Цанко Краев – избран за най-полезен играч в шампионата на България

* 14-годишният баскетболен талант е откритие на Минко Лалев-Финта и в момента играе за шампиона „Балкан” (Ботевград)

14-ГОДИШНИЯТ ТРОЯНСКИ ТАЛАНТ Цанко Краев спечели най-високото индивидуално отличие – приза за най-полезен състезател през сезона, на завършилия преди броени дни шампионат на България по баскетбол при момчетата (до 14 г.). Цанко е с изключителен принос за титлата на своя „Балкан” (Ботевград), за което говори и второто му индивидуално отличие – за най-добро тежко крило, и включването му в идеалната петица на първенството.

ЦАНКО, сега ученик в Езиковата гимназия в Правец, е откритие на легендата на троянския баскетбол и треньор на момчетата и кадетите ни Минко Лалев-Финта; първоначално играе в „Чавдар” (Троян), след което е привлечен в шампиона „Балкан” (Ботевград), където е една от най-добрите детско-юношески школи по баскетбол в България.

ВЪВ ФИНАЛНИЯ МАЧ „Балкан” надделява с 56:49 над най-сериозния си съперник през сезона – „Доростол” (Силистра), като нашето момче става и топ реализатор на срещата с 19 точки. „Изпитвам и много голямо удовлетворение, като давам за пример Цанко Краев, който стана най-полезен на турнира и има много по-големи възможности. Аз бях убеден, че той ще спечели това отличие, въпреки че през годината той боледуваше много”, заяви след победния финал треньорът на ботевградчани Николай Пеев (цитатът е по www.gong.bg). И от нас – браво на Цанко и пълен напред!

Т21

6 коментара:

Анонимен каза...

Браво,Цанко!!!!!!!!!Разбий ги!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Браво,момче!Тренирай и учи яко-сега му е времето!И радвай народа,че не му останаха много поводи за радост.А троянския баскетбол ще го има ли наесен?

Бай Бочо каза...

Май с троянския баскетбол ще стане като с троянския футбол.....

Анонимен каза...

Извинявам се, но няма ли да се качи на форума, някаква информация за празника на билките? Нямах възможност да присъствам, за което много съжалявам.Ако е възможно, разбира се!

Анонимен каза...

ДО 4-ти хващтай гората и бягай по ливадите за билки.Тука пише за наше момче ,което слави града ни,а ти питаш за билки!!! За това е на това ниво и спорта и държава благодарение на билкари малоумници като тебе.

Теди каза...

Браво Цани!!!Голям си!!! Радвай ни, гордеем се с теб!! Тренирай усилено и с твоя талант ще успееш. Надявам се скоро да те видим в националния отбор и там да мачкаш по същия начин!!.Да си жив и здрав!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |