Инж. Пеевски: „Аз съм съвсем автентичен, вие сте ментета!”

* „Атака” държи 48% от работата на този Общински съвет” * „Т21 се опитва да ме хвърли в обятията на кмета г-н Акимов” 

„АЗ СЪМ съвсем автентичен, вие сте ментета!” С това, издаващо самочувствие, но и психическа нестабилност изявление, блесна на днешната сесия на Общинския съвет (25 ноември, четвъртък) троянският местнопарламентарен трибун №1 инж. Илиян Пеевски. Лидерът на 3-членната група на „Атака” – която, ако се съди по разминаванията в гласуването, се крепи на косъм – не спря да ръси „бисерите” си през цялото заседание. И, както обикновено, да внася познатия колорит в залата.

„АВТЕНТИЧНИЯТ” обяви също, че, цитирам дословно: „Атака” е единствената партия в тази държава и тази община, която е носител на истинската демокрация” (тук се чуха хихикания от залата, но на присмехулниците нe бива да се обръща внимание – бел. Г.М.). И гордо, с характерния си назидателно-поучителен тон, подчертаващ колко другите са по-долу от неговото ниво, водачът на троянската атакистка тричленка съобщи генералния си извод – че „3 години този Общински съвет (ОбС) нищо не прави”. Веднага след това обаче местният политик гордо обяви: „Атака” държи 48% от работата на този Общински съвет”. Аз разбрах, че 48% от нищоправенето се дължи на „Атака” и съм склонен да се съглася, но може и да не съм разбрал правилно.

В НАЧАЛНАТА СИ ДЕКЛАРАЦИЯ ПЪК, станала нещо като неизбежната уводна 5-минутка на всяка сесия на троянския парламент, инженерът политик нарече Т21 „комунистическа медия”. И здравата ни нахока, че не сме отразили важната дата 10 ноември, на която се бил сменил „строят, но не и системата” (какво точно искаше да каже г-н Пеевски, не ни стана ясно, но не това е най-важното – бел. Г.М.). Обвини ни също, че вкупом с останалите троянски медии вече 21 години поддържаме информационно затъмнение в Троян, а в последните три години (о, Боже!) не отразяваме изявите на единствената истинска партия - „Атака”. Но този бе малкият ни грях.

ГОЛЯМАТА (НИ) СПЕКУЛАЦИЯ била друга. „Т21 се опитва да ме хвърли в обятията на кмета г-н Акимов”, драматично обяви инж. Пеевски. А пъкленият замисъл да го хвърлим в кметските прегръдки бил, за да разчистим пътя на „другарите Шошкова и Сираков”. За непосветените: Шошкова (Мариела) и Сираков (Даниел) са съветници от управленския партньор на ГЕРБ – дясната коалиция „Избор за Троян”; но от доста време двамата открито изразяват несъгласията си с политиката на ГЕРБ и лично на кмета Акимов. И може би затова, но не само, превърнали се в основен дразнител за атакисткото острие. Има още нещо – Шошкова и Сираков са реална конкуренция на Пеевски пред микрофона, освен това имат идеи и успяват да ги прокарат, което вади от релсите нашия „опозиционер”. И шоуто е гарантирано.

ТАЗИ СЕСИЯ на ОбС – Троян бе много кратка, но весела. Както обикновено. Но едва ли само нестабилният инженер е виновен.

Генадий Маринов

*****

Къде е бил Пеевски на 10 ноември 1989-та?

По-долу ви представяме един читателски коментар - към материала  
„10 ноември 1989-та – 21 години по-късно”, публикуван на 10 ноември 2010 г. в сайта на Т21, а на 17 ноември 2010 г. и в печатното ни издание в-к „Троян 21” (бр. 44/414). Коментарът е на всеобщия любимец и ерудит от форума на Т21, подписващ се като „Ай с-с-с-с…”, и е в отговор на питането на друг форумец къде е бил инж. Илиян Пеевски на 10 ноември 1989 г.

„Понеже тук има въпрос къде е бил Пеевски около 10 ноември преди 21 години, ще ви кажа - ами у тях си беше. Преди това беше служител в Общината. Появи се някъде през пролетта на 90-та, на една среща на представители на СДС и БСП, която се предаваше по радиоточките в града. Тя се проведе под сегашния Китайски ресторант, дето май сега е чалгаджийница. Срещата беше за миналото и перспективите на Троян, с изказвания на много хора и от двете страни. Пеевски каза няколко думи, като непрекъснато подчертаваше, че е експерт, не е от СДС, въпреки, че се изказваше от името на „Екогласност”, а тя беше неразривна част от СДС. След това изчезна по Германия, това беше периода, когато сменяха източните марки за западни... Върна се след няма и година и обяви на всеослушание, че това не е държава (Германия), а германците до един са тъпунгери. Предполагам, защото са му посвили сърмичките... След това беше твърдо против СДС, докато през януарските събития на 97-ма се появи отново, че и стана член и шеф в СДС - Троян. След което отново ги наруга и напусна, отново разочарован. И накрая се появи „Атака”...”

АЙ с-с-с-с…, 11 ноември 2010 г.

25 коментара:

Анонимен каза...

Пеевски да каже едно единствено нещо свършено от него за този град!!!
Един недоказан строителен инжинер,самозванец и видно психически нестабилен човек!
Най-грозна е наглостта му!
Къде беше ти когато кмета зароби Троян с 4 милиона лева кредит?
Мълча като женски полов орган Пеевсеки!
Ти си компрометиран за обществото на Троян!

М.Х.П. каза...

№1 Кой сте Вие, за да говорите от името на така нареченото Общество?!?! Та нима досегашното ( от 1945г. ) статукво Ви харесва? Такива, като Пеевски, естествено са " луди ", поради това че са неудобни, за номенклатурата, която ни " развива " десетилетия подред. Преди да държите сметка, на човек, който няма и не е имал реално думата, а още по-малко властта, с която да " свършва " неща, за нашия град, защо не търсите " единствените " неща-свършени от настоящи и бивши упрвници-велможи. Може би, защото тръните ( инакомислещите ) бодат, и ако дай боже бъдат чути, ще бутнат рахта, на феодалите, имащи заслуга, за " просперитета " на Троян. Очевидно всички, които мислим не по повелите, на милиционерско-комунистическата идеология сме откачени!

М.Х.П.

Анонимен каза...

Подържам коментара на 7.Аз не бих го написал по-добре.

Анонимен каза...

Към 1 - Не си прав - Илиан Пеевски не мълча когато се обсъждаше въпроса за кредита от 4 млн Той подкрепи кмета за този кредит. А иначе си съвсем прав той не е направил, но по-същественото е, че не би могъл да направи нищо дори ако стане цар. Това е куха лейка - 4 години мърмори, но няма едно значимо предложение, няма една критична бележка към кмета.

Анонимен каза...

Така е - Илиан никога не критикува кмета. Тъкмо обратното - често започва с думите "кмета не е виновен".Кой тогава е виновен?

БАТ БОЙКО каза...

ПЕЕВСКИ ВЗИМАЙ СИ ЛЕКАРСТВАТА ПО РЕДОВНО.

Анонимен каза...

Кой е виновен ли?
Общинските съветници. Повечето не са си мръднали и пръста за благото на Троян. Гледат единствено и само техните си интереси.

Анонимен каза...

Питам пак:

Освен да се хвали,и да издига до космически висини АЗ-ът,какво е свършил Пеевски като професионалист и като политик?

М.Х.П. ,защо си мислиш че хората в Троян,обществото, са слепи и глупави,както се опитва този от снимката да убеди?Защо си мислиш че не виждат и не чуват всичките глупости на този самозванец?
АКо беше поне малко мъж,това че носи панталон не го прави такъв,щеше да постъпи по мъжки и да подаде оставка!

Анонимен каза...

8, не защитавам никой, но от коментара ви не се разбра въз основа на какво, искате оставката на Пеевски. Да не би и вие да сте от тия, които са избрани да работят за гражданите на Троян, а всъщност гледат само личните си интереси? И на които Пеевски явно е доста голям трън в очите.

Анонимен каза...

А на Пеевски кое му дава правото да се самопровъзгласява за НАЙ?
Нима е свършил нещо за тази община,нима в професионален план делата му говорят?
Какво,кажете ми,дайте факти!
А за това че мълча на онази сесия в която Акимов зароби Троян,говори само едно за него...

М.Х.П. каза...

Не мога да си позволя лукса, да говоря от името на обществото, но мнението ми се формира от коментари и наблюдения. Мисля, че проблема е на друга място. С или без Пеевски, кервана си върви. Съсреодочете вниманието си, върху РЕАЛНО отговорните политици и чиновници. Представете си, че Пеевски го няма, нима нещата, ще изглеждат друго яче???!!! Относно №8 в този смисъл, ще попитам риторично : Кога проглеждат хората, когато избират Енкин или Акимов или когато търсят под вола теле? Чия " Мъжка " оставка трябва да се поиска. Дълбоко се съмнявам, че Пеевската оставка, ще промени картинката в Троян и околията, но искането на въпросната оставка ми напомня, за онези времена, когато хората неробуващи, неслугуващи на партията-майка, изчезваха в буквален и преносен смисъл! ЖАЛКО.

М.Х.П.

Анонимен каза...

А аз съм далеч от мисълта да го сравнявам с Енкин и Акимов.
Единият започнна а другият доразрушава останките на Троян!
Но този човек,освен да обвинява всички околни за всичко и да се самопровъзгласява за ЕДИНСТВЕН,е меко казано несериозно та дори нагло!
А и отклонявате въпроса ми!

Кажете какво е направил Илиян Пеевски като професионалист и като политик за Троян?
Защото аз мога да доведа поне двама човека изпатили си от допира до неговото професионално поприще!

М.Х.П. каза...

На въпроса:

Как се прави каквото и да е, ако не си част от управлението ( октопод, обръч, както искате го наречете ). Колко " външни " хора проявиха интерес, да правят сериозен бизнес, през изминалите години, а бяха отрязани? Как да сравня Пеевски с Грашнов, Божков, Kaufland и пр. те не бяха допуснати в Троян, за да правят бизнес, така че как дяа кажа, че е направил нещо Пеевски или който и да е извън кръга " управлявал и управляващ " общ. Троян?

М.Х.П.

Анонимен каза...

Съгласен съм,но само донякъде!
Пеевски така и не защити една своя позиция с факти и доводи!
Стреля на сляпо,маха с пръста,и в крайна сметка за всичко му е виновен Даниел Сираков.
И ще ти кажа защо,понеже следя историята изкъсо.
Петя Ковачева ,неговата приближена в кръгът на Атака,има болните амбиции за каквато и да е служба ,но да започва с "шеф"!
Тъй като се подвизава като някакъв управител на хотел,Пеевски я провъзгласи за единствения и най-кадърен човек в тази област.И логично да иска мястото на Сираков!
Истината е много много проста и тя е свързана единствено и само с личностни амбиции и устройване на този и онзи на държавна служба.Интереса към подобни места се повишава в последните 3(три) години ,след като започнаха да излизат пари от еврофондовете по какви ли не програми.Можеш сам да провериш как изведнъж на общинските служители взели участие по дадена програма,им се е повишил стандарта под формата на хонорари!
Предполагам усещаш на къде бия :)

Анонимен каза...

М.Х.П., позволявам си да не съм съгласен с теб. Не познаваш Закона за местното самоуправление и местната администрация. В чл. 12 е записано следното задължение на общинския съвет /респективно на общинските съветници/:
12. (доп. - ДВ, бр. 61 от 2007 г.) приема стратегии, прогнози, програми и планове за развитие на общината, които отразяват и европейските политики за развитие на местните общности;
Това означава, че Пеевски като член на местния парламент, е трябвало да внесе за обсъждане някакви идеи за развитие на този град и така да ги защити, че те да бъдат приети.
Всякакви останали словесни пререкания показват липса на знания и непознаване задълженията на общинските съветници.

Анонимен каза...

Бо Вашата логика и познания, излиза, че 90% от местните парламентаристи са..........., на защо само Пеевски, започвайте по азбучен ред!

Анонимен каза...

Пеевски пак разлая с помощта на Т21 кучетата! Човекът постигна целта си, влезе в устата на хората.Както са казва, няма лоша реклама...
Беклемето

Анонимен каза...

Ми няма лоша реклама.
Не е лошо г-н Маринов да се замисли за някакъв хонорар за господина,щото не на всеки се случва да има допир с автентична и пословична култова фигура като (не)Пеевски!

Анонимен каза...

Започвам с Ангел Балев

Анонимен каза...

много е прав илиян ,ако не е тази 6изофрения

Анонимен каза...

хайде м.аки.=ди. енк--н равенство саМО 4Е ЕДИНЯ Е НЕОПИТЕН АМА НЕ СЕ БОЙТЕ ТОЙ СТЕ СЕ НАУ4Е

Анонимен каза...

за председателят на Общинския съвет ли става на въпрос?

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
М.Х.П. каза...

№15 за разлика от Вас не ми е работа, а още по малко ми е желанието, да съм капацитет, по Адм.Право. Обикновен човек и избирател съм. С цялото ми уважение, но щом така добре си служите със ЗМСМА, поучавайте, тези които са длъжни да работят по този закон, а не такива, като мен, които изказват мнения в качеството си на граждани, а не на общинари.
Само Пеевски ли не приема стратегии, прогнози, програми и планове за развитие на общината, които отразяват и европейските политики за развитие на местните общности? Останалите общински съветници, се " скъсват " от работа!!! Ха,Ха,А. Те, а не аз,показват липса на знания и непознаване, на собствените си задължения,на общински съветници. Аз само наблюдавам и коментирам, а на избори вземам решения.


М.Х.П.

troyan21 каза...

Приложих Законът за коментар 23!
админЪт

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |