Вицепрезидентът уважи Априлци и Ловеч

* Маргарита Попова бе гост на честването на 136-годишнината от Новоселската република * В компанията на Христо Стоичков даде старт на спартакиадата „Пламъчета сини”

ВИЦЕПРЕЗИДЕНТЪТ МАРГАРИТА ПОПОВА бе гост на честването на 136-годишнината от Новоселската република, последна и една от най-героичните страници на Априлското въстание от 1876 г., и годишнината от канонизирането на новоселските мъченици, избити във въстанието (9 май, Априлци, кв. „Ново село”). Заместничката на държавния глава, заедно с областния управител Ваня Събчева, роденият в Априлци зам.-министър на регионалното развитие Николай Нанков, народният представител от Троян д-р Станка Шайлекова и десетки жители и гости на община Априлци, присъства на празничната света литургия в новоселския манастир „Св. Троица”, след което взе участие в литийното шествие до паметника на Новоселската република в центъра на Априлци.

„СИМВОЛНО И ХУБАВО Е, че днешният ден съвпада с Деня на нашия стар континент, с Деня на Стара Европа. България има древна история, героична и уникална, защото сме дали много в една велика Априлска епопея”, каза в словото си г-жа Попова. Тя подчерта, че наравно с мъжете в борбата са участвали и жените, които били горещи родолюбки, но за тях се знае по-малко. „От всички събития по нашия край най-трайни следи в народната памет е оставил бунтът”, заяви в приветствието си домакинът на събитието - кметът на Априлци Бенко Вълев. Г-н Вълев припомни, че в тогавашното Ново село (сега квартал на Априлци) са загинали 120 мъже, 21 жени и 8 деца, а от 1200 къщи - 1173 са ограбени и 349 изгорени. Пространно за канонизираните на 3 април миналата година десетима местни мъченици, намерили смъртта си в кланетата на бунта, говори Ловчанският владика Гавриил, който заедно с още няколко митрополити от страната и други високопоставени духовници водеше празничната церемония.

ПО-КЪСНО Маргарита Попова посети и областния Ловеч, където се включи в 9-майското честване и даде старт на поредното издание на ученическата спартакиада „Пламъчета сини”. Тук г-жа Попова бе в компанията на футболната легенда и настоящ треньор на ловешкия „Литекс” Христо Стоичков и двамата си размениха горещи взаимни комплименти. Камата подари на ВИП дамата албум със снимки от футболните си подвизи по световните терени с пожеланието и тя един ден, след оттеглянето си от политиката, да остави подобен албум след себе си.

Т21
Снимки: Милко Недялков, Ловеч

16 коментара:

Анонимен каза...

Президент помак,вице циганка-тази народ е свършен(:

Анонимен каза...

Зашо ни доде и при нази Вицето ,нали е наша роднина откъм 9тото дете на чичо,па мали затова е избрахме
ром от Троян

Анонимен каза...

какви ли комплименти са си разменили с кюрда?най-много някоя псувня на цигански.

Анонимен каза...

Стоичков към Попова: Кажи ма тюфлек!
Попова към Стоичков: Г-н Стоичков, ще ме приемете ли или да си е.. п...... м....а ?

Анонимен каза...

На първата и третата снимка сякаш липсва някой,....яяя малко да помислим,хоп няма го наш Миня бе....ееее,че той много обича моабетчета и снимки ,ааа язък...пропуснал сиромашкия:другия път да го поканите та да ви дава по-европейски вид на снимките,че без него за никъде не сте....!!!!!!!!

Анонимен каза...

Ми не мое да смогне бре!То не бяа мотокроси,то не бяа чествания,къде понапред да огрее?

Анонимен каза...

Верно ли Попова е ромка,а Плевнелиев помак?

Анонимен каза...

Все бива коментари, и други вестници в други градове имат сайтове, но такава простотия я няма никъде.

Анонимен каза...

8-ми ,прав си...то бива простотия,ама чак толкова...зле е работата!Сериозните хора избягаха от сайта или само четат ,без да пишат.

Анонимен каза...

Защо се опитвате да вменявате мнение?
Няма интернет сайт,в който да има форум,и под статии по проблемите ни,да не се разгаря всекидневна битка.
Живеем в цинично време,всеки докопал се до власт краде и прави хората на глупаци,какво очаквате,лирика ли да им се посветява?

Анонимен каза...

Има си морални норми на поведение, има си и първите 7 години възпитание. Всеки има право на мнение и ако иска да се зачита, нека бъде по-толерантно изказването. Да, вярно, доста често ни се иска да напсуваме някого, но спрямо останалите коментиращи използването на цинизми е недопустимо.

Анонимен каза...

Прочетох коментарите горе,къде са цинизмите?

Анонимен каза...

Чиста проба нихилизъм.Едни същества,ни срам,ни свян,ни нищо ги трогва.Крадат пред очите на хората,обричат нас и децата ни на нищета,а Вие искате толерантност?Е аз предпочитам да ме нарекат глупак,но не и да ме правят на такъв!

Анонимен каза...

И ако бяха дошли все тая.Куп модерни празни приказки,и нищо по същество про проблемите на Троян (:

Анонимен каза...

13-ти, онези същества да не мислиш, че те четат?
С твоите говна цапаш нас.

Анонимен каза...

От 21 февруари 2007 до 27 юли 2009 г. оглавява отдел „Противодействие на престъпленията против финансовата система на ЕС” във Върховната касационна прокуратура, който разследва финансови измами със средства от еврофондовете.:):):)

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |