Кметът каза

* „Продължават да падат електрически стълбове. Има риск от спиране на връзките на някои от мобилните оператори” * „Сигнали на гражданите могат да бъдат подавани в Общината на тел. 6-80-50”

Кметът на община Троян
Донка Михайлова
се включи в коментарната част на сайта ни (към материала "ВНИМАНИЕ: Бедствена обстановка в община Троян!") с разяснения за сложната зимна ситуация в района. Коментар, който си заслужава да се прочете.

КРИЗИСНИЯТ ЩАБ в общината работи с целия си капацитет. Тежко е положението в цялата област, блокирани са Тетевен, Априлци, Угърчин. Проблемите са предизвикани от това, че снегът е тежък и мокър. В цялата община има паднали електрически стълбове и дървета, повалени от мокрия сняг. Няма електроснабдяване в селата Голяма Желязна, Белиш, Борима, Дебнево, Гумощник, Патрешко, Райковска, Орешак, Черни Осъм, Терзийско, Горно Трапе, Балабанско, Ломец.

ПРОДЪЛЖАВА непрекъснато падане на дървета, които препречват пътища и блокират достъпа да някои от селата. Мобилизирани са голям брой екипи с резачки, които освобождават пътищата от падналите дървета. Тежка е обстановката по пътя до Беклемето. Там има блокирани коли – пътят на колоната се освобождава с ротор, който се движи в посока Беклемето. Пробива се затворен участък между Старо село и Борима.

СНЕГОПОЧИСТВАЩИ МАШИНИ пътуват към жк „Буковец”. Възложих почистване на ул. „Яворов”. Тежки са проблемите в селата. На места снегът е над 60 см. Има блокирани махали, по които работим с прироритет. Блокирани са туристически групи в хижите „Хайдушка песен” и „Коман”, за които също полагаме грижи.

ПРОДЪЛЖАВАТ да падат електрически стълбове. Има риск от спиране на връзките на някои от мобилните оператори. Щабът с приоритет работи за осигуряване на достъп до всички населени места. Осигурен е достъпът на „Спешна помощ” до всички нуждаещи се. Регистрирано е само едно МПС по пътя за Балканец. Чистят се централните пътища в града. Започва почистване на страничните улици и дъждоприемните шахти. Спиране на валежите се очаква през нощта.

УМОЛЯВАМ ГРАЖДАНИТЕ, на които не се налага да пътуват по спешност, да не предприемат пътуване. Сигнали на гражданите могат да бъдат подавани при дежурния в Общината на тел. 6-80-50.

Донка Михайлова, кмет на община Троян

Още по темата:

22 коментара:

Анонимен каза...

Не само в Буковец, но и в ж.к. Черногор няма да е лошо да изпратят техника да почисти! Тук все се надяваме да видим снегорин и си оставаме само с надеждите...При предишния кмет не се чистеше, май и при новия ще е същата история...

Анонимен каза...

Сигнали на гражданите могат да бъдат подавани при дежурния в Общината на тел. 6-80-50.
...но най-добре да си седим мирно вкъщи без да правим нищо и само да плюем управляващите

Анонимен каза...

към 2:Не става въпрос за плюене, а за факти!!! Общината сама трябва да знае и да се организира при подобни ситуации.В Троян не е само главната улица, в по-отдалечените квартали хората също си плащат данъците и би следвало да се вижда и там почистваща техника!

Анонимен каза...

към 3: Много точно казано,браво!!!

Анонимен каза...

Ако можеше мързелът на българина ,в частност на троянеца да бъде впрегнат за нещо полезно,не се знае как щяха да стоят нещата сега!!!!Няма друг народ,който до такава степен се самозатрива като нас.Толкова сме важни и самовлюбени,че не сме способни и малкото да направим,за да улесним живота си!На къде мислите,че отиваме??!!

Анонимен каза...

Нещо не схванах каква ти е идеята на поста 5-ти, освен че изля цели 4 изречение негативизъм!
Нещо по-същество ще казваш ли?

Анонимен каза...

Да.Снегопочистващите машини стигнаха до"Буковец".Вижда се дори асфалта.По добре късно отколкото никога,за сега.

Анонимен каза...

Ето как е и на другите места:http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2012/01/07/1740511_magistrala_hemus_ostava_blokirana_v_posoka_sofiia/?ref=rss

Анонимен каза...

И още:http://www.btv.bg/az-reporterut/vashite-galerii/galeria/1893529566-Snejno_bedstvie_v_mnogo_rayoni_na_stranata.html

Анонимен каза...

6-и,няма нужда да демонстрираш колко си ограничен!!!Много ясно казвам,каквото мисля и както става видно улучих точно в целта!!!Знаеш ли къде ти лопатата за сняг или още ще простееш пред компютъра??!

Анонимен каза...

Хубаво е че си вярваш, и на приказки го докарваш...

Анонимен каза...

Абе хора,нали за да стигнат крайните квартали снегорините първо трабва да изчистят главните улици,та може ли като с магическа пръчка да се изчисти целия град и крайните квартали,околните села и махали и всеки от нас да си мисли,че до всеки човек Донка Михайлова трябва тури по един снегорин.Вярно е,че всички ние си плащаме данъците,но има ситуаций при които и господ да слезе от небето не могат да се оправят за една,две или пет минути,както на някой от нас(вас)се иска.Било валяло и други години сняг,да вярно е,но за толкова кратко време,такова количество МОКЪР сняг,скоро не е валял,именно от там дойде проблема.Да не би Донка Михайлова да е набутала електрическите стълбове,да е изпокъсала жиците,нагътала дървета,та се чудите какъв повод да намерите за да я оплюете.Мисля,че трябва реално да гледаме на проблемите и при такива ситуаций всички да сме съпречастни и да помагаме който с каквото може,само така можем да се надяваме на по-добро бъдеще,ако само мърморим и търсим на другите кусурите нищо добро не ни чака...!!!

Анонимен каза...

Добре де 12-ти/та, съгласни сме с теб,ама едновременно с това новината за заплатата на Минко Акимов силно тревожи хората, а не получаваме отговор? Криза,затягане на коланите, пакет от мерки, стагнация, писва вече само ти да го слушаш това !

Анонимен каза...

13-ти,аз съм 12-ти,и напълно съм съгласен с теб относно заплатата на Минко Акимов.Има още едно нещо което ме подразни много,след като го видях с очите си.На 4.01.2012г.т.е.преди четери дни,по обед около 11 и 30 часа на кръстовището на вила-вана,Минко Акимов се беше напъчил отново в служебната кметска Тойота и шофираше из града,при това сам.Заплатата му същата като на кмета,автомобила на кмета му под ръка и си ходи където си поиска,естественно,че не съм съгласен с това,и е редно г-жа кметицата да се отръска от тези неща,ако иска народа да е доволен от нея..

Анонимен каза...

Няма да е лошо да се подава информация, кога се очаква да се решат проблемите с електричеството по населени места. Има производствени предприятия, които няма да могат да заработят, без електричество, а част от хората са пътуващи. Без тази информация не могат да бъдат планирани и други организационни действия по производствения процес.

Анонимен каза...

Ако това което пише 14-ти е вярно, то нещата наистина бързо стигнаха до вече позната формула.

Анонимен каза...

14-ти,прав си,и аз видях Акимов със кметската кола пред ловното

Анонимен каза...

Ами нали стопанисва и ловната дейност. Много е активен човека. Обича и хората и природата. :)

Анонимен каза...

Обърнете внимание на крайните райони на града напр. в кв.Кнежки лъг няма ток от 4 дена и никой не прави нищо за отстраняването на проблема!

Анонимен каза...

Мили хора, живеем в 21 век. Есента беше дълга и топла, а лятото премина без природни бедствия. Имаше почти 10 месеца за извършване на превантивни мерки.

Каквито и извинения да слушаме, НЕ СА ОПРАВДАТЕЛНИ !!!

Бедственото положение трае повече от четири дни. Разбираемо е за до 24 часа да има аварии тук-там, но примера от последните дни ни покава в каква жалка страна живеем...

Всички знаем какво ще стане ако не си платим навреме сметките... Е, щом си плащаме, длъжни са да ни предоставят услуги - навременни и пълнокачествени.

А сега кой ще ми плати надниците, които изкибичих вкъщи ???

Анонимен каза...

gospojo Mihailova problema sus snega e qsen , ne e ot sega v cqla Bylgariq go ima tozi problem , men me interesyva problema s parkingite , problema s magazinite , koito obe6tahte , obe6tahte da privle4ete verigi ot magazini v Troqn , nadqvam se , 4e 6te si odyrjite na dymata , nadqvam se , 4e nqma da ni podigravat , kato ni nari4at selo Akimovo , kakto predi da ne stane selo Donkino , samo pomislete si po vyprosa , i obyrnete vnimanie na tova , parkingi m rabota za Troqnci , i magazini tova e , byde6teto na grada ni, napravete ydobstvo za tyristite da ima kue da si kupqt ne6to kato doidat , a ne da se raz4ita samo na edin Ivan4o , iskame magazini lidal , bila parkingi , infrastryktyra , i pone da se doblijim do grad , kato Sevlievo vzemete primer ot toq grad ,vyzrodete ikonomikata ne pozvolqvaite zavodi , kato Xemus, Ma6stroi, Elma , da se sasipvat taka tyrsete smetka na tezi deto gi pogybiha .

Анонимен каза...

21, много неадекватен коментар и несъстоятелни искания. Предприятията за които пишете никога не са били общински, а държавни. Как да Ви търся аз, примерно, сметка на Вас за това че сте си прадал/а жилището на загуба или че сте го харизали на някого без пари.
Веригите магазини трябва да имат интерес да дойдат тук. Г-жа Михайлова може да им помогне единствено с общински терени, които да им предостави. Но в Троян такива няма най много, а пък и те ги искат в центъра, не искат да направят магазина си в Длъжковска или във Функувото.
Че няма къде да се работи, няма, но ако построят в Троян един съвременен завод, кой ще работи в него? Болшинството от можещите хора с перспектива не са вече в Троян. Студентите завършващи университети и те не се завръщат. Останали са тук там читави хора и такива на пенсионна възраст, които вече не могат да работят.
Проблема е ясен, но не Д. Михайлова е само човекът който трябва да се нагърби, а всички троянци, кой с каквото може.
И една молба, не пишете моля Ви на тази латино маймунска азбука, имаме прекрасна българска азбука. Не се правете на луди, Вие не признавате официалната писменост, а искате някой да прави нещо за Вас! Ами и те ако са като Вас? Какво?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |