Това са помощи от нашите пари

* „Че помощите ще отидат в 90% за циганите, ми е ясно, но искам да е ясно и на мургавите братя, че не ЕС (големите и велики хуманисти), а България ги храни”
"Читателите ни пишат"

ХРАНИТЕЛНИТЕ ЕВРОПОМОЩИ, които ще зарадват бедните в областта през м. юли (вече ви информирахме за това) и се раздават чрез Българския червен кръст, миналата седмица пристигнаха и в Троян. Припомняме – пакетите с ориз, грис, нишесте, спагети, консерви със сарми и вафли, общо 12 кг на човек, се полагат на всички социално слаби, които са получили енергийна помощ от дирекция „Социално подпомагане” за миналия отоплителен сезон; на втори транш пакети ще има и за семействата с болни деца, осиновителите и самотните майки.

ПО-ДОЛУ ВИ ПРЕДЛАГАМЕ един любопитен читателски коментар (авторът му се подписва EM/SI и е добре познат на читателите на Т21) към материала „Пакети с храни от ЕС ще раздават на бедните в областта през юли”; коментар, поглеждащ към случващото се от доста по-различен, но заслужаващ внимание ъгъл.
Т21
*****

ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ (ЕС) раздава помощи под формата на храни в Република България (РБ). Така погледнато актът на ЕС е изключително хуманен, но… това са помощи от нашите (български) пари. Вноските, които РБ прави ежегодно към Брюксел, се връщат в РБ под формата на средства за усвояване по различни оперативни програми (няма да ги изброявам), също и във вид на помощи. Процентът на усвояемост на средствата – напомням, че са нашите пари - към момента е 13%. Защо е така, е друга тема, по която имам отново особено мнение.

ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, че става дума за около 1 милиард лева годишна вноска, аз възразявам и казвам, че правещият си по този начин самореклама ЕС би трябвало да упоменава източника на средствата, които се пренасочват. За да е ясно, че става въпрос за нашите пари. Също така искам да е ясно, че с нашите пари е платено за производството и транспорта (на хранителните помощи за РБ) на фирми от ЕС, западни фирми. По този начин с нашите пари се стимулира икономиката на Западна Европа.

НЕ МОЖЕШЕ ЛИ ЕС ДА КАЖЕ – ето, предоставяме ви тези пари, те са от вноските ви и вие ще направите необходимото (чрез конкурс по ЗОП примерно) ваши български фирми да извършат тази дейност и произведени от вас храни да достигнат като помощи до нуждаещите се във вашата страна. Това, че помощите ще отидат в 90% за циганите, ми е ясно, но искам да е ясно и на мургавите братя***, че не ЕС (големите и велики хуманисти), а България ги храни.

ВЪПРОС КЪМ Т21: Имате ли информация дали домовете за стари хора ще получат такива помощи? Там настанените са предимно българи и ако има предоставена такава помощ, лично за мен ще е по-справедливо.

8 юли 2011 г.
EM/SI
(коментар към материала Пакети с храни от ЕС
ще раздават на бедните в областта през юли
)

Бел. ред. По наша информация в социалните домове за стари хора
не получават от тези хранителни помощи.

*** Бел ред. Тук вместо „мургавите братя” авторът бе използвал думата „мангали”, която в случая счетохме за неуместна и редактирахме.


Още по темата:

21 коментара:

Анонимен каза...

ЕМ/SI: Уважаеми Генадий Маринов, моля да бъде направена корекция, като "мургавите братя", бъде заменено с " мангалите", както съм си го и писал.

Анонимен каза...

"...ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, че става дума за около 1 милиард лева годишна вноска, аз възразявам и казвам, че правещият си по този начин самореклама ЕС би трябвало да упоменава източника на средствата, които се пренасочват...."
За съжаление, като държава член на ЕС, в случая сме в позицията на мургавите братя, които ползват помощи. Те също все някога са работили, съответно внасяли някакви осигуровки. Но, обективно погледнато, парите от техните вноски, са далеч по-малко от парите, които потребляват под формата на помощи.
Та и ние така, въпреки помпозно звучащата сума от приблизително 1 милиард, имаме възможност да усвоим много повече под формата на различни програми. Това, че усвояваме много малка част, си е заслуга на нашето собствено правителство и прилежащите му подопечни ведомства отговарящи за дейността. Одобряват проектите и след това упорито отказват да ги финансират. Който работи по проекти, разбира за какво говоря. И великолепно реализиран и отчетен проект, не се финансира в законово предвидените срокове. Да не говорим, че се изискват документи със задна дата. Това, понеже чиновниците /а често и ръководителите на проектите, поставени на такава позиция, чисто формално, без да знаят за какво става въпрос изобщо.../ са некомпетентни и се налага да им оправяш бакиите, след като вече са надробили накакви попари. Но това е, дествителност нашенска.
В този ред на мисли, каквито и възможности да ни се предоставят, ако ние не си ги ползваме, независимо по какви причини, няма на кого да се сърдим.

Анонимен каза...

Добре и луксозно опаковани по европейски, но съдържанието е от непродаденото благоденствие на западняците.Погледнете срока за годност?

Анонимен каза...

Браво, така ще им изядем стоката с изтекъл срок, ще им освободим средства да работи тяхната икономика, а нас Бог да ни прости. От тези стоки, ще се разболеем по-бързо, ще ползваме лекарства, пак внесени от ЕС, а който не оцелее- то се знае.....Така ще намалеем и няма човек - няма проблем. Да ни е жив и здрав ЕС. Сега и да плащаме да излезем от него, не може. Къде ще намерят такива бодали като нас българите.

Анонимен каза...

Прозд нарот-слабъ дръжава!И все международното положение му виновно.

Анонимен каза...

Истинския мангал стои в огъня и от високата температура е доста по-чист ;) , "мургав " си е добре, но пък чак " брат " ;)))

Анонимен каза...

Стига помощи ,а да им намерим работа та и те да плащат данъциииии,образоват и т.н.... ЕС прави подараци с нашите пари на тия индианци...СТИГАААААААААААААААА
Дилян врача

Анонимен каза...

Ром, Еврором, CD-ROM, а утре няма да се изненадам, ако се обявят и за наследници и на Римската империя. Цигани си е добре и е на български, даже ром в момента е много по-подигравателно.Taзи комбинация също е добре между циганин и ром и тя е МАНГАЛ и КАТО СА ТОЛКОВА ВЕЛИКИ ПРАВОЗАЩИТНИЦИТЕ ОТ ЕВРОПА ЩО ИЗГОНИХА(ДЕПОРТИРАХА) МАНГАЛИТЕ ОТ ФРАНЦИЯ? А?
Но не е важно как ще ги наричаме ,цигани , роми, марсианци, важното е да разберат, че секса си е секс но създаването на много деца, е проблем не само на тях , а на цялото общество.Те много добре разбират, че без белия човек те са загубени и затова като мухи налитат да са по близо до него. Но един ден на белия човек ще му писне и ще постави нещата така, най много две деца или ако не разбираш мъдурите между две тухли и нещата ще си дойдат на място. Тогава няма да ги спасят ни организации ни фондации -никой. Защото това което е сега имам усещането, че няма да продължи много дълго във времето.Историята доказва, че когато се застраши сигорноста на белия човек, той взема адекватни мерки. Това трябва да им е ясно на господата цигани

Анонимен каза...

Благодарение на БКП и после на същата партия с ново име БСП, всички журналисти и депутати с много ниско интелектуално ниво замениха години наред истинското име ЦИГАНИН с благородно звучащото РОМ . И явно интелигентността на журналистите продължава да спада, щом продължават да употребяват второто име,пък ти Гена чак братя ни фи направи.Комунистическите напъни на БКП / БСП дадоха нова кожа на вълка-ром, но той си остана пак истински циганин и си кара както и преди - кражби, изнасилвания, проституция, наркотици, оръжие, измами,и само проблеми създава...

Анонимен каза...

Преди време имаше предаване за наши сънародници живеещи в Китай.Момчето се оженило за китайка.Той заяви,двете му деца от нея се водят български поданици, но ако бяха китайски трябвало да заплатят някяква голяма глоба, затова ,че имат две деца.Тези семейства, които имат по едно дете ползват големи превилегии от правителството.Защо нашите алчни управници не сложат някакъв ред на тази голяма популация на ниско интелигентните, консуматорски и крими същества, дето плъзнаха по цял свят да ни срамят.Видяхте ли ги във Финландия с румънските си събрата какво пасмена са.Само 12000 финландски цигани имало там.Неотричат, че не всички са на това социално и интелектуално ниво,което показаха, но го няма това чудо ,което е у нас.20000-дна сган в Сливен, още толкова в Пазарджик, а да неговорим колко са в Северозападна България.Е преди години американският посланник - дето беше професионален шпионин, сега е в Москва беше заявил на една среща в по-тесен кръг, че в България след 30-40 години ще има българско население само в София окръг.Не и Пловдив, защото там ще се настанят другите дето ще слязат от Родопите.Там пък започнали стриктно спазването на Корана - турчин да има по 2-3 жени.То не стига,че тази напас започна да се плоди от 12 годишни,ами започна и близнаци да раждат.Какво е това 12-13 дечурлига - бъдещи каруцари, събирачи на отпъдъци, крадци , изнасилвачи, "гурбетчии" по европата и т. н.Ох, забравих и избиратели на политици, които вече 20 години още цуцат на големия куртан,или на такива които още не са се добрали до него.До сега на какви ли не простотии се наслушахме за светлото ни бъдеще,но за мен ще спечели този новоизлюпен политик - лапач, който заяви, че помощ от държавата ще получи това циганско семейство, което има само едно дете.Аз за него ще гласувам,но май това никога няма да се случи в държавата ни.?
С уважение:Чичо ви Ангел

Анонимен каза...

Вярно е това чичо Ангеле.Едва ли има държава по света като нашата, дето няма правила по които да живеем или ако има някакви, то създадените институции за контрол по спазването им нехаят.Там назначените "специалисти" чакат да дойде края на месеца да получат гарантираната им заплата или да вземат някой тлъст рушвет.Мисълта ми е за случая в онова село Рибново в Родопите.Там населението е само от поганци.Там се спазват други правила и закони.Там ЗАКОНЪТ е Корана и Доган.За тях конституционните правила неважат.Вероятно не им достигат или са им калпави
пишките,че започнали да имат и по три жени, базирайки се на времето от турското робство.Макар ,че неодобрявам всичко от това което говорят Волен и Яне, но за зародилата се нова вълна на ислямизация в родопския край са прави.Никой от управляващите до сега не взема като сериозен проблем това открито явление най- малко службите които отговарят за сигурността на държавата ни.Аз мисля,че след години фесовете и шалварите ще станат задължителни, както я подкарал ББ.А стига толкова от мен.

АРВи каза...

№ 11, не пишете неща за които не сте сигурен и тезата Ви няма да издържи изобщо в какъвто и да е спор. Това за нехайните институции изобщо не е вярно. В тези институции работят много отговорни и сериозни хора. Няколко пъти в предишни мои постинги съм писал по тези въпроси. Не ни е наред законодателството, защото е противоречиво, многосмислено, с неуточнени и нерегламентирани процедури за голяма част от казусите. Законодателството ни е по-скоро пожелателно и не е ясно кой какво, кога и как трябва да прави. Не съм съгласен с Вас, че институциите нехаят.!!! Те просто не могат да работят с тази законова уредба в болшинството от случаите в които трябва да се намесят, защото в страната ни всеки има права. Това добре! Но само донякъде. Когато гражданинът е виновен според закона, не се знае какво тълкувание ще му даде съдът на виновното действие или бездействие, защото съдът ползва т.н. "зловещи лица" а не вещи лица в решенията си. Това най общо стъписва институциите.

Анонимен каза...

Че кой прави законодателството бе,АРВи,Светия синод ли?

Анонимен каза...

АРВи, наркоман скъсан,бегай да друсаш бело с фесовете!

АРВи каза...

13 законодателството го прави парламента и институциите ние нямаме пряко влияние върху списването му, защото и политическата ни система е сбъркана или направена угодно някому.
14, за наркомана разбрах, но останарото което е написано в излиярието ти няма смисъл. Проблемите които имаш със себе си, са ясни. Дано ги разбереш някой път. Но едва ли!? Живей спокойно и избягвай конкретните обиди, защото да не се чудиш някой ден какво те е пиле окълвало. Аз не те съдя, ти сам го правиш, относно себе си!?! Бъди жив и здрав и като не харесваш това което пиша, никой не те задължава да четеш, просто го отмини/прескочи.

Анонимен каза...

Мерси, сега се застреляй,турчин рязан!

АРВи каза...

16, в постинга ми 12 беше коментирана единствено безпомощността на институциите от какво е породена. Нищо повече. Никъде не съм защитавал ни турци ни цигани. Просто се научи да четеш.
А аз см турчин, колокото ти си китайският посланник в Мозомбик!!!
Не заслужаваш никакво внимание, "ВЕЖЛИВИЙ И БЛАГОРОДНИЙ ПРИЯТЕЛЮ"!!!!
И накрая добре, че има и такива като теб, без да коментирам какви, всеки средно интелитентен човек се сеща, за да си личат останалите! Не визирам в случая себе си!!

Анонимен каза...

Ба ай мащай ми са от главътъ уе...полиндаци и турци и цигани ми е омръзнало

Анонимен каза...

АРВи,не му обяснявай,той няма да разбере...:)

АРВи каза...

19, благодаря Ви за съвета! Ще се наложи за жалост да се възползвам от него!?!

Анонимен каза...

А приятно ли ви е да ви управлява Бабуин,заобиколен от плазмодии?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |