Ще финансират партньорски проект на Троян и Елванген

* Целта – подобряване на капацитета на общинската администрация; стойността - 331 000 лв.

С РЕШЕНИЕ на Управителния орган на Оперативна програма „Административен капацитет” (ОПАК), подписано в края на м. януари, са одобрени за финансиране нови 13 проекта по подприоритет 1.6 „Транснационално и междурегионално сътрудничество” (бюджетна линия BG051PO002/10/1.6-02), научихме от PR-ката на Община Троян Маргарита Генкова. Целта на тези проекти е да подобряват капацитета на администрацията на централно, областно и общинско ниво чрез съвместни инициативи и използване на опита и добрите практики от други държави членки на Европейския съюз. Сред одобрените е и проектното предложение на Община Троян „Ефективност и качество за добро управление”, което ще се осъществява в партньорство с побратимения ни гр. Елванген, Германия и е на стойност 331 000 лв.

В ДЕЙНОСТИТЕ ПО ПРОЕКТА ще се включват не само служители от общинската администрация с преки отговорности по проекта, но и по-широк кръг експерти, като с това ще се търси подобряване на координацията между различни звена и служби. Някои от дейностите ще са адресирани и към други заинтересовани страни – неправителствени организации, бизнес, медии, граждани. „След подписването на договора, ще предоставим повече информация за нашия проект и за дейностите, заложени в него”, поясни г-жа Генкова. По наша информация общата субсидия за 13-те одобрени проекта е малко над 4,2 млн. лв.

Т21

22 коментара:

Анонимен каза...

да се подобрява капацитета на администрацията-днеска 3 утре 6 милиона вътре.

Анонимен каза...

А, добре е това, нека и Донка Енкина да смени колата, че това малкото пежче не и отива, трябва по големко, като на дилянчо:)

Анонимен каза...

2ри Ако всички кметове и другите във власта си караха личните пежчета тази държава нямаше да е на това тежко дередже.Поздравления за г-жа Михайлова.

Анонимен каза...

хахах, 3-ти , ти не знаеш ли, че те в партията на това ги учат, да не се набиват в очи с "продобитото". Всички помним енкин в началото какво малко ренденце караше, за комуфлаж.

Анонимен каза...

3-ти, ако следиш дейността на Донка, ще ти е ясно, че на нея последна грижа са й троянци. ама хайде нека има и баламурници за цвят :)

Анонимен каза...

http://www.opac.government.bg/index.php?option=com_content&view=article&id=197&lang=bg

Анонимен каза...

Алоо,на тия пенсий в тази община какъвто и обучителен процес да им направят наи много да напипат къде е химикалката.Заеби ебати пенсионерския кръжок е в тая община.Че мирише и на дърто.

Анонимен каза...

Дано Дилянчо вземе някой лев ,че много се е вталил и остарял...........не ги ли хранят там бе или е много спестовен

Анонимен каза...

Да останат и малко пари за бравите в общината. Преди време влизайки в една служба, по навик затворих вратата и... о ужас, нямаше брава/липсваха дръжки/ и останахме затворени вътре. Двете служителки изпаднаха в истерия и нервни изблици защото съм затворила вратата. Какво сме щели да правим сега!? Останах изненадана от реакцията. Те ми се караха, като на провинило се дете, а аз се засмях инстинктивно, без да мога да повярвам, че е истина. Викаха докато наистина повярвах, че аз съм виновна, и бях готова да поправя грешката–да се обадя на съпруга си да дойде да отвори, да закупя брава, и той да я постави. Не знам дали са ви се карали някога, без да сте виновни, но чувството е много особено–между плач и смях. Има много да се работи върху "ниското" самочувствие на служителите, което се показва на гражданите, когато ги "безспокоят" Разбира се, има и изключения.

Нели Генкова каза...

9, развесели ме! И как излезе от там?

Анонимен каза...

Бре викам, ако знаех че няма дръжки нямаше да затворя, бре извинете! Нищо не помага. Помислих да скоча и през прозореца и да викам помощ. Като видяха, че в един момент ми застина усмивката/невярваща за случващото се/, се сетиха, че прекалиха, и започнаха да ми обясняват че ще отворят. Извадиха от едно чекмедже някакви "уреди" и с общи усилия отворихме. След време братовчедка ми, която беше ходила в същата служба, ме попита за случилото се, и дали е вярно, че съм "повредила" вратата. Отново се учудих на "важността" на случилото се, и дали няма по–важни неща за приказка? Както и да е, случват се и такива неща. Напрежение в работата, проблеми в къщи, малки заплати. Разбирам ги, но и аз не ги получавам на готово. Усмивката на служителя, е на половина решен проблем. Ала, колкото плащаш, толкова получаваш!

Анонимен каза...

Другарко Карамфилска,изчакайте малко,за да сумирате резултатите от злоупотребите "пътя на Еделваиса"-220 000лв+"проекта за партньорство с Елванген-331000лв" картинката ще е пълна,аз не позавам такъв който до сега да не е злоупотребил(откраднал)пари или материали от тези проекти,ми то горе долу иде държавно и щом не е наше..давай..като оная Масларова в парламента дето мига на парцали и са прай на умряла лисица..а я съдят..всички знаем защо!!!. Ето такива са всички,от депутати,кметове,председатели на комисии(бах тиа комисии краи немат) до касиери...всичко краде братко.и помнете ми думата..този проект пак за келепир и берекет е скалъпен...само дето Др.Карамфилска догодина пак ще пита,,де са парите!???..Калъбалък да става..пък и ние да има за какво да се дърлим!!!

Анонимен каза...

Някои от дейностите ще са адресирани и към други заинтересовани страни – неправителствени организации, бизнес, медии, граждани.Ти 12ти-какво чакаш? Отивай и подавай документи, за да лапаш и ти.Или само ще плюеш? Дано те вземат, да те обучат и тогава да чуем мнението ти.

Анонимен каза...

От тези пари да отделят и за обучение на служителите как да обслужват гражданите, че се държат така сякаш отиваш у тях на гости и се чувстваш като натрапник. Браво 9-ти добре се посмях с твойта историял

Анонимен каза...

Г-жо Михайлова, за вас като цяло не се пишат лоши неща. Троянци са добронамерени към вас. Вие сте шанса и надеждите на Троян.
За управлението на М.А. няма да говоря- то не беше управление, но троянци виждат последствията и от управлението на Д.Е.
Дръжте тези нежелани персони далеко от ръководството на общината и от Вас.
Желая Ви успех.
/ дръскачите против Вас, са итявлени ГЕРБ-аджии - глупаци /

Анонимен каза...

Айде още наивник, 15-ти, свали си червените очилца:)

Анонимен каза...

Ееее нали знаете къде няма дръжки на бравите- мед сестите май ги носят в джоб- натам е трагнала общинската администрация с тези застаряващи кадри. Само напред ходом марш.....

Анонимен каза...

от 12 до 13ти..ако подам документи,ако ме одобрят,чи кат ма изучат,чи кат ша купя кошница с ица ,чи после, кокошка,чи кат я заменя за кон, чи кат ша са възездя на него,чи кат ма види кака Доца...въии шъ си кажи..дай да земими тоз ливент в съвета само тозинкъна шъ нъ упрай!!!Чи кат ша вляза,чи кат ги почна ..туи Акимовски ,деляновски..джаста праста.!!!чакай малко чи май кошницата със яицата са счупи..аме!

Анонимен каза...

И като се почне сега обучение,едно ходене по семинари,обучения...На 8-ми Март в Ловеч,та хем празник хем обучение...Па после и по други знайни и незнайни хотелски комплекси...
И за какво, като видно троянския чиновник е малоумен,мързелив и тежко корумпиран!?!?!

ОПЪК каза...

Защо е кандидатствано точно по този проект?
Защото, ще се извършва фиктивна дейност,а ще се осребряват реални командировки и разбира се командировъчни и хонорари.Ако не се лъжа, този проект е идея на миню акимов дъртия крадец от трапето. В същото време, препоръчвам на Донка Михайлова да кандидатсвта по ОПАК, за процедура 1.2:
„Прозрачна и почтена държавна администрация”

Ще се отрази здравословно на цялата чиновническа сган, която в последните 4 години ( а и в предишни години)доказа,че освен да не прави нищо, за друго не става!

Анонимен каза...

ОПЪК, пропускаш най важното. Чиновническата сган освен изброеното от теб лапаше заплатки, бонусчета,награди, хонорари по проекти и др ДМС-та. Това малко ли е бе ПИЧ?

Анонимен каза...

Не знам бе мен, те все ревът че им малко и се презорили.Ду ю ъндърстенд ми бе дюд?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |