Приказка за „Лъжливото дърварче”

„Никой не вярва на лъжец, дори когато той казва истината”

Платена публикация Граждани за Троян

Предоставяме този e-mail - grajdanizatroyan@abv.bg -
на всеки, който има информация, факти или документи за корупция, разхищения или престъпления от кмет, кметски или общински служители (сегашни или бивши). Ако го желаете, вашата анонимност е гарантирана.


Граждани за Троян

*****

“Имало едно време едно овчарче, което много лъжело. Всеки ден и всеки ден някой се хващал на лъжите му и му се притичвал на помощ. И така докато един ден хората просто спрели да му обръщат внимание. И точно тогава се случило нещастието. Овчарчето наистина имало нужда от помощ, но нямало кой да му помогне… и то било изядено от вълк.”

ТОВА Е СЪДЪРЖАНИЕТО на една от любимите ни приказки от детството и изводът от нея е, че да лъжеш е погрешно. Някои хора обаче очевидно са пропуснали тая поука в живота, затова следващите редове са за тях! Лъжейки, Милко, ти първо лъжеш себе си. Приемаш нереални факти за истина и започваш сам да вярваш в тях. Тъпото е, че веднъж изпитал „сладостта” и „тръпката” от това да се представяш в нереална светлина, лъжите стават част от живота ти. Ти не се ограничаваш до една, измисляш още и още, замесваш все повече хора и така, докато не разбереш, че сам си си затворил пътя назад. Например, че Минко Акимов бил десен по политически убеждения???

Е, ИМА ЕДИН НАЧИН и той е да си признаеш всичките измишльотини и лъжи, но всички знаем, че няма да го направиш. ЗАЩОТО НЕ ТЕ Е СРАМ! А има за какво ДА ТЕ Е СРАМ! Знаеш ли вица за пенсионерите, които пратили друг пенсионер да вземе цигари и кибрит от магазина, и за да не забрави, трябвало да запомни, че едното без другото не можело. Като се върнал, носел сапун и сапунерка. Пенсионерите погледнали и радостно възкликнали: „Помниш, куче, помниш”.

* Когато те нарочиха за уволнение, помниш ли, когато плачеше със сълзи и се молеше за помощ, защото три жени вкъщи (жена ти, дъщерите ти) те чакат да им кажеш, че ще имаш работа? „Помниш, куче, помниш!”
* И помниш ли как тръгна кариерата ти след този плач? „Помниш, куче, помниш!”
* Помниш ли кои хора ти помогнаха тогава? „Помниш, куче, помниш!”
* Помниш ли как влизаше „наколеничил” при г-н Владислав Костов, който те направи зам.-министър, и после го предаде? „Помниш, куче, помниш!”
* Помниш ли как предаде и депутата от СДС Васил Мандев? „Помниш, куче, помниш!”
* Помниш ли как си купи апартамент за около 5000 лв. от Горското стопанство - Троян като зам.-министър? Това знам, че го помниш.
* Помниш ли, че когато стана председател на ДСБ в Троян, в партията членуваха близо 200 човека. И под твоето ръководство сега не е сигурно дали наброяват и 10 човека. „Помниш, куче, помниш!”
* Помниш ли, че на Избори 2011 партия ДСБ нямаше нито един кандидат за кмет в селата на общината и с това предопредели, в полза на Акимов, резултата, който получи Бойко Пъдарски. „Помниш, куче, помниш!”
* Помниш ли на събранието на ДСБ преди изборите 2011 г., когато каза, че ако влезеш само ти като общински съветник от листата, ще се откажеш, ама не се отказа? ”Помниш, куче, помниш!”
* Помниш ли как изтъргува с Минко Акимов и ГЕРБ кандидата за кмет на дясномислещите троянци Бойко Пъдарски. „Помниш, куче, помниш!”
* И ти ли чуваш гласове в главата си като МинАк, и ДСБ ти звучи като: „Да оправя Себе си и Брат си?”

ЗАТОВА ЛИ предаде и се подигра с хората, които те подкрепиха и ти вярваха? Затова ли искаш да се създаде НОВА ОБЩИНСКА ФИРМА, която да стопанисва общинските гори? За да се оправите с брат си от кредити и безпаричие, като я оглавите. И общото да стане наше! Затова ли гласува председател на Общинския съвет да е М. Акимов? Затова ли точно ти внесе предложението за повишаване заплатата на Акимов, да те подкрепят ГЕРБ за фирмата за горите?

ТЯ, ПАРАТА, е лакомо нещо! И запомни, Милко, какво е казал народът: „ПАРАТА душа няма, НО ДУШАТА на човек може да вземе”. Още знай: „Парите често ума на човека вземат”. И моля те, просто престани! Знаем си всяка една гнусна история и всяка една тъпа лъжа… Не се ли умори да го играеш клоун? Айде, почини си малко, посъбери сили и иди да се доказваш другаде! Където не ти знаят евтините трикове и ще блеснеш с талант. И не ми казвай да не се ядосвам, защото имам право да се ядосвам… на себе си! Защото казват, че не тоя, който изял баницата, е виновен, виновен бил тоя, който му я е дал.

Езоп, баснописец

56 коментара:

Анонимен каза...

А сега ,напреееед !!!!

Анонимен каза...

Троян - градът на маймуните. Където пипнеш,ченге,доносник,агент или предател все гнило.

граждани за троян каза...

Милко,хайде сега се защити като син на реприсиран.

Анонимен каза...

В Нашия Град Кино Няма, Но Филми Много...

Анонимен каза...

Кой беше тоя Милко ?

Анонимен каза...

Не ме интересува Милко ли Минко ли, но Гена ти за 200 лева си готов на всичко - плюеш без да се притесняваш - нали е платено.

Анонимен каза...

А ти за без пари,евтина курво...

Анонимен каза...

" "ГЕРБ раздават на свои националното богатство". С прилагания модел на добив и търговия на дървесина от държавните гори се извършва чудовищно престъпление и спрямо гражданския интерес. Имат ли право управляващите да присвояват националното богатство? Кой ще даде отговор на обществото защо се раздава българската гора и как подарените на приближени 50-60 млн. лв. ще отидат при определени частни фирми чрез Софийската стокова борса, чрез "стратегическите партньори" и чрез ловните олигарси?

Анонимен каза...

Разболял се Хасан, а братовчед му отишъл да го види:
– Яде ли ти се баница Хасане?–попитал го братовчеда.
–Па, яде ми се, много ми се яде!–отговорил гладния болен.
–И на мене ми се яде, ама няма!– отговорил братовчеда на горкия Хасан.

Анонимен каза...

8-ми, много сте прав, но не е само това
*
ГЕРБ уреди чужденци да купуват българската земя. Това стана възможно след като единствено управляващите гласуваха против предложението на АТАКА да се забрани продажбата на земеделска земя от Държавния поземлен фонд за срок от пет години на чужди граждани. „Ако управляващите си позволят да разпродават терените ни на такива ниски цени по време на тежка финансова криза, това е сериозна заплаха за националната сигурност”
ИП

Анонимен каза...

" Огнян Минчев, политолог и шеф на Института за регионални и международни изследвания, казва пред "168 часа": "Олигархичен кръг от 1000 семейства управлява България. От 2001 насам съществува система на управляема олигархична квази демокрация, при която се сменят два полуцикъла - и двата в полза на тези олигархични 1000 семейства",уточнява г-н Минчев.

Анонимен каза...

" С една дума - некадърници, алчни чиновници и хора с криминално минало изсмукват парите на данъкоплатците.

Анонимен каза...

е тук започна да се излиза от добрия вкус

Анонимен каза...

съгласен съм с 6-ти

Анонимен каза...

тази статия е много слаба в сравнение с предната

Васил Митков каза...

Това е част от Конституцията на РБ :

Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин.

(2) Това право не може да се използва за накърняване на правата и доброто име на другиго и за призоваване към насилствена промяна на конституционно установения ред, към извършване на престъпления, към разпалване на вражда или към насилие над личността.
п.п.Не съм адвокат на г-н Станчев

Анонимен каза...

Моралните, неписани закони стоят пред тия, написаните. И така, съзнанието пред всички закони, съзнанието! То при нас е в малко количество, от върховете, та до низините. И тия, които го имаха, го загубиха по пътя на 23 годишната псевдо демокрация. Малкото, които останаха, се борят с "вятърни мелници".

Анонимен каза...

СЛЕДВАШИЯ ПЪТ ЩЕ ВИ РАЗКАЖА ЕДНА ПРИКАЗКА ЗА НЕ ЛЪЖЛИВОТО КУРВАРЧЕ.

Анонимен каза...

До 6-ти; Иван няма 200 лева сигурно е.С друго се разплаща.

Анонимен каза...

на загубилите изборите,и кучетата им виновни

Анонимен каза...

Да ама да,Иван Хаджийски е 100% прав за кариерата на Милко Станчев. По това време редовно ходехме в джамията на Хари Велев. Виждал
съм Милко да коленичи и ближе г.за на Хари и въпросния Владо Костов,които беше председател на
комисията по горите в парламента. Именно Милко докара из нашия район всичките тезе турчуля, които продължават да секят и добиват дървен материал из районо на града ни. Само бибитка не см виждал да им прави.Какво е станало след това?
Как ги е прадал? Не знам. Но истината си е истина.

Анонимен каза...

Другарки и другари,
снощи научих нещо,което ме шокира. Другаря МинАк
е закупил 4-ят етаж от пощата на центара. Другарката Цанкова Лалева се е изпуснала пред неини работници,че е наета фирмата и да прави ремонт на етажа.Там ще се танцуват латино танци под вещото ръководство на внучка му Яна.
Дотук чудесно,но се питам от къде извади пари. Тази сделка е минимум за 200-300 хилки.
Освен от отпуската МинАк вероятно е спестявал и от закуски?

Анонимен каза...

МинАк закупи две офис помещения в сградата на БТК - над Прокредит Банк. Жена му Янка де и не само те, ами и Недка Топалова, Митко Пиронков и т.н. и т.н. И знаете ли кой им продаде тези помещения - фирма на Николай Василев /бивш министър от царския кабинет/. В момента там текат усилени ремонтни дейности.

Анонимен каза...

Аз съм на мнение, че не е лошо да си богат когато имаш бизнес. Лошо е когато си богат, а цял живот си бил на държавна служба. Именно такъв е случаят на посочените по-горе.

Анонимен каза...

Нямаше как да го кажеш по-точно № 24.
Подкрепям те 100 %. Не е възможно с държавна заплата да спестиш толкова пари.Освен ако не взимаш рушвети,не участваш в самооценяване на труда ти и не крадеш от евро-фондовете. То малко ли са над 3 милиона дългове да оставиш на това малко градче? Пръстите да си оближеш и ще останат 100 хиляди лева. Ами тази Недка Топалова
от къде и тя пари за Родопа,па сега и за пощата?
Няма полиция в този град няма и прокуратура!

Анонимен каза...

Ако това са лъжи срещу Милко Станчев и накърняват доброто му име, нека излезе и даде факти в обратна посока. Сигурен съм,че Генади ще даде и на него думата. Най-важното е,да обясни как така изведнъж стана човек на Акимов и вярва ли наистина, че той е десен.

Анонимен каза...

Както всички от мъжки пол в троенската политика са десни,озоват ли се на хорото и май преминават на другия бряг...Държат се за ръце,гледат се в очи,някой пък старци подритват по кокалчетата...
Накратко, дърти педераси!

Анонимен каза...

Милко, не знаеше ли, че това човеченце Пъдарски крие толкова злоба? Не се ли сети, че щом може да напада Акимов, който единствен повярва в него и му гласува доверие, рано или късно ще се обърне и срещу теб? Освен това ще си остане безработен още дълго - т.е. ще плещи злобарски по форумите без почивка. Добре е булката да го гледа, че явно друг не може да го оцени по достойнство.

Анонимен каза...

По-лошото е,че Бойко не знаеше що за човеченце е милко.Двулично и продажно.И нека ти кажа, че Бойко е мъжкар за разлика от всичките дърти педеруги в панталони!А това,че ти си анонимна мишка, не е проблем,защото винаги си бил и ще си останеш такъв!

Анонимен каза...

Уважаеми г-н Василев, цитираният от вас член 39-ти от Конституцията, мисля, не засяга изнасянето на общоизвестни факти от дейността на една публична личност, бивш зам.министър, местен лидер на политическа партия и общински съветник в ОбС Троян или на който и да бил друг.
Ако е лошо и нелицеприятно да бъдат изкарвани на показ действията или бездействията на публичните личности, сто пъти по-лошо е те да се премълчават.
Предният мандат многократно говорех за т.нар. "информационно затъмнение". Това "затъмнение" не е продукт само и единствено на медиите в Троян, а засяга също така обществените институции, политическите партии, гражданските сдружения и най вече самите граждани в общината ни.
Не бих си позволил да коментирам личността и биографията на г-н Станчев, но в политически аспект съм длъжен да дам политическа оценка на едно негово и необяснимо за мен действие от преди няколко месеца, което е споменато в тази статия на Граждани на Троян.
Факт е, че г-н Станчев подкрепи и заедно с г-н Трифонов от РЗС станаха основната причина г-н Акимов да бъде избран за председател на ОбС Троян и по-лошото - благодарение на тези двама общински съветници, в ОбС Троян има едно "управленско" партийно-политическо мнозинство, което в разрез със ЗМСМА се ръководи не от интересите на гражданите, съгласно Клетвата, която полага общинския съветник, а се ръководи от тяснопартийни интереси с доминиращ реваншизъм от страна на Герб Троян.
Защо казвам "необяснимо за мен".
1. Г-н Станчев имаше прекрасната възможност да подкрепи на първи тур доказан представител на Демокрацията в този град и е пълна лъжа, че е нямал алтернатива!
2. На централно ниво, ДСБ на висшия си партиен форум взеха решение да не подкрепят Герб и "извиненията" на г-н Станчев, че ДСБ и ГЕРБ членували в европейската ЕНП звучат меко казано смехотворно.
3. Г-н Станчев твърди, че не можел да подкрепи БСП. Мотиви? Защо не посочи мотивите си г-н Станчев и тогава да стане ясно, че същите тези мотиви важат с пълна сила и по отношение на Герб Троян? Г-н Станчев не знаеше ли кой е М.Акимов? Не е знаел, че е бивш член на бюрото на ГК на БКП /местното Политбюро на БКП Троян/ и началник на народната милиция, най-висшата троянска комунистическа номенклатура от миналото, която безпрепятствено се подвизава днес в троянската политика? Не е знаел кой е С.Данков, лидерът на Герб Троян? Труженик в ГК на БКП и също висша троянска комунистическа номенклатура?
Единственото "извинение" на г-н Станчев е, че е търсел приемственост, защото и през предния мандат с кмет Акимов и мнозинство около Герб - ДСБ три и половина години страстно подкрепяше и Акимов и Герб!!!!!!!!!!! Факти - колкото искате.
Компромиси в политиката се правят, но всяко нещо си има граници. Г-н Станчев прекрачи тази граница и връщане назад няма! Кой и как ще му потърси политическа отговорност не е моя работа.
/продължава/
ИП

Анонимен каза...

Факт е, че троянската комунистическа номенклатура се завърна на "бял кон" и се настани удобно във всички управленски и обществени структури в Троян. Същите тези, които за 45-години построиха едно недоноШче /Т.Живков/, същите тези имат претенциите днес да строят демокрация.
Ами какъвто им беше социализЪма, такава е и "демокрацията" им. Дори още по-лошо.
Я се огледайте, остана ли висша номенклатура от БКП и ДКМС, която днес да не е общински съветник или на някой възлов пост в днешното ни общество? Една АТАКА Троян е останала да ви припомня кой какъв и какво е и да се бори за ценностите на Демокрацията и Гражданското общество. ФАКТ!
Извинете, че се отплеснах отново на тема Демокрация, но в крайна сметка всичко и всяко действие води до това - в какво общество живеем. Демократично или тоталитарно? С Гражданско общество или с примирен, послушен и мълчалив "електорат"?
*
Този форум е една отлична възможност за всеки общински съветник, за всеки местен политик, за всеки бивш кандидат от изборите да води диалог и да информира жителите на общината и избирателите си за своята дейност, решения, мнения и т.н.
Къде се изпокриха тези лица, които само преди 4 месеца бяха заляли Троян с плакатите и скъпите си постери? Къде са тези лица, чийто образи напоително се публикуваха в местните медии и напористо обикаляха села и паланки да обясняват какви величия са и какви велики дела ще сътворяват?
Или са "велики" през 4 години само по време на избори? А в останалото време? Някъде в мишата дупка, дебнейки да се докопат до общинското сиренце?
Та, г-н Василев, не е нарушен член от Конституцията, а Граждани за Троян просто са се постарали да ни представят и извадят на светло "живота в политическата миша дупка", мераците и кой, защо и как "папка безплатно общинско сиренце". За което заслужават само адмирации.
"Ощипаните моми" имат възможност да се защитят и да опровергаят изнесеното от Граждани за Троян тук, в книжния Т21 или в друга медия. Ако им стиска и ако изнесените факти не са ги премазали като трактор полска мишка :)
ИП

Анонимен каза...

"Ощипаните моми", всъщност са новата политическа вълна в Троян.Мъже да правят любов с мъже.Някои предпочитат нежно и само се гледат като котараци,други с напредването на възрастта са по-агресивни и налитат на всичко що се движи...в панталони...Общо между всички, е че обичат да се навеждат.Когато настъпи предизборния панаир, стават едни усмихнати, словоохотливи, разбиращи проблемите и даващи предложение за развитие и промяна. А щом докопат властта, някак си онемяват.Верно, е че влюбените се движат като ударени хеликоптери, ама нещата вече станаха очевадни....

Анонимен каза...

32-ри, ако позволите, категорично ще възразя да слагате всички под един знаменател. Не че принципно не сте прав, само че това не важи за всички.
Нещо повече, бих допълнил тезата ви по един друг и по-особен начин. Наистина по време на избори почти всички се представят за "Мадам". Само че като минат изборите, тук влиза в действие една знамените реплика от филм за Карлос Чакала, където един от героите казва: "Аз не съм Мадам, аз съм само една от курвите".
Хайде още един цитат. Бърнард Шоу: "Демокрацията е средство, което прави така, че да бъдем управлявани не по-добре, отколкото заслужаваме."
ИП

Анонимен каза...

Като подхванахме темата за тези светли личности, няма как да не се сетим и за женското участие по изборите.Всевъзможни фантастични неща четохме от какви ли не дами за какви ли не области.
Пазя в архива моята фаворитка Дудевска, шефка на здравно заведение, която се изцепи че ще превърне региона в курорт от ранга на алпийските курорти. Навярно Дудевска това и прави в момента, защото след встъпването й в длъжност, изчезна от политическия фронт като кубик дърва Февруари месец...

Анонимен каза...

В интерес на истината, колежката общ.съветник Дудевска се оказа един добър ръководител на това здравно заведение, което наричам със старото име "Санаториума". Добра политика и доста неща свърши на фона на всеобщата българска мизерия и доста преобрази това здравно заведение.
Относно обществената политика - не мисля, че това е нейна силна страна, но ще бъда доволен, ако времето успее да ме опровергае.
Интересно ми е, след като е дала заявка Троян да се превърне в курорт от ранга на алпийските курорти - защо на общественото обсъждане, както и завчера на сесията при разглеждане на бюджета за 2012-та, никой не подкрепи идеята ми за общинска инвестиция на Беклемето за голяма писта и лифт, с което да стартираме нещо много по скромно от един "алпийски курорт", а именно - изграждане на Беклемето като зимен център на северна България.
Аз обещавах това на изборите, удържах си на думата и се борих да се случи.
Да, ама не се случи. Защото си останахме само с ПК и никой не ни подкрепи. Включително троянските скиори и тези които развиват "белите спортове" или правят бизнес от зимните спортове и туризъм.
Да, оказа се че община Троян била с около 2 млн. "на червено" към момента. Това обаче не мисля, че е сериозен аргумент, да не говоря, че дори желание липсваше в колегите общ.съветници това или нещо друго сериозно и структороопределящо да се прави.
Почти целият останал финансов ресурс отново е впрегнат за канали, кърпене и ремонти. Плюс онзи грандомански европроект от 37 млн отново за канали, от който ще пропищите след няколко години, но дано тогава си спомните кой ви е предупреждавал за това прието инвестиционно безумие към днешна дата.
Бюджета, както каза г-жа Михайлова, е отражение на политиките в една община. Политиките, заложени в този бюджет не са моите политики, не мисля, че с нещо този бюджет ще промени съдбата или посоката на Троян. Същото мнение изразява ПК и затова двамата гласувахме "въздържал се". Да не говорим, че т.нар. "политики" се формират от общинския съвет, а той като цяло няма никаква политика. Кмета представлява изпълнителната власт и изпълнява политическите решения на ОбС. Когато и ако има такива. Да, ама няма такива. Кмета не трябва да носи политическа отговорност, а административна. Така беше и предния мандат.
Някой разбра ли каква е политическата програма в ОбС на Герб?
Някой разбра ли каква е политическата програма в ОбС на Избор за Троян? На ДСБ? На РЗС?
Някой разбра ли изобщо каква е политическата програма на т.нар. днешно управленско мнозинство от Герб, Избор за Троян, ДСБ и РЗС и на какъв принцип и политическа база е формирано това мнозинство?
Няма и да разберете. Политиката е нещо твърде различно от политическата проституция!
В крайна сметка, Живот ден за ден, па каквото стане. Какво стана - виждате сами!
ИП

Анонимен каза...

Много е прав господин Пеевски, въпреки, че аз не харесвам неговата партия Атака. Но сама птичка пролет не прави. Все пак с изказванията си на заседанията на Общинския съвет, а и тук в този форум, ни осветлява за доста неща, които иначе остават скрити. Чест му прави, че когато критикува - критикува, когато има за какво хвали, в случая д-р Дудевска. Дерзай, г-н Пеевски, кураж и дано тежката машина срещу теб не те прегази.

Анонимен каза...

Във фоайето на Общината вече "блести" портрета на МинАк в кметската редица. Нека ни напомня за цялото "добро", което ни направи.

Анонимен каза...

На последните двама в тази редичка златни рамки трябва да им направят.Но не се ядосвайте мили съграждани.Всеки рано или късно ще си получи заслуженото,чичо Минчо тъй каза.

Анонимен каза...

Ей,още един "велик" троянец се извъди!!!!!Какъв го мислиш,какъв излиза?Такива ни демократите,каквато ни и държавата!!!!

Анонимен каза...

Събота е все пак; лапаите бахура и си лягаите навреме.

Анонимен каза...

Писано ни е заедно да живеем и заедно да умрем. След години никой няма да ни помни, а имотите ни ще бъдат в следващите, които искат да имат. Има ли начин в този живот да не се мразим? Нека този от нас, който направи нещо хубаво, да не е свързано с политика, а с доброто, което е направил.Не виждате ли, че само бизнеса в погребалните бюра в Троян процъфтява? Нека нашите коментари да върнат нашите деца, бащи, майки и баби в родните места. Пишете за това и обичайте сега, защото след време никой няма да знае, че сте живели тук и сега!

Анонимен каза...

Пеевски,защо не коментираш по въпроса с покупките на имоти на МинАк и Топалова?
Не те ли вълнува тази страна на управлението при
нашите местни политици. Хаиде за Радевски и Дочков знаем откъде имат пари,ама такива като тези двамата? Ще ми бъде интересно да чуя и твоето мнение.

Анонимен каза...

Към 31, иже нарицаемия ИП. Не разбираш ли, че никога няма да получиш признание за иначе често смислените си идеи и предложения докато оплюваш времето на социализма и комунистите - защото знайно е, че голямата част от тях бяха /и са/ почтени хора. Не може да слагаш всички под един знаменател. Не всички са като МинАк и СветДоч.От друга страна виждаш колко "почтени" са и "революционерите седесари като Милко Станчев. Това са хора интерисичии. Нямат нищо общо с демокрацията, с грижата за род и Родина. Интерисува ги само парата. Не може за сметка на безскрупулните лакомници да хулиш хора, било то комунисти или седесари, само защото са такива, а да прощаваш на явните грабители и рушители. Та искам да ти кажа - не плямпай непрекъснато срещу времето на комунизма.Голяма част от хората отдавна осъзнаха колко много загубиха с промените след 1989 г И когато ти предлагаш нещо разумно, те не те приемат сериозно именно защото не си обективен в оценките си за миналото.Просто отчетливо разграничавай честните и принципните от мръсниците и грабителите ДНЕС.Не е важно коя партия подкрепяш. Важно е общественото ти поведение тук и сега.

Анонимен каза...

Това,което се изгради преди 89 година се изгради с парите на хората, а не на партията. Същата партия разруши създаденото икономически. Хората не са виновни, виновни са партийните лидери на тази партия, която сама си направи преврата за да "лапне" труда на родителите ни. Затова да чакаме тия, които разрушиха държавата, отново да я изградят, е просто цинизъм.Разбира се, има хора, ръководени"мъдро"/само да плащат членски внос/, които са трудолюбиви и честни, но не можеха да добият нужното образование, защото родителите им нямаха средства. Държаха ги на страни от ръководство и управление. Другите, от високата партийна вихрушка, изпращаха децата си при "врага", за да се образоват, и да могат след "преврата", отново да ни надянат хомота! Не ми харесва оплюването, но да се крият истини от данъкопладците е просто противозаконно и НЕ демократично. Илияне, действай! Истината, и само истината! Надявам се, че "истините" ти не са користни, а за осъзнаването на обикновения човек, и разобличаването/най–после/, на нечестните бивши, едновременно строители, и приватизатори!

Анонимен каза...

Всичко написано от Пеевски,а и от други хора още преди година, е истина. Проблемът, е че сегашната кметица се е омотала като коте в прежда и не знае къде се намира.Изнесе се и се потвърди най-голямото престъпление на минак, 3 милиона глоба,и реакцията е никаква от прокуратура,медии,общество...

Анонимен каза...

Уважаеми 43-ти, твърде йезуитски се опитвате да пренасочвате смисъла на коментарите ми и да подменяте каузи и идеи. Както и да е. Само че остават едни въпроси, на които трябва да се даде отговор:
Бихте ли обяснили, защо преди 22 години "времето на социализма и комунистите" /както пишете/ се срина в световен мащаб? Защо това "време на социализма и комунистите" се оказа неконкурентноспособно, а вашият генерален секретар Живков го нарече "недоноШче"? Защо имаше Берлинска стена и защо хората бягаха само в едната посока? Същото беше и по границите на България в посока Гърция, Турция и Сърбия. От какво бягаха тези хора? Защо никой не бягаше в обратната посока?
Защо днес, когато България и общините и се управляват отново от същата номенклатура или наследниците и - хората отново бягат в същата посока?
Защо това "време на социализма и комунистите" го оприличавате с целия български народ? Дори членската маса на БКП влючително с номенклатурата беше ударно докарана до максимум 10% от населението на България. А останалите 90% от хората на България?
Ето и тънкия момент, с който много се спекулира - опитвате се да оеднаквите и да слагате под един знаменател бившата номенклатура и цялото население на България преди 89-та. Всяка критика и търсене на отговорност към номенклатурата удобно я пренасочвате към хората. Само че не е така. Защото номенклатурата си беше построила и си живееше в "комунизма", а хората се редяха на опашки, записваха се в списъци да си купят телевизор, чакаха по 15 години да си купят автомобил, режеха им панталоните защото били или тесни или широки, гонеха ги по улиците или да ги подстригват по определената от партията дължина на косата или дамгосваха жените като крави по колената, ако ходят с къси поли, преследваха за слушане на "вражески" радиостанции и строяха цели заглушителни системи срещу тези радиостанции, вкарваха хора в концлагери в Белене, Ловеч и Скравена само защото не споделят с радост идеите на комунизма и социализма и т.н. След Чернобил, за номенклатурата се внасяха "чисти" храни, а на населението се казваше, че няма страшно и да си рупат радиоактивните салати и краставици.
/следва/

Анонимен каза...

"Времето на социализма и комунистите" аз поне определям именно с тази номенклатура. Тя беше лицето на това "време" и в тази посока са несъгласията и критиките ми. Естествено, че в огромната си част хората са били честни и почтенни. Не само сред онези 90%, но и сред 10-те% членове на БКП. Само че аз не коментирам и не обвинявам тях, а фокусирам единствено към бившата номенклатура, която определяше съдбата и живота на всички хора в България.
Същата тази номенклатура управлява България и днес! Наметната в "нови демократични кожи". И както си бяха построили "комунизма" за собствена употреба, така днес са си построили "капитализъм" отново за собствена употреба. Разликата е, че понеже е "капитализъм" - прехвърлиха целия финансов ресурс на България от преди 89-та по личните си сметки, а преди 89-та само и единствено те се разпореждаха с него. И в двата случая хората "духат супата", като сега безспорно е много по-зле за тях във финансово отношение.
Пишете за "явните грабители и рушители", за "лакомници" и "мръсници". Я да се поогледаме и слава Богу, че са "явни". Ами в мнозинството си тези хора не са ли пряко или косвено свързани именно с тази номенклатура на БКП и подопечната и ДС? На обикновенните хора ли раздаваха куфарчета с пари при оня "равен старт" в началото на 90-те? Обикновенните хора ли приватизираха предприятията, банките, енергетиката, телекомуникациите и всичко което се сетите? А кои и какви се намърдаха в управлението на държавата и общините през последните 20 години? За да властват, да пазят и умножават ЗАГРАБЕНОТО от държавата и хората?
Кой и какъв е ГЕНЕЗИСА на този грабеж и разруха в България след 89-та - това е големият въпрос?!!! Няма лекар, който да те излекува, ако преди това не постави правилната диагноза.
Иска ми се да ви информирам, че аз се занимавам с политика и, моля, не ми вменявайте функции на следовател или на представител на съдебната власт.
Колкото до съветите и напътствията, които си позволявате да ми отправяте - ако позволите, ще ги подмина и няма да се възползвам.
Разбира се, нищо лично! Все пак сте само един анонимен.
"иже нарицаемия" ИП

Анонимен каза...

Поздравления Пеевски!

Анонимен каза...

Има един Велик народ,който е на път да срине световната икономика и сега живее и строи социализма и комунизма.Бога ми, та те са 1 милиард и повече.
Огромна теритирия,вековна култура и ТРАДИЦИЯ.
Не приемам твърдението,че комунистическата идея се е сринала в световен мащаб и че е неконкурентноспособна .Китай си е Китай!

Анонимен каза...

Да срине световната икономика с боклуци.

Анонимен каза...

Каквито са хората такива са и политиците. Хората също са супер големи боклуци, най-голямата измет в Европа сме ние Българите.Народа се научи да лъже и да краде и връщане няма.Чак се чудя как ни приеха в ЕУ като нямаме нищо европейско в нашата държава от където и да ни погледнеш.Пробита и прогнила държава с крадливи и подли политици.

Анонимен каза...

№ 49
Ти си за лудницата 100%.
Тези същите "плачеха" подобно на Южно Кореиците,като им умрат лидерите и понеже много обичат строят си "комунизма" ги мачкаха с танковете в недалечно минало - 1989. Обикновените хора там живеят по-зле и от нас.
Ние поне поже да плюем вече по власт имащите,но те за подобно нещо отиват в затвора.

Нели Генкова каза...

До автора. Изричате тежки думи, редно е да бъдат подписани. Пишете добре, предпочитам да чета анализи (а може и басни, Езопе) вместо жанра "искрено и лично". Пък е и много отговорно да си в ролята на морален съдник. Мисля, че някаква граница е мината.

Анонимен каза...

Пишете си Вий плебеи, плюйте бате си Милко. Когато бате Ви Милко лапне управлението на държавните гори в троянско, тогава ще триете плютото от снимката му, защото ще Ви дава работа и заплатки от 300 лв. и бонусчета-дръвца за огрев.Кучетата си лаят, кервана си върви. Ех дано да стане, ех дано да лапне ....горите бат Ви Милко, че е огладнял като румънски вук, огладнял е като карпатска хиена!И колкото по-лапа, по гладен става.

Анонимен каза...

А ти кляфаш като гладно пале на празна паничка.Кляфай си, не пречиш...

Анонимен каза...

Г-н Акимов си е вдигнал ....рейтинга ,само да внимава да не е над Б.Бор,че ще има брадва
Б. Бор---бял бор вие какво си помислихте?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |