Благотворителност: Коледният бал на читалището

* Дарителската сума – 6190 лв.; мебелният бос Христо Йовчевски събра очите с костюмче на соцорденоносец * Станка Марешка: „Въпреки кризата това бе един от най-хубавите ни Коледни балове”

6190 ЛВ. БЯХА СЪБРАНИ на традиционния благотворителен Коледен бал на троянското читалище „Наука – 1870 г., чийто домакин бе представителният ресторант „България” (14 декември). Сумата бе почти колкото миналогодишната – 6879 лв., т.е. отлично постижение за време на криза. Но тазгодишният читалищен бал ще се помни с друго – със стриктно спазвания, както никога досега, задължителен дрескод за всички присъстващи. Изискването този път бе гостите да са в ретро одежди, без никакви други ограничения; и ефектните попадения бяха десетки, но особено впечатление направи дегизировката на един от водещите троянски бизнесмени – мебелния бос Христо Йовчевски, който се бе барнал с костюмче на соцорденоносец от 60-те години със задължителния тогавашен каскет по съветски образец.

„ВЪПРЕКИ КРИЗАТА това бе един от най-хубавите ни Коледни балове – и като отзивчивост на дарителите, и като настроение, и като организация”, сподели пред Т21 секретарят на читалището Станка Марешка. Събраните средства ще се използват за финансиране на различни читалищни дейности. По време на партито пък бе направен детайлен отчет как са изразходвани средствата от миналогодишния бал.

Т21

Още по темата:

15 коментара:

Ан архос каза...

Както се казва от време оно - "нерде Ямбол - нерде Стамбул ".Нерде ЧИТАЛИЩЕ ,блатворителност,бал -нерде Хр.Йовчевски и сие,дрес код,соц.ордени.Въобще пиши го,един голям троенски тюрлю-гювеч.И в тези рождественски времена спокойно можем да си кажем: "Прости им господи ,те не знаят какво правят ".Малко почит и смирение са необходими пред това "НАУКА-1870".Как звучи само ! Какво ще кажете благодетели наши????

Георги каза...

Анархос не вдявам къде те стяга чипикът?!?Събрали се хората,дарили пари, веселили се по празниците...кое е лошото?!?

Анонимен каза...

Стяга го, защото не е поканен. Както се казва - гроздето е кисело! Един от вечните троянски мрънкалници е този № 1. Не му обръщай внимание.

Анонимен каза...

А 3-ти, един от вечните троянски гъзолизачи...

Анонимен каза...

Идеята за ордените и каскета много ми хареса:)))
Истински се развеселих като видях между всичките ордени и ордена "Майка-героиня" - със синята лентичка:)))
Освен ,че са се повеселили са дали и някой лев.Браво!

Иван Хаджийски каза...

Браво на Христо, а и на всички които са приели предизвикателството на Читалището!
Когато се дарява трябва да е от сърце и настроението да е празнично! И, ако някъде г-жа Михайлова трябваше да държи реч, то според мен трябваше да е на БЛАГОТВОРИТЕЛНИЯТ БАЛ на Читалището.
Пожелавам на всички троянци да са весели и щастливи във времето на празниците!

Ан архос каза...

Понеже явно нещо съм се объркал и в ТроянЪТ никой никъде не го стяга чепикЪТ, пожелавам на всички здраве и с БОЖИЯТА помощ да се докопаме до НОВАТА година, там да намерим бол подобни хубаво веселящи се благодетели ,щом идеята е такава,така да бъде.То и времето в което живеем си е такова-важно е "ВЕСЕЛИЯ "да пада ,пък ако има -и маане на пръжки.ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ ????

Анонимен каза...

6-ТИ г-жа Михайлова държа реч на благотворителния бал

Анонимен каза...

Генади, ако може да покажеш повече снимки на дрехите, защото ме интересува, ако има точни попадения от по-старо време!
С уважение,
Христо Калистерски

Анонимен каза...

мебелния бос пак е глобил за нещо работниците си и в дал дарение.

Анонимен каза...

А какво е дал Шайлека?

Анонимен каза...

Чичо ми каза:
Много големи мрънкалници има тук, бре!

Анонимен каза...

Станка Марешка: „Въпреки кризата това бе един от най-хубавите ни Коледни балове”

Анонимен каза...

Az ne sam v Bulgariq ama Icata Iovchevski dali see poglednal v ogledaloto predi da otide na tozi vseTroqnski ejegoden cirk????I dali e naqsno s negovata ideq///

Анонимен каза...

Как само му отива и костюмчето, и каскета на Хр Йовчевски...

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |