Строи се модерна бензиностанция от веригата „Лукойл”

* Мястото – върху бившата бензиностанция на „Петрол” срещу ИПЖЗ * Обектът е от типа „франчайзинг”, обещават до два-три месеца да отвори врати

В ТРОЯН ЗАПОЧВА СТРОИТЕЛСТВОТО на бензиностанция от веригата „Лукойл”, научи Т21. Но не върху парцела в началото на града, който компанията („Лукойл България” ЕООД) закупи преди доста време и върху който дори извърши някакви подготвителни работи, след което по неизвестни причини „замрази” проекта. Мястото е друго – върху бившата бензиностанция на „Петрол” в долния край (срещу ИПЖЗ), която, както стана ясно, преди време е била продадена на местна фирма.

ОТ ОКОЛО СЕДМИЦА строителните работи текат под пълна пара – бута се старата „петролска” сграда и се разчиства пространството. А дейността се ръководи от известен троянски предприемач (пожелал на първо време името му да не се споменава – бел. Т21), който ни обясни, че съвсем скоро предстои да започне новото строителство и до два-три месеца обектът трябва да е готов.

ПО НАША ИНФОРМАЦИЯ новата троянска бензиностанция „Лукойл” ще е от типа „франчайзинг” – т.е. предоставяне на търговската марка на по-малка местна фирма, която трябва да спази всички стандарти на компанията майка (франчайзингът е световна практика и се прилага от големи престижни компании за разширяване на влиянието и пазарния им дял – бел. Т21). С други думи – новата троянска бензиностанция „Лукойл” ще е изцяло по стандартите на голямата верига и ще има всичките задължителни екстри.

ВЕРИГАТА БЕНЗИНОСТАНЦИИ „ЛУКОЙЛ”, наброяващи вече над 200 в цялата страна (собствени и франчайзинг), има мотото „Горива от извора”, което е напълно логично – компанията („Лукойл България” ЕООД) е собственик на най-голямата българска рафинерия „Нефтохим Бургас”. „Лукойл България”, чийто генерален директор е Валентин Златев, е дъщерна компания на руския петролен гигант „Лукойл”.

ВЕРОЯТНО НОВИНАТА за строежа на нова троянска бензиностанция на голяма верига ще разтревожи някои от местните играчи в този доста „пренаселен” бранш. Но със сигурност ще зарадва троянските шофьори, които от години искат някоя от големите петролни вериги да стъпи в града ни – като гарант за качество на горивото и регулатор на цените (до неотдавна едни от най-високите в страната). Редно е да припомним, че две други сериозни вериги имат свои бензиностанции в Троян, но техните тукашни обекти не са новоизградени и нямат някои модерни екстри.

Т21

29 коментара:

Анонимен каза...

Бравоооооо .. :) повечето бензиностанции ще загинат обаче но ще си имаме качествени горива :)))

Анонимен каза...

НАЙ-ПОСЛЕ И ДАНО

Анонимен каза...

Абе кмете що чака 3 години? То верно, че преди изборие така ама и ОМV да докараш няма кой да ти се върже вече :)

Анонимен каза...

Генадийй,

ТИ си певец на посткомунизма в Троян.

НЕ съм Пеевски

Анонимен каза...

Певецо на комунизма престани да лъжеш.

Пътувам хиляди километри на седмица. Постоянно следя цените, винаги в Троян са с една или две стотинки по-евтини всички горива. Повечето бензинаджийници в Троян зареждат от Лукойл, така че и качеството го има.

Мръсен пумияр- комунист!!!

Анонимен каза...

Кат си съ напил си лягай, не пълни форума с глупости. Това е за 5 и 6.

Анонимен каза...

За 4 и 5, извинете.

Анонимен каза...

и аз често пътувам но обикновенно тук цените са с 1-2 ст.по-високи.пък и лукойл имат карти с 5ст.отстъпка.иначе навремето имаше една бензиностанция в русе която продаваше с 30-35ст.по-евтино.сега има друга но разликата е 9-10ст.винаги когато ходя наливам до горе.

Анонимен каза...

Нима не разбирате, че Минко Акимов няма никаква заслуга.Истината - местен предприемач купил бензиностанцията на Петрол и се договорил с Лукойл да продава техни горива по техните стандарти и изисквания.Къде е тук кмета. За сетен път се убеждавам - дори елементарни новини не умеете да прочетете.

Анонимен каза...

Истина е това, че не е работа на кмета. Той ако изобщо е уведомен, ще е добре. Ако не е - да чете Т21. ;)
Добре, че още има останали будни хора тук, че......

Анонимен каза...

Щели да умрят местните бензиностанций?????
Ми да мрат бе очво главо слънчасала,а стига са папкали...Да мрат и кварталните дюкянчета...

Анонимен каза...

ЕМ/SI: Съгласен съм с № 8. И аз пътувам често и твърдя, че цените в Троян на петролните горива винаги са с 1 стотинка по-високи. Мога да Ви дам информация за метана/тъй като ползвам това гориво/. В метанстанция Троян цената за 1 кг. метан е 1,61лв., в Ловеч е 1,59лв., в Севлиево-1,59лв., в София на Подуене е 1,31лв., така е и на Правец1,31лв. Видно е, че в Троян е най скъпо горивото.Метанстанцията в Троян е една. На други места където има 2 или повече метанстанции Ви предлагат магнитна карта с отстъпка до 4 стотинки на Кг. Хубаво е, че ще има и бензиностанция на " Лукойл" но аз не я свързвам с по-евтино гориво, както на всички водачи ни се ще.

Анонимен каза...

ЕМ/SI: Генадий Маринов-що не отразяващ извършващият се ремонт/асфалтиране/ на входа на Троян/ІІ-35/. До сега се изписаха кофи с мастило за състоянието му и изведнъж когато някой реши да го ремонтира-мълчание.

Анонимен каза...

Съгласен с EM/SI...Разбира се че не очаквам по-евтино гориво, просто за мен това означава разбиване на монопола в Троян,граден успешно от група местни олигарси/олигофрени, толкова години...

Анонимен каза...

До 13-ти клакьоро/гъзоподавач....
А къде отидоха обещанията "за една асфалтирана улица всяка година" на бащицата ти Акимов?
И докога кърпежи, които при втория по-сериозен дъжд и зейват отново?
Или ти явно не живееш тук, теб разбитите улици не те касаят, ти се движиш из въздуха?
Не те ли е срам да подаваш език на този лъжец?
Не мога да ви разбера всички тези които лижете задниците на властта.
Вие сякаш сте на Марс, и сякаш тези проблеми за които всички ревем, вас не ви касаят?

troyan21 каза...

До №13:

EM/SI, уважавам и ценя експертните ти мнения, но, моля те, без менторски заръки. Ако искаш да кажеш нещо, казвай го; или прати материал - написан ли е грамотно и засяга ли важен проблем, независимо дали ни се нрави или не тезата (ако има такава), ще го публикуваме в Т21.

С уважение: Генадий Маринов, гл. ред. на Т21

Анонимен каза...

ЕМ/SI: Уважаеми Генадий Маринов, не съм вложил менторска заръка, а и не разбирам точно кво значи това. Просто попитах защо не се отразява подобен ремонт за който всички имахме очаквания, нищо повече. № 15 пък си мисли че защитавам кмета или работя в общината, та ме определя като... и т.н. Нищо подобно, но явно всички са настръхнали. Нали мотото е, че "Троян 21" казва нещата такива квито са, та попитах защо не се отразява.Почвам да се замислям ими ли смисъл да пиша и задавам въпроси. Няма да Ви досаждам, чао.

Генадий Маринов, Т21 каза...

До №17:

Уважаеми ЕМ/SI, Общината обикновено не пропуска да си каже успехите, очаквам пиарско съобщение и за този частичен ремонт, след което станалото ще бъде огласено. Сега имам други задачи и нямам възможност да следя този ремонт, което не означава, че подценявам важността му, напротив, чакам го, всички го чакаме от години, чакаме и цялостен ремонт, ама... (същото е положението и с другия троянски вход, откъм Беклемето - затам даже има проект в Агенция "Пътна инфраструктура", но пари, както се казва на изискан български - йок; писали сме по темата, виж тук - http://troyan21-statii.blogspot.com/2010/04/blog-post_6033.html). Пак казвам, ако имаш някакво инфо - пращай.

С уважение: Генадий Маринов, Т21

П.П. Менторски=наставнически

Анонимен каза...

АЙса рече....Прав си,EM/SI,поизнервил се е народецът,даже и главните редактори-ма и те са хора,все пак.Па и как да не се изнервиш,след като положението,вместо да се влошава,става трагично?И без чувство за хумор сме загубени!Ето,че вчера дори този темерут помпиер-премиера се опита да прояви такова,отбелязвайки,че "луд умора няма-само са поти".И това по отношение работата на МВР!?!Еми-какъвто премиерът,такъв му и хуморът,находчиво отбеляза анонимен Районен инспектор от регион Северен-централен.И правилно-ако вземем да се гърмим заради липса на чувство за хумор,хептен ще се довършим за кеф на комшиите....
Аз ти харесвам коментарите,EM/SI,така че-"чао до скифффф"! АЙ с-с-с-с......

Анонимен каза...

Извинявам се много за циничния тон, но Вие на онова "нещо" на входа, ако му казвате ремонт,то аз съм Стефан Данаилов!
Моите извинения към EM/SI,късно видях че той задава въпроса,но и сега се чудя видно интелигентен човек като него,как нариа това лайно там ремонт????!!!
И Айс е прав(както винаги),положението не се влошава, а става трагично.
И ако някой си мисли,че ще им правим евала за нещо за което плащаме ЕДНИ ОТ НАЙ-СКЪПИТЕ ТАКСИ В БЪЛГАРИЯ, жестоко се лъже...
Просто това е поредния отбий номер на изпълнение на задачите за които сме го назначили за кмет!!!

Анонимен каза...

Ей леле, мале, аман от анонимни писатели. Що не вземете вие да направите нещо свястно за този град, като така всички са ви криви а? Това само да се пише тук не е най нормално. Ами да вземем да направим всички по едно добро дело, а не само да се дърлим. Ако нещо се прави, що се прави. Ако пък не се прави нищо, що не се прави. Няма угодия на нас троянци.
Никола Колев - Троян

Анонимен каза...

Ами направи де, кой те спира!
Ама и ти май само ги сказваш...
Колю Николаев- Троян

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Българенски каза...

Господа,
Струва ми се, че във Вашия дебат се пропуска една важна подробност - отсечката, която се асфалтира е част от републиканската пътна мрежа, което означава, че това не зависи от общината, респективно и парите не са общински, а от държавния бюджет. А вие знаете колко са "трудно достъпни" тези пари в този момент. Така че,нека приемем с малко по-положителни емоции асфалтирането.

Анонимен каза...

Българенски, ти де виде асфалтиране бе брат?
Щото аз вида някакви невероятни упражнения под формата на неправилни,бая продълговати кръпки!!!
И какво има да му захваляме толкова,щом положението опря до това ,че а някой си свърши работата за която сме го избрали,и чудо голямо станало вече!

Анонимен каза...

Генади, ти си изключителен тъпатар ! Знаеш кой съм.

Генадий Маринов каза...

До №26: Благодаря, възможно е. Но нямам представа кой си и къде те стяга чепика?!

С уважение: Генадий Маринов

Анонимен каза...

Краи с Троянефт мушениците,дето разреждат бензина с наи различни боклуци ,ще го гони глад ве4е онази свиня Панков.

Троянеца каза...

Айде бе кво стана вече сме юли 2012 а те дори не са обзавели заведението и не са сложили машините през които тече бензина?!?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |