На изборния фронт - нищо ново

* Дето се вика – последен да си завършил, ама да си участвал

Взето назаем
С любопитен оперативен анализ на предизборната ситуация в Троянско излезе в сайта си (www.forumat-troyan.blogspot.com) тукашното гражданско обединение „ФорумЪТ”, за появата на което, казваме го с гордост, имаме своеобразна „акушерска” роля. Припомняме – въпросното гражданско нещо, взело си за девиз Остап-Бендеровото „Спасението на троянци е дело на самите троянци”, се пръкна от коментарната (форумската) част в сайта на Т21, след което, разбира се, пое по своя си път. Публикуваме анализа не само и дори не най-вече, че е на наши хора, а тъй като представя една по-различна и вероятно по-обективна външна (надпартийна) гледна точка към събитията и основните действащи лица в тях.
Т21
*****

ИМА РАЗЛИЧНИ видове олимпиади, има и параолимпиада. За всички тях важи един основен принцип – важно е участието. Дето се вика – последен да си завършил, ама да си участвал. Все пак не можем да не си зададем въпроса защо у нас толкова хора предпочитат да участват в изборната олимпиада, ами не отидат да си участват по живо, по здраво на параолимпиадата.

КАТО ПОПРЕГЛЕДАХМЕ местната преса на 28 септември, с изненада установихме, че навсякъде е пълно с разни кандидат-кметски изявления. Стартиралата кампания просто надмина себе си. Предизборните щабове започнаха буквално да чегъртат по дъното, за да извадят някаква що-годе позната форма на живот за кметове и съветници. Е, има и стари муцуни, но и нови имена красят пейзажа.

НАСТОЯЩИЯТ И КАНДИДАТ ЗА ВТОРИ мандат кмет Минко Акимов с гордост заявява, че вече 40 години работи за нас и обещава да продължи да го прави! Дали троянци искат е друг въпрос. Основният акцент в изявлението си остават инфраструктурните проекти, тук-там гарнирани със СПА туризъм, спорт и оставането на младите хора в Троян, които хем ще се плацикат във водата, хем ще има къде да спортуват. Изобщо – розово бъдеще! Стига младите да осъзнаят какви развлечения ги очакват и да измислят откъде пари да плащат за тях, та да вземат да останат.

НОВ НЮАНС ВНАСЯ Донка Михайлова с идеите си за повече гражданско участие, което няма как да не ни ласкае. Изброено е създаване на общински консултативни съвети, квартални съвети, кметски съвети в селата, създаване на граждански организации (кой и колко трябва да създаде е друга тема). Нещо като кабинет „Народен”, бълващ на конвейр салам „Народен”, кайма „Народна” и всякакви такива народни производни. Но за да се създадат такива неща, се иска желание от хората, а ако няма реални последици от тези вечерни сбирки, идеята е обречена да умре още в зародиш. Поживьом – увидим.

СВОЕТО МЯСТО в предизборните речи е заел и Бойко Пъдарски. Три колонки с текст, от който честно, ама честно – нищо не се разбира. Някъде измежду биографичните данни, кои партии го подкрепят и призив да го посещаваме в предизборния му блог с две-три изречения е вмъкнато, че обещава общината да отвори врати за потенциални инвеститори. Надяваме се не за определена цена...

МЯСТОТО СИ НА ПОЧЕТНАТА СТЪЛБИЧКА заслужава и Ангел Балев. Човекът просто ще положи клетва като кмет, после става трудно – да изпълни програмата си! Ей това се казва работа. Няма какво повече да се мисли. Кандидатът иска да е кмет, за да реализира управленските си идеи. Какви са те – засега не се споделят, че току виж друг кандидат ги отмъкнал под носа му. А има ли нужните качества – електоратът да гадае.

КОЛКОТО И ДА ПРЕЛИСТВАХМЕ СТРАНИЦИТЕ, останалите мераклии нещо ни се губят. Биваше своите виждания да споделят Красимира Райковска, Илиян Пеевски, Стефан Мичев, Пламен Йоргов. На дневен ред тук стои един въпрос - какво, аджеба, ще направи с Троян един от тези, ако все пак реалността се бъгне дотам, че някой (от тях) наистина стане троянски кмет? Вероятно никога няма да узнаем отговора! Както се казва – важно е участието.

„ФорумЪТ"

Още по темата:

29 коментара:

Анонимен каза...

ФорумЪТ, циркаджийска работа батко, цикаджийска работа сте и това си е ! Страхотни смехорани! И как точно пратихте покана за отговор на въпросните останали кандидат- кметове? Искам конкретен и точен отговор, а не аматьорски подвиг на селската троянска журналистика!

Анонимен каза...

Всяко нещо с времето си, първи...

Анонимен каза...

По другите градове ФорумЪТ, докара хората по площадите,а в София крещят "Цецо вън".ГЕРБ е подгонен лошо и се спасява....

Анонимен каза...

След ловджийската среща преди седмица на Къпинчо, паркът е потънал в боклуци...

Анонимен каза...

Форумът се е родил от коментарите тук.... Това означава, че анонимниците са решили да плюят организирано.

Един неорганизиран каза...

Към 5 - отворко, ти що не се присъединиш, като гледам хем си анонимник, хем ти се плюе та ти се плаче!!!

Анонимен каза...

Не ща, някои от хората там намирисват яко. И то, нали знаеш, и един такъв е достатъчен, да омирише всичко.....

Анонимен каза...

ЗНачи Стефан Мичев разби и ликвидира училище Иван Хаджийски, да не би случайно да има повече от 10 гласа, защото ще ме е срам че съм троянец.

Анонимен каза...

8-ми олигофрен мъничък, толкова си некомпетентен, че не заслужаваш дори човек да ти обясни нещата. Причината ОУ ,, Иван Хаджийски" да не просперира в последните няколко години е изцяло на г-н кмета, на същият този дето му сваляте шапка за щяло и нещяло. Защото бяха обещани много, много пари по програми за това училище, но нищо от обещаното не видя бял свят. А и попринцип, нито училището е разбито, нито ликвидирано, и ако то футкционира не е благодарение на теб, а именно на него. такива весели типове като теб обикновено са по пейките и смучат безпризорно евтина бира с чисто новите си гуменки и се смятат за успели. Гледай си там животеца и не се дерзай за политическия и културния живот в гр. Троян, той без теб може бъди сигурен!

Анонимен каза...

Или просто не са ти удобни хората от ФорумЪТ, та така казваш 7-ми...

Анонимен каза...

Може ли някой да ми каже има ли организирани някакви срещи с г-н Пъдарски, тъй като за него съм чел най-малко и ми се иска да чуя идеите и плановете му?

Анонимен каза...

Може, ми , как да не може...!Найш как ме кефи да ми викат господин...!
Във всяка кръчма може да се видим, добре е да е близо да не идвам с колата, че не бива вече да карам пиян, щото чичо Минко вече няма да иска да ме спасява и ще остана без книжка...ако такова вземи и жена си да я видим, може нещо в инфоцентъра да и намерим...аз вече жени не бия-обещавам де,ма тинейджъри не ми води,едни взех де се снимам с тях...ууу...ни пият ни пари вадят...ама за фон нали така, за бъдещето..хе,хеее...
Плановеее...само кажи какви пари ще вадиш, какво ще искаш после и...инак каквото съм свършил досега в общинското, демек нищо и да спечеля пак това ще свърша, но наши хора има ли срещу скромна благодарност ще вземам, нещо услуга ако искаш пак така...абе постаро му...както си знаем аз ако можех нищо друго да правя, друго щях..хе,хе...ама тука далаверка ще е...
Чакам, казвай къде...

Анонимен каза...

9 Ти или си стефан мичев или си негов близък. Та аз съм учил в това училище и знам какво беше, моите деца също учеха там и те също добре знаят за какво става въпрос. Той си изгони най-качествените кадри, разсипа и ликвидира училището. Предпочитам всеки друг жител на нашата община за кмет пред Стефан Мичев.

Анонимен каза...

Много съм съгласна с тезата на номер 13, колкото и грубичко да звучи тя. Срамота е градското училище на пъпа на Троян да е не само в укаено състояние(предполагам още с външни тоалетни), но и в укаено състояние по отношение на управление, педагогика и т.н.

Анонимен каза...

13-14-ти, жалки сте. Училището е частично санирано, има вътрешни тоалетни както в основната сграда, така и в сградата до 4-ти клас. Понеже сте лизачи, не казвате какво ви дразни. Аз ще ви кажа, кое ви дразни, дразни ви присъствието на хора от малцинствата, но за тях благодарете на предишната власт, управлявала Троян, и на сегашната. Нали искахте ЕС, ето ви го ЕС! Никой няма права да отказва образование на никого! И не съм Стефан Мичев, просто знам какво говоря и знам какво пиша. Прекален жалки сте и двамата по простата причина, че явно сте хора на достолепна възраст, а имате мисленето на тинейджъри. Не прави чест на такива хора като вас да се изказват толкова неподготвени. И по мое време когато учих там, нямаше нито един циганин, но то и в града почти нямаше. А колкото до някакви квалифицирани кадри, не той ги изгони според мен, а те сами се провалиха в годините. Демек почнаха да го карат през просото. това го видждах още в годините докато съм бил ученик във въпросното училище. Призовавам ви да гласувате независимо за кого, нищо, че ако питате мен най- добре недейте, но пък сте ,, ценни" като гласоподаватели, какво да правиш, демокрация.

Анонимен каза...

12
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Анонимен каза...

12ти ,общински смешнико и гъзоблизецо Миньов,кой ти написа поста или го диктува на някой ,защото до скоро не знаеше компютъра от къде се пуска и как се спира!

Анонимен каза...

Започва да става люто!!!!

Анонимен каза...

В червена ловешка медия, води Михайлова за кмет...
Мисля, че еднопосочен билет със скорошна дата, е най-удачния изход...Нови 4 години господство на Дилян Енкин.Мъка,мъкаааа....

Анонимен каза...

Който и да е само да не е МИню.

Анонимен каза...

Що?

Анонимен каза...

Достатъчно е много малко общуване с Мичев, за да се разбере, че е безотговорен и с тежки отклонения в поведението. Нито за кмет става, нито за директор.

Анонимен каза...

Да разбира се че Мичев не става за кмет, изобщо за какво спорите след като той ще бъде последен. Дори онзи Йоргов ще вземе повече гласове от него.
На всички ни е ясно че ще има втори тур и той ще е между ДОнка Михайлова и Минко Акимов. Кой обаче от двамата ще спечели не е ясно.

Анонимен каза...

На сайта на ФорумЪТ са публикувани отговорите на въпросите на трима от кандидатите за кмет на Троян.
Интересно е, поне виждаме някакви програми.

Анонимен каза...

22-ри, 23-ти. Знаете ли кое е по- жалкото? Че сти поредните мишави драскачи. Това което е г-н Стефан Мичев, вие никога няма да бъдете, дори в община Троян. Жалки сте, и наистина ви съжалявам, но ако зависи от мен ще сте някаде другаде. Харесват ми пошлите ми коментари, не за друго, а защото зад тях лъщи от простотия, ня коята единствено безмозъчните ви глави биха се посмели. Все пак да сте живи и здрави, каквото и да означава това!

Анонимен каза...

Измислих нов лаф. Още от сега ви казвам, че няма да ви хареса, ама това е реалноста: Направи добро, получи троянец :)

Анонимен каза...

Това с лафа е за коментиращите, защото ме изкефи кви са жалки и простосмъртни. Да плюеш по хора, които си слагат името за гр. Троян е повече от селяния. Ама реално какво друго да се очаква от такива драскачи? Бледи подобия на разумен начин на живот?!?

Анонимен каза...

а другите кандидати за кметове дали ще си дадат отговорите? на мен като избирател ми е интересно да прочета какво мислят по едни и същи въпроси различните кандидати

Анонимен каза...

25, ако обичате пояснете какво сте искали да кажете с това "Харесват ми пошлите ми коментари, не за друго, а защото зад тях лъщи от простотия, ня коята единствено безмозъчните ви глави биха се посмели."
Това изречение според мен не се вписва в контекста на коментара Ви.
Но нищо, вие си знаете кое, как и защо!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |