Министър Мирослав Найденов на неочаквана визита в ИПЖЗ

* Земеделският министър сондирал възможностите за стимулиране на овцевъдството в Троянско * На срещата не бил поканен
троянският градоначалник Донка Михайлова

В ЧЕТВЪРТЪК (29 МАРТ) земеделският министър Мирослав Найденов неочаквано на връщане от Русе се отби до Института по планинско животновъдство и земеделие (ИПЖЗ) в Троян. Срещата с директора на института проф. д-р Марин Тодоров бе обявена като неофициална и бърза, но продължи над час и половина и журналистите, които се надяваха на информация от „извора” (сред тях и човек на Т21), не дочакаха да чуят от министъра каква точно е била целта на троянската му визита. На разговорите в директорския кабинет в ИПЖЗ е присъствал председателят на Общинския съвет в Троян Минко Акимов, но министърът не пожелал да се срещне с троянския градоначалник Донка Михайлова.

ПО ИНФОРМАЦИЯ от централните медии Мирослав Найденов е сондирал възможностите за стимулиране на овцевъдството в района, което пък имало връзка с интереса от страна на инвеститори от Катар, които смятали да превърнат Троянско в център на овцевъдството. По наша информация засегната е била и болната тема с финансирането на ИПЖЗ (което е звено към Селскостопанската академия) и орязаните допълнително 5 млн. лв. от държавната му субсидия по личното разпореждане на министъра, въпреки предварително извършената структурна реформа и съкращение на щатовете.

Т21

21 коментара:

Анонимен каза...

В ИПЖЗ СА ОТКРИТИ ДВЕ НЕВЕРОЯТНИ НЕЩА ЗА ЧОВЕЧЕСТВОТО; 1-ВО СЛИВАТА ПЪРВО ЦЪФТИ И ПОСЛЕ ВРЪЗВА,2-РО КОЧЪТ НЕ РАЖДА.

Анонимен каза...

"На разговорите в директорския кабинет в ИПЖЗ е присъствал председателят на Общинския съвет в Троян Минко Акимов, но министърът не пожелал да се срещне с троянския градоначалник Донка Михайлова."

Анонимен каза...

Иводът е очевиден - кметицата Донка Михайлова не става за овцевъд,докато Минко АК ще трябва да поема една сюрия от 4-500 шилета за угойка за катарските шейхове!По този начин ще се изплащат 4-те млн. лв.,които дължим на бюджета.
Да се стягат за овчари и останалите - Данков,Дочков и прочие михлюзи,които допринесоха за заема.Само ме съмнява да не би и шилетата да се пръснат,да избягат от такива овчари....

Анонимен каза...

В периода 2005-2006 г. Мирослав Найденов изпълнява длъжността главен секретар на Националната ветеринарно-медицинска служба в София. След уволнението си от държавната администрация, поради скандал с внесено старо ирландско месо, той се мести в общинската администрация във фирма "Екоравновесие". От 2006 до 2009 г. е директор на същото предприятие на Столична община. Междувременно е ръководител на eкспертния съвет към ГЕРБ.Бивш борец и солист в цигански оркестър от Факултета, София.

Анонимен каза...

Нали си имаме баш ОВ4444АР, ЗАТОВА Е ДОШЪЛ МИНИСТЪРА.Сега вече се оправихме централно.
Бааа има да чакаме.

Анонимен каза...

3-ти, изводът ти е перфектен, само че пропускаш и още един основен михлюзин-Радевски!

Анонимен каза...

А Минко Акимов отишъл без да е поканен - може би в познатата роля на нежеланото ченге...

Анонимен каза...

Политиците са като памперсите - трябва да се сменят по-често, по същата причина...

Анонимен каза...

До 1-ви: Подозирам обаче, че имат още едно откритие, за което спорят с общинските служители, кой пръв го е открил, докато е гледал през служебният прозорец. А именно - ОСЪМЪТ ТЕЧЕ КЪМ ЛОВЕЧ, А НЕ КЪМ ШИПКОВО! Фундаментално!

Анонимен каза...

Ура!IT-и специалистите в троянско(поне)се уредиха.Да готвят гегите ?

Анонимен каза...

Спешно да се открие в професиналната гимназия паралелка "Оператор на малка млекодаваща единица" с арабски език.

Анонимен каза...

Троянци, с тия приказки и с тоя акъл много ще има да питате късе серат гладните!
Севлиево

Анонимен каза...

Троянци, с тия приказки и с тоя акъл много ще има да питате къде серат гладните!
Севлиево

Анонимен каза...

Що повтаряш бе тиквеняк,да не си пелтек?

Анонимен каза...

Ще го кажа един път и по-точно - с тия глупости и демонстрация на мозъчен дефицит спукана ви е работата, троянци...

ТЕТЕВЕНЕЦ

Анонимен каза...

Наздраве на Тетевен...

Анонимен каза...

Странно, ама аз тетевенски и севлиевски сайт не съм чел... И не ме интересува какво става в тези прекрасни градове и какво правят любезните им жители... Що ли скапаният ни сайт събира и тях? Що ли?

Анонимен каза...

Аз предлагам на тетевенци, като хора без фантазия, да си направят и те научен институт по тетевенската слива. Приносът му ще бъде обяснението защо синята тетевенска слива е червена...
А севлиевци, като хора разчупени и самобитни, да си направят научен институт по тиквата, който да даде приноса си в отговора на решаващия въпрос защо на тиквата дръжката е закривена и моще ли тя да се използва за удовлетворяване на ДРУГИ НУЖДИ с висока ефективност, свързана с кривината...

Анонимен каза...

Таа бърза визита не е от страх че ще го замеряме с яйца от щастливи кокошки,бг лютеница,месни продукти "стара планина" и каква ли още глупост за която не се сещам в момента!!!
Да не пък решили някоя бизнес дама да си купи
ИПЖЗ,те г-жите си купуват имоти а не ТОАЛЕТнИ
Г-жа МИхайлова няма работа при овчари и ветернарни ДОФТОРИ с прекупени дипломи

Анонимен каза...

14ти, той е Рахми от филма 'Пепел от рози'

Анонимен каза...

Те са едни учени,добре, че имат гуми и моливи за да нагаждат науките.То няма животни те наука правят с бройки колкото на двете Ви ръце.По цял ден шетат из града и си вършат личната работа.Имат камери само за парлама.Министъра трябвало да погледне и записите.Нямам думи.Ако на тях се надява министъра,тешко му.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |