Троянецът Краси Михайлов – вицешампион за 2011 г.

* Краси: „Започнах почти на шега, но влезе ли ти веднъж бензин в кръвта, няма връщане назад”* „Надявам се на шампионска титла през 2012 г., готов съм да я спечеля”

Мотоциклетизъм на писта

ЕДНО ТРОЯНСКО МОМЧЕ – 29-годишният Краси Михайлов, без много шум, без сериозни спонсори и институционална подкрепа стана републикански вицешампион за 2011 г. в пистовия мотоциклетизъм в клас Супербайк (SBK, 600 куб. см), носейки още спортна слава на Троян. Награждаването бе на пищната церемония в столичния парк хотел „Москва” в края на м. декември миналата година, организирана от Българската федерация по мотоциклетизъм (БФМ); сред призьорите имаше още троянци – златното момче на българския мотокрос Майкъл Гриша Иванов (85 куб. см) и един от най-добрите българи в клас АТВ (моторни четириколки) Калин Лесидренски.

КРАСИ, който има собствен бизнес (занимава се с мобилни комуникации и е един от най-успешните акаунт мениджъри в Троянско), кара пистов мотор едва от 2006 г.; най-напред се пробва състезателно в отворения клас (непрофесионалисти). „Започнах почти на шега, но влезе ли ти веднъж бензин в кръвта, няма връщане назад”, шеговито коментира г-н Михайлов.

ТРОЯНЕЦЪТ СЕ СЪСТЕЗАВА със своето собствено „Кавазаки ZXR 600” (модел 2010 г.) и е изключително доволен от машината. А класът, в който кара, е най-многолюдният и с тежка конкуренция у нас – 32-ма състезатели. През миналия си вицешампионски сезон Краси Михайлов има едно 2-ро и едно 4-то място (стартовете са общо четири и всичките се провеждат на пистата в Долна Митрополия), а неприятно падане в единия от кръговете го праща на 17-то място и му отнема ценни точки. Питаме го какви са целите му за новия сезон; отговорът е категоричен и със самочувствие: „Надявам се на шампионска титла през 2012 г., готов съм да я спечеля. Разбира се, най-важното е да няма падания и травми”.

ЗАДАДОХМЕ И НЕИЗБЕЖНИЯ ВЪПРОС как се финансира едно такова скъпо удоволствие като участието на високо ниво в състезания по мотоциклетизъм на писта. Добрите резултати в предишни сезони печели място на Краси във фирмения тим „Зед мото”, което дава известни бонуси и предимства (примерно да се тренира безплатно на пистата в Калояново до Пловдив, отборна подкрепа на състезанията). Основната финансова тежест обаче се поема лично от него; за яснота – само комплектът гуми за едно състезание струва 700 лв., разходите за една тренировка са около 400 лв., отделно поддръжка на мотоциклета и т.н.

„НЕ СЕ ОПЛАКВАМ, това си е мой избор”, коментира шампионът. И все пак с надежда подхвърля, че дори неголяма допълнителна спонсорска подкрепа ще е много навременна и полезна; като не пропуска да благодари за подадената ръка, в морален и материален план, от троянския бизнесмен и приятел Венелин Вълев („Веника Турс”).

РЕПУБЛИКАНСКИЯТ ВИЦЕШАМПИОН за 2011 г. в клас Супербайк 600 Краси Михайлов не е единственият троянски състезател в пистовия мотоциклетизъм. В надпреварата в същия клас участват още двама наши съграждани – 22-годишният Пламен Петров и 23-годишният Тодор Стайковски, които за миналия сезон са съответно на 7-мо и 9-то място в крайното класиране. И от нас – успех, момчета!

Т21

Още по темата:
Троянец спечели първия етап от шампионата на Румъния

19 коментара:

Анонимен каза...

Браво кърт.

Анонимен каза...

".....от троянския бизнесмен и приятел Венелин Вълев" -хахахаххахааааааааааааааааааа,мале,мале

Анонимен каза...

Пак съм аз 2-и.Иначе браво на Краси,малко е фукня,но наистина си кара момчето.Браво!!!

Анонимен каза...

Няма проблеми втори, с на тати парите много троянски келешчета го раздават бизнесмени.Само дето вениката хлопна врати, тоя път май завинаги...А на снимката по-отгоре се мъдри друг млад троянски бизнесмен, който ако може да си напише името правилно,аз ще се прекръстя на асан...

Анонимен каза...

Не съм фен на моторите и състезанията свързани с тях. Но това момче го познавам от неговия офис за плащане на телефони. Уникално усмихнат, любезен, находчив...уникален като отношение за Троян! Винаги ще уважи клиента, ще го посъветва най-доброто за него, а не толкоз за фирмата. Ще го улесни по всякакъв начин. При това всичко това, без "изкуствените" задължителни усмивки на служителите в другите офиси за телефони. Пълен е с добротата, изключително позитивен, рядкост за Троян!

Стефания каза...

Съгласен с 5ти- Краси е изключителен професионалист в работата си в офиса,точен,динамичен,находчив,позитивен!!! И е голям майстор на мотора,но няма нищо общо с онези богаташки келешчета със скъпите играчки от които е пропищял цял Троян и се избиват и избиват хората по пътищата.Поздравявам Краси и за спортните му успехи които не са за подценяване!!!:):):)

2-и каза...

Отново 2-и.Краси е голям карач,две мнения няма!5-и,изобщо не го познаваш и ако няма какво да кажеш за мотоциклетния спорт,какво търсиш тук?

Анонимен каза...

И преди писах и сега ще го направя пак...
Преди години тоя сопол, седнал на тротоара до бившата пиаца и подсмърча,че на таралясника му паднала веригата.Вечерта вече ремонтиран,застанал пред стария бар Зинк и пили галоша на едно място.Барът пълен с народ,а тоя малоумник си мисли,че е на село и впечатлява.
Правих му забележка,не ебава,втори път-пак не,трети нямаше.Шут в каската ,в задника и се спря на кръстовището на Вила Вана.Идва след малко и се опитва да ми говори...
Същият този "пич", идва в офиса на фирмата в която работя да предлага скапаните услуги на мобилния оператор.На всяка втора дума слага "в смисъл", което е повече от показно колко му е капацитета.
Генадий, стига моля ти се си правил ихтибар на селски парчета.

Стефания каза...

8ми спечели ти второ място в републиканския шампионат,ако ще да е и по злобеене и завист пък тогава обиждай Краси и се перчи че си го ритал в каската и задника......:(:(Краси не е тежкар какъвто го изкарваш а селското парче си ти злобарю,познавам такива "бабаити" като теб и знам че за нищо не ставате освен да се перчите пред разни кухи кифли:(:(

Рицар без доспехи каза...

Спомням си навремето целия град беше порпищял от на ,, Кърта" бензина в кръвта. Нямам спомен с какъв ,, болид" ни раздираше нощното спокойствие, но бая си беше повярвал, че кара ,, бегачки". Но това е в миналото! Не го познавам момчето лично, но се радвам, че полага усилия и насочва енергията си в занимание, което първо му носи щастие и второ прославя гр. Троян. Пожелавам му само успехи и единствения път пред него да е този към славата. Успех!

Анонимен каза...

Изобщо не го изкарвам тежкар.А и няма как,просто защото е поредния троянски малоумник и донор на болницата!А ти щом се занимаваш с кухи кифли,проблема си е твой ,не ме занимавай !

Анонимен каза...

Калин Лесидренски ли?Лайно безподобно като баща си!!!!!

Анонимен каза...

Ама зет му на това лайно е гоуем.Барна милионите от Алфа Банк, разцъка сериозно, накупи си приятели в Троян, щото тук само да видят кинти и са готови и женските и мъжките курви да се дават.Купи си и съдии, и сега спокойно ще изчака процеса да мине,а после "ще лекува" рани на Карибското крайбрежие...

Анонимен каза...

кой е баща му на тоя калин?да не е бившия футболен рефер иван лесидренски дето го изхвърлиха навремето от а гр.за уредени мачове

Анонимен каза...

Май е оня хотелиера,дето си измами ортаците та сега го съдят.

Анонимен каза...

ако е за хотела във велчево това е един и същ мошенник.

Анонимен каза...

А така нека да си покажем троянското....Каква е статията, и до къде стигнаха коментарите кой на кого е баща и кой кого бил измамил.Така че си пиите кафето в Тифани и коментираите хората там.Относно За краси да продължава да прославя града и себе си.А за повечето писали коментари-излезте малко от филма..баси хейтарите....

Анонимен каза...

Така, на оня троянски, комплексиран бухал 8-ми ще кажа: задръстен махленски кафеджио, имайки в предвид, че явно основното ти четиво е крастословицата в тоалетната докато акаш, защо си натоварваш излишно закърнелите мозъчни клетки мислене на малоумни коментари. Иди си пиийкай гаражната водка в Синди и не се занимавай с глупости.
Евала на Краси за успеха и жалко, че живее в Троян за да го плюят малоумници. Пожелавам му спонсори и бъдещи успехи, защото който не се е качвал на железния кон просто няма как да разбере за какво става на въпрос и какво ти дава този спорт.

Анонимен каза...

Много си черноглед 18-ти,завистлив и негативно настроен.Но това, е защото четеш "крастословици"...

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |