Избраха местни фирми за изпълнители

* Ще бъдат ремонтирани шест училища и детски градини в Троян и селата Орешак, Черни Осъм, Борима и Калейца * Троянските дружества „Димко 6”, „АС Гарант” и „Перфект Строй” и „Булмесстрой” (Ловеч) ще изпълнят дейности за 4,537 млн. лв.

Интегриран проект за образователната инфраструктура

В НАЧАЛОТО на м. февруари кметът на община Троян Донка Михайлова подписа договори с фирмите, избрани за изпълнители на интегрирания проект за образователната инфраструктура в общината, включващ саниране и ремонт на шест училища и детски градини, научи Т21. Проектът се финансира по Оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013” и общата му стойност възлиза на 5 644 883 лв. За отбелязване е, че и по двете обособени позиции за изпълнители, след проведена процедура по Закона за обществените поръчки (ЗОП), са предпочетени местни фирми. Срокът за изпълнение е 8 месеца и според проектните условия до 2 септември 2012 г. ремонтните трябва да са приключили (проектът стартира на 3 септември 2010 г.).

ПО ПЪРВАТА ПОЗИЦИЯ – за трансформиране на стария физкултурен салон в класни стаи в СОУ „Васил Левски” (Училището за планински водачи) в с. Черни Осъм и реконструкция на училището (ОУ „Васил Левски”) и детската градина в с. Орешак строително-ремонтните и монтажни дейности са поверени на дружество „Осъм”, което е обединение между фирмите „Димко 6” ЕООД (Троян) и „Булмесстрой” ЕООД (Ловеч); обемът на възложените работи е за 2,370 млн. лв. с ДДС.

ПО ВТОРАТА ПОЗИЦИЯ – за ремонт, реконструкция и рехабилитация на седмичната Детска градина (ДГ) в с. Калейца, ремонт на целодневната ДГ в с. Борима и реконструкция на Обединеното детско заведение (ОДЗ) „Буковец” в Троян (реконструкция на съществуващата сграда плюс изграждане на котелно помещение), изпълнител ще е троянското дружество „Гарант – Перфект”, обединяващо троянските фирми „АС Гарант” ЕООД и „Перфект Строй” ЕООД; дейностите са за 2,167 млн. лв. с ДДС.

„ЧЕ ТРОЯНСКИ ФИРМИ ще изпълняват толкова значим проект означава както доверие в тях и качеството на работата им, така и сериозна отговорност. Това не е лек проект, включително в частта проектиране”, коментира г-жа Михайлова. А основните цели на проекта са в две посоки - да се подобрят условията за протичане на учебния процес в шестте учебни заведения и да се снижат разходите за издръжката им чрез подобряване на енергийната ефективност на сградите.

Т21

Още по темата:

59 коментара:

Анонимен каза...

Общежитието към училището за планински водачи/единственото в България/е в много лошо състояние. Дано се ремонтира, че е срамота в каква мизерия живеят децата от цяля България.

Анонимен каза...

Добре е че местни фирми ще строят. Стига да не вземат подизпълнители от Кюстендил и Видин. Спечеленият проект е за 5,65 млн лева, а строителството ще е за 4,55 млн лева. За какво ли са тези 1,1 млн лева като 20% разлика?
Очевидно частта проектиране е била "много сложна", защото за санирне на две малки сгради и реконструкция на един физкултурен салон 2,370 милиона лева са бомбастична сума от където да я погледнеш.

Анонимен каза...

Проектът е бил решен докато минак бе кмет.
Фирмите избрани са част от спонсорите на кампанията на гроб Троян. Особено Гарант,а внука на собственика на фирмата бе в листата за общински съветници.
И ако това не е конфликт на интереси ?????

Анонимен каза...

Общежитието не е собственост на училището. Дадено е за безвъзмездно ползване. Мизерията може би си я правят самите ученици. Ако влезете в една стая ще видите на какво прилича-действително не е място за живеене-но не е виновна обстановката, нито учителите, а може би самите ученици. Какъвто и ремонт да се направи, нямат ли съзнание да го пазят, всичко е безсмислено.
Че състоянието на сградата не е в много добро е вярно, но чак да живеят учениците в мизерия мисля, че е доста пресилено.
Средствата за ремонт на училището са отпуснати по програма с цел, затова те немогат да бъдат отклонени за ремонт на общежитието.

Анонимен каза...

Реконструкцията на физкултурния салон на училището в Черни Осъм е доста сериозна инвестиция. Става въпрос за преустройството му в класни стаи, а не просто някаква рехабилитация. Строежа ще започне може би от основи. По мое мнение средствата дори може би няма да стигнат, предвид високите цени на материалите, камо ли някои да ги отклони за собствени интереси.
Но това е само мое мнение и никой не е длъжен да се съобразява с него.

Анонимен каза...

5-ти, хайде да разсъждаваме. Физкултурният салон е не повече от 150 кв.м. Съсипването му за нови класни стаи, освен че е пълна глупост, не дава обяснение защо са необходими нови класни стаи при положение, че една паралелка там е средно от 11 ученика и продължават да намаляват.
Колко би струвало изцяло ново строителство от 150 кв.м. за учебни стаи. Слагам ти 1000 лева ново строителство за кв.м. и получаваме 150 000 лева инвестиция до ключ!
Не ми е ясно кой е разрешил това малоумие да бъде унищожен един физкултурен салон на едно училище и то училище което има спортен характер.

Анонимен каза...

Здравейте!
Всичко това, с ремонта на училища и детски градини е много добре, но моля да се провери от страна на Общинското ръководство, не се ли влиза в конфликт на интереси.
Всеизвестно в Троян е, че скрит собственик на фирма"Перфект строй" е общинския съветник от ГЕРБ - Петко Пенков. Това със сигурност го знаят не само общинските съветници, ами и по-горе стоящи в Общинския съвет и Общината.
С любопитство ще следя развитието и проверката / ако има такава/, по въпроса

Анонимен каза...

Аз съм 5-ти. Не искам да коментирам повече.
Само ще кажа, че става въпрос за стария Физкултурен салон, който се руши. А училището има изграден нов, голям и съвременен физкултурен салон.
Че са нужни нови класни стаи-това е безспорен факт. Трябва да гледаме оптимистично на нещата!!!
Желая Ви приятен ден и бъдете по-оптимистично и положително настроени!!!

Анонимен каза...

8-ми, обосновете този "безспорен факт" с необходимостта от нови класни стаи. Лозунги за оптимизъм и положително отношение вършат работа на друго място.
Тази реконструкция и смяна функциите дори на стар физкултурен салон в учебни стаи няма никакво смислено обяснение. Една частична реконструкция на съществуващия покрив на училището с минимално повдигане щеше да доведе с много по-малко средства - в подпокривното пространство да се рализират тези "необходими" учебни стаи. Инвестиция с двоен ефект - обитаемост и нова топлоизолирана конструкция на част от покрива на училището.

Анонимен каза...

Аз съм 8-ми. Ще кажа, че безспорния факт за мене е, че съм от Черни Осъм, че съм учила в това училище, че детето ми учи в това училище и че искам за в бъдеще децата от селото/а и от други места/ да учат в това училище. Затова се надявам на по-светло бъдеще, в което да има повече деца, повече средства и т. н. Тогава и в училище ще има повече деца и класовете ще са по-многобройни.
Аз бих могла да кажа, че училището в Орешак няма нужда от ремонт, че детските градини в гореспоменатите населени места също нямат нужда от ремонт, но небих го направила, защото след като е преценено, а то е и надявам се истина, значи трябва да се направи. Трябва да се радваме, че са отпуснати средства, и че децата ще могат да се занимават и учат в по-добра среда.
Ще кажа, че не съм компетентна по стройтелни въпроси и може би по-надолу ще започнете да ме плюете и да не съм удобна на някои.
И пак ще кажа...това е лично мое мнение. Нали всеки има право на мнение. Затова и аз си позволих да коментирам, без да имам никаква задна мисъл или да нападам някои. Ако случайно съм обидило някои - моля за извинение!!!
Просто искам училището, детската, фабриката и пр. и пр. в селото да съществуват и занапред!

Анонимен каза...

Конфликтът на интереси като основен политико-икономически двигател в Троян. Браво!

Анонимен каза...

Донка Михайлова, дали ще вземе да хвърли повече светлина по тази тема?
Очеваден е конфликта на интереси!
Фирми спонсори или част от герб Троян, печелят конкурси машинирани от бившия кмет от герб.

Анонимен каза...

7 НЕДЕЙ ДА ПИШЕШ НЕИСТИНИ Какво означава скрит собственик на Перфектстрой. Петко Петков-общински съветник за пореден път е от листата на ГЕРБ и е собственик на ПЕРФЕКТСТРОЙ. Тази фирма за добро или лошо е изпълнител на повечето общински и държавни сгради в ОБЩИНА ТРОЯН.

Анонимен каза...

Скъпи форумци и съграждани имам интересно предложение..

Тъй като е очибийна близостта между Минко Акимов(Миню) и Донка Михайлова. Предлагам и на пресата в Троян за по-лесно вместо съкращение да пишем не: Присъстваха кмета на ОБщина Троян Донка Михайлова и председателя на ОС Троян Минко Акимов.

А да се пише: "ПРИСЪСТВАХА СЕМЕЙСТВО АКИМОВИ"

Анонимен каза...

По полека бе онзи, не се пени така...
Я като си толкова вещ, да ни кажеш колко пара броихте на минак за да "спечелите" този конкурс?

Анонимен каза...

10-ти, нека не смесваме емоции и желания за светло бъдеще с конкретните реалности и начина по който се харчат парите на европейските данъкоплатци. Никой не е против да се инвестира в това училище, но съм много против да се правят скъпи, неоправдани и дори безсмислени инвестиции.
В крайна сметка с вас говорим за съвсем различни неща. Примерно, ако средствата за у-щето в Ч.Осъм са 500 000 лева, аз твърдя, че в рамките на тези средства можеше с много по-малко средства да се реализират тези допълнителни класни стаи и да остане една сериозна сума за много други неща.
Единственото общо е, че независимо как ще бъдат изразходвани тези примерно половин милион лева - в следващите 5 години никой няма правото да затваря това училище, та ако ще да е останало и с двама ученика.

Анонимен каза...

Да кажем така: аз съм 7-ми.
Това за което писах, по-горе, не е ли явен КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ и какво правим от тук нататък???

Анонимен каза...

О кей!!!

Анонимен каза...

Подкрепям питането на 7-ми/17-ти:

Госпожо Кмет, горенаписаните неща, не са ли конфликт на интереси?

Анонимен каза...

16 е прав. Може би точно това е била целта на съставителите на проекта: да се вложат много пари, за да продължат да съществуват училища /Орешак, Черни Осъм/, в които почти няма ученици...Смятате ли го за ефективно в днешно време? В крайна сметка издръжката им е за наша сметка като данъкоплатци...

Анонимен каза...

Гениален си 20ти-,ръкопляскам ти!
На фона на изчезващата нация, ти си тръгнал точно за това училище да питаш.Въпросът ти може да бъде обърнат към всяко едно училище в провинциален град като Троян.Дали днес или след 3-4 години,учениците ще са още по-малко и то с много.
А навместо да задаваш такива тъпи въпроси,вземи се поинтересувай как така фирма на съветник от гроб печели конкурс за изпълнение, под ръководството на сваления кмет, издигнат от гроб?

Анонимен каза...

14-ти, по-голяма глупост и простотия не можа ли да сътвориш? Или... толкова можеш! Ясно ли ти е, че при това разпределение няма друг начин : кмет - БСП, председател на ОбС - ГЕРБ. Получи се чрез плащане, подкупи и т.н..... А ясно ли ти е, че вече самите служители на общината са настръхнали срещу Акимов. Но реалността е това - той е там ... докато сам не се сети да се омете!

Анонимен каза...

Казвате, че скритият собственик на Перфект строй е общински съветник. Защо не казвате, че собственикът е синчето на друг предан син на партията ГЕРБ - Петър Стоименов, син на Кольо Стоименов. И какво ще питате Донка Михайлова! Процедури са минали, спечелилите са обявени, ами питайте юриста Петков и Минко Акимов!

Анонимен каза...

Госпожо Михайлова, назрява нов скандал с познати замесени лица.

Анонимен каза...

Общинските съветници попълват и подписват декларации за конфликт на интереси. Какво следва след това?

Анонимен каза...

Ха сега де!
Със силата на правомощията които има, ще има ли куража и силата г-жа Михайлова, да се противопостави на хиените от ГЕРБ и тяхното 4-ри годишно корумпирано управление.
Уважаема г-жо Михайлова, хората който са гласували за вас, а и не само те,са в очакване да решите един проблем който е скриван през годините на управление на М.А., т.е. КОНФЛИКТА НА ИНТЕРЕСИ и какво ще последва от това.
Поздрави!

Анонимен каза...

Смях...... Комунистите говорят за корупция:)))

Анонимен каза...

В миналия мандат на дъртия,2цата (съветници) тогава сега само П.Пенков незнайно как поспечелиха доста подобно проекти.Смениха дограмата на всички градини и други учреждения.Без обществени поръчки ,без търгове абе без проблемно.Качеството е под всякаква критика-ма нали неговия кму(е)т му я плати и я прие.А някои знае ли как точно този Петко Пенков излезе на терен?Мисля че фамилия Радевски може да каже.А как се сдоби с имотчето в Добродан току да цеха на Радевски?Тук ако г-жа Михайлова не се заинтересува-ще загуби отново.И доверието им ще спадне отново.Може да се сезира сметната палата.Какви суми е декларирал този инженер????
Обединение-да спасим Троян.

Анонимен каза...

Абе ти 28 неграмотен ли си?

Анонимен каза...

Не виждам никакви граматически или правописни грешки.Кое е неграмотното?

Анонимен каза...

Ти 28 си шматка; ходи си лягай и се научи да пишеш.

Анонимен каза...

Имам инфомация, че тази фирма Перфектстрой е близка и с Д. Михайлова и е спечелила и кохкурса за речното корито за няколко милиона;

Анонимен каза...

30, не ми е ясно кой коментар сте гледал, но 28 коментар е "уникален" по отношение на правопис и граматика! Браво!!!

Анонимен каза...

Преди време написах,че Донка Михайлова няма да промени нищо от това за което всички говорим.Продължавам да го твърдя,а тя с действията си го доказва.Дали ще е комунист травестит,или отявлен такъв, този град е изоставен от Бог!
Спасявайте се доколкото можете!

Анонимен каза...

" Огнян Минчев, политолог и шеф на Института за регионални и международни изследвания, казва пред "168 часа": "Олигархичен кръг от 1000 семейства управлява България. От 2001 насам съществува система на управляема олигархична квази демокрация, при която се сменят два полуцикъла - и двата в полза на тези олигархични 1000 семейства."

Двата полуцикъла се наричат БСП и ГЕРБ.

Анонимен каза...

28 е гей

Анонимен каза...

СЕМЕЙСТВО АКИМОВИ - ДОНКА И МИНКО!!!СЕМЕЙСТВО АКИМОВИ - ДОНКА И МИНКО!!!СЕМЕЙСТВО АКИМОВИ - ДОНКА И МИНКО!!!СЕМЕЙСТВО АКИМОВИ - ДОНКА И МИНКО!!!СЕМЕЙСТВО АКИМОВИ - ДОНКА И МИНКО!!!СЕМЕЙСТВО АКИМОВИ - ДОНКА И МИНКО!!!СЕМЕЙСТВО АКИМОВИ - ДОНКА И МИНКО!!!СЕМЕЙСТВО АКИМОВИ - ДОНКА И МИНКО!!!СЕМЕЙСТВО АКИМОВИ - ДОНКА И МИНКО!!!СЕМЕЙСТВО АКИМОВИ - ДОНКА И МИНКО!!!СЕМЕЙСТВО АКИМОВИ - ДОНКА И МИНКО!!!

Анонимен каза...

Към 37-ми:
Не знаех че и дибили и зомбита се подвизават тук.
Ти от кои си: първите, вторите или и двете

Анонимен каза...

Тази работа с "печеленето" на обществени поръчки от фирми на общ. съветници и фирми близки или контролирани от общ.съветници, е добре да се разгледа по-обстойно и то не само от общинското ръководство, а и от други органи/например: прокуратура, сметна палата и т.н./ Очевидно е, че общественото мнение/четейки коментарите/ не е раздвоено по този казус.
Уважаема г-жо Кмет, не бих искал да си служа с жаргон, но топката е във Вас. В не-малка степен от вашите действия или не действия по казуса, е заложен вашия авторитет.
Поздрави!

Анонимен каза...

От известно време Михайлова,спря да комуникира с хората от Троян, чрез форума на Т21.Мисля, всеки може да си направи сметката защо!
Да, усещането е много горчиво, гледайки как шепа мошеници правят пари по най-наглия начин, пред очите на обществото вещо прикривани от управата на Троян.

Анонимен каза...

До всички пишещи тук, които чакат някой друг да свърши нещо:
Елате довечера в зала Форум да решим какво ще правим.

Анонимен каза...

`1.Някой да знае "случайно" кой е наемодателят на офиса на "Перфектстрой"?
2.Защо ООД-то стана ЕООД /не,че е незаконно/?

Анонимен каза...

Знае се кой е, но не това е важното сега.
Тези наглеци - общ. съветници, трябва да си понесат заслуженото и то без протакане.

Анонимен каза...

Тая фирмичка Перфектстрой спечели ремонта по времето на Акимов на у-ще"Климен Охридски"; "Кирил и Методи" ; детска градина "Мир", 8-март и др...., а сега по времето на Донка печеля още по голяма обществена поръчказа за няколко милиона; май се отчитат добре и пред ГЕРБ и пред БСП; а сега заедно с Гарант не се знае колко обекти ще направят;; ебаси зора

Анонимен каза...

Уважаеми,изстрадали съграждани. ТРОЯНЦИ.
Нали си спомняте приказката "кучетата си лаят, а керанът си върви"
Да видим какво ще става от тук нататък.

Михаил каза...

Абе вие всички сте много зле какво и е на Перфекта бе!!!!Вместо да се радвате че го печели троянска фирма а не софииска и ще има работа!Направо немооа да ва разбера!!Тука мисля че само глупости пишете в тея коментари!!

Анонимен каза...

Ами ниииииййй Троянци сме си зависливи и все някой ни пречи....; Браво на Гаран-Перфект и на Димко 6 , че са се преборили с ония мазни софииски фирми;
А и в нашата община не смеят да си искат от троянски фирмирми, защото знаят , че ще се разчуе...

доктора каза...

На който не му харесва да лапа на доктора мандалото;

Пешо шофера каза...

Дреми ми на бахура кой печели; важно е да има пиене ; цигари , а може и нещо по-твърдичко'
е
е
е
е

Анонимен каза...

Чувал съм,че на тези големи троянски фирми, в други градове на България им викали Помакстрой...Сещай се...

Анонимен каза...

Зле разбрана демокрация!
Разбира се че е добре, троянски фирми да работят по троянски, а и не само, проекти, но неразбират или не искат да разберат някои кухи глави, че става дума за конфликт на интереси.
По специално става дума за фирма ПерфектСтрой. Тя е собственост на общ. съветник от ГЕРБ- разбира се.И какво следва, нищо и половина.Няма ли достоините граждани за европейско развитие, от общ. съвет, да предприемат нещо.Отговора е-НЯМА, защото всеки едеин от тях е затънал до гуша в л....та който сам е надробил.
Не е ли ясно вече, че в ГЕРБ са всички мошеници, далавераджии и бандити от троянско, взети заедно.
Дерзайте по комунистически ГЕРБ-аджий. Вие сте гробокопачите на България, а и на Троян.
Ако Кмета на Троян и това сборище/да не казвам от какви/Общ. съвет, не вземат отношение, заявявам че ще сезирам за тази корупционна зделка, необходимите институции.

Анонимен каза...

Ще се пръсна от яд , 4е троянски фирми трупат печалби(гарант, перфектстрои и димко 7), а аз си оставам шушумига

Анонимен каза...

Браво на г-жа Михайлова, която за пореден път доказа, че празни приказки не говори и подкрепи чисто троянски фирми за изпулнението на този проект:))

Анонимен каза...

Освен че са троянски, дано и работят качествено и бързо!

Анонимен каза...

Тук не става дума дали са троянски фирмите или не. Тук става дума за една единствена фирма/ от одобрените/ която е в явен конфликт на интереси. Става дума за фирма ПерфектСтрой, която е собственист на общ. съветник Петко Пенков. Как по-ясно да ви го каже човек.Според всички закони на тази държава, това е НЕЗАКОННО.

Анонимен каза...

Аз проверих в регистъра и този г-н Пенков не фигурира като собственик; мисля , че всичко е според законите;
Иначе и аз съм за справедливост, но в този случай не сме прави.

Анонимен каза...

Конкурсът е проведен,нагласен и спечелен по времето на крадеца циганин-минак.Това е повече от ясно.Но нека да аплодираме мълчанието на кмета Донка Михайлова,което напоследък се превръща в традиция.Браво госпожо Михайлова, благодарим и на Вас!

Анонимен каза...

Прочетете внимателно и проверете, а ако искате попитайте, тук-там, изнесеното от "7", дали е вярно.
Поздрави!

Анонимен каза...

Защо никой не се сеща за ОУ"Иван Хаджийски"гр.Троян.Училището е на центъра на града.В продължение на 15 години нито един кмет не отдели нито лев за ремонтни работи.Нашите деца учат там а не в селата на общината.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |