.народ,но това не е от най-силните му страни.Той си има забавления - олимпиади,атентати,футболни чекиджии,докторски вълнения за лев или два.Накрая всичко става едно голямо нищо и ....дай по още една!!!

Анонимен каза...

49, обясни ни, ако обичаш, сертификатите, които издава училище "Европа" фалшиви ли са?

Анонимен каза...

Не са фалшиви, но не са на ниво! За да защитиш сертификат от ниво, което си заслужава, се изискват знания, знания, та..... Училище Европа дава подготова, но начална, елементарна. За да се знае езикът на ниво, далеч не е достатъчно това училище. Нали се сещаш?

Сношен каза...

Някой каза...дай още по една.Ай-де по една и от мен че се е зацепил клина...

Анонимен каза...

До 49 и 52.
На теб може да ти се иска общинските служители да имат сертификати от Оксфорд или Кеймбридж, щом училище "Европа" не ти е достатъчно. Само че за ежедневната им работа подобен сертификат ни най-малко не е нужен и никой няма мотивация да плаща за подобно обучение със заплатата си от 400 лева.
Do I make myself clear?

Анонимен каза...

Гледах няколко пъти средната снимка, но освен девойка старша възраст друго не видях :)

Анонимен каза...

Да са честити на др Енкин,две нови и една стара и доста употребявана ,но лачена .................................на свадба се даряват първо свойте и тези който помагат за слугуването(правенето на избори)

Анонимен каза...

я да се замислим върху живота си и да си зададем въпроса,за кокво ни е по дяволите тази община,а следователно и държавата в този си вид и форма?

Анонимен каза...

На първо място искам да честитя назначенията и да пожелая на всички да бъдат здрави, съвестни и успешни. Хубаво е когато видиш, че се дава шанс на млади и кадърни хора да започнат от някъде, да се издигнат и да се докажат, а още по-хубаво е когато тези млади хора са възпитани, образовани и интелигентни.
Жалко е, че има хора, чието съзнание е толкова замъглено, че дори в хубавите неща да търсят и още по-лошото да намират грозното и лошото. Не е ли по-лесно да кажем едно "Браво" и "Успех" отколкото само да се чудим за какво да се захванем, че да смачкаме самочувствието на хора, които заслужават да го имат. Не е ли по-лесно и логично да се зарадваме, че в Троян все още има млади и образовани хора въпреки ситуацията в града ни и въпреки тези, които по толково грозен начин оплюват труда и успехите им. Явно не.
И последен логичен, според мен, въпрос: Ако баща ти е лекар ти като какъв следва да работиш и има ли позиции, за които да си негоден в следствие на професията на твоите родители? В този ред на мисли пожелавам на критикуващите назначенията много професионални успехи в град, където няма да знаят дали баща ти е лекар, архитект или общ работник!
Момичета, още веднъж успех и на добър път в бъдещите ви начинания!

Анонимен каза...

А и до 56 сваТба се пише с Т. За останалите грешки няма да кометирам. Скоро в Троян ще останат само такива хора и щем не щем те ще оглавяват "възлови" позиции и ще прибират "големите" пари. Тогава дано да има повечко доволни.

Анонимен каза...

Тя тая средната се е сбръчкала кат на стара гайда дъното бе...

Анонимен каза...

ох...какъв юристконсулт от това момиче бее?! то чак сега ще се оправим с делата, които са заведени срещу общината!

Анонимен каза...

58-ми, в този град има и други млади и образовани момичета,които могат да заемат същите места.Но за съжаление имат един единствен недостатък...Не са докторски чеда ,и не са близки на властта (:

Анонимен каза...

62-ри все още не се е чуло на една позиция да назначат всички, които отговарят на изискванията за длъжността. А и е безспорен факт, че младите и образовани момичета в Троян са на изчезване. Под образование не разбирай само наличието на диплома. Много хора, които притежават такава не могат да напишат 1 изречение без поне една грешка. И така като гедам голямата част от "онеправданите", които пишат тук определено са скарани с правописа и то тотално. Никога не бих приела сериозно какъвто и да било коментар, който е неграмотно написан пък било то и коментар на възпитаник на Оксфорд.
Дерзайте.

Анонимен каза...

Изобщо не ми дреме какво мислите и какво приемате, или пък не. Видно е,че сте замесена по някакъв начин с поне една от девойките от снимката. Но да се мъчите да прикривате шуробаджанащината царяща в администрацията на Троян е много грозно.Грозно е и да вменявате, че млади и образовани хора са неграмотни, а въпросните дами от снимката са едва ли не перфектни. А най-грозното, е че се опитвате да правите четящия на глупак.От статията става ясно , че назначението на едната госпожица е чисто политическо , а и като добавим силните родителски връзки, всичко идва на място.Та тя няма нито един работен ден и от раз заема позиция , от която може да се прави кариера. Извинявам се за грубия език, но наглостта е голяма. За преназначаването на г-жа Петрова, има ли смисъл да говорим?
В крайна сметка, на мен ми е все тая, от година не живея в България. Призовавам всеки които може по някакъв начин да се спасява от тук.

Анонимен каза...

57-ми е много прав, общината както и държавата в този си вид не струва пукната пара. 5 % номенклатура изсмуква данъците и евросубсидийте, назначава се сама както и е угодно и казано на български - краде ужасно, но тя за друго никога не е ставала.

Ху дъ фак ис Алис каза...

39-ти,с тези 2 образования младата Цукева да не е на олмоуст триесе години ле? Или ти смяташ и средното? В такъв случай,към двата езика освен чуждия (какъвто и да е той),спада ли и българския?

Анонимен каза...

С тези назначения Михайлова показа, че е самостоятелен играч от висока класа. Отсвири любимата секретарка на Акимов и Енкин и им отряза основния информационен канал – Анита, която снасяше и на двамата какво се случва в кметския кабинет. Направи го, като съхрани един от можещите хора – вечната секретарка (която безспорно е човек с качества), която изпрати в „Услуги на гражданите”, но си разчисти пътя. В същото време се справи с претенциите на старите муцуни в БСП, като назначи проверени в стажуване партийно необвързани, мотивирани и амбициозни стажанти. Удар в целта на Михайлова!

Анонимен каза...

Говори се, че Енкин бил бесен от назначението на експерта "Високо строителство" - не се поддавала на зависимости и влияния. А Акимов нервничел за Анита - това си проличало и на последната сесия, на която той публично се противопоставил на кметицата.

Анонимен каза...

Ще поддаде,нали сега почва!Поредния търтей за напред в Общината!

Анонимен каза...

Експертът "Високо строителство" кърти мивки, а на средната снимка виждам стара чанта!

Анонимен каза...

А,бе стара,стара,ама с нови дръжки!

Анонимен каза...

Недейте така, ако Анитка е такава,тая малката гледа като борсук и на зло.А другата ми изглежда леко хахава.Трябваше да се назначи синчето на енкин,че и щерка му,че защо не и женка му...

Анонимен каза...

67-ми това го пиши на стената на Донка във фейсбук!Маневрите по коридорите и етажите на общината слабо ни интересуват, защото вече искаме конкретни резултати, а те липсват.
Не намирам за удар в целта да имитираш заетост като назначаваш и преназначаваш своите си хора.
И стига СПАМ с бензиностанцията и супермаркета!

Анонимен каза...

Май искаше нещо да кажеш...

Анонимен каза...

Преназначението на Анита определено е грешка.
Десислава Чолакова не е достатъчно подготвена за този пост.
Колкото до г-ца Цукева, мога да кажа само едно голямо браво на ДОНКА!

Анонимен каза...

75 -ти явно си някое общинско злобарче, което завижда на двете момичета.Явно си недооценен/а малка мишка, криеща се зад анонимност.

Анонимен каза...

63,ти като така гЕдаш,и радееш за правопис,да беше гЕдала и поста си преди да го пуснеш,пародия такава ...

Анонимен каза...

76

Никога не съм работил, надявам се и никога да не ми се налага да работя на държавна службица. Познавам и трите мацки- определено са много красиви и изобщо не изпитвам лошо чувство към тях. Но само една от тях е достойна за поста, който ще заеме и това е моето мнение.

Анонимен каза...

Аз подкрепям 75 поради същите причини.

Анонимен каза...

"Ново попълнение има и в отдел ТСУ – от началото на миналата седмица за главен експерт „Високо строителство” е назначена Мария Василева, която за своите 40 години има значителен опит като проектант" - КЪДЕ?

Анонимен каза...

Не се съобщава къде, но надали ще кажат, важното за тях (управляващите)е че са намерили човек, т.к. дълги години тази позиция бе вакантна. А дали ще работи качествено-ще се чуе.

Анонимен каза...

като ги гледам какви са хубавелки,кака им донка ще им дава по 500лв заплата на месец...ми препоръчвам им да излязат на магистралата..по 2000лв им гарантирам.вижте не искам да обиждам момите..добре са се учили зубрили защитавали дисертаций,и какво в края на крайщата да станат сол ташак на кака им донка..голям праз!Айде тези са се уредили, ами другите завършили момичета???..ще ви кажа..ето ги във англия..белгия..холандия..белят картофи..!Затуй роди ма мамо с късмет па ма хвърли на смет!!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |