ВНИМАНИЕ: Бедствена обстановка в община Троян!

* Половината община – без ток, има затворени пътища * От сутринта е забранено движението на товарни автомобили, а леките коли задължително трябва да са с вериги
* Ивелин Иванов (ГЗ): „Правим максималното, мобилизирани са всички сили, но ситуацията е много тежка”

МОКРИЯТ И ТЕЖЪК СНЯГ, който не спира да вали от снощи, е нанесъл много щети на електропреносната мрежа и пътищата в община Троян, съобщиха за Т21 от тукашния Кризисен щаб. Има скъсани жици и половината община, включително и град Троян, са без ток. Много пътища в общината са непроходими заради нападали клони и цели дървета. От вчера проходите Троян – Кърнаре и Шипково – Рибарица са затворени за движение. „Правим максималното, мобилизирани са всички сили, но ситуацията е много тежка”, заяви Ивелин Иванов от Гражданска защита (ГЗ).

ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ТЕЖКАТА ОБСТАНОВКА в община Троян доведе до някои наложителни забрани от тази сутрин (7 януари) и от Кризисния щаб, който поддържа постоянна връзка с кмета на общината Донка Михайлова, умоляват гражданите да не ги нарушават.

* ПЪРВО – забранено е движението на товарни автомобилни, което важи както за територията на община Троян, така и за цялата Ловешка област.

* ВТОРО – призовават се шофьорите на леки автомобили да изкарват колите си само в краен случай, като е абсолютно задължително движението да се извършва с вериги.

Т21

53 коментара:

Анонимен каза...

Другарко Михайлова, чета написаното и не мога да повярвам. Това е едва втория снеговалеж откакто настъпи зимата и паниката е налице.
Какви кризисни щабове, какви постоянни комуникации с Вас се поддържат и от кого?
Вие и хората отговарящи за почистването на улиците ,кога очаквахте снега, Август ли?Ние обикновено по това време го очакваме от има няма 10 години.
Другарко Михайлова, преди 2 месеца Ви направихме кмет, за да отървем Троян от лапите на един самозабравил се старец.И явно историята се повтаря.Нищо правене, назначаване на наши и свои хора, а обещанията от преди изборите кучетата ги яли.Както и нас...
Призовавам за оставка на служителя отговарящ за почистването на Троян,ако е частна фирма да се даде на съд, а ако не чакаме и Вашата оставка.

Един гласувал за Вас

Васил Ц.

Анонимен каза...

До 1-ви, а излез ти и почиствай снега като си толкова ербаб. Цяла нощ снегорините минават и почистват пътната мрежа. В цялата страна пътищата са блокирани. Слушай поне тв и радио ако не можеш да правиш друго. Аз не мога да изляза в собствения си двор, въпреки че съм доста добре подготвена за зимата. Понякога си мисля, че просто като няма какво да правите и почвате да плюете, за да си чешете езиците. Бъдете по един път реалисти и честни хора, ако не с другите поне към самите себе си. Аман от мрънкалници в тоя град.
Една гласувала за Донка Михайлова!!!!!!!!!!!!!
Василиса Ц.

Анонимен каза...

И в нас и пред нас съм изчистил.А твоите проблеми,слабо ме интересуват.

Анонимен каза...

Щом от 10 см сняг настана бедствие, явно нещата тук са тотално изтървани!

Анонимен каза...

Успокойте топката, нали в София, Варна, Пловдив и Бургас няма проблеми, все пак това са градовете на България, а какво се случва в селищните образувания, на кой му пука?

troyan21 каза...

Ситуацията наистина е тежка - и в Троян, и в цялата Ловешка област. Ето актуална информация от Пресцентъра на МВР - София:

"Поради лоши климатични условия и пътни инциденти е усложнена пътната обстановка в няколко области на страната.
Спряно е движението по автомагистрала Хемус в посока София на територията на област Ловеч и Софийска област. В посока Ловеч се пропускат само леки, а товарните МПС се спират..."

Анонимен каза...

Абе да им с... на забраната с извинение.Минали години ей примерно 95-та си спомням сняг до кръста и нито имаше някакви модерни гуми, за автопарка да не говорим и живота си вървеше гладко.Смях се със сълзи на агличаните като падна 10 санта сняг в Лондон и го обявиха едва ли не за апокалипсис тия женчовци, сега станахеме същите като тях.

Анонимен каза...

Добре би било отговарящите са снегопочистването в града да разберат, че има и улица "Яворов" - тя НИКОГА не се почиства!!!!

Анонимен каза...

http://frognews.bg/news_41781/Snejni_vielitsi_i_bedstviia_blokirat_uikenda/

Анонимен каза...

Кметицата да вземе да хвърли светлина по въпроса кой чисти улиците на Троян. Колко машини има, къде и как чистят, защото това безобразие преминава всякакви граници.

Анонимен каза...

8-ми ако кметицата знае къде е ул.Яворов без да я гледа на картата идвам с лопатата и ще я чистя сам, ако трябва до понеделник да "буам".

Анонимен каза...

Каквото повикало,това се обадило!Докато ни управляват некадърни льольовци де си ги избират зомбираните болшевики ще сме се на тоя хал.Кметицата да хваща греблото и да поведе хорото.Все пак всеки град си заслужава управниците...като се почне от Акима та чак до Донка.Смях,смях,ама много смях в залата!

10-ти,каква светлина бе брат...те паричките си ги връткат на тъмно!

Анонимен каза...

Има и други непознати улици за снегопочистване освен 'Яворов".Има и "Здравец'а жк"Буковец"и др.

Анонимен каза...

ТРОЯН 21, проявете журналистическо любопитство към управниците и публикувайте координати на отговарящите за почистването на града.

Анонимен каза...

Г-н Маринов, дайте информация относно слуховете, че Минко Акимов с цялата си наглост и безочие е поискал и получил заплата равна с тази на Кмета.
Този самозабравил се от алчност 64-65 годишен старец, който спираше тока в Троян, за да ходи по командировки и не слизаше от служебната Тойота, докога ще се подвизава безнаказано?
Ако наистина ще получава тези около 1500 лева, които са около 600 литра гориво за машините почистващи улиците на Троян, то наистина този град си заслужава съдбата!

Донка Михайлова каза...

Кризисният щаб в общината работи с целия си капацитет. Тежко е положението в цялата област блокирани са Тетевен, Априлци, Угърчин. Проблемите са предизвикани от това, че снегът е тежък и мокър. В цялата община има паднали електрически стълбове и дървета, повалени от мокрия сняг. Няма електроснабдяване в селата Голяма Желязна, Белиш, Борима, Дебнево, Гумощник, Патрешко, Райковска, Орешак, Черни Осъм, Терзийско, Горно Трапе, Балабанско, Ломец . Продължава непрекъснато падане на дървета, които препречват пътища и блокират достъпа да някой от селата. Мобилизирани са голям брой екипи с резачки, които освобождава пътищата от падналите дървета. Тежка е обстановката по пътя до Беклемето. Там има блокирани коли – пътят на колоната се освобождава с ротор, който се движи в посока Беклемето. Пробива се затворен участък между Старо село и Борима. Продължават да падат електрически стъблове. Има риск от спиране на връзките на някои от мобилните оператори. Щабът с приоритет работи за осигуряване на достъп до всички населени места. Осигурен е достъпа на „Спешна помощ” до всички нуждаещи се. Регестрирано е само едно МПС по пътя за Балканец. Чистят се централните пътища в града. Започва почистване на страничните улици и дъждоприемните шахти.
Спиране на валежите се очаква през нощтта.
Умолявам гражданите, на които не се налага да пътуват по спешност да не предприемат пътуване. Сигнали на гражданите могат да бъдат подавани при дежурния в Общината на тел. 6-80-50.

Анонимен каза...

До 16
В общината би следвало да има хора персонално отговорни за снегопочистването - зам. кмет, директор на дирекция или друг. Ситуацията е тежка но не е нещо което не се е очаквало. Затова екипа-ако има такъв да решава проблемите!

Д. Николов каза...

За първи път кмет да каже какво става и какво се прави. Това е добро начало.

Анонимен каза...

Благодаря на г-жа Михайлова, най-малкото за това, че неколкократно отговаря директно в ефир !

Анонимен каза...

Аз също и благодаря! Прави и чест!

Анонимен каза...

Благодаря за адекватната реакция на г-жа Михайлова, но наистина е необходимо снегопочистващите машини да минат през второстепенните улици - "Яворов", к-с "Буковец" и пр.Дано това се случи днес...........

Анонимен каза...

Не е за вярване, току-що снегорин мина по ул. "Яворов", отдавна не бяхме виждали тук такова превозно средство.
Браво!

Анонимен каза...

Снегопочистващи машини пътуват към "Буковец". Възложих почистване на "Яворов".
Тежки са проблемите в селата. На места снегът е над 60 см. Има блокирани махали, по които работим с прироритет. Блокирани са групи в "Хайдушка песен" и хижа "Коман", за които полагаме грижи.

Донка Михайлова каза...

Извинявам се - № 23 е Донка Михайлова.

Анонимен каза...

Браво госпожо Михайлова!
Моите чест и почитания!

Анонимен каза...

Поздравления за това момиче!Гордея се че имаме такъв кмет!

Анонимен каза...

Най после някой троянски кмет да слезе при народа!

Анонимен каза...

Ще се разплача, някой да пусне химна...

Анонимен каза...

Напълно съм съгласен с 27.
Ясно е че ситуацията е тежка, но е ясно и че се работи по въпроса.Смята ли някой , че като се махнат "отговорните" всичко ще се оправи веднага .

Анонимен каза...

Тия дето недоволстват тук,сигурно не са излизали от къщите си навън.Бас държа,че и снегът пред вратите си не са изчистили!!!!Истина е,че мъжете станаха женчовци!!!

Анонимен каза...

И от мен поздравления за г-жа Михайлова. Всички виждаме, че ситуацията е извънредна, не може с магическа пръчка да сме отстранят всички повреди. !удесно е, че има план за действие и се прави всичко взможно. Да ви призная в това, че през деня нямаше ток има и положителен момент, днес през деня повечето съседи бяха навън с лопати в ръце:), такова хубаво почистване си спретнахме, е зарадвахме се и на невижданата гледка- два пъти за един ден да мине снегорин през нашата улица. Липсата на телевизия през деня определено направи улицата по жива, шегите наделяха над тюхкането от бедствието..

Анонимен каза...

ей първия коментиращ, не прекалявай със свинските пръжки, че получаваш киселини и си го изкарваш после тук .. има сняг много, направи си дучица и си реви на воля вътре :)

Анонимен каза...

А ти май от собствен опит с киселините говориш?Обърни се към личния си доктор, може да ти помогне....

Анонимен каза...

Такъв малък Троян а явно положението е различно в различните квартали :) Пред в къщи е разчистено и тока не е спирал и всичко е ОК ... даже в началото се почудих къде е бедствено положението като видях заглавието ...

Анонимен каза...

33-ти, Наздраве за хубавата зима и за борбения кмет който си имаме:)

Кашчей безсрамни каза...

До 2-ри,пише се ербаП.Я кажи как си се подготвила за зимата та неможеш да излезеш на двора си,че ми е интересно?С греяна ракия чифт терлици и кисело зеЙе,или как по-точно?

Анонимен каза...

1.Дават се помощи на толкова много цигани, а не можаха да им дадат по едно гребло и да почистят поне тротоарите.
2. Снегът е не повече от 20см в района на града, но пак ни изненада. Тази нощ поне чух машините да минават покрай дома ми, за разликата от предния "голям" сняг.
3. Да сложат GPS на почистващите камиони и ще "избият" инвестицията до края на зимата. А не шофьорите да продават нафта.
4. Съседите цял ден пърдяха под завивките, а не излязоха да почистят пред къщите си.
Няма да се оправи тази държава с народ като нашия!!!

Иванова каза...

Не разбирам защо сногопочистващите машини не работят още от през нощта! Как може, все пак е януари и се очаква, че може да има обилни снеговалежи. Всички метеоролози предупреждаваха за снеговалежи! Аз имам роднини в Голяма Желязна и не мога да стигна до тях по никакъв начин, няма и електроснабдяване, няма телефони, няма лекар... Кажете ми това нормално ли е??? Мисля 2000г имаше сняг до гърди и нямаше такова нещо!!!

Петър Петров РСПБЗН Троян каза...

НАистина шаба работеше с целият си капацитет от от ранни зори. Екипи на пожарната съвместо с останалите организации действаха в цялата община с моторни триони с цел освобождаването на пътищата и създаване на възможност за снегорините да продължат. На места снега достигна 70 см. което създаде трудности дори и за най- тежка техника. На места кметовете също се включиха за подобряване на обстановката. Много добросъвестни граждани сами излязоха с моторни триони и собствена техника и оказаха съдействие. Бяха освободени над 20 автомобила по пътя за Беклемето. Утре продължават спасителни акции в района на Патрешко. хижа Хайдушка песен и хижа Коман. Неправилно спрели автомобили и неразумни шофьори само допринасят за усложнаване на обстановката.

Анонимен каза...

сношти в 22 и 30 никои небеше минавал да чисти пътя,когато трябва не се чисти несе косете това е България.Снегорините излизат сутрин, а вечер нямали патувашти според вас

Анонимен каза...

Не се косим. Да, това е България 40-ти ... все по-голяма неграмотност. Много ми е интересно как успя да направиш толкова много грешки в 2 реда и полвина....

Анонимен каза...

И неграмотни, и мързеливи, и чакащи да дойде някой да ни оправи Мразещи циганите, турците, кучетата, кмета, ББ, президента, жената,или мъжа, тъщата, свекървата, учителите, лекарите, дъжда, снега, умния, честния, природата, и т.н.Мразещи, мразещи, мразещи!

Анонимен каза...

Някой знае ли дали училищата ще работят или поради ситуацията ваканцията ще бъде удължена?

Анонимен каза...

42,ти като си толко умен и различен що дириш тук,или си поредния мразещ,или чакаш някой да те "оправи"?

Анонимен каза...

НЕ РАЗБИРАМ?????? Докато снегорините правят всичко възможно да почистят пътищата след обилния снеговалеж през последните дни, наши съграждани почистват частни дворове, като хвърлят снега обратно на пътя.Но явно така трябва!!!!

Анонимен каза...

Аз вчера видях два снегорина да обхождат улиците с вдигнати дъски!Пътя беше толкова тесен,че на горкя шофьор му се наложи да пусне дъската и да мине 1м в страни!Ей това е много дразнещо!

Анонимен каза...

Интересува ме до Голяма Желязна ще се стигне ли скоро,защото там нещата наистина са много зле!

Доктора каза...

За много години съграждани! За първи път се включвам в коментарите, с което искам да изкажа възхищението си от почистването на пътищата тази година. Шофьор съм от 14 години и винаги съм се негодувал от непочистените пътища в община Троян. От 8 години работя в Ловеч с което разбирате, че ежедневно пътувам пътя Троян - Ловеч. За разлика от Троян в Ловеч винаги е изчистен пътя, тротоарите а за центъра да не ви говоря за няколко часа всичкия сняг бива премахнат изцяло, а не да се правят коридорчета в които да джвакаш. Община Ловеч мобилизира всички в снегопочистването с което си решава проблема. Вчера до като си почиствах двора в рамките на един час минаха четири снегорина с което изразявам възхищението си от създадената организация.
Уважаема г-жо Михайлова продължавайте в същия дух,знайте, че умните хора сме със 1604 повече от останалите.

Анонимен каза...

48-ми докторче горди ли сте тези 1604 които с тъпоумието си спряхте разритието на Троян ? Единственото ви оправдание е , че поне изметохте дъртия милиционерин от кметското място , но като чета някои от коментарите кметицата за да си усигури спокоиствие му подарила кметската тойота , старата секретарка и старата заплата . Аман от крадливи дърти комунисти в тоз Троян .

Анонимен каза...

пътят до м-ла Маргатина е ужасен, а снегорините минават с вдигната лопата. Моля управляващите да го вземат под внимание!!!! целият град е изчистен перфектно за което можем да благодарим на г-жа Михайлова вярвам че и със селата ще се овладее положението

Анонимен каза...

№ 50 !!!! Ванчето, т.н. от вас стара секретарка е една от най-дисциплинираните и кадърни служителки в общината.Ако не е тя, председателите на ОС вятър ги вей на бял кон.Толкова точна, изрядна и коректна в работата си, рядко се среща такъв служител.При такъв служител,МИСЛЯ ,ЧЕ НЯМА НУЖДА ОТ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОС,да се чуди къде да се завре цял месец и накрая да води едно заседание за 1500 лв.Първият поне отбираше на компютрите, та си следеше добре финансовите борси където играе, а този новият незнае от къде се пуска компютъра.Вижте го колко е жалък на видеозаписа на последното заседание на ОС.Как гледа момчето ,което работи с компютъра.Докато беше кмет, настояваше заплатата на председателя на ОС да е повъзможност най-ниска, а сега е захапал кокъла, та даже и кола са му дали да си гледа бизнеса, да не ходи пеш.Искаше нова секретарка? Кара ме да се замислям,за какво я иска?А бе айо,ако не е тази свястна жена да върши всичко, ти си изцяло загубен.Тя новата, дето я искаш, ще ти прави само .....и?Като и двамата ще сте нови,в ремонтирания ти кабинет каква ще я вършите???Сега ,като имаш служебна кола, дано си изкарал най-после личната ти от двора на общината,щото 4 години стоя там.Горката кметица, дали е знаела на какъв полог се е насадила?

Анонимен каза...

Искам да кажа че в края на града по посока с.Балканец вече 4 дена хората стоят без ток и никой нищо не прави по въпроса. Бих помолила да обърнете внимание и да отсратните проблема по бързо!

Анонимен каза...

Ave Bokluci tova betstvie li e ve ,tova e bezdeistvie na nekadarnite ni kmetove,i nai ve4e krajba na nafta ot traktorite.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |