Предстоящо: „Нощ в музея” (3)

* Заповядайте - на 18 май, петък, от свечеряване до полунощ
* Гвоздеят в програмата – състезанието „Ние обичаме България 3”
* За доброто ни настроение ще забиват рокаджиите от „REBORN”

МУЗЕЯТ на народните художествени занаяти и приложните изкуства (МНХЗПИ) в Троян за трети път организира инициативата „Нощ в музея” - на 18 срещу 19 май 2012 г. С нея се поставя началото на събитията, посветени на 50-годишния му юбилей.

И ТАЗИ ГОДИНА организаторите са подготвили забавни занимания за всеки, който би пожелал да се докосне до музейната атмосфера и ценности: как се точи на грънчарско колело ще демонстрира художничката Снежана Янева; Йова Петкова от местния Център за работа с доброволци към НЧ „Наука – 1870 г.” (Троян) ще покаже как се изработват стилни бижута; а каква е технологията на археологическите проучвания ще научите от археолога Стилиян Иванов - в лапидариума между двете музейни сгради.

В НОЩТА НА 18 МАЙ ще отвари врати за този сезон и атракционният кът на музея – там ще можете да се облечете в традиционни народни костюми и военни униформи и да се снимате на фона на стара фотография на Троян. В музейната нощ възпитаниците на детската Школа по изобразително изкуство към троянското читалище ще покажат уменията си, рисувайки на място традиционната троянска носия.

А ГЛАВНОТО СЪБИТИЕ, което ще се случи в тазгодишната „Нощ в музея”, е състезанието „Ние обичаме България 3”. Предишните две издания на състезанието са по идея на група ентусиасти от троянското СОУ „Св. Климент Охридски”. Както е лесно да се досетим, „Ние обичаме България 3” е вдъхновено от популярния телевизионен формат „Аз обичам България”, и, което считаме за много важно – идеята е предложена и разработена от ученици. Първите две издания са вътрешноучилищни, а настоящо - общоградско ученическо състезание. Регламентът на състезанието предвижда много изпитания за участниците и емоции за публиката; и да издадем нещичко в аванс - участниците ще трябва да покажат уменията си да месят хляб, да играят ръченица и право хоро, да се справят със загадката на стомната шейтанка и т.н.

ЗА ДОБРОТО НАСТРОЕНИЕ на всички в тази троянска музейна нощ ще се погрижат рокаджиите от група „REBORN” - Емо, Ивайло и двамата Христовци ще се завърнат в градския музикален живот от музейната сцена. На финала към небето ще политнат 10 светещи фенера с националния трибагреник.

И НАЙ-ВАЖНОТО – до полунощ музейните зали ще бъдат отворени. Наша отговорност е да пазим наследството от дедите ни и да го споделяме с вас. Добре дошли на третата „Нощ в музея” в Троян - на 18 май (петък) 2012 г.!

МНХЗПИ - Троян

Още по темата:

7 коментара:

Анонимен каза...

Браво Стилс-Over The Under :)

Анонимен каза...

Браво това е една много добра идея. Която се реализилва днес.

Анонимен каза...

"Ако Бог забравеше за момент,че съм само една парцалена кукла и ми подареше късче живот....
...Щях да спя по-малко и да мечтая повече.Защото за всяка минута,когато затваряме очите си,ние губим 60 секунди светлина....."
Добре го е казал Маркес,даже аз не бих имал какво да добавя....

Анонимен каза...

Време е да се огледаш,
маската си да свалиш....
Трябва да си кажеш просто
къде вървиш...???
Криеш се зад празни фрази,
безсмислени слова редиш...
Трябва да попиташ просто
къде вървиш....???

Хихи,ако не е Коелю,ще е Маркес...Смешници (:

Анонимен каза...

Като наближи сантрапо-то ще разбереш,че Маркес е прав!Сантрапо - от САНдък,ТРАп и ПОп.

Анонимен каза...

Аз съм от МакЛауд рода,сещаш ли се :P

Анонимен каза...

В тоя град наистина простаците нямат свършване.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |