От „Лидъл” дойдоха и потвърдиха – ще строят в Троян

* Уговорената за 17 май среща с кмета се състоя, градоначалникът обеща съдействие
* Строителството ще е догодина, мястото – на разклона за кв. „Попишка” * Лобиране и лични контакти убедили немците да инвестират в Троян

КАКТО ВЕЧЕ ВИ ИНФОРМИРАХМЕ (виж материала „Потвърдено: „Лидъл” вдига хипермаркет в Троян”), във вторник, 17 май, представители на известната търговска верига „Лидъл” трябваше да проведат среща с кмета на Троян Минко Акимов; поводът – възобновен инвестиционен интерес на немската компания към нашия град и намеренията й да строи тук свой обект. Припомняме – „Лидъл” имат собствен имот в града ни и именно там ще бъде вдигнат бъдещият хипермаркет (намира се на разклона за кв. „Попишка”, в близост до „Вторични суровини” и бе закупен преди доста години от веригата „Плюс”, която миналата година бе „глътната” от „Лидъл”).

НОВИНАТА Е, че срещата на хората от „Лидъл” и г-н Акимов се е състояла, научихме от надежден източник. И на нея е станало ясно, че компанията твърдо е решила да строи хипермаркет в Троян. Строителните работи обаче ще започнат догодина, като причините за забавянето са основно две и са обективни. Първата – троянският строителен проект на „Плюс” трябва да се преработи според стандартите на „Лидъл”, което изисква определено време. Втората – необходимо е собственият имот да се разшири с около 1-1,5 дка и се водят преговори с „Вторични суровини” за закупуване на техен съседен парцел (сделката вече е договорена и предстои финализирането й).

ОБОБЩЕНО – цялостната процедура е задвижена и догодина ще се сбъдне желанието на много троянци в града ни най-после да има голям магазин за хранителни и други стоки (хипермаркет). От общинската администрация се очаква да съдейства за реализацията, а на споменатата среща кметът е дал уверенията си за това. Но тук му е мястото да кажем, че до този етап не се стигнало лесно, тъй като в момента „Лидъл” имат общо 67 свои незастроени терени в различни селища на страната, а плановете са да се строи само върху 30 от тях. И за да бъде Троян сред предпочетените заслуга с личните си контакти и отдавнашното си лобиране има един известен троянец, за когото стана дума в предишната ни статия по темата (лидерът на ДСБ - Троян Милко Станчев).

Т21

* Заб. На двете снимки - мястото, където трябва да се появия хипермаркет "Лидъл" (Троян); в момента тук има два цигански катуна - един по-стар и по-голям и един по-нов и по-малък, плюс буренаци и много боклуци.


Още по темата:

37 коментара:

Анонимен каза...

LIDL в Троян ще се строи не благодарение на Кмета, а на троянката Йоана Даракова.

Анонимен каза...

За ЛИДЛ - ясно! Ама защо не можем да пишем коментари под рекламите на хлебозавода беее? Искам да мога да изкажа възхищението си от таз любима моя фабрикааааааа!?!1?

Анонимен каза...

Уважаеми г-н Маринов,
безспорно двете новини-бъдещата бензиностанция на Верона 2002(франчайз на Лукойл), както и "мечтата" някога Лидъл да започнат строеж в Троян са добри. Дано да се осъществят все пак, но дори това да стане Трапчанския милиционер и секретар на БКП Миню Акимов няма никаква заслуга за това.
Защо обаче нищо не пишете за лошата новина. След Хемус, Елма , Машстрой, Троямекс, от няколко дни са освободени за винаги 173 човека- персонал на Елматех- приготвен за рязане на скрап и събарене на сгради. Направете една статия по темата.

Анонимен каза...

В селско-циганското гето Луковит-7000 души реално, на Лидл й трябваше няколко седмици да преработят проекта от този на Плюс. Тук й трябват години? Абе вие кого си мислите че лъжете с този ПР-Милко Станчев. И той е червено лайно.

troyan21 каза...

Да №3: Правим опити за информация от първа ръка.

Анонимен каза...

Представители на ЛИДЛ са идвали в Троян още през 2009 год.-2010 год. за да строят на мястото на бившето лятно кино и са доведени от собственика Снежана Минева и инж.Иванка Минкова-стр.надзор,но на фирмата не им харесала икономиката на града-безработни и слабо заплатени хора няма как да пазаруват и да им правят оборот.За този обект са идвали и от БИЛЛА,но по сьщата схема са отказвали.

Анонимен каза...

Дребни предизборни тарикатлъци.Естествено, че Минко Акимов няма никаква, ама никаква заслуга. Защо изобщо го споменавате.

Анонимен каза...

Не бе за Лидл е ясно че е предизборен тарикатлък, обаче тука намесихте едно име- ""инж."" Иванка Минкова(Иванка Лъжата), тя още ли не е в затвора. Доста хора прилъга тази и им взе парите. Тя беше и надзорник и проектант и посредник за САПАРД, и ел. инженер става. СЕга вече инвестиционен посредник е станала май?

Г-н Маринов,

относно Елматех, ето ви информацията от първа ръка. Фирмата вървеше яко , поради това че не остана работещ завод за електромотори в България. Но Банев е поискал парите предвидени за заплати на 173 човека да му бъдат приведени. Теодор Енев постъпва честно и му отказва. Двамата се скарват и Енев напуска, работниците са освободени уж временно ама за постоянно. Защото вече правят списък- машини за продажба, машини за скрап.

Анонимен каза...

Следващата стъпка на ченгето Акимов е да каже че е уредил инвеститор в производството и ще се осигурят хиляди работни места , но строежа ще започне догодина.

Анонимен каза...

Много измислени Пи а Ри и лобисти намесихте тука.
Знаите едно. Компаний като ЛИДЛ си имат сваите изисквания и нито намесата на Сулио или на Пулио
могат да ги излъжат да построят хипермаркет там -
където не им изнася.
Милко Станчев може само да краде горски фонд с Рязаните Турчоля. ИБанка Минкова кого ли не е преебала тази мошенничка в този град?
Осъзнаите се - ЛИДЛ е мулти милиарди Евро компания. Рушвет ли? Усмивка ли? Как нашите лобисти могат да ги докарат? Просто е дошъл ред на Троян за съжаление много по-късно от очакваното. Сега ще се опитат де кои свари да искара кредит от това. Лично на мене цялата работа ми звучи малко Първоаприлска. Като се построи хипермаркета ще повярвам.

Анонимен каза...

Много злоба има в троянските жалки селенчета,за всичко и за всеки знаят,е за това хак да е на града-все повече ще мизерствате лумпени такива.
Тоз крал,оня лъгал,смешно града ни загива точно заради кретени като 10 и други.Хората пишат за започваща безработица,тоя катил тръгнал да обсъжда хората.

Срам ме е че съм от Троян каза...

11 е много прав,пълно е с тъпи катили в тоа град деба:-(

Анонимен каза...

11 - 12 Иванке защо пишеш анонимно ?

Анонимен каза...

Хей 13 ти на педерас ли почна да ме правиш,що не се прегледаш тъпако и върви да работиш,че осмърдя сайта.

Анонимен каза...

Коя е тази Иванка Минкова,къде работи,коя е фирмата.Кажете,че да не се опари още някой.
Имаме стара къща в центъра,не изглеждаше най-зле, но преди 3-4г получихме писмо,че ако не я преведем в "приличен" ...за срок от 30дни - щели да я бутнат и разходите по бутането щели да бъдат за наша сметка.Измазахме я и решихме проблема.
Въпросът ми е ,защо на нас ни изпращат такова писмо ,а собствениците на бившото кино нито правят нещо за този буренак в центъра нито архитекта на града си мърда пръста да въведе някакво равноправие?

Анонимен каза...

Моля ви се...Акимов каза , че кризата отминавала,и безработицата намлявал...
Умолявам ви да спрете с лъжите,Троян върви напред,кръгом и пак напред!

Анонимен каза...

Лидъл ще строи, терен си има. Ми кво ще правите къщите/копторите/ на мангалите там/дето се виждат на снимката/? Лидъл ще ги разкарат! Така не може!Кво ще правим без мангали? Или Лидъл няма да ги закачат, или Лидъл да им построи жилища или общината да го направи. Че то как така ще се махат избиратели?А може и друг вариант-добре че ще дойдат Лидъл та да свършат работата на общината и да разкарат самонастанилите се избиратели!

Анонимен каза...

Наистина,как ще се оправим и по какъв начин може да се премахне това присъствие на роми в града ни,заели са толкова централни места/има и по нагоре от бензиностанцията на Петрол,също и на другия край на града/.Трябва да се преместят в такива зони,в които само те да живеят / резервати/.Ако общината неможе да се справя със всичко-например тротоарите в града,визирам на излизане от Троян към Беклемето,то нека предоставят необходимите материали и собствениците на имоти ще си ги направят,все пак троянеца не е мързелив човек-нали така почнаха да правят и в други градове.Нека посветим този форум на градивното и да се правят предложения,как Троян да стане по добро място за живеене,а не някакви тъпи подмятания на махленско ниво.

Анонимен каза...

Хей хора,забелязвате ли ,че се пише нещо много по-тревожно отколкото за строителството на един хипермаркет?Затварят още една фирма-Елматех,работеща при това.Този бандит Н.Банев разсипа града ни,ание се правим ,че не ни засяга.Поредният назначен капиталист за пореден път безочливо граби и мародерства безнаказано.Нека се потрудим да направим нещо.Най-малкото да понапляскат някой печени момчета роднините на този катил,които живеят безметежно в "Нунките" и съсипват и тях.хей триянецо,защо спим?!

Мама им деба и мръсници каза...

Прав си 19 бой ги оправя тези крадци и съсипители на днешен Троян или както казваше един "бой,сексуална интервенция и сръбско музициране"

Анонимен каза...

А къде бяхте уважаеми 19-ти и 20-ти, когато преди година ОБС Троян,гласува 4 милионния кредит?
Спестете си думите , просто сте смешни...

Анонимен каза...

21 ти къде беше тогава,защото аз за този кредит незнам и никой не ме е питал ,сигурно си един от тези дето го гласуваха в местния путопарламент

Анонимен каза...

№10 и №13 са прави.
Иванка Минкова е писала под №11-12. Коя е тя попита някой? Тя е една тляста свиня, колкото широко-толкова висока. Избяга от Троян и се скри някъде по Чифлик, че доста хора е излъгала в градчето и я търсеха да я понатупат. Взема пари напред за нещо, което никога не довършва. Нещо от сорта на бившия катаджия Людмил Михаилов най известен като КАРФИЦАТА. От един дол дринки както викаше кака Сийка. Поне 5 пъти я разследва
МВР за различни измами, но прокуратурата в Троян нали си е ЧЕРВЕНА от време оно, прекрати всички преписки понеже тя е от "нашите". Дори имаше и сигнал от централата на ДНСК София, за злоупотреби извършени от нея до прокуратурата в Троян, но Пеньо Гурлевски и него покри.

Анонимен каза...

Людмил пак се е появил на фронта, и замерга меракли с всякакви дипломи наред!

Анонимен каза...

Ех какви времена бяхааа когато Людмил беше в КАТ! Че той не близваше дори капачка алкохол вечер за да може и след работа да лови нарушителите. Даже писа акт на баща си , който в обедната почивка беше си отишъл в къщи да обядва, но с камиона без да го отрази в пътният лист! Ех стриктен беше Людмил, но завидяха му на хубавата службица и му подляха вода! Мръсници!

Анонимен каза...

№25 Ти бъзикаш ли се, че е написал акт на баща си? Е та тоя трябва да е нещо от сорта на!!!

Анонимен каза...

Ами като баща му не се е сетил да му даде рушовет , така му се пада . Ако си беше платил нямаше да има акт . Не знам кои го е казал май някакав милиционер - старшина Кунишев :"Баща не баща пред закона всички са равни ".

Анонимен каза...

Kmeta da vzeme spe6ni merki da maxne ciganite ot tam , egati gotinata snimka ,sibanoto cigansko geto.

Анонимен каза...

ooo mein Gott lidl in Trojan...unglaublich

Анонимен каза...

Няма бъзик 26 ти. Има обаче продължение. Когато наш Людмил си дошел в къщи/при баща си/ вечерта след работа, видял че ключа на бравата е сменен и намерил багажа си изнесен от баща му на входната врата.Оттогава не живее там.

Бианка каза...

От всички безсмислени коментари се открои само един единствен,който си заслужава вниманието-на N18.Прави предложение,което касае всички,призовава форума на какво да се посвети.Но мисля,че за вас това ще е скучно.Все пак човека не плю по никой :)

Анонимен каза...

Мисля че най-компетентно ще отговоря аз тъй като съм ужилен от Иванка Минкова.

фирма ХАЧТОК- за извършване на процедура по преотреждане на земеделска земя за строителство
фирма Миком- за надзор, проектиране, консултантски услуги по САПАРД, ел. проекти, ВиК проектиране и всякакъв вид услуги.

Взима парите, обещава абсурдни срокове и нищо не върши.

АДРЕСА е УЛ. ДОБРУДЖА N 5 (уличката срещу паркинга на ОБЩИНАТА). Където спомена името й- независимо дали в община, Хеи, РИОСВ или пътно. Навсякъде казват че стотици са хората измамени от нея. И въпреки че са доста ужилените, всички си мълчат. Както си мълчаха 2500 души работещи в ЕЛМА, когато държавата подари ЕЛма и ЕЛМАТЕХ на КОКО БАНЕВ.


ДО 15,
ако имаш някакъв и-мейл. Остави го тук аз ще ти пиша на него как да се спасиш без да даваш пари на вятъра. Защото никой не може да те накара да е буташ къщата.

Анонимен каза...

За Людмил kaтаджията ще кажа,че е изключително прост и невеж.Лично го познавам,но защо говорим за него,когато темата е друга.21-и,ти какво предлагаш ,да чуем или само ще драскаш безмислици?

Анонимен каза...

До 32: Аз съм 15-ти,писмото от общината го пазя,подписано е от предходната гл. архитектка.Къщата я боядисахме и ни оставиха на мира,въпреки че в писмото пише ,че ако в срок от 30 дни къщата не бъде преведена в приличен вид следва събаряне от страна на общината като ние ще трябва да платим разходите - подпис и печат.В близост до Троян Плаза е и вероятно беше харесала на някой от общината/ или терена около нея/.
Благодаря ,все пак.

Анонимен каза...

Че той не близваше дори капачка алкохол вечер за да може и след работа да лови нарушителите До 25 малко си в грешка не лизваше алкохол защото след работа беше личен шофьор на Крушата и го возеше докато онзи се черпеше по Орешака:)

Анонимен каза...

Определено, Троян има нужда от голям хипермаркет, но не си мислете, че Лидъл е хубав магазин. Преобладават стоки, които са със занижено качество. Вярно е, цените са по-ниски, но в повечето случай става въпрос за пълни боклуци. Лидъл в България няма нищо, ама нищо общо с Лидъл в Германия, да речем.

Анонимен каза...

На тази дописка й липсва само - да съобщи дали Минко Акимов ще е пак кандидат-кметът на ГЕРБ-Троян? Ако е той, да стягаве куфарите...

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |