Владо Киров с голямата награда от „Изкуството на миниатюрата” в Русе

* И от нас – честито!

ТРОЯНСКИЯТ ХУДОЖНИК, преподавател в Националната гимназия за приложни изкуства (НГПИ) и живописец с национална известност Владо Киров спечели голямата награда от Международното биенале „Изкуството на миниатюрата” в Русе, научихме от галеристката Мариела Шошкова. 45 автори от България и Турция участвали в третото изданиe на престижната арт проява в крайдунавския град, а г-н Киров се представил с две живописни миниатюри (виж снимките по-долу) в любимата му тема – жената и нейните превъплъщения.

„ИЗКУСТВОТО НА МИНИАТЮРАТА” се провежда на две години (от 2007 г. насам), като целта му e да популяризира и насърчава създаването на миниатюрни произведения на изящните изкуства и фотографията. Това е културно събитие, запазена марка на Русе, без аналог в страната, което се посреща и следи с особен интерес сред артистичните среди не само у нас. Организатори са Дружеството на русенските художници, Община Русе, Съюзът на българските художници и Русенската художествена галерия. И от нас – честито на Владо Киров!

Т21

21 коментара:

Анонимен каза...

Честито и от мен!С пожелание за много творчески успехи!

Анонимен каза...

АБЕ какви са тия драсканицииииииии
Умен милиционер,даскал,зелен кон и беден троянец(ПОЛИТИК) нямааааааааааааааа

Анонимен каза...

2-ри към това, което си написал, ще добавя само едно.Простите хора съществува (т.е ТИ), останалите живеят!

Илиян Тодоров каза...

Владо, приятелю, гордеем се с теб! Честито и още много такива успехи!

Анонимен каза...

2-ри,не се подигравай със дарбата и таланта на хората,дай да видим твоите художествени произведения,може и да са по-хубави,ама малко се съмнявам.........

Анонимен каза...

2-ри,ти като не си вече даскал и "гроздето стана кисело"!Тъпанарите,обаче свършване нямат!

Мария Радоева каза...

Поздравления, г-н Киров! Продължавайте все така и за напред! Вие сте един от малкото хора, на които истински се възхищавам! :-)

сем.Дудеви каза...

Честито. Тази награда е поредното признание за таланта на Владо Киров.

Анонимен каза...

6ти тиси за Гинес,умен даскал и зелен кон НЯМА
7ми като му се възхищаваш му направи една с.ирка

Бианка Павлова каза...

"Добрият художник трябва да изобрази две неща - физическата външност на модела си, и неговите мисли и духовни състояния. Постигането на първото е лесно, но на второто е много трудно"-Леонардо да Винчи.
Вие г-н Киров постигате и двете неща.Поздравления за наградата и за напред все повече признания за вашия голям труд!

Мария Радоева каза...

Хей, Анонимен, защо си избиваш комплексите тук? И защо си "анонимен" като толкова ти знае устата? Струва ми се, че завиждаш на постиженията на троянци... да, има за какво! Завиждай! :))

Анонимен каза...

АБЕ "ВТОРИ" НА ТЕБ КОЙ ТИЕ ДАЛ ОБРАЗОВАНИЕ ? ЩО НЕ ВЗЕМЕШ ОБРАЗОВАНИЕ ОТ КИЛИЙНО УЧИЛИЩЕ.

Анонимен каза...

ЗА КОЙ ТРОЯНЦИ СТАВА ДУМА, ТИЯ ОТ ИЛЯДА ЛИ ?

Ol` dirty bastard каза...

13-ти за Илиада на Омир ли става дума,или за някакво продължение на филма "300",дето се казва `иляда?

Анонимен каза...

Не 14-ска за тия дето дават много акъл..........

Анонимен каза...

НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ
ТРОЯН СТАНАЛ СЕЛОООООООООООООООО
ЕДИН Е.БАН Н ТРОЯНЕЦЦЦЦЦЦЦЦЦЦЦЦЦЦЦЦЦ

Ol` dirty bastard каза...

15-ти,както е казано в светото писание - ако имаш две ризи,дай едната на ближния си ...

Анонимен каза...

С една дума, срам, срам и позор! Пред изкуството се сваля шапка, в знак на уважение, и възхищение! А повечето от Вас си правят психотерапия.И то по най–грозния начин, като се нахвърлят върху човека, който нищо не им е навредил, а просто е по–способен. Нямаме елементарна култура, и затова сме на този хал!Да сме живи и здрави, и най–много човека на изкуството, и всички като него!

Анонимен каза...

18 Владо Киров е един от малкото истински художници в днешен Троян и заслужава уважение.Истинската публика му го дава и не знам за какъв срам и позор говориш.Да сме живи и здрави!

Анонимен каза...

До 19–ти от 18–ти. Пиша за 2,9, и 16–ти, който е може би, и за щастие, един и същ човек. Пиша по принцип. Както наблюдавам и във всичките останали статии, завистливите, злобните, мразещите, спъващите, клюкарите, циничните, критикуващите без основание, безсилните за градивна работа, са повече от логично мислещите. Тук за щастие е само един. Написах по принцип, за трудния живот на способните хора в Троян. Не ме разбрахте, или аз може да не се изразих правилно. Добра вечер!

Анонимен каза...

Хахахахахахахах способни хора в Троян ! аххахахахахахахахах.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |