1440 нашенци ощетили бюджета, имали по няколко „основни” жилища

* „Започва кампания за информиране на гражданите за допуснатото нарушение”, се казва в обръщение на отдел „Местни приходи”

1440 ТРОЯНЦИ са „ментосали” Община Троян, декларирайки повече от едно жилище като „основно” и по този начин неправомерно са ползвали данъчните облекчения, предвидени в Закона за местните данъци и такси. С други думи – ощетили са общинския бюджет. Това става ясно от обръщение на отдел „Местни приходи” в общинската администрация до жителите на общината.

„ОТДЕЛ „МЕСТНИ ПРИХОДИ” започва кампания за информиране на гражданите за допуснатото нарушение. В тази връзка, до всеки един гражданин, който е декларирал повече от едно основно жилище, ще бъде изпратено съобщение да се яви в отдела за подаване на декларация, в която да определи кое от притежаваните жилища е основно”, се казва още в обръщението. Срокът за подаване на декларациите е до края на м. септември, след което ще бъдат налагани съответните санкции.

ОТ ТОЗИ МЕСЕЦ (юли 2012 г.) в троянския отдел „Местни приходи” бе внедрен нов софтуерен модул „Местни данъци и такси”, който е част от интегрирана информационна система и осигурява автоматизиран обмен на информация с външни за Общината системи – КАТ, Служба по вписванията, служба „ГРАО” и др. Новият софтуер чувствително повишава ефективността на работа на отдел „Местни приходи”, в това число и качеството на контрола.

Т21

Още по темата:

30 коментара:

Анонимен каза...

Ей, общинарите, стига сте ни цедили. Аз плащам данък смет и на двете си стари къщи. До ни една от двете няма път, на едната няма и ток. Никаква кола за сметосъбиране не може да препари до там.

Анонимен каза...

Гена,кога стана 2021?Утрепахме петилетката бре :)

Анонимен каза...

Ама и и Юли 2021, новината от Троян ще е все същата :P

Рицар без доспехи каза...

Данък на МПС 106к.с. в диапазона години 5-до 14. с катализатор.
Ловеч- 120.60лв
Плевен- 120.60лв.
Троян- със всички отстъпки от тази година 168.00лв.
Честито на печелившите!
На 1440-те пичове дето са измамили данъчното, евалата! Не ти трябва много акъл да проумееш, че само с даване не става! Данъчно и Банка само взема, никога не враща !

Анонимен каза...

1ви ,ти плащаш пак на нещо като къщи докато не само аз ,ами и всички познати дето имаме някъде из общината по някаква нивка дето само пеша или на кон може да се стигне и си плащаме данък смет и то сериозен.

Анонимен каза...

Ей нещастници с тези данъци големи да вземете да измиете улиците,че ми омръзна да ми гълтат децата прахоляка и да си мия всеки ден колата ,ако искам да е карам чиста.

Анонимен каза...

Да бе това с данък смет на бустаните е най голямата наглост.Баба ми в Орешак за една умряла нивка около 500кв.м. дето само по кози пътеки се ходи до нея плаща 30лв.данък годишно от ,които 17лв.са данък смет.Там и през 22 век няма да има път ,камоли гюмове и сметосъбиране.

Анонимен каза...

Трябва да има ред и той трябва да се спазва от всички. Стига с хитринките на разни шмекери!

Анонимен каза...

Към № 6. Не помня в последните години Троян да е мит толкова. Хайде стига вече с измислени драми!

Анонимен каза...

Измийте улиците!!!!

Луд каза...

Пийте си хапчетата!!!!

Анонимен каза...

Абе или наистина някои да си пият хапчетата или аз не живея в този град.Може ли някой да ми каже от дъскотина нагоре града мито ли е повече от един път и то пролеатта или това не се води Троян.Аз живея на Болшевик и нямам спомени освен като завали да сме виждали вода по пътя.Даже се загубиха и циганките с метлите тази година ,преди поне те вдигаха всеки ден пушека.Ай стига с това миене всеки ден и с това натягане,миесе колкото се и чистеше от снега зимата.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Сменете темата. Това с миенето просто не върви!

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Върви миенето 14-ти,както върви и привеждането в Европейски вид, на озеленяването по терасите на източния бряг на реката...

Анонимен каза...

Въпреки отопията за "оптимистично бъдеще за Троян", ясно е че градът ни продължава да затъва.
Смешна история е П Р задръстването на копките. При първия мраз и всичко ще си е по старому. Истинско "удоволствие" е да си трошиш шарнирите по пътя за Беклемето (ако това може да се нарече път). Дупките започват на моста след Хлебозавода, минават през Кнежки лъг, Камен мост. Пътят за Южна България свършва при кафето на Иваничка...
Със срив в окачването ви би могло да завърши и посещението на най-голямата ни забележителност – Троянския манастир. Със всеки ден дупките стават все повече и повече, за това добре се грижат ВиК-то. Пред аптеката и на кръстовището по отдолу вече ми добляга ауспуха. Един хубавец така прилежно си запълни прокопа за новата си къща (Срещу "Горски кът"), че в момента на правата има вдлъбнатост тип "Гладен полицай".

Евала на хората намерили начин да прецакат общината!

Анонимен каза...

Така е 13-ти, нали за това гласуваха! Ама неискат да си признаят долни комунисти. По Акимово време по не нямаше толкова дупки или ги бяха запълнили до м.Май. А на всичкото отгоре бюджета на общината за асфалтиране е съкратен за тази година и средства са пренасочени към други "меки" мерки. Социалистическа работа!

Анонимен каза...

"....Народът прост,
животът - тежък,скучен..."

За три години Рапоня удвои цената на тока!
За цял мандат - и горивата ще са някъде там!
И три години пенсиите са замразени!
А как беше при "омразния" Иван Костов?

Хак ти е,народе!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

19, те рапонците както я е подкарал главният РъПОН, скоро ще карат без пари изобщо, защото едначаст от рапонците ще измрът, нацията им и без това застарява, друга част ще минат през терминалите, и тук ще останат само истинските рапонци, които нето ще ядат, нито ще пият нито ще им е нужно нещо. Те само ще изпадат в див екстаз пред главният РъПОН!

Анонимен каза...

Защо не се намали дъанък смет на жилищата които не са основни като там не живеят хората и не изхвърлят смет. Само увуличение на данъци тъй като раздутата общинска администрация трябва да получава заплати.

Анонимен каза...

21, не си прав. Не е раздута администрацията. По изборите се казваше, че "ще се отворят нови работни места, защото на Троян му трябват хора специалисти, които знаят как да променят нещата към по-добро". Къде на друго място биха се релизирали тези "специалисти", ако не в общинската администрация и кой друг би им дал заплати ако не ние, данъкоплатците ?!?

Анонимен каза...

22, най-накрая нещо смислено да се напише тук!

Анонимен каза...

Генадий,
Под всяка статия ще пиша непрекъснато призив да се измият улиците. То бива нищо неправене, то бива комунистическо замазване на очите на електората, ама чак такова и Енкин не е правил! Улиците с прах ди глезените, на всичкото отгоре миришат на пикоч!!! Не знам дали е от циганите, дето е ги е довлякла поредната ни комунистическа управа, дали е от глутниците кучета?
Ако искаш трий ми постовете, твоя воля. Непрекъснато ще пиша!!!

Анонимен каза...

24, на урина сигурно мирише от теб, защото само ти си го усещаш.

Анонимен каза...

До 24-ти: ти си пиши, ама няма кой да ти чете постовете вече. Троян от години не е бил толкова мит.

Анонимен каза...

Хвала за измитите улици! Индустриален квартал не е виждал маркуч и миячи от последния дъждовен период края на май! Всичкия пепел там фърчи из въздуха! Хвала за измитите улици!!!!!!!

Анонимен каза...

Попишка пък не е мита откак се помним! И там данъци плащаме, там защо не ни чистят? Контейнерите две седмици преливат, прах и пепел навсякъде.
Та за какво са похарчени тези 3 и нещо милиона?

Анонимен каза...

Ай-де,сега.Нали прекапа и огаси пепелака.:)

Анонимен каза...

http://www.vbox7.com/play:7b27967c84

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |