Пеевски става депутат?

* Вероятността не е голяма, но не е невъзможна и подобна хипотеза не бива да се пренебрегва * Отцепникът Гумнеров: „Не съм съгласен да участвам в лумпенизацията на национализма” 
 
ЛОВЕШКИЯТ ДЕПУТАТ от „Атака” Кирил Гумнеров, който съвместяваше и функцията на областен партиен лидер, миналата седмица напусна парламентарната група на атакистите; заедно с още двама свои колеги – Валентин Николов и Огнян Пейчев. Отцепниците обявиха като мотив за напускането си грозните сцени, разиграли се неотдавна при софийската джамия с активното участие на първия в „Атака” Волен Сидеров и други негови хора.

„НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН ДА УЧАСТВАМ в лумпенизацията на национализма. За нас е неприемливо лидер на партия да вдига рейтинга си, използвайки етническата карта”, заяви Гумнеров. Този краен ход обаче не изненадва особено, тъй като още в началото на м. март се заговори, че ловчалията напуска парламентарната група на „Атака”. Тогава той обясни, че бил принуден да подпише декларация за лоялност към партията, която обаче се оказала договор за поръчителство за 300 хил. лв. След това нещата поутихнаха, за да се стигне до последните събития. Които може би съвсем неслучайно съвпаднаха по време със създаването от собственика на телевизия СКАТ Валери Симеонов на „Атака” 2; към която, говори се, щял да прелети Кирил Гумнеров заедно с други атакисти от Ловеч, Троян и района.

КАЗВАМ ВСИЧКО ТОВА НЕ ЗА ДРУГО – разцеплението на „Атака” не е проблем, който смятам за значим – а защото врътката на Гумнеров може да доведе до любопитни размествания в троянския политически пъзел. Защо? Местните атакистки структури в Ловешка област, включително и троянската, вече излязоха с декларация, призоваваща Гумнеров да напусне Народното събрание. „Ръководствата на общинските организации на ПП „Атака” от област Ловеч осъждат действията на народния представител Кирил Гумнеров и смятат, че те уронват престижа на партията и на българския парламент като институция”, се казва в декларацията. Документът завършва с призивното: „Ние считаме, че е редно и би било достойно от негова страна да напусне 41-то Народно събрание”.

РАЗБИРА СЕ, ПОДОБНИ ПРИЗИВИ не могат сами по себе си да постигнат исканите резултати – това е съвсем ясно. Още повече като се има предвид, че на доста места в Ловешко „Атака” се е маргинализирала и няма никаква тежест; дори водещата организация в областта – троянската – върви по този път. И все пак, ако Гумнеров по една или друга причина освободи депутатската банка, по закон мястото му в парламента би трябвало да се заеме от втория в кандидатската листа от изборите през 2009 г. инж. Илиян Пеевски – небезизвестния водач на троянските атакисти, председател на атакистката 3-членка в троянския местен парламент и изявен общински трибун.

ПРИПОМНЯМЕ, че инж. Пеевски се яви на парламентарните избори и като мажоритарен кандидат на „Атака” и направи силна кампания, която обаче бе ясно, че работи за водача на пропорционалната листа (Гумнеров). Тогава някои наблюдатели допуснаха, че троянецът е бил ловко финтиран на неизбираемата мажоритарна позиция от областния партиен шеф (Гумнеров) и не изключваха, че нашият човек (Пеевски) ще развие остра ревност и ще тръгне срещу съратника си. Но това не се случи и Гумнеров и Пеевски продължиха да са заедно; дори неведнъж от трибуната на троянския парламент Пеевски спрягаше името на съпартиеца си депутат за разни съвместни инициативи (последната бе сезирането на антикорупционната комисия в Народното събрание за едни, според Пеевски, укрити от кмета Акимов 1,7 млн. лв. бюджетни троянски пари – бел. Г.М.). Но какви са отношенията между двамата в момента, нямаме информация.

ЩЕ СТАНЕ ЛИ ПЕЕВСКИ ДЕПУТАТ? Вероятността не е голяма, но въпреки всичко не е невъзможна и подобна хипотеза не бива да се пренебрегва. Друго едно нещо обаче е повече от сигурно – че ако не отиде на жълтите павета, инж. Илиян Пеевски наесен устремно ще се впусне за пореден път (четвърти, ако не ме лъже паметта – бел. Г.М.) в кметската битка в Троян.

Генадий Маринов

35 коментара:

Анонимен каза...

В идеални отношения са, казвам ви. След напускането на групата, двамата поне 2-3 пъти пият кафета на публични места в Ловеч.

Анонимен каза...

Това ли е гаджето на Илианката, за което се говори от много време?

Анонимен каза...

Не само в Ловеч пият кафе.Този понеделник бяха
заедно в кафе Атлантик в центара на Троян за повече от 2 часа.

Анонимен каза...

Илиян депутат?????Ооооо я стига глупости,сега и там ли ще ни излага?И там ли ще прави популистки цирк,както на последната сесия на общ.съвет а и на всички сесии???????????

Анонимен каза...

Лелееее?!? Ай сиктир! Вие верно ли знаете, кой къде, с кого и колко време пие кафе ?!? Жалки сте!!! Мното сте жалки!

Анонимен каза...

А ти какво очакваш в Троян?
Само се чудя, защо някои хора си мислят че се крият,или не се знае какви ги вършат...
Не визирам г-н Пеевски,а едни други жалки същества, правещи си сметка да яхват наесен властта...

Анонимен каза...

Дано стане,това е единственият работещ в ОС Троян ..........другите са само за интереси,пари и т.н. ......Пеевски защитава интересите на Троян и избирателите
Дилян Врача

Анонимен каза...

А до скоро защитаваше и миньовите интереси...бъра бъра

Анонимен каза...

Аз предлагам да го оставите на мира. Нека да стане депутат, пък да видим какво ще направи за Троян като такъв. Вие го плюете без да е станал, ами действащия депутат от Троян- д-р Лалева какво направи за 2 години. Май направи толкова колкото и като общински съветник- едно голямо нищо.

Анонимен каза...

Е как бе,де има откриване,банкет или каквото и да е ,стига да има фотообективи,баба ти Стана е все първа...Добре де,втора,че Стареца е кмет все пак...

Анонимен каза...

Г-н Пуевски депутат-падението е пълно.Още един лудньо/бивш комунист/ в парламента.
Парламент/от парларе-говоря/.Там ще си говори постоянно,щастлив ката муха на лайно.

Анонимен каза...

Илянка що не станиш кмет бе до го ева?

Анонимен каза...

ако чакате Илиян да ви изложи,май отдавна сте се изложили!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Не мисля,че Илиян е защитавал някога Акимовите интереси!

Анонимен каза...

Отцепник на Волен се уплаши от SMS

Отцепилият се от "Атака" Кирил Гумнеров се уплаши от SMS. Вечерта, след като обявихме, че напускаме партията, около 22,15 часа получих съобщение на мобилния си телефон, което гласеше: "За колко сребърника те купи комунистическата мафия? Ще ти трябват за погребението!", разказа независимият депутат. Първоначално Гумнеров не смятал да обръща внимание на написаното, защото решил, че е от някой лумпен. Днес обаче той ще подаде оплакване в полицията, защото колеги в парламента го предупредили, че с "подобни неща шега не бива" и е длъжен да пусне жалба заради семейството си.
Биляна Веселинова
Стандарт

Анонимен каза...

Братя , бравус на вас......... да путкрип иЛиаян Пиевски за дипотат,обища кибапи и бироики.....поне кмет на община
атакиста ром

Анонимен каза...

Дилян врача-Ти верно си тъп.Почвай да преглеждаш общ. сесии,но за да не ти стане нетърпимо,поне прегледай последната сесия.Ако знаеш какво е популизъм веднага ще схванеш.По популистко-идиотско представление на Илиян не съм виждал.И когато получи точните отговори пак скача като нае...н изодзадзе и не миряса.А ако не знаеш що е популизъм вземи да четеш,четеш,четеш като тоя с най-голямото IQ/коефициент на интелигентност/,дето подскача като маймуна белким го забележат.

Анонимен каза...

Абсолютна загуба на време е да се занимавате с Илиан Пеевски.Това е един трибунен маниак, за когото популистките изявления са вид наркотик, осигуряващ му самодоволство и самовъзхита.Редките изблици на смисленост не могат да неутрализират театралната му пародийност в стил:"Аз съм най-меликият". Всъщност - достоен за съжаление.Не бива дори на шега да бъде избиран за общински съветник, камо ли за кмет, камо ли пък за депутат.Парламентът и Общинският съвет все пак не са лазарети.Бълвочите на Илиан не носят грам ефективност за града ни.

Анонимен каза...

Абсолютно прав си 18-ти.Илиан Пеевски е олицетворение на празнословието, което съчетано с пауноперченето очертава диагнозата на пубертетните му напъни да се изяви в обществото. Да ама обществото вече видя всякакви - и празнодумци, и надути пуяци и недозряли политици.Време е управлението в Троян да попадне в ръцете на едно ново поколение - 40-50 годишните.На тази възраст /приблизително/ трябва да бъде и кметът ни.

Анонимен каза...

Как да стане като партиите отново са ни приготвили мухлясали, втръснали ни се до безкрайност имена като Дилян Енкин.Не знам в чия глава се е родила идеята за политическо възкресение на Дилян, но това няма да допуснем. Все още има трезвомислещи хора в този град.А онези, които гласуват за него на събранията си нека си го вземат като скъп гост на вечеринките им.

Анонимен каза...

Спокойно Дилян Енкин няма да се кандидатира защото отлично знае, че веднага ще бъдат извадени деянията му от предните мандати и ще бъде съден.Знае той, че трябва да стои далеко от кметския стол!Иначе преписката му е подготвена.

Анонимен каза...

Няма да е Дилян Енкин,но БСП издига Бойко Пъдаря.Да ви е честито лайното му с лайно.Голям цирк ще гледаме на есен,хехехехе.

Анонимен каза...

Чакайте че за два дни чух следните имена и то уж все от сериозни източници.
БСП издига Розалина Русенова,Донка Михайлова, Енкин, Бойко Пъдарски, д-р Дудевска, та последно кой ще бъде кандидат?

Анонимен каза...

През 91-ва когато си вдигнах чукалата от Троян все още имаше хора, сега трагедията е пълна, каквото е и развитието на града. Грозна картинка!

Анонимен каза...

Петя Ковачева ще бъде новия кмет от Атака щото Илианката го искат в София-това вече е решено.Засега повече няма да ви кажа.

Анонимен каза...

23-ти,малко сгреши.Да тези имена се спрягат за БСП,но без Дудевска.Дудевска за сега я искали май от ГЕРБ.Нищо чудно,не виждаш ли какво става за президентското място?

Анонимен каза...

Статията е повече от лаическа или по-скоро е упражнение в публицистиката, дело на средношколец. Явно, политическият анализ не е в силата на този автор. Колкото до Пеевски, доколкото го познавам, той може без Троян, но Троян не може без него поне в момента, ако, разбира се, не иска да пропадне до нивото на един, примерно, Угърчин. Това, което се случва през последните 8 години в Троян е доказателство за думите ми. Знае се , че един своенравен и опак жребец се кротва, като го обяздиш или го впрегнеш в каруцата. Та, думата ми е, вместо да хулите и оплювате Пеевски, по-добре е за савите вас да го впрегнете яко в каруцата, наречена Троян. Пък ако ни я изтегли, тогава може да го закарате и на екарисажа... Поне така се прави в един град или в една държава, на запад от Сърбия. Та, първо го опитайте как дърпа каруцата, а не го прогонвайте, щото иначе, колкото и да се правите на остроумни във форума, ви чака дереджето на Угърчин.

Анонимен каза...

Те това е бисер Номер 1:"Колкото до Пеевски, доколкото го познавам, той може без Троян, но Троян не може без него..":-):-):-)Велик си 27ми!Хахаааа

Анонимен каза...

Kъм Илиян Пуевски-27-като няма кой да те похвали,влизаш анонимно и се хвалиш.Зарежи,не виждаш ли че никой не те иска.А това дето изръси "Колкото до Пеевски, доколкото го познавам, той може без Троян, но Троян не може без него..",показва колко ти е болен мозъка.Хайде като толкова си умен бегай у Софията,но един съвет-не казвай че си от Троян!!!!!!!

Анонимен каза...

Никой от тези всичките лумпени които споменахте няма дори шанс да докара голям инвеститор в производството. Както стана в Севлиево, Ловеч, Търговище, Ботевград и други малки градчета в които никога не е имало сериозни кадри и производство каквото в Троян.

Анонимен каза...

"Жребец"...Пеевски?!?!?

Анонимен каза...

До 30-и
Тия "малки градчета" винаги са били по-многолюдни от Троян, а да сравняваш града ни с един 65-хиляден Ловеч до 1989 или пък с 50-хилядния Търговище направо е лудост! А то в Троян освен псипохати, напоследък май други няма според този сайт

Анонимен каза...

Пеевски явно е трън в очите на местната синьо-червена мафия. Иначе няма обяснение злобата срещу него. За Пеевски е в сила библейското: Никой не е пророк в собственото си село!

Анонимен каза...

Глупости другарю Пеевски-33-ти.Ти си трън в очите на всички нормално виждащи.Не че няма заченки на добри приказки,но са заченки.Трън си с поведението на подскачаща маймуна.Грам възпитание не виждам и никога не се изказа нормално с добрия тон.За това и съм възмутен.А колко като мене?Комай са вече 99 %.

Анонимен каза...

Какъв пророк е тоя лаладжия?
Ако някой каже нещо веднага ще бъде овикан или наречен, но виж еднометровия а пръдне и му захвалят шепата лумпени...
Е хубаво де, ама я ми кажете едно нещо с което се е прочул в професионален план тоя сладкиш?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |