ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

ДРАГИ ЧИТАТЕЛИ НА ВЕСТНИК „ТРОЯН 21”,

ПОЗДРАВЛЯВАМ ВИ по случай най-сияйния и мироспасителен ден – Празника на празниците – Христовото Възкресение! Христос воскресе!

КОГАТО КАЗВАМЕ, че Иисус Христос възкръсна, заедно с това да обърнем погледа си към духовните висини и, като видим Бога и Неговата любов към човека, да почнем да Му подражаваме, за да се изпълни светът със свидетели на любовта. Свети апостол Павел ни учи: „В Иисуса Христа има сила вярата, която действа чрез любов”. (Гал. 5:6).

СВЕТИТЕ АПОСПОЛИ, които в голямата си част са били бедни и малограмотни рибари, след като видели възкръсналия Христос и получили благодатта на Светия Дух, със своята огнена проповед и велики чудеса победили стария езически свят, потънал в несправедливост, робство, разврат и безнадеждност. Те доказаха на света, че за да вярваш в Бога, означава: да Го обичаш с всичката си сила и да обичаш хората като себе си, а и повече от себе си.

В ИМЕТО НА ТАЗИ истинска вяра и Божия сила ви честитя този пресветъл празник и пожелавам на всички здраве, радост, благоденствие и спасение на душите.

С любов във възкръсналия Господ Иисус Христос,
+Ловчански Митрополит Гавриил
април 2012 г., гр. Ловеч

1 Коментара:

Анонимен каза...

Генади, ти една дума не написа за нещата които се случват в Орешак. А, тук, нещата се получават, селоло ни е хубаво. Орешак се променя и това е видно, не разбирам мърчанието ти!!!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |