Как един „Стоп” оцапа троянския Йордановден

* Защо дареният ротариански часовник „замръзна” на 10:38 и ще тръгне ли „спрялото” троянско време?
Хубава работа, ама троянска

НА ЙОРДАНОВДЕН, денят на Божието кръщене (6 януари), свят и силно тачен от троянци празник, хубавото бе много. Многолюдно множество, излязло на площада, ентусиазирани младежи, готови да спасяват кръста, приповдигнато настроение, светлина. И всичко това бе оцапано от един… пътен знак „Стоп”. По-точно от оня незнаен малоумник, който бе изтръгнал знака някъде по троянските улици и го бе захвърлил в реката, върху заледеното, пред очите на цял Троян, недалеч от мястото, където малко по-късно отец Марин хвърли кръста.

РАЗПЯТИЕТО И „СТОП”-ЪТ
– каква символика. Символът на вярата и поруганият пътен знак, символ на нашенската дебелащина и мръсотия (вътрешна и външна). Излишно е да говорим на малоумника, изходил се пред всички ни, арогантно и тъпо – излишно е. Но се питам има ли сила (обществено мнение, власти, полиция, медии), способна да блокира подобни идиотщини; като въпросната със захвърления в реката пътен знак (там сме виждали и пейка от парка, контейнери за смет, наскоро даже цял холски диван, а за камарите боклуци от какво ли не естество е излишно да казваме). Едва ли. А би трябвало! Иначе сме за никъде.

В СЪЩИЯ ПРАЗНИЧЕН Йордановден и друго едно нещо бодеше очите. Откритият неотдавна с подобаваща церемония подарък от тукашния Ротари клуб - градски часовник тип „Фенер”, за който казахме хубави думи, бе „замръзнал” на 10:38 ч. От бдителни граждани научихме, че часовникът е спрял от няколко дни. Запознати пък ни обясниха, че механизмът не е повреден, но работи с ток, а дарителите и дарените (Общината) не били уточнили откъде ще е връзката и кой ще плаща; временно това ставало от съседно магазинче, но собственичката „дръпнала шалтера”, тъй като сметките не били уредени. И тук – хубава работа, ама троянска.

СПРЕЛИЯТ ЧАСОВНИК
и знакът „Стоп” – символи на спрялото троянско време?! Ще ни се да не е така. И вярваме, че и часовникът, и „спрялото” троянско време ще тръгнат. А дано!

Генадий Маринов

Още по темата:

44 коментара:

Анонимен каза...

А дано! Но ми се струва, ме това дано звучи вече все по-вяло в устата и на оптимистите- като мен например! И все пак за вярата и надеждата стоп няма!

Анонимен каза...

За вярата и надеждата стоп няма!
Трябва и малко разум и информираност!

Анонимен каза...

EM/SI: Децата ни посещават дискотеки, където алкохола и дрогата отключват тяхната агресия. Освен никакво образование, те нямат и никакво бъдеще в България/ за което имаме вина всички/. Това е друга тежка тема, но с това обаче не ги оправдавам. Нямам никакво съмнение, че въпросният знак е „ взет” от кръстовище в близост с дискотека от пиян младеж/ ако беше от циганин знака щеше да е на вторични/. Младежа е извършил изключителна геройска постъпка и нещо в реда на нещата, без да се замисли за последствията за тежко ПТП поради липса на знак. Така правят по американските филми-пари, убийства, насилие, но американската действителност е различна от показваното от Холивуд. Къде виждам превенция-поставянето на видеокамери на възлови места-площад, парк, пред училища, възлови кръстовища, детски градини, вход и изход на Троян. Инвестицията не е непоносимо скъпа за общината. Може да се направи по етапи и с надграждане, за да не натежи изведнъж на бюджета. Бъдете сигурни, че подобна простотия няма да се случи, ако всички знаят, че има видеонаблюдение и съответни санкции при унищожаване и увреждане на общинска имущество. Необходимо е Троян да предприеме мерки за реконструкция и модернизация на уличното си осветление. Необходимо е община Троян да има звено, където другаде наричат общинска полиция-те извършват охрана и контрол. Трите мерки ще доведат до сигурност и спокойствие на гражданите.
Вторият момент е, че би трябвало лицето от общината отговарящо за провеждане на мероприятието за Йордановден, да предприеме незабавни мерки още преди да се събере народа и прибере общинската собственост-знака стоп. Само не ми казвайте, че подобно лице от общината няма-дали ще е озвучител, дали поддръжка, какъвто и да е, трябвало е да прояви инициатива.
Относно часовника тип „ Фенер”подарен от Ротарианци/правилно поставен или не, скъп, китайски и т.н./, не взимам отношение, но след като вече е там и е нов, според мен би следвало да работи.

Анонимен каза...

EM/SI, винаги с интерес чета коментарите ти.Все още нямам деца, но наскоро се сблъсках с действителността на троянския нощен живот, там където всички деца бленуват да изпъкнат.
Става въпрос новата "ценна " придобивка в дискотечния свят нощен клуб "Роял", помещаващ се в друг фамозен културен център-Ривърсайт.
Та озовал се веднъж в това изстрелващо те в мега орбита заведение, се озоваваш очи в очи с ...тоалетните.Докато шока отмине, ноздрите ти се сблъскват с натрапчивата миризма на гнило и застояло,но не от тоалетниете а от зейналата врата, която всеми млад човек в Троян мечтае да премине.Подавайки дрехата си в гардероба,получаваш номерче и заставаш пред Райската врата.Там няколко ангелчета, двама от тях са били чорбаджиите, с изтрещял поглед ти обясняват че входа в Рая е 3 лева.Плащаш си и добре дошъл в отвъдното. Още от вратата виждаш "нашите скъпи,мили и красиви деца" в какво всъщност се превръщат.Пияни, мазни и потни, въртят кючеци пот тежкия саунд на Ди Джея, който фамозно лавира от олд скуул чалга ,до новите дъб степ фолк течения.Успявам да се добера до бара, избирайки внимателно стъпките си,за да не цопна в локва от счупена бутилка,или да се подхлъзна от накъсаните и нахвърляни по цялото елитно заведение хартийки!??!?В този момент зад гърба ми с мощен плонж и трясък младеж се разбива в земята,но продължава да стиска остатъка от бутилката с бира.За секунди ,като по сигнал мощна агитка се е сбрала да наблюдава прелюбопитното ,но виждайки че бой няма ,само се изсмива подигравателно и посочва с пръст нещастника.Той от своя страна потънал от срам се изнася в задните редици.Пийвам бира,пуша цигара, и забелязвам група няколко познати лица,демек набори а не сме вече тийнейджъри, как се забавляват точно както преди 15 години прохождахме по дискотеките.Интересно откъде вземат енергия,та всеки петък да им е като за първи път.Забелязвам и 2 хлапета от махалата,ама май са и пълнолетни щом са тук.Ма майко, какви къчове мята на мама и на тати златото.Явно студентския живот в София си казва своето,и детето трупа знания, които демонстрира на село.Виждам и много други познати с претенции за интелект,маниер и положение в обществото,които при вида ми и започнаха да избягват погледа ми.Метнах поглед към ВИП зоната,привлечен от нарастващата тълпа и погледа ми фиксира няколко бизнес двойки от кръга Драшкова поляна,Червянска и зетя на доктора Гунешки.Изяли по 2 кофи с химия,надули се като пуяци и гледат лошо.Мила троянска картинка,да ти се додрайфа.И в този момент, фамозно и като по филмите от "ВИП"- ът ,изникна Кольо циганина.Облечен в бял костюм,пристъпващ тежко а тълпата от нашите мили и скъпи деца, му прави евала и отстъпва,а Дон Колеоне пристъпва и гледа от лошо най-лошо а зад него двама явно охранитлеи дооглеждат ...Няколко девойки от нашите скъпи,мили и златни деца, бяха удостоени с честа да бъдат обарани от циганина а няколко младежи геройски се здрависаха и с гордост се оглеждаха.Явно е престижно нашите мили деца да се имат с тази квалитетна личност.Реших,че цялата тази елитна картинка ми стига и реших да се махам. На изхода,поемащ чист декемврийски въздух си обещах,че дори и заради близки приятели компромиси със себе си няма да направя.
Не се правя на никакъв,просто се чудя ако съм родител колко ли бих издържал при мисълта, че детето ми се забавлява в кенеф.Впрочем, кой ли е и умина дал разрешително подобно заведение намиращо се на 2 нива под земята,видно само с един вход, да работи.Не искам да си мисля, при някакъв инцидент какво ще се случи...Та този знак СТОП навярно цяла вечер е бил атрибут на някое скъпо и мило дете в дискотеката...

Анонимен каза...

На мен ми е любопитно да знам мръсния канал на въпросния комплекс с река "Бели Осъм" ли е "свързан"?!Нещо не си спомням да са копали под блока пред него за да го свържат с градската канализация.Нека някоя институция да се самосезира по тоя въпрос.Радостно е ,че и г-жа кметицата чете форума и лично отговори - дано това се превърне в традиция!
Василев

до 4-и каза...

Е,тва ми хареса!На сто процента си прав,макар че има и такива,които са отишли да се забавляват,но предвид атмосфера,музика,кофти хора,то това е в повечето пъти невъзможно.А тоА мангал няма ли пак да го заключват,време му е вече!?Направо е трагично,децата какво смятат за готино и модерно....

Един троянец каза...

4ти поздравления за изключителния коментар!!!!!!!!!!!!!Това е грозната троянска и българска реаност!!!!!!!Бог да пази Троян и България!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Всеки трябва да прочете коментара на №4 и да се замисли.:(

Анонимен каза...

"Троян - малко, но от класа" И кое по-точно?

Анонимен каза...

Прав си Гена! И ако на предния кмет и културата и изобщо халът му беше колкото знаем и кусур не трябваше и не намирахме, то сегашния кмет е малце различен! А дали наистина?!

Анонимен каза...

Скъпи 4–ти, ето защо се страхувам за бъдещето на подрастващите, и младите хора в България. Вие сте стигнали до правилните изводи, благодарение на културата, и начина на разсъждения, на ценностите, които имате. Така ли е обаче, с повечето млади хора. Не, не е така! Кои са героите, от които се учат децата ни? Те са, тези, бързо забогатели, перящи парите, от неправилната приватизация след 89 година, укриването на доходи, проституция, наркотици, изнудване, с една дума,всичко най–неморално, което може да съществува! Героите, са мазни, нездраво подпухнали,млади, или на възраст, возят се в лъскави джипове, до тях стоят красиви момиченца, в много случаи, непълнолетни!? Когато на едно дете не се посочат ценностите в живота, кое е добро, и кое лошо, нищо добро не можеш да очакваш. А и разликата, голямата разлика в слоевете общество, е това, което обърква младия човек. Преди да говорим, за каквото и да е, за нещо положително в обществото ни, трябва да минат много години, в които да се започне с правилно възпитание на децата от малки, и да се положат усилия, за лекуване душата на хората, връщане на ценностите, писаните, и неписани морални закони. За всичко това, са необходими работеща икономика, съвестно работещи държавни, и общински ръководства, съвестно работещи, и здраво мислещи хора,средства, за правилно хранене, почивка и образование, здравеопазване. Трябват всички тези неща, но...уви! Няма да стане скоро, и звучи нереално. Затова,хора, като Вас, ще се страхуват, дори да създадат семейство, и поколение, както и аз се страхувам за моето дете, и неговото семейство, в което има, за щастие на всички ни, и едно хубаво, умно, слънчево и здраво дете. Моля се, всеки ден работя по 12 часа, каквото и да е, за да не пропуснем важните моменти, от правилния растеж на това дете, да изпълним, това, което е важно, в момента, защото след това, ще бъде късно. Не се отчайвайте, правилното семейно възпитание, никога не може да отклони едно дете от правилните, и красиви неща в живота, показно е Вашето виждане на действителността, и нещата, които реално, са грозни! Желая Ви здраве, вяра, щастие и късмет! Не се отчайвайте!

Анонимен каза...

БРАВО ИМА НАДЕЖДА ЗА НОРМАЛИЗИРАНЕ НА ЖИВОТА, СПОДЕЛЕНОТО ОТ 4-ти,11-ти и БОЛШИНСТВОТО ПОДКРЕПИЛИ ГИ Е СЕРИОЗЕН ЗНАК ЗА ТОВА. ЗА ВЪЗПИТАНИЕТО НА ПОДРАСТВАЩИТЕ,АКО СЕ ОБЪРНЕМ НАЗАД В ГОДИНИТЕ,ВСИЧКИ УПРАВЛЕНИЯ В.Т.Ч. И ПРЕДИ 1944 г. ТЪРСЕХА НАЧИНИ, МАКЪР И ДА "ПОЛИТИЗИРАХА" НО ИМАШЕ ОРГАНИЗИРАН МЛАДЕЖКИ ЖИВОТ СПОРТ, ЛАГЕРЕН ЖИВОТ, БРИГАДИ. СЕГА ХОДЯТ НА БРИГАДИ В АНГЛИЯ, САЩ, ТАМ РАЗБИРА СЕ ВЕЧЕ ХОДЯТ ЗА ПАРИ, НО СЕ ВЪЗПИТАВАТ В ТРУД, ТУК ИМ СЕ ПРЕДЛАГАТ САМО НАЙ УПАДЪЧНОТО ОТ "СЪВРЕМЕНИЯТ" СВЯТ. ОЧАКВА ГИ МНОГО ЛОШ ЖИВОТ. ТРУДЕН ЗА РЕШАВАНЕ ПРОБЛЕМ, НО НЕ Е НЕВЪЗМОЖЕН, ТРЯБВА ДА СЕ ВОЮВА ОБЩИНА, УЧИЛИЩЕ, ОБЩЕСТВО И ЛИЧНИ ПРИМЕРИ НА ДОСТОЙНИ ГРАЖДАНИ С КАКВИТО ТРОЯН СЕ Е ГОРДЕЕЛ.

Анонимен каза...

От №2
EM/SI и № 4 не „ВСИЧКИ деца бленуват да изпъкнат”. Има и изключения.
Ако някой действително се тревожи за бъдещето на младите хора ще направи нещо. Поне за своите. Всеки пожелава вяра, надежда и т. н. Те обаче трябва да са балансирани с разум. А на късмет не разчитайте. Разчитайте на себе си. Не е достатъчно да се молиш и да работиш по 12 часа на ден и да даваш на детето пари за да ходи на дискотека. Колкото повече време прекарваш с детето, толкова по-добре за него. И за това не е задължително да има добре работеща икономика и какво ли не още. НЕ БЯГАЙТЕ ОТ ОТГОВОРНОСТ! На моите деца примерите за подражание не са мутри, мутреси и т. н. и то без камери по пътищата. Вижте как в САЩ започват да решават вече тези проблеми. Истината за превенцията е във възпитанието.
Пожелавам на всички ИНФОРМИРАНОСТ!

Анонимен каза...

12-ти,така е,но има едно"НО",като ,че ли положението е поизтървано,и трудно можем да накараме мързеливия да работи,ако това не се започне още от най-малка възраст повярвай оправия няма,защото всичко започва първо от СЕМЕЙСТВОТО,т.е.първите 7 години,и чак тогава можем да упрекваме който и да било друг,поне така мисля аз...!!!!

Анонимен каза...

От №2
Положението никога не е било хващано за да е изтървано.
Не вярвам, че няма оправия.
ЗНАМ, ЧЕ ИМА.
И след 7 годишна възраст може.
ПОЖЕЛАВАМ ИНФОРМИРАНОСТ!!!

Анонимен каза...

Съгласна с 14ти.Децата не са се родили с нагласата,че ще ходят на дискотека един ден или че ще се дрогират там.Това,което отключва тяхната агресия е доста по-близо от нощните клубове.

Анонимен каза...

Всички стигаме до един извод.Че всичко идва от дома и семейството.А щом имаме наличие на завършени индивиди, за които ходенето и "избухването" в подобни заведения е начин на живот, значи семействата им са провалени.Така ли е?

Анонимен каза...

Така е. Само че има начин за промяна.

Анонимен каза...

ако Ана-Мария щерката на Николайчо-ривърсайдчо купонясва един ден с такива като изброените мутри и наркопласьори как ли ще реагира баща и?

Анонимен каза...

4ти поздравления за изключителния коментар,така ще бъде и за напред докато описаните от теб ЧЕРНИ екземпляри с бели костюми се толерират от полицията и никой по веригата от държавни рекетьори(побъркващи ежедневно от проверки и чудещи се вече за какво да измислят глоби и такси трудещите се законно хора),не ги притеснява и пита от къде и как изкарват пари за да са всяка вечер по ВИП сепаретата и раздават юмруци за неправилен поглед.С две думи помиарска държава от където и да е погледнеш.В този контекст един тъжен виц за БГ действителноста.
Иванчо попитал баща си:
‎- Татко, какво е камикадзе? - Човек, останал да живее в България. - А мазохист? - Човек, живял в чужбина и завърнал се отново тук...:(:(

Анонимен каза...

Четвърти, изключителен коментар!!!
Скоро никой не беше писал нещо наистина стойностно.

Анонимен каза...

Скъпи граждани, тези черни цигани спят с децата ни. Ако не вярвате, отидете на дискотека.

Анонимен каза...

АБе какъв е този Кольо Циганина,да не би и в Троян да има цигански барони и друга подобна измет?който знае нека каже та да чуе и полицията...

Анонимен каза...

До 13–ти! Не работя 12 часа, за да ходят децата ми на дискотека. Когато се разбра, че дъщеря ми, ще има дете, от работата им заявиха, че не могат да и плащат болнични. Това ме обиди, и разстрои. Поех разходите, по болнични, и осигуровки, и успяхме. Не ми тежи работата, обидата, е по–тежкото. Обидата от Родината, която е майка за едни, и мащеха за други, това е лошото. Помагам, за да може, дъщеря ми, да е близо до малкия човек,за да израсте в сигурна, и спокойна обстановка, а не до изнервени родители. Детето, трябва да расте при родителите си, никакви детски градини, баби, бавачки, и т.н/понедо 3–та година/. Именно, затова само помагам колкото мога, не изцяло. Децата ми са добри и отговорни.Дано и Вашите израстат такива, а Вие да сте винаги наблизо, за да помогнете в трудни моменти. Хубава година!

Анонимен каза...

не разбирате ли защо е така.. колко информация има за Плана "РАН-ът" .. който не е чел да прочете и ще разбере защо е така в България :)
http://bgsviat.narod.ru/

Йотова каза...

И тук
http://www.youtube.com/watch?v=BGpTrDEqQRs

Анонимен каза...

Не превръщайте децата в разглезени и самовлюбени егоисти,които по-късно осмислят дните си точно по начина,койти описва4-и!Много дълбоки и опасни грешки допускат съвременните родители,позволявайки им всичко и задоволявайки всичките им капризи.Сегашните деца не се учат на трудолюбие и отговорност.Понятието "уважение" не съществува в речниците им.За бъдещето на едно дете изключително отговорни са родителите му!!!!Те са тези,които трябва да му покажат вярната посока и не бива да се управдават с времето,в което живеят и трудностите,които то носи!Иначе 22-и е прав,действително тези черни цигани спят с българки,защото имат ПАРИ!!!!Страшни ценности,в буквалния смисъл на думата.

Анонимен каза...

25–ти, прочетох, и дългогодишните ми съмнения, се оправдаха. Сега, в момента, преживявам втори път нещата, в една друга страна, която е подложена на същото! Предразполагане към свръхпотребление, свръхзадължения, и следващ неминуем фалит! Чета, и въпреки подозренията, и изводите, които си бях направила, не мога да повярвам! В ония години, през 1980, слушах забранената "Свободна Европа". Предаването гласеше–"Няма да минат много години, и в България ще забравят вкуса на луканката, и деликатеса ще е консерва копърка"! Казах си, какво говорят, глупости! Мина, не мина, и на...понякога няма, и за копърка! Не мога да повярвам, и не знам до къде ще я докараме?

Анонимен каза...

27–ми, сигурна съм, че нямате деца. Написаното от Вас, е повече теория, и разсъждения. Детето се възпитава в къщи, от родителите, но когато излезе навън? Противоречията в обществото ни са огромни! Върви обяснявай на детето си, че има закони, когато вижда беззаконията. Обясни му, че труда краси човека, когато вижда, перача на пари. Обясни му, че е лошо да крадеш, когато вижда крадците.И, колко още такива неща, оставам на Вас, да откриете! За да не се обърка, и за да Ви има доверие едно дете, трябва да вижда истински неща в околния свят, а не противоречиви. В нашето общество, липсва равновесие, разликата е много голяма, и очевидна. Вие ще го учите, и възпитавате правилно, то ще вижда нещата в обществото, и в един момент ще загуби доверие в думите Ви, ще си помисли, че сте лъжец, ще се отчая, и, идват проблемите! Желая Ви, ако нямате деца, да имате, но да растат в по–истинско общество!

Анонимен каза...

29 ти ,перфректен коментар!

Анонимен каза...

Коментарът на 29 не е перфектен.
И какво следва? да учим децата си да крадат?

Анонимен каза...

Коментарът на 29 не е перфектен.
И какво следва? да учим децата си да крадат?

Анонимен каза...

Като го чета 29-ти и се ужасявам. Според него, от него нищо не зависи та отрока му да се превърне в нещо различно от полуидиот или бавно развиващо се.
А и струва ми се ,търси в околните причините за собственото си не можене да даде насоки !
Дръж си тогава дечурлигата вързани в къщи, щом независимо от теб,обществото ще ги повреди!

Анонимен каза...

33–ти, желая Ви, добре и правилно да възпитате децата си, и изобщо да не се шокират, и повлияят, от действителността на улицата. Само, не знам, когато минат години, и видят, че след честния Ви труд, резултата е нулев, когато видят, че детето на крадеца, живее охолно, и има с какво да нахрани децата си!??? Тогава, то ще Ви обяви, за лъжец, и ще види празнотата, в думите, и напътствията. Това искам да кажа, когато говоря, за противоречивото общество, и беззаконията. Резултатът, от едно добро възпитание, в една такава действителност, е подложен на рискове! Желая Ви успех. На теория, е лесно, практиката е трудна!

Анонимен каза...

31,32, Не, да ги научим да крадат, да се опитаме да променим нещата около себе си. Да растат в по–справедлива, и правова държава.

Анонимен каза...

Трудна е ,но не невъзможна!!!Когато децата виждат,че родителите се примиряват пред пороците на обществото,естествено е да ги повтарят!!!!Много хлъзгава е почвата,на която стъпва29.Децата не се създават само за удоволствие,те носят и много отговорности,които не бива да се забравят.СЛЕД КАТО ИМА РОДИТЕЛИ,КОИТО ВЪЗПИТАВАТ В ДОБРОДЕТЕЛИ СВОИТЕ ДЕЦА,ЗНАЧИ НЕ Е НЕВЪЗМОЖНО,ТРЯБВА ОБАЧЕ ДА ПОИСКАШ И САМИЯ ТИ ДА СЕ СТРЕМИШ КЪМ ТЯХ.МОЖЕ БИ ОБЩАТА НЕТЪРПИМОСТ ЩЕ ПРОМЕНИ НЕЩАТА.КAЗАНО ПО ДРУГ НАЧИН-НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДЕТЕТО ТИ ДА Е В ЗАВЕДЕНИЯ КАТО "РОЯЛ",НО ЗА ТОВА ТРЯБВА ЛИЧЕН ПРИМЕР ОТ СТРАНА НА РОДИТЕЛЯ И ТО В МНОГО КРЕХКА ВЪЗРАСТ КАТО НАЧАЛО!!!!!

Анонимен каза...

34, спря ми въздуха докато те прочета с тези запетайки. По-спокойно.
Един познат ми обясняваше колко много проблеми съм щял да имам с моите деца. Стана обратното - той има проблеми с неговите.
"то ще Ви обяви, за лъжец, и ще види празнотата, в думите, и напътствията" - много черни картини рисуваш. При мен не е така. Детето ми е мотивирано, отговорно, активно. Учи се от най-добрите и ще успееш. Кураж.

Анонимен каза...

Имам чувството, че сте инат, и мнението Ви "виси" над всички в семейството Ви! Само Вашето, и на никой друг. Многото сигурност, и властолюбие, не е най–добрия метод. Не искам, и не Ви го пожелавам, но след години, може да се окаже, че всички около Вас, са правили всичко, за да Ви угодят, под натиск, и да има "мир" в къщи! Резултата е пагубен, научете се малко, да уважавате и мнението на другите! Постарах се да има по–малко запетайки. Извинете! Знаете значението на запетайките, и какво зло могат да причинят, особено, когато не се слагат на място! Приятен обед!

Анонимен каза...

otnovo 6te kaja , problema ne ni e samo snega problema ni e , lipsata na magazini kato bila lidal i drygi , lipsata na parkingi , ne moje da gleda6 v 21 vi vek kak dvama se biqt za parking mqsto na saveta nasred centyra ,pomisletye za tova gospojo Mihailova .

Анонимен каза...

sy6to taka vzemete primer ot gradove , kato Sevlievo , Love4 sy6to privle4ete investitori v grada ni , otvorete nqkoq fabrika , razkriite novi rabotni mesta , ne pozvolqvaite grada ni da obezlydee , ne pozvolqvaite da se sysipvat sgradite na ma6stroi , elma , Xemus , odyrjavete gi pusnete otnovo , zanimaite s tova pravitelstvoto , da obyrnat vnimanie na Troqn , vijdate , 4e moje Boiko Borisov obe6ta sedalki za stadiona , polu4ihme si gi , povdignete vyprosa do nego i za tazi bolna tema v grada ni , bezraboticata .

Анонимен каза...

40–ти, целта на занятието в световен мащаб, не е строеж, а разруха. Една безкръвна, икономическа война, която ще спечелят държавите, които загубиха Втората световна! Която война ще спечели и долара!Какви магазини и вериги в Троян? Хората ходят и купуват по малко, колкото да изкарат деня, страхуват се, че ако напазаруват за 2 дни, ще го изядат още първия ден, и няма да има за другия! Икономиката на държавата няма да заработи, ако многото пари ги вземат една шепа хора, които колкото и много да ядат, имат по един стомах. От друга страна, пък може и да започнат да ядат левове, защото, храната е по–обемиста, и не се събира, а лакомията им е взела такива размери, които и те самите не осъзнават, както не осъзнават и действията си!

Анонимен каза...

Господин Анонимен 4,да се обърна към вас...Отрицанието не е решение на проблема,а гневното Ви изказване нищо няма да промени.Като човек на 25 години,непосетил тази дискотека ме амбицирахте да отида да видя това чудо!Дори ще взема 16 годишните ми приятели и приятелки и ще ги заведа,за да покажа какво не е нормално и какви са заплахите за тях,визирам бели костюми,напомпани,пияни и всякакви други типажи.Съветвам Ви и Вие да направите същото,защото,както казах няма да промените нищо с отрицание.Като човек живял и в малкия,и в големия град ще Ви кажа,че действителността е такава,но вместо да се вайкаме и да хулим трябва да опазим малкото останали нормални подрастващи(визирам 15-23 год.)

Анонимен каза...

От 4-ти... Господин Анонимен 42-ри, изобщо не мисля и не искам да променям каквото и когото и да е било.Постът ми е свързан с други неща.Знакът СТОП за да се озове в реката е бил "дискотечен атрибут" или го е отнесъл от някой от изброените от мен мамини златни дечица.Дечица закоито мама и тати треперят да не падне косъм от главта.
Деградацията на нацията ни като цяло е неспасяема и всеки да се оправя както може.
На 32 години съм и някак си звучи смешно да ме съветваш точно ти!
А това че ще водиш и 16 годишни е престъпление според закона за децата ...Много ти здраве!

Анонимен каза...

42-ри шансът да вкараш някои които не е навършил 18 год. в дискотеките е минимален. Скоро на входа поискаха лична карта на един познат които е на 22 год. , но съм виждал 14-15 годишни да минават между капките . Желая ти успех в начинанието но помни , че ако ви хванат глоба освен управителя на заведението ще отнесът и родителите на приятелите ти .

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |