Бяха освободени над 20 автомобила по пътя за Беклемето

* „Утре продължават спасителни акции в района на с. Патрешко, 
хижа „Хайдушка песен” и хижа „Коман”

Още информация от първа ръка за пределно усложнената зимна обстановка в община Троян. Коментарът (към материала „ВНИМАНИЕ: Бедствена обстановка в община Троян!”) е на инсп. Петър Петров от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” (РСПБЗН) – Троян, член на Кризисния щаб.

НАИСТИНА ЩАБЪТ РАБОТЕШЕ с целия си капацитет от ранни зори. Екипи на Пожарната съвместно с останалите организации действаха в цялата община - с моторни триони за освобождаването на пътищата и създаване на възможност на снегорините да продължат. На места снегът достигаше 70 см, което създаде трудности дори и за най-тежката техника.

В НЯКОИ СЕЛА И КМЕТОВЕТЕ се включиха в действията за подобряване на обстановката. Много добросъвестни граждани сами излязоха с моторни триони и собствена техника и също оказаха съдействие. Бяха освободени над 20 автомобила по пътя за Беклемето. Утре продължават спасителни акции в района на с. Патрешко, хижа „Хайдушка песен” и хижа „Коман”. Лошото е, че неправилно спрели автомобили и неразумни шофьори допълнително усложняват обстановката.

инсп. Петър Петров, РСПБЗН - Троян

Още по темата:

23 коментара:

Анонимен каза...

Общината, може да има една група от доброволци, която да се отзовава при такива ситуации. Има и хора, които са се притекли, и са помогнали, браво на тях! Други, които са против кметицата, и ще се "радват" на бедственото положение. Всеки, според разбиранията, и според морала!

Анонимен каза...

Моля г-н Маринов ако има достоверна информация за удължаване на ваканцията на учениците да я публикува.

Анонимен каза...

абе каква е тази спасителна акция от хайдушка песен, я не ставайте смешни. Снощи 4- ма приятели слязоха от хижа Ехо, минали покрай Хайдушка песен, нямало никой там. Дори хижар, ей това е безумието на иван ненов, в това време да заключи хижата, та хората да няма къде да се подслонят.

Анонимен каза...

Това на снимката Никълъс Кейдж ли е?

Анонимен каза...

Да ви кажа - това си е Пешо! На вас как ви се вижда е без значение. Ако се интересувате от телефона му - кажете си, ще ви го кажа. Той е мъж на място, професионалист. Само внимавайте с жена му, че от време на време е буйничка... Успех!

Анонимен каза...

3-ти, недей така, че ще почнат да те наричат злобар, хейтър,завистник и прочие...да си мрат в простотията еснафска и да не ти дреме.

Анонимен каза...

№ 1,нали безплатен обяд няма. Още по времето на Емел Етем се отдаде разпореждане да се създадат тези доброволни отряди по общини. Но за съжаление държавата не си свърши работата за пореден път. Какво имам в предвид:
-тези отряди се нуждаят от специално облекло и оборудване;
-нуждаят се от доста разнообразна техника, което многообразие е предизвикано от различните природни бедствия, които биха ни връхлетели;
-за тези хора трябваше да бъдат осигурени средства за заплати по време на участието им в бедствия;
-тези хора трябва да бъдат обучени и инструктирани, защото при нещастен случай, кой ще отговаря за нещастието пред общество и семейства?
-тези отряди се нуждаят от определена организация на оповестяване, тренировки и картотекиране в национален регистър;
- тези отряди се нуждаят от определен статут разписан в закон.
Е, това, освен добри пожелания не се случи изобщо и сега, когато няма това министерство, правоприемникът му МВР, в лицето на ПБЗН, не ми е известно да са направили нещо по въпроса.
Това не е въпрос за подценяване, но се подценява, защото всичко е свързано с пари, организация и голяма отговорност.

Анонимен каза...

Държавата не си върши работата, защото няма кой, да и търси сметка. Или, има средства за тези дейности, но някой си ги слага в джоба.

Петър Петров каза...

Не знам защо някои правят коментари от стаята без да са излизали навън. Само който е бил от мястото на събитието има право да прави изводи. Границата между силния и по- слабия снеговалеж е рязка, като по обилни валежи е имало в по- високите части. Всяка от организациите (пътно управление, БКС, горски стопанства, РУП, РСПБЗН, ВиК, Пътприбор, Агротехника, граждани и др. действаха в синхрон съгласно правомощията си и нарежданията от щаба. Доставиха се хранителни продукти в Старо село и Голяма Желязна по нареждане на щаба. Всъщност всички си свършиха работата съобразно 100% от възможностите си. Важно е, че няма човешки жертви. Аз поне за първи път виждам толкова тежък сняг с дебелина на места над метър и обледени жици с диаметър над 30 см. Така, че моля изводи да правят само очевидците. Твърдя че община Троян си свърши много добре работата по снегопочистването.

Анонимен каза...

Пешо, нямаше нужда от щаб. Ще спестя малко работа на кмета и ще обобщя исканията:
- На всяка улица - снегорин
- На всеки пешеходец - спасител
- На всеки болен - линейка
- На всяко дърво - горски
- на на всеки стълб - енерговец
-на всяка жица - кукувица
... Ку-ку, ку-ку... Време е нещо да пия, ама какво беше?? . . .

Анонимен каза...

хапчетата си пий за ку-ку-ку..

Анонимен каза...

10 ти, изпузкаш нещо много съществено!
-Всеки троянец-кмет!

Анонимен каза...

Снимката на г-н Петров е много хубава.Наслада за очите! Казвам го с цялото си уважение към него и съпругата му.

Петър Петров каза...

Днес трима служители от РСПБЗН доставихме хляб на жителите от орешашката махала Баба Стана. Достигането на махалата стана пеш през падащият от дървета обилен сняг.

Анонимен каза...

Интересно, къде е валяло сняг днес, или някой от рано е запразнил,а?

Анонимен каза...

15. Ако излезеш в гората ще забележиш, че все още пада сняг от дърветата натрупан от последния снеговалеж. Изглежда ти си запразнил :)

Анонимен каза...

Типично за Троян,момчетата от пожарната се борят с природата,помагат на хората ,а вие сте тръгнали да се занимавате на кой каква му е снимката или жената! Неможе ли да кажете едно простичко БЛАГОДАРЯ !!!!

Анонимен каза...

Да благодарим,че си вършат работата за която доброволно са се цанили и им се плаща?Ти у ред ли си?

Анонимен каза...

Да в ред съм ,и защо всички трябва да са ви длъжни на такива като теб,то затова ни е на такова полужение държавата!!! Като не искате не им благодарете,но защо пък се занимавате със личният им живот или просто трябва да оплювате някой ?????????

Анонимен каза...

"Полужениение" или положение?"със личният" или с личния ?
Лошото,че благодарните неграмотници като теб са в повечко в България (:

Анонимен каза...

Още по-лошото е, че неблагодарните неграмотници сте прекалено много.
Най-лошото е, че промяна ще има чак след смяна на поколенията.

Анонимен каза...

Колкото по-бързо такива като теб пукнете, толкова по-добре за нацията!
Мръсна поклонническа измет!

Анонимен каза...

Нервен си нещо.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |