Изложба на скулптора Боян Пенчев в „Серяковата къща”

* Първа самостоятелна изложба на автора
в родния Троян - 17 май (четвъртък),18:00 ч.


НА 17 МАЙ (четвъртък) от 18:00 ч. в залите на троянската галерия „Серяковата къща”, етаж 2, се открива изложба картини и скулптури на Боян Пенчев. Художникът е роден в Троян (1970 г.), през 1989 г. завършва троянското СХУПИ (сега НГПИ „Проф. Венко Колев”), а през 1997 г. - Националната художествена академия, специалност скулптура в класа на проф. Ангел Станев.

БОЯН ПЕНЧЕВ е участвал в много общи изложби в страната и чужбина. Освен скулптурни композиции, реализира абстрактни композиции върху платно, бил е и скулптор-изпълнител на декори в много филмови продукции. В настоящата си самостоятелна изложба в родния Троян представя 17 картини и 5 пластики.

Мариела Шошкова, галерист

9 коментара:

Анонимен каза...

Успехрна Боби

Анонимен каза...

Поздравления ,Боби!Успех!!!!

Анонимен каза...

Културни хора в Троян няма ли бе,за културните прояви - без коментар....Тъй ще е тя, туй ще е тооо..., бавно и сигурно по нанадолнището...

Анонимен каза...

poznava6 li me? pozdravi:Boyan Penchev

Анонимен каза...

За да "усетиш" изкуството, трябва душа!
Превърнахме се в "мъртви души", мислещи само за оцеляването! Как да усетиш сътвореното от природата, сътвореното от човешката ръка водена от сетивата. Обич и уважение ни липсват! Битието ни е ужасно, както на бедните, така и на богатите!
Загубиха се ценности и морал, и както е тръгнало, ще се загубим и ние, умиращи на 50, емигриращи далеч от България, създаващи поколение далече от корена! Ще се превърнем в дървета без корен, лесно поваляни и от най–леката буря.
Тръгнахме да се променяме, но както криво разбрахме цивилизацията, още по–криво разбрахме демокрацията, която в България се изроди в нещо, което може би не съществува никъде по света. В най–бедните държави от така наречения трети свят се повдигат въпроси, и се полагат грижи за децата, а при нас, в Европа, те умират в домове, вързани, и в нечовешки условия. Други умират, още не видели света по необясними и неизяснени причини, лекарска грешка, или кой знае какво? В града ни няма прясно мляко, с малка трайност, което можеш да купиш, и налееш в детската чаша, и да си сигурен за качеството. Принуден си да го купиш от улицата, и така рискуваш още повече.
Защо се допуска това нещо, което е недопустимо в нормалните държави, има ли органи, които да сложат ред? Прясно мляко в многократно използвани пластмасови шишета!!!
Отклоних се, с децата и млякото, но нали те са нашето бъдеще, и гаранцията за съществуването на красивата ни България, която превърнахме в държава с две лица, напълно противоположни, и отдалечени като два полюса–много богата, и страшно много бедна, но еднакво бедна духовно /с малки изключения/.
Мисля, че Света се променя, и ще се промени! Само ние, упорити и с генетично заложени вече дефекти, ще си стоим пак там, откъдето тръгнахме към демокрацията и промяната, не направихме и крачка!

Анонимен каза...

как хубаво се изразяваш и пишеш....!ако си беше подписал статийката щях да те поканя да откриеш изложбата.поздрави;Боян Пенчев

Анонимен каза...

Скрий се бе наркоман !

Анонимен каза...

Бих се радвал, но съм доста далече. Въпреки всичко обичам този вид изкуство, а и обичах да рисувам.
Ако можеше всеки да прочете казаното в рисунката, скулптурата, да прочете между редовете на книгата, Света щеше да стане по–добър!
На вас, и на всички, които имат този дар, умението да творят, желая много творчески успехи, да сте със силни характери, за да устоите на проблемите и разочарованията, и отчаянието никога да не ви победи, изход винаги има, трябва само да го потърсим!
Никога не се плашете от "калта", в която може да нагазите, калта, предизвикана от една група хора, които вместо да помогнат, може да се постараят да ви удавят в нея! Просто, се постарайте да намерите в обикновения човек истинския приятел, истинската обич и уважение.
Още веднъж пожелавам много успехи!!!

Анонимен каза...

Благодаря.Много мило пожелание...!Поздрави;Боян Пенчев

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |