Съобщение от последния час

* Без ток остават селата Голяма Желязна, Шипково, Патрешко, Терзийско, Черни Осъм, Добродан, Гумощник, част от Чифлик * Осигурени са условия в утрешния ден (9 януари) училищата и детските градини в общината да работят нормално

ОБЩИНА ТРОЯН полага всички възможни усилия за отстраняване на последствията от тежката зимна обстановка. На места в общината снежната покривка достигна 70 см. Основните проблеми са създадени от тежкия сняг, довел до множество повалени дървета, паднали електрически стълбове и накъсани жици. Кризисният щаб работи в непрекъснат режим. Има достъп на екипите на „Спешна помощ” до всички населени места.

ОБЩИНСКАТА ПЪТНА МРЕЖА е проходима при зимни условия. Градът е почистен, с изключение на малък брой периферни улици. Проходими са пътищата за Патрешко и участъка Старо село – Голяма Желязна, които останаха затворени през изтеклата нощ. Общината се включи активно в осигуряването на помощ за почистване на критичните участъци от републиканската пътна мрежа: Борима - Голяма Желязна и разклона Балканец - Беклемето.

ТЕЖКО ОСТАВА ПОЛОЖЕНИЕТО в селата Старо село и Голяма Желязна; Община Троян осигури доставката на хляб за населението. Провеждат се спасителни операции за обезпечаване на проходимост към хижите „Коман”, „Хайдушка песен” и „Васильов”. Без електрически ток остават селата Голяма Желязна, Шипково, Патрешко, Терзийско, Черни Осъм, Добродан, Гумощник, част от Чифлик. В отделни квартали на града също няма ток. До осигуряването на нормално електроснабдяване без водоснабдяване ще бъдат селата Голяма Желязна, Черни Осъм, Калейца, част от Белиш. По информация на „Енергоразпределение” се работи за отстраняване на повредите, като е привлечена аварийна група от гр. Левски.

ОСИГУРЕНИ СА УСЛОВИЯ в утрешния ден (понеделник, 9 януари) училищата и детските градини в общината да работят нормално. Обезпечени са отоплението, храната и транспорта за децата и учениците.

Община Троян

Още по темата:

41 коментара:

Анонимен каза...

Малък брой периферни улици?! Различно мнение имам аз. Каравелов и 99% от улиците около центъра не се чистят! Ние не сме ли хора, драги управляващи?

Анонимен каза...

Айде млъкни вече, че ми писна от тъпанари!

Анонимен каза...

"Периферните илици" около автогарата също не са почистени.Вчера снегопочистващата машина само се показа,да отчете дейност,а улиците си останаха непроходими,почистиха само главната улица.Защо се получава така?

Анонимен каза...

Е-е-е, това просто не е верно. За ситуацията градът е в доста добро състояние. В голямата му част улиците са на асфалт.

Рицар без доспехи каза...

Троянци и изобщо всички останали живущи в периферията на община Троян. Хващайте греблата и лопатите и почвайте да чистите пред домовете си! Утре всички ние отново ще тръгнем, кой на работа, кой на училище, кой по задачи из троянските улици. За да има къде да ходим и да се приберем вечерта живи и здрави трябва да се погрижим заедно за безопасността си като пешеходци. Вече втори ден излизам да чистя пред къщата си и не само пред нея, освен няколко съседа на улицата други мераклии не виждам. И само да отбележа, аз чистя не защото нямам друга работа, а защото искам да осигуря на преминаващите пешеходци нужната безопасност. Защото утре ако някой се потроши пред моята къща заради безотговорността ми, на мен ще ми тежи на съвестта. Излизайте и запретвайте ръкави, стига само сте се жалвали и мрънкали. И аз като Вас плащам данъци, но не чакам някой да свърши всичко, а работа ми или не и аз помагам. Защото преди всичко съм човек. Г-жо Кмет, предлагам ви от утре да започне проверка по троянските улици, и който не е изчистил пред дома си, пред магазина си, пред имота като цяло, който стопанисва да бъде глобяван. За да не се стига до онази неприятна гледка до преди няма и 3-4 дена, когато целия град, най- вече тротоарите бяха заледени и хората вървяха по пътното платно. Та да се чуди човек пътя си ли да гледа, пешеходци ли да пази. Издайте заповед ако още не сте и нека стане ясно на всички в троянска община, че е ТЯХНО задължение да почистят снега и леда пред къщите си!

Анонимен каза...

Този път общината наистина си върши работата. Тетевен и Априлци са напълно блокирани. Браво на нашата кметица!

Анонимен каза...

Поздравления №5! Малко повече съвест,повече отговорност ни е нужна.То управляващите най-лесно се плюят.И себе си да погледнем.....

Анонимен каза...

2, изкарай си главата от задника и тогава няма да пишеш такива малоумни коментари :)

Анонимен каза...

5, дворовете и тротоарите пред двете ми къщи са идеално почистени, така че нека не слагаме всички троянци под един знаменател :) Но иначе адмирирам поста ти, браво :)

Анонимен каза...

Всеки да почва да чисти пред дома си, а Кметицата да прати транспорт за извозване на снега, там където е събран вече. Нека да се хванем за ръце и да си помогнем взаимно !

Анонимен каза...

Добре е да има информация за очаквано възстановяване на електричеството по населени места. Така ще се подобри възможността от планиране на производствения процес във фирмите.

Анонимен каза...

Нали е криза, няма работа, тъкмо ще починат тия фирми :)

Анонимен каза...

Генадий,

грешна е информацията. В Орешак, Беклемето, дори някои квартали на Троян плюс почти всяко село няма нито ток нито нищо. Така че не е наред работата след падането на този дребен снежец.

Анонимен каза...

много ми е любопитно защо не си актуализират инфото, от вчера няма никой на хайдушка песен а продължават да говорят за спасителна операция, кого джанъм спасявате, м?

Анонимен каза...

Спасявали са ги да не измрат от пиене.К'во има да спасяваш някой, който за 10 мин пеш ще слезе до селото .Глупости на търкалета,ама да си играем като по телевизията на купешки думи :P

Анонимен каза...

Навсякъде по света и гражданите имат отговорности в такива моменти.За съжаление няколко пъти днес видях как се изхвърля сняг от двора на почистената улица.

Анонимен каза...

троян от град в което има всичко стана едно миниатюрно "градче" за което никой не мисли дори и самите троянци

Анонимен каза...

Снегорините изриват снега и кишата върху тротоарите.Тротоарите трябва да се чистят от собствениците на прилежащата площ - на имотите или на магазините. Познайте къде ще отиде "очистено" от снегорините?

Анонимен каза...

Молбата на всички родители водещи децата си в ОДЗ "Мир" е:Г-жо Кмет, моля ВИ да се почисти улицата около ОДЗ-то за да не се стигне до ПТП с участие на деца.Снегорин въобще не е минавал.

Анонимен каза...

Тази сутрин снегорина е чистил само до края на с.Борима.Пътя в месноста "Мешелика" кой ще го преведе в нормален път за движение или там хората вълци ги яли. Нали все пак и те са хора и плащат данъци.Срамота е 3-4км. шосе да не може да се поддържа в 21век.После ставали ПТП-та,ами ще стават..."Когато се обърне каруцата,пътища много!"

Анонимен каза...

Тук чете кметицата или й предават! Поздравления към 19. не знам кога го публикувахте мнението си, но се е приело, като заповед явно. В 9 ч. имаше снегорин и изрина снега!

Анонимен каза...

Минчо, четеш ли кво става?Мийалова се интересува и реагира на момента.А ти животно трапчанско за нищо не ставаш.Ама кво да очакваш от селяндур лъзнал се по задник от трапето.Всички трапчани сте кухи тикви!

Анонимен каза...

21-ви,това означава,че тази кметица си гледа работата съвестно и се вслушва в съветите на хората,а също така ги и изпълнява,такъв човек трябва на нашия град,а не като батя ни Минка,само се вози със служебната Тойота и хич не му дреме за народа.Поздравления за г-жа Д.Михайлова...!!!!

Анонимен каза...

Обстановката по почистването на уличната мрежа в града, селата и ОПМ постепенно се нормализира. Полагат се усилия от всички за което ги поздравявам. Сложна и тежка е обстановката със електроснабдяването. Тук искам да спомена с. Орешак/при Изложбата и по точно улицата до реката която се използва за обходен път по време на панаира. Мрежа Н.Н. е на земята, има силно наклонени стълбове/до 45 градуса/ и хората стоят без ток от петък вечерта.На места стълбовете се държат от конзолите на къщите на рекордоманите. До момента 13 часа на 09.01.2012г. няма предприети действия в посочения участък от електроразпределение.

Анонимен каза...

Явно на ЧЕЗ никой не може да им каже копче!Жиците стоят отрупани са сняг и няма кой да ги очисти! Около жиците дървета,които няма кой да изреже клоните им за да не се стига до такива бедствия! Хората стоят 3 дни без ток и вода! А когато ти се повреди скоро сложен електромер можеш да си платиш 300-400лв и да няма на кого да се оплачеш! Общината/Държавата не може ли да ги осъди тези монополисти?

Анонимен каза...

Какво копче, бе простак, екипите на чез работят почти денонощно от 7 януари. Хайде малко уважение към всички, които се опитват да се справят с наистина тежката ситуация. А да, за тези, които са си вкъщи, очевидно на топло, защото имат ток, за да си вкючат компютрите, плюят и мрънкат, а ги мързи да си почистят поне пред къщите, положението не е тежко, а само някакви си 20 см сняг. Аман от мрънкалници!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

26-ти защо започваш веднага да обиждаш?25-ти е прав за монополистите и не е доволен от това,че много народ от ЧЕЗ беше съкратен,а сега когато стана аварията нямат достатъчно екипи да я потушат,пък не им и пука.

Анонимен каза...

26-ти,ами простаци сме ,че сме се оставили на такива като вас да ни правят на още по-големи.....Но не смятам да влизам в просташкия ви тон. Факт е, че хората от селата 3 дни стоят на студено и вие не може да се справите със ситуацията. Ще ги компенсирате ли?

Анонимен каза...

25 е прав, но ето тук е ролята на държавата. Тя абдикира, като прдаде енергото на чехите. Необходимо е тя да приеме нормативна уредба с която да се регламентира стоенето без ток, в зависимост от времето през което са стояли гражданите без ток. Само така фирмите биха се замислили с какъв екип ще отстраняват повредите предизвикани от бедствия, аварии, повреди и колко време ще им отнема това. Това реално ще ги принуди да си направят точни разчети за всичко. Сега какво е ? "Куче влачи рейс", понеже санкции няма те уволниха маса хора които отстраняваха проблемите. Те да не са луди да заделят средства за бързо отстраняване на повредите, след като това не е разписано никъде в правния мир. Ами кой в случая е виновен. Пак ние т.е.държавата. Аз не критикувам момчетата, които навярно са работили поне 50 часа. Но и те не могат да направят нищо в този си състав. Какъв е извода? Глоби до дупка, но как да стане като тези ЕРПета са си платили комисионните. Кой да промени законите. Нали властимащите прибират всичко, иначе да не мисли някой заблуден, че са на власт в името на народа. Глупости! Килипира гледат само, нищо друго!

Анонимен каза...

Браво Кмете! Изпълняваш си казаното за уважението към мнението на гражданите!!!

Анонимен каза...

Какъв Ви ЧЕЗ, какъв Ви мез?????!!!!!! Я си погледнете сметките, за ток, по точно разбивките по пера!!!!! За пренос, за поддържка, за незнам си какво.......Цените космичеси, Всички сме им " под ножа ", съкратиха хората, а сега им " сърбаме попарата "! Къде са ни парите, които плащаме ( като грешници ), за въпросните преносни мрежи??? Ако бяха инвестирани, по предназначение, едва ли такъв " ад ", би могъл, да се случи. Предлагам едно " Гражданско обединение ", да бъде структурирано, по този повод и съд............, до дупка!!!!

Анонимен каза...

31, прав си, но не са виновни ЧЕЗ! Виновни сме ние, че търпим подобно безобразие. Парите ни са в Чехия, изнесени отдавна, тук всичко е на доизживяване и колкото да ви е чудно, добре, че са циганите да крадат проводници, че да са принудени ЧЕЗ да правят инвестиции. Ако не бяха кражбите на проводници, ЧЕЗ лев нямаше да инвестират за мрежите и съоръженията. А и защо да правят инвестиции като те имат 12 % гарантирана печалба от държавата ни. Адържавата това сме ние, обаче с едно условие, когато трябва всички да даваме, иначе държавата са властимащите, когато се ползват благинките - имам в предвид.

Анонимен каза...

12%... не споря, да си я вземат със здраве, но мисля, че в 21 век трябва, да се живее по правила. Не може да им плащаме, за нещо, а да е очевадно, че няма и помен от сътветното " перо "! Плащаме, за пренос, а мрежата е не само " морално ", но и чисто техническо остаряла-умряла! Днес пътувах, до Голяма Желязна, какво да кажа, това наистина ми заприлича, на Дива Индия, едни телове увиснали от едни стълбове, правени, преди повече от 40 години...........

Анонимен каза...

Дано повече хора мислят като нас! Но за да узреем като граждани, трябва да минат поне още 25 години за да се осъзнаем и разберем през 89 г. в какъв вертеп ни вкараха под формата на "демокрация".

Анонимен каза...

Не е добре да чакаме още 25 години. Всеки може да направи нещо още сега. 31 предлага да се създаде " Гражданско обединение ", но никой не поема натам. Който не може да създаде нещо, но иска да помага може да се включи в нещо, което вече е направено. Изключено е да няма нещо готово, при положение, че в Канада токът е 5 ст. В АЕЦ Козлодуй всяка година се наливат 2.2 милиарда за поддръжка, от които 2 милиарда се крадат. Помагам в две граждански организации, а една съм създал. Това е пътя за решаване на проблемите. Който има желание ще намери начин.

Анонимен каза...

Махала Длъжковска вече четири дена е без ток и е непроходима.

Анонимен каза...

Черни Осъм - китно сеце с неповторима атмосфера от 18 век...

Марин Сираков

Анонимен каза...

Искам да отворя тема,,Целогодишно бедсвие благодарение на ВиК-Троян в лицето на г-н Гечев,, Живущите в мах,Чолдарско, с.Г.Желязна който живеят над пътя нямат вода.А г-н Гечев нищо не предприема,а само се оправдава с ВиК Угарчин.В негово лице се вижда монопола на Община-Троян.За 20г. не е вложен 1лв.Но цената на водата се увеличава,дори че я няма.

Анонимен каза...

oreshak se spravq s obstanovkata!!!bravo

Анонимен каза...

Пълна подигравка, е това с абонатите на ЧЕЗ, от Петък вечерта нямам ток, чак преди малко дойдоха, да ми вържат една жица, вързаха я точно за 5 минути, аз чаках пет дена за да вържат една жица за 5 минути ? А колко телефони, колко изгорян бензин, колко скъсани нерви, колко стоене на студено, колко спорене и надумване с касиерките на ЧЕЗ, които обвиняват, държат се непристойно и арогантно, и спорят с клиентите си, колко изгорени свещи, колко изтощени батерий за фенерчета, колко загубени дни интернет, този интернет, които аз не съм ползвал кой ще ми го плати, и останалите работи, кой питам аз никой? А колко други ангажименти си отложих заради тях ... това си е направо подигравка пълна пародия. Валя само 1 ден, ако беше валяло 3 сигурно щях да стоя 1 месец без ток.

мичо генковски каза...

Защо в подзаглавията не се споменава Орешак? В няколко района на селото електрозахранването беше възстановено чак на 11 януари вечерта. Това стана възможно само поради станалото известно предстоящо /и осъщесдтвено/ същия ден посещение на два телевизионни екипа -Канал 1 и БТВ. Веднага щом в централата на Енергото научиха за журналистическото посещение и моментално изпратиха група, която отстрани пораженията по трасето.Същия ден вестник "Троянски глас" на първа страница вдъхновено съобщи: "Справихме се с бедствието!" Ето ви два журналистически подхода - единият с остра критична нагласа, другият лакейнически. Така че Орешак се върна в 21 век благодарение на репортерите от два национални телевизии.Причините за случилото се:
- абсолютната незаинтерисованост на чешките собственици, които са тук докато се скапе окончателно електропреносната мрежа. След това ще ни кажат: "Извинете, братя българи, ние си отиваме!
ЗАЩОТО
-ЧЕЗ трябваше да продължи започнатото някога скриване на проводниците под земята
-ЧЕЗ трябваше да подмени старите стълбове - неподменените паднаха
-ЧЕЗ трябва профилактично да изсича близкостоящите до проводниците клони на дървета.
-ЧЕЗ трябва да подмени амортизираните трафопостове
и т.н. и т.н.
Предлагам на г-жа Михаилова да отправи мотивирано предложение до ЧЕЗ и Правителството на България за подобряване на нещата.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |