Играта „Познавам ли моята България“ в Париж

* „Едно малко късче от България, където българският език,
култура и история оживяват”

Авторката Мариана Йолова-Боден е наша землячка, троянка, която от дълги години живее и работи в Париж. Г-жа Йолова-Боден е учителка в българското училище „Васил Левски” във френската столица.

НЕОТДАВНА ученици, учители и родители от българското училище „Васил Левски“ в Париж решиха да се включат в най-невероятната българска познавателна игра „Познавам ли моята България“. Това е интерактивна игра, създадена да провокира интереса на децата към културно-историческото наследство и природните забележителности на България, да обогати познанията им за богатата ни история, да повиши националното им самочувствие и любовта към родината.

НАШАТА ИГРА имаше повече образователен, отколкото състезателен характер. Децата с помощта на своите родители дни наред изрязваха и сгъваха съставните части, за да се получат накрая едни истински 3D макети. Всички те - храм-паметникът „Александър Невски“, крепостта Царевец, Златната църква във Велики Преслав, Троянският манастир „Успение Богородично”, фарът на Шабла, Александровите къщи в Златоград, замъкът „Чèрвен” край Русе, храмът „Св. Висарион Смоленски“ в Смолян, старата църква „Св. Никола” в Клисура - изглеждаха като истински, когато малките ни палавници ги поставяха върху картата на България, разказвайки за тези исторически и природни забележителности.

В ТОЗИ НЕЗАБРАВИМ за нас ден бяхме свидетели на един нагледен урок по родолюбие - урок не само за децата, но и за техните родители. Нали и за това се борим - да превърнем училището ни в едно малко късче от България, където българският език, култура и история оживяват. Нашата идея е да продължим играта в още няколко кръга, тъй като не беше възможно да се обхванат всички забележителности.
31 юли 2012 г., Париж - Троян

Мариана Йолова-Боден

6 коментара:

Националист каза...

http://neverojatno.wordpress.com/2011/03/28/levski-3/

Анонимен каза...

Да си е.. мамката този Уорлик

Националист каза...

Събуди се вече българино, отнемат ти историята...

България на три планети каза...

Оф, не се научихте, че статиите в Бъзикилийкс са майтап и още има хора, които се хващат...

Иванчо каза...

Уорлик е долнопробен онанист!

Националист каза...

Знаем че са майтап,ама те както си се майтапят така и ща ни го начукат изодзад че и през гащите. Нали само да свирнат на бат Бойка и е готово!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |