Партии и кандидати подписаха споразумение за толерантност

* Напрежението между Сашо Данков (ГЕРБ) и Донка Михайлова (БСП) не доведе до сблъсъци * Илиян Пеевски („Атака”) оспори по принцип, но сложи подписа си
Местни избори 2011
ГОЛЯМАТА ЧАСТ от основните играчи в троянските Местни избори 2011 се отзоваха на поканата на предизборния щаб на БСП и на кандидата за кмет на социалистите Донка Михайлова да подпишат „Споразумение за политическа почтеност и толерантност” в предизборната кампания (срещата се състоя в изискания кафе-клуб "Иван Хаджийски", разположен в родната къща на именития троянец - бел. Т21).

ПОДПИСИТЕ СИ под документа (виж текста на споразумението отделно) сложиха: Кольо Кацаров – за БСП; Донка Михайлова – кандидат за кмет на БСП; Николай Тодоров – за коалиция „Избор за Троян” и от името на кметския кандидат на коалицията Ангел Балев; Милко Станчев – за ДСБ; Бойко Пъдарски – кандидат кмет на „Дясната коалиция”; Сашо Данков – за ГЕРБ; Иванка Църова – за СДС; Красимира Райковска – кандидат за кмет на СДС; Стефан Мичев – кандидат за кмет на РЗС; Илиян Пеевски – за „Атака”; Милко Мулевски – за Партия за хората от народа.

ПРЕДИ КОНСЕНСУСНОТО подписване обаче имаше дебат, който на моменти се поизостри, макар до караници да не се стигна. Искри припламнаха между Сашо Данков (ГЕРБ) и Донка Михайлова (БСП) – във връзка със скорошната декларация на социалистите срещу „изборния туризъм” в Троянско; г-н Данков намекна за неоснователни нападки (към ГЕРБ) и популизъм на декларацията, г-жа Михайлова контрира, че данните са от служба ГРАО и упреците трябва да се насочат натам. Илиян Пеевски („Атака”) пък оспори същината на предложеното споразумение, наричайки го „общи приказки и обещания, херувимчета, пухчета”, а зад призива за толерантност бе видян опит „да се скрие истината за тези 16 години”.

ПОДПИСВАНЕТО БЕ ПРЕДШЕСТВАНО и от две интересни предложения, които не залегнаха в текста, но бяха приети по принцип. Едното бе на Николай Тодоров („Избор за Троян”) и гласеше: „Да избягваме всякаква политическа демагогия в настоящата кампания, тъй като избирателят много е бил лъган посредством различни инструменти на политическа демагогия. Това е морално подсъдно, макар да не е записано в Избирателния кодекс”. Другото предложение дойде от Бойко Пъдарски („Дясната коалиция”), който заяви, че независимо кой ще спечели кметските избори, би било добре „такъв един формат да се запази като Обществен съвет към кмета” и той лично декларира, че ако стане кмет, ще го изпълни.
Т21

*****

Споразумение за политическа почтеност и толерантност


Ние, политическите партии и кандидатите за кметове на община Троян, участници в Местни избори 2011 г., сключваме настоящото споразумение за политическа почтеност и толерантност и приемаме:

1. Да водим предизборната кампания почтено, толерантно и открито;
2. Да уважаваме правата на гражданите в община Троян, независимо от техния пол, религия, етническа принадлежност;
3. Да отхвърляме всички действия, насочени към уронването на доброто име и авторитета на опонентите;
4. Да не използваме служебното си положение и да не злоупотребяваме с власт срещу политическите си опоненти;
5. Да водим кампанията с прозрачно финансиране, регламентирано от действащото законодателство;
6. Да не участваме в практики, свързани с купуване на гласове и всички други действия, които могат да опорочат изборите и да поставят под съмнение вота на избирателите.

Ние, политическите партии и кандидати за кмет на община Троян, участници в местни избори 2011, заставаме открито пред обществото и декларираме, че интересите на хората, живеещи и работещи в община Троян, са най-важния мотив да участваме в тези избори, и че независимо от изборния резултат, ще работим за развитието на диалога с гражданското общество.

29 септември 2011 г., Троян
Начало

42 коментара:

Анонимен каза...

поредния цирк

Бай Кольо от Бонковския дол каза...

1 кажи нещо за циркаджийте

Анонимен каза...

какво да кажа?всеки иска да се докопа до кокала пък после ще мисли дали може да управлява.д.михайлова е я знам.сашо данков навремето беше от НДСВ.от тогава го познавам интересува се само от парата.и все пак да каже как се сдоби с апартамента в софия в кв.овча купел.бойко пъдарски го знам от у-ще,а после и от хфз.за нищо не става.той е добър за милиционер щото може да се заяжда с дърво като в оня стар виц.николайчо тодоров по-добре да си гледа кафенетата както и даскала мичев у-щето.така като ги гледам на снимката само кольо кацаров се смее като стара лисица и нищо чудно пак да ги изиграе.а пък писах че е цирк щото избори се купуват и манипулират.или както пишеше на един стар графит преди 20години:ИЗБОРИТЕ НЕЩО НЕ ПРОМЕНЯТ ИНАЧЕ ЩЯХА ДА ГИ ЗАБРАНЯТ

Анонимен каза...

ИЗБОРИТЕ НЕЩО НЕ ПРОМЕНЯТ ИНАЧЕ ЩЯХА ДА ГИ ЗАБРАНЯТ.:):)
точно в.
10+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Анонимен каза...

УЖАС! Само като гледам колко неграмотно са написани постовете на потребителите в тази тема и тръпки ме побиват за аудиторията от гласоподаватели. Вие тримата, пишещи до тук, сигурни ли сте, че ще знаете как да си попълните правилно избирателната бюлетина?!? Това е нещо страшно! Ако съм на вас ще се скрия в миша дупка и ще продължа жалкото си съществувание! Най- лошото е , че сега няма да разберете какво съм ви написал, ами ще почнете още повече да се надъхвате, че сте голямата работа. Ама уви за такива лек няма!

Анонимен каза...

5-ти, не бива да се напъваш толкова.
Убеден съм че кмет на Троян ще е Донка Михайлова.
Това ще стане след балотаж с Бойко Пъдарски, и в това съм сигурен.И нищо странно и страшно няма в това.Не забравяй, че от Троян и троянско са излезли едни от най-големите гадове на онази власт.А те не са единици!Троян е бил,е и явно поне още 4 години ще бъде бастион на комунизма.
Но Троян го има през всичките тези години,ще го има и след Михайлова/Енкин/Русинова!

Анонимен каза...

Сбили се отделните фракции на комунистите,па го нарекли избори!!

Анонимен каза...

Грешиш драги 7-ми.Минко Акимов и Донка Михаилова са различни и като морал, и като управленска култура и като възможности за осъществяване на вярна стратегия за Троян.Съвсем различен е пък Бойко Пъдарски. Останалите са "гола вода"Така че престани с твоите комунисти.

Анонимен каза...

Троян е червен и такъв ще бъде!
Наще винаги ще са на власт, за ваще не знам!

Анонимен каза...

“Ваще“ ще има да ги търсиш ма те май се споминаха и идеята с тях. Дос скоро се возеха на трамвая, но трамвая отиде за скраб заедно с жалките останки. Ха, ха, ха.

Анонимен каза...

Мисля че младоста има предимство, стига с тия пенсий, стига с тия, номенклатурни кадри. Трябват ни млади и необвързани със старото време хора. Радвам се че има млад кандидат който да мисли по съвременно. Хора мислете за бъдещето на децата си, а не за вас.

Анонимен каза...

Браво 11-ти, мисля че момчето има хъс и опит.

Анонимен каза...

Абе,11 я се научи поне да пишеш грамотно!Кой те излъга ,че "младото",както го наричаш е необвързано?Кой ще му позволи от старите кучета да си "разиграва кончето"?Ти наивник ли си или нас баламосваш?!

Анонимен каза...

Уж подписаха за толерантност,а взеха,че арестуваха Тонимир Гечев и отарашиха ВиКато.Той Тонимир да не е от царкировите?Ох,чакай-той и цар Киро е от ГЕРБ.

Анонимен каза...

11,стига напред с това,че Пъдарски е млад.Той е запазен,щото освен да си гледа кефа,друго в живота си не е правил.Ако е направил нещо, да го каже,ама няма с какво да се похвали.Освен,че го взеха за секретарка в общината,туй му е всичкия опит.Гледа малко налудничаво,ако на туй му викаш млад,здраве да е!

Анонимен каза...

Верно,14-ти,минах оттам и видя цялото ВИК строено на тротоара!

Анонимен каза...

14 каза ,арестуваха Тонимир Гечев и отарашиха ВиКато,
това верно ли е такъв работен човек пък и беше от наще.

Анонимен каза...

Господин Главен редактор, имате ли информация по случилото се във ВиК?

troyan21 каза...

До №18: Имаме информация, говорихме и с полицията, откъдето казаха, че има "притеснителни неща" и съмнения за злоупотреби.

Анонимен каза...

http://troyan21-statii.blogspot.com/2011/03/blog-post_24.html

Анонимен каза...

Ако някой знае нека да ми каже къде горе-долу живее Д.Михайлова в Троян,че спорим с едни съседи.

Анонимен каза...

Абе 21-ви,Донка живее в Ловеч,не в Троян!Тук е командирована в момента да омайва пролетариата.

Анонимен каза...

Сега минах покрай ВиК-то 23:00ч., имаше 2 патрулки и още народ "щъкаше" напред-назад???

Анонимен каза...

е*а си селския клюкарник

Анонимен каза...

Към 21 - поне четири поколения от рода на Донка Михайлова живеят над бившата сладкарница Роза ( а сега офис на Глобул)

Анонимен каза...

Ангел Балев не е подписал и това ясно се вижда , само в последните 2 дена - негативна кампания към всички опоненти - Акимов и Пъдарски, че имат билборди - какво лошо, Донка Михайлова (в Трянски глас), че била една от 682ма души.. А говори за срещи с хората - май от щаба му се занимават само с негативен ПР

Анонимен каза...

Подписал е Ангел Балев четете внимателно

Анонимен каза...

Аз съм 21-ви:Попитах къде живее Д.Михайлова в Троян,а не роднините и. Тя има ли собствено жилище в Троян-за това спорим със съседите ,те казват,че тя даже нямала собствено жилище в Троян.Ако е така....какъв кмет,какви 5лева:)
Или Енкин ще и даде някой от неговите апартаменти - за услугата:)))

Анонимен каза...

Аз пък съм 22-ри и вече ти отговорих-Донка отдавна живее в Ловеч и сега партията я КОМАНДИРОВА в Троян да оправя работата!Нали знаеш-като тия българки в другите страни,дето трият и мият на..ани задници и вземат за това
някой и друг лев.Е,в случая може и да са повече,но принципът е същият!И на..аната баба,като я окъпе Донка и наконти-току виж повела и хорото....
Въпросът е дали троянци ще се хванат на него и дали може за един месец тя да оправи на..аното от толкова много години?Авгиеви обори....
АЙ с-с-с-с.....

Анонимен каза...

аз пък съм 25-ти и ви повтарям , че живея близо до нея ,а тя живее над Глобул,там е жилището й

Анонимен каза...

30-ти-на тъпана ли да вярвам или на себе си:)Живея до Малкия пазар и минавам по десет пъти на ден покрай този офис на Глобул и...тази жена съм я виждала само по предизборните плакати.

Анонимен каза...

Да попитам комунистите и Донка не ,че съм фен на ГЕРБ но защо не спазват 1 и 3 точка та откакто подписаха тази декларация не пропускат Акимов да го споменат или дадат по всички тв новини във връзка с книжката за първолаците .Направо се окъкаха с тази книжка, егати почтената и толерантна кампания.Поне да измислят някаква нова гълвотия ,един месец само тази книжка дъвчят.

Анонимен каза...

Един въпрос не ми дава мира - кой човек може да се нарече Троянец?Дали този,който е плод на случайна среща на общо взето неизвестен сперматозоид с троянска яйцеклетка или този,който съзнателно е избрал Троян за мястото,където да създаде и отгледа децата и внуците си?
АЙ с-с-с-с.....

Анонимен каза...

Много се притеснявам, че пенсионерите ще гласуват за БСП по навик :(((

Анонимен каза...

Не се чуди 32ри ,не си ли готов да се превърнеш в курва и то професионала мастия ,да знаеш никога няма да се захванеш с тази работа и няма да стане от тебе политик .Особено в България.

Misis N каза...

По време на соца един троянски чешит беше казал за тогавашните избори:Тръгнали да правят състезание само с един кон.
Сега конете са много, но са от една порода, само чуловете им са различни.

Анонимен каза...

След изборите дамите и господата от снимката отново ще се съберат около правоъгълната маса, за да поделят парчетата от тортата и всеки да отнесе нещо за себе си.При нас е така/ да не сме рицари, я!/

Анонимен каза...

По-мо-о-о-щ...!Няма за кого да гласувам!

Анонимен каза...

32-ри това за книжката го има като информация не от тях а от един сайт за честни избори, а аз питам за честността на хората, които лепят плакати един върху друг - опитвам се да видя поне един цял плакат- те поне на 3 партии налепени едно върху друго и нищо не се чете. представям си до 23ти какво ще стане то по-добре без плакати изобщо

Анонимен каза...

За кого ще гласувате?

Легенда:
39.68% - Донка Михайлова (БСП)
27.06% - Бойко Пъдарски (Дясна коалиция)
14.91% - Минко Акимов (ГЕРБ)
14.45% - Ангел Балев (ВМРО-НИЕ, НДСВ и др.)
2.98% - Стефан Мичев (РЗС)
0.92% - Илиян Пеевски (Атака
Anketa www.dir.bg

Анонимен каза...

За кого ще гласувате на изборите за кмет в Троян
КОМЕНТАРИ (0) ГЛАСУВАЙ ЗА АНКЕТАТА
21.09.11 / 510 гласа


За кого ще гласувате?

Легенда:
39.2% - Донка Михайлова (БСП)
30% - Бойко Пъдарски (Дясна коалиция)
13% - Ангел Балев (ВМРО-НИЕ, НДСВ и др.)
13% - Минко Акимов (ГЕРБ)
3.2% - Стефан Мичев (РЗС)
1.6% - Илиян Пеевски (Атака)
Такива са данните вече.Интересното е че Балев доближи дядо Минко.Ко стаа бе,Троянци?!!!

Бай Бочо каза...

Ква е таа измислена анкета бе наште що го нема фаворитът Пламен Йоргата?!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |