Заповядайте в Кафе-клуб „Иван Хаджийски”

* Стилното троянско ретро кафене отново отвори врати * Само тук - кафе „Pellini”, най-високото на най-високия клас
* Заведение, даващо (ни) самочувствие

ОТ НАЧАЛОТО НА М. ЮНИ отново отвори врати (след продължителен ремонт) едно от най-стилните кафенета в Троян – Кафе-клуб „Иван Хаджийски”, разположено на приземния етаж в родната къща на най-именития ни съгражданин, народопсихолога и писателя Иван Хаджийски (ул. „Васил Левски” 45). Достатъчно е да кажем, че зад всичко това стои същият тандем – собственикът Найден Найденов и виртуозът в занаята Валентин Лилов като управител, в партньорство с Музея на занаятите – за да стане ясно, че не говорим празни приказки. И че тук компромиси не се правят – нито в интериора (уникален и изискан по градски), нито в менюто, нито в обслужването.

КАФЕ-КЛУБ „ИВАН ХАДЖИЙСКИ” има доста общо с другото троянско заведение, дело на Вальо и Найден – „Антик”, но е със свой облик и характерна клубна атмосфера. „Искам да подчертая, че само тук в района се предлага изключителното кафе „Pellini”, включително и биокафе от същата марка. Това е кафе от най-високото на най-високия клас, като цената не е различна от тази за други не толкова квалитетни марки. Наливната ни бира също е сред най-реномираните марки – чешкия шедьовър „Старопрамен”, коментира г-н Лилов. Още две особености заслужават внимание – в Кафе-клуб „Иван Хаджийски” музиката е само рок и джаз, а край бара има рафт, на който са изложени произведения на Иван Хаджийски и всеки може да си закупи.

КАЗАХМЕ – ЕДНО ОТ НАЙ-СТИЛНИТЕ, но със сигурност Кафе-клуб „Иван Хаджийски” е и заведението, наситено с най-много и най-автентична троянска атмосфера от първата половина на миналия век. Ретро усещането се подсилва от някои автентични предмети, принадлежали на собствениците на къщата и лично на Иван Хаджийски, десетки фотоси от онова време, артефакти, представящи градската култура от началото на 19. век, малка вътрешна градинка с очарованието на старите троянски дворчета…; и всичко това много майсторски и дозирано вплетено в цялостния интериор на модерното заведение. Заведение, даващо (ни) самочувствие.

Т21

40 коментара:

Анонимен каза...

В този материал има продуктово позициониране!

Анонимен каза...

Мисля, че щеше да е по- хубаво ако си остане автентичен музей на славният Иван Хаджийски, но явно обществото се нуждае от друг вид ценности. Ще има ли дискотека Васил Левски или магазин за дрехи Христо Ботев? А защо пък да няма и механа Иван Вазов? Използването на имена е напълно случайно и няма нищо общо с действителни лица и обекти. Просто така е през демокрацията! През българската демокрация, не че защитавам оня социалистически строй, но някак си родните къщи на видните българи от онова време да се превръщат в кафенета, някак си да ви кажа ме е срам, че съм българин в такива моменти.

Анонимен каза...

Авей,авей.

едно троянско семейство каза...

Поздравления!Това кафене пази по най-добрия начин духа на Иван Хаджийски и на град Троян от най-европейския му период - първата половина на 19-ти век. Радваме се, че такива неща все още могат да се случват тук. А на Вальо - много голямо браво!!!!

Анонимен каза...

Също заставам на позицитя на № 4. А от такива "родолюбци" и възмутени граждани като № 2, вече ми писна!

Анонимен каза...

А по-добре ли беше, 2-ри, когато къщата пустееше занемарена. Ама е по-лесно да си нихилист.
Браво, Нанчо! Браво, Вальо! И много усмивки!

Анонимен каза...

БРАВО!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Духът на града трябва да бъде опазен,той е може би най-важната част от борбата за опазването на българщината.И наличието на места като това кафене е съществен принос в тази посока.Поздравявам господата,които лично не познавам,за добрата идея и с удоволствие ще посещавам кафенето.Да е хаирлия! АЙ с-с-с-с......

Анонимен каза...

Подкрепям стореното! Желая да успее и се запази - защото си струва!

Човек каза...

БРАВО!!!

Анонимен каза...

5-ти прочети ,, Бит и душевност" на Иван Хаджийски и после пак ми говори! Невежа си, както ти така и един много голям процент от българското население. Както казах, въпрос на ценности. Вашите са да си пиете кафетата по музеите, да клюкате по цял ден по главната, да ви видят, че съществувате и така нататък и така нататък. Ценности, това е положението. А относно 6-ти: А, ако тези пари бяха дадени за един нов облик на къщата музей на Хаджийски като музей? Или пък да бяха дадени парите за паметника на Хаджийски, който ще се вдигне в центъра на града? Но не нали, защото е по- хубаво каквото си вкарал , после да възвърнеш под формата на печалба, отколкото да ги дариш за нещо духовно извисено. И вие, които пиете по цял ден кафета и се шляете из града замисляли ли сте се, че 1 седмица ако не пиете кафета, а дарите парите си за паметника, за който така или иначе пари няма, ще се почувствате по- полезни за Троян и за самите себе си? Аз не съм песимист уважаеми, просто анализирам обстоятелствата! Пак казвам за енти път, въпрос на ценности. Не се обиждайте на това, което пиша, аз просто казвам какви сте.

Нели Генкова каза...

Троян, ако ще е град, категорично има нужда от подобни места. С удоволствие ще ходя там.

Анонимен каза...

Тоз 11 се държи като ощипана даскалица партийка:-)Абе аланкоолу що дрънкаш глупости и не вникнеш в хубавото,дето са го направили Вальо и Нанчо и не им кажеш едно браво като хората....А пропо,защо ни лъжеш че си чел "Бит и душевност на нашия народ" на Иван Хаджийски,нищо не си чел,а и да си чел,не си го разбрал....:-)

Анонимен каза...

13-ти - аланкоолу си ти мен, не се излагай :)

Нели Генкова каза...

Вчера една приятелка откри следното стихотворение на млада старозагорска поетеса, с което поздравявам всички присъстващи с добър вкус:

Идеална разходка в друг град

Кафе, тирамису и гледка.
Спокойствие във всяка клетка.
Сама, за да мълча на воля.
И слънце – да се поразголя.
Покупки, прелестно излишни.
Следи от времена предишни.
И аз, от кеф да се размажа.
И ти, за да ти го разкажа.

Мария Донева

Анонимен каза...

Едно мишле гъза на котлон си суши.
Той му пуши то го души!

Да уточним само:

Къщата музей е най-доброто кафе сред музеите,или кафенето е най-добрия музей сред кафенетата?

Анонимен каза...

Стига с тези кафенета!С какви пари се ходи на кафе,след като няма работни места?!

Човек каза...

11-ти, заради криво скроени псевдокултуртрегери, чалгата шества с пълна сила. Дай да поднесем всичко императивно, с декрет, със заповед. И по възможност по начин, по който да е разбираем за минимален кръг хора, чунким да не би да се увеличат хората, дето са отворени за култура и изкуство. Да си дигнем самочувствието, че, видиш ли, само ние, избраните любители на мрачния прашен стереотип музейна изложба, сме достойни да се титуловаме интелектуалци....
Истината е съвсем друг: това е начина, да бъдат привлечени хората към подобни /все пак скромнички/ музейни сбирки. И браво на Нанчо и Вальо!

Анонимен каза...

За кафето -добре,ама ко стаа с паметникааааа на центъра дали ще стане поне в следващия мандат,то бяха комисии, търгове,форуми и
т.н.-------------едно НИЩО

Анонимен каза...

11 - твоето последно изречение е:
"аз просто казвам какви сте"
Като какъв го казваш? Сигурен ли си, че си прав? Ами ако ние мислим по друг начин?
Май ти е голям АЗ-ът.

Анонимен каза...

Ало, слагачите, които сте в екстаз: Как може конака в Троян да се превърне в кафене, както и къщата на Иван Хаджийски? Чалгата и парите превърнаха местата, които трябваше да се дадат на младите и те да реализират идеите си за бъдещето на Троян, в затихващи чалга местенца и мераци за срещи, които няма как да се състоят, защото нормалните не са вече тук.

Анонимен каза...

този найден същия ли е дето държи казинато на ЕФ

Анонимен каза...

21 Ало, слагачите, които сте в екстаз: Как може конака в Троян да се превърне в кафене, както и къщата на Иван Хаджийски?
Много просто 21 ви,тези работи в идеалния център и в такива сгради ,СТАВАТ С МНОГО ПАРИ и с купени кметове.

Анонимен каза...

Това е Made in Troyan.

Анонимен каза...

Страхотен стил, страхотно кафе, страхотна музика. Със сигурност има мно-о-о-о-го хора, на които това не се нрави.....

Анонимен каза...

Браво и на Генадий, за това, че пише и за категорично приятни неща, случващи се в нашия град. Интересното е, че веднага се намесиха дежурните оплюващи...

Анонимен каза...

"Какво да кажем най-сетне за прочутата масова болест у нас – завистта; за тази болест на посредствеността, на несполучилия дребен собственик на морални и материални блага, която е превърнала почти всяка уста в стискало, което дъвче злъчка и пръска. Колцина разбират правилото: комуто много е дадено, много сам раздава?"
И.Х.

Анонимен каза...

Ами ако цялата главна улица беше в подобен вид?
Как да му се израдвам на това кафене,седнал на троторара а покрай мен профучават какви ли не коли и лапам пепеляка?
Как да почуствам духа на къщата музей, щом в окото се набиват кюлотите и цицодържачите от отсрещният тротоар?
Прохладата на липите правещи зелен тунел и пазещи от летните жеги пиещия кафе, бързо се стопява от увисналите като прани гащи пред магазините продавачки,намусени и захапали цигари...

Замечтал се за момент, Тумбака

Анонимен каза...

Е,чак цялата улица-поразмечтал си се,Тумбаче,но пък то в този форум трябва да има и мечтатели,че с тия потоци каруцарска лексика...но,нейсе.А иначе,за кюлотите,разните му там поддържащи елементи,намусени, изрусени и прочие-такива са нещата от живота,какво да се прави?Поне така ни се дават поводи за сравнение и стимул още повече да ценим домашният уют..... АЙ с-с-с-с......

Анонимен каза...

Право думаш Ай с-с-с-с!
От как прехврърлих 30 лазарника, взех по-често да се задържам в къщи.
Та се чудя довечера, дали да се седна на двора със салатка и студена ракия,дебатирайки несъстоялия се и гръмко провалил се още преди изобщо да е открит, музикален фестивал за купата на кмета на Разлог!
Пусто съде път бихме.А тая магистрала за която Той говори,освен панорамна обиколка на Люлин и забиване по подозрителни пътища, нищо друго не донесе като емоция на пътуващия....

Тумбака (пътников)

Анонимен каза...

Брей,ТумбАче,га рече магистрала-та се сетИх:едно време един чиляк думаше,че религията е опиум за народите!Мене ми се чини,понеже религията успешно я ликвидирАхме,а нородо сака некакъв опиум-те ти магистрали!!!И сЕга секи сака магистрали,с отклонение,с подлез/да има къде да се крият от дъжда труженичките от селОто/,а Той дава,дава,дава/демек обещава/и народа зема,зема,зема/демек,ще има да зема/и една либоф-ф-ф-ф.....абе,не ти е работа!Те така с опиума,ТумбАче.А уж е забранен.... АЙ с-с-с-с.....

Анонимен каза...

И зрелища Ай с-с-с-с и зрелища ни останаха...
Опиянени от зрелища, за да ни финтират фокуса от основните проблеми.
А в ранните часове на 23- ти Октомври(с моя късмет как можаха на тая дата да са изборите), дано почитателите на зрелища не бъдат толкова опиянени,щот в стаичките е тъмно и ще се объркат...

Пол Тумбака Пот
( за незнаещите -Политически Потентен, се е самонаричал вожда на червените кхмери в братска Камбоджа)

Анонимен каза...

Абе,нямам нищо против кафенето(то и без това няма къде да отидеш в този град),но поне да не слагат тази маса на тротоара.Хем минаващите се блъскат в нея,хем седящите събират пепелака.Иначе за намръщените продавачки "висящи" на отсрещния тротоар сте прави.Един познат казваше,че приличали на персонажи от Плас Пигал!!Ама, реалност наша троянска-какво да се прави!

Анонимен каза...

До 33 за гова ,че събираш пепелака се оплачи на чича си Миня да нареди да се мият улиците поне веднъж в месеца,а не 1 като по времето на неговия мандат 1 път в годината.

Анонимен каза...

Божеее,колко сте жалки!
Как се замислихте за здравето си-пепелак гълтали-ами като седнете в "Тифани",кафето на Айгюн,"Рио" и като тръгнете по главната още подобни да не би да дишате чист планински въздух или гледката да е по-различна?Колко от вас са се спрели пред разкошните снимки и в "Антик"и в"Хаджийски"и да види тези обикновени,но изпълнени с чест и достойнство тогавашни жители на нашия град?Като сте такива защитници на музеите ,колко пъти ги посетихте в живота си или колкокниги свързани с Троян и И.Хаджийски имате в домашната си библиотека /ако изобщо имате такава/.Писна ми все да сте недоволни и в същото време да не правите нищо за този град!!! Но все пак имам надежда-не всички коментари са критични.И от мен браво на тези хора,ще отида да го посетя скоро-аз съм безработна,но ще опитам да заделя някои лев да си купя и от книгите на Хаджийски.Надявам се като ги прочета да ви разбера.

Анонимен каза...

Поздравления за 35!!!

Нели Генкова каза...

36, и на мен 35 много ми хареса, особено последното изречение.

Анонимен каза...

35-и, не ни наричай "жалки",защото ние поне работим!Ти ако си много чела,щеше нещо да можеш и нещо да правиш!Сега лежиш на нашите данъци,затова недей да ни поучаваш!!!

Анонимен каза...

Аз съм №35.Колко сте предвидими някои.Точно това очаквах да напише някой.Даже съм се хванала на бас с три комшийки и спечелих.Сега да ти обясня-не ти взимам от данъците,защото не получавам обещетения,имам висше образование с две специалности и не желая да работя,защото така искам.Платила съм си данъците до 31.03.2011г.ВСИЧКИТЕ.А ти?НЕ ПОЛУЧАВАМ НИЩО ОТ ДЪРЖАВАТА И ОТ ВАШИТЕ ДАНЪЦИ!!!Благодаря за одобренията!Радвам се има шанс за нас-по-младите.

Анонимен каза...

От къде знаш аз на каква възраст съм,че твърдиш колко си млада?А в днешно време висшето образование и специалностите се получават много лесно!!!!!Освен това човек,който не работи защото така иска просто не мисля,че има какво да каже!!!!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |