Владимир Каролев: Над 1 милион инвалидни пенсии – абсурд!?

* „ГЕРБ бърка, че слуша синдикатите, а не цифрите”; голямата грешка - че се допуска разходите да набъбват над планираното * От ЕС ще проверяват инвалидните пенсионери у нас * „Явно някои лекари са забравили Хипократовата клетва”

„ГЕРБ БЪРКА, че слуша синдикатите, а не цифрите.” Така шефът на икономическия екип на НДСВ, член на Политическия съвет на партията и представител на „жълтите” в Столичния общински съвет Владимир Каролев, който в четвъртък (18 ноември) бе на среща със съпартийци в Троян, обобщи политиката на правителството в социалната сфера. Управляващите бъркали и в друго – че не обясняват достатъчно отчетливо същността на проблемите в споменатата изключително чувствителна сфера.

ПЕНСИИТЕ НАИСТИНА СА НИСКИ - не отрече г-н Каролев, - но не за друго, а защото такова е състоянието на икономиката ни и на приходите в хазната. А да не се съобразяваме с икономическите реалности, какъвто натиск имало от страна на синдикатите, би било изключително погрешно. Икономическото острие на царистите обаче призна, че правителството на Тройната коалиция, член на която бе и НДСВ, е заложило бомба със закъснител с популисткото повишаване на пенсиите в края на м. юни миналата година. Тази била голямата грешка и днес – че се допуска разходите както в социалната сфера, така и изобщо да набъбват над планираното.

ВЛАДИМИР КАРОЛЕВ специално наблегна на два много сериозни проблема, за които остро ни критикуват от ЕС и тепърва ще имаме неприятности. Единият – прекалено големите възможности за предсрочно пенсиониране през последните 10 години, което е прецедент за страни от общността. И вторият, но не по важност – „епидемията от инвалидни пенсии”, по неговия израз.


НАД 1 МИЛИОН или почти половината от всички пенсии в България в момента са инвалидни, това е пълен абсурд, заяви водещият икономист на НДСВ. „Явно някои лекари са забравили Хипократовата клетва”, бе ясният му намек за далавери при издаването на документите за инвалидност. Обвинение бе отправено и към комисиите по ТЕЛК, в които освен лекари има и представители на синдикатите и на НОИ. Според г-н Каролев не било изключено в скоро време от ЕС да ни изпратят специална комисия, която на „лотариен принцип” да прави проверки на инвалидните пансионери.

КАРОЛЕВ ОПОНИРА на твърденията, че пенсионната възраст у нас била прекалено висока – 60 г. за жените и 63 г. за мъжете. Представени бяха данни, че само в една страна от ЕС – Малта, пенсионната възраст е по-ниска, съответно 59 г. и 62 г.; в Словакия и за мъжете, и за жените пенсионната възраст била 62 г., което като цяло пак било по-висок праг отколкото тук. Във всички останали страни на Европейската общност пенсионната възраст гравитирала около 65 г., а в Германия била заложена и автоматична индексация (свързана с повишаването на продължителността на живота).

ПРЕКАЛЕНИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ за предсрочно пенсиониране пък снижавали пенсионната възраст в България на 57 г. и 1 мес. (според данните за 2010 г.). А в системата на вътрешния ред и сигурността пенсионният възрастов праг бил драстично нисък – едва 50 г. и 2 мес.!?

„ПИЦАТА ЗА ДОГОДИНА не е по-малка, проблемът е как се разпределят парите”, бе коментарът на Владимир Каролев за Бюджет 2011, определен и като Бюджет на пропуснатите възможности (подробностите – в отделен материал).

Т21

19 коментара:

Анонимен каза...

бау бау

Анонимен каза...

Че само това ли ни е абсурда в Абсурдистан,бе Каролев?Де другаде си видял Република начело с уж Цар,който пък е уж Министър-председател,Цар да прави партия,да ходи на конгрес на Комунистическата партия и уж да управлява с нея,да не иска уж нищо,а да награби всичко,което докопа,да направи Цанков камък с Ахмед Доган и да кръсти внукът си Симеон-Хасан?И накрая да се измъкне като "пръдня из гащи" и да замине да съди Родината си за още имоти в Страсбург!Повече са инвалидите,Каролев,не са само милион-духовните инвалиди,които "поверваха" на този шмекер и другите шмекерчета покрай него и им позволиха всичко това и още много-много други абсурди.И пак ще кажа-монархията е лотария на гените и от нея ние пак изтеглихме късата клечка.Даже ми се струва,че никаква клечка не сме изтеглили,а просто си теглиме!Но,както викаше един приятел,тежко е да си народ....АЙ с-с-с-с.....

Анонимен каза...

Жесток си Ай с-с-с-с.....

Анонимен каза...

Някои партии требе да се забранят, а членовете им да се освидетелстват, ако трябва и да се вържат и да им се забрани да имат деца. Сещам се за повече от една.

Анонимен каза...

Който слушка-папка-а-а-а-а-а.

Критик каза...

Ако все слушаме Айса или къвто е там,то надали има читави изобщо у нас управляващи още от 1878г.Ама нейсе,търпим го.То всеки му е крив,ама се чудя като много знае,що не е направил той нещо или постигнал.Ако е обратно отдавна да се е разкрил,а той сипе мъдрости анонимно и не му изнася да си сложи името.

критик на Критика каза...

Ай-с-с-сът е пич та дрънка и за Монката и шмекерчетата е прав

Анонимен каза...

Към №6 Критик,откъде знаеш,че АЙса не е постигнал нещо и защо трябва да си пише името.Аз отдавна чета неговите коментари и считам,че вече почти мога да го опиша - с много уважение и приятелски чувства,защото той е много стойностен човек.

Критик каза...

Аз също много уважавам Айса,но често се дразня от натрупаната в него злоба.Толкова много,че понякога се чудя изобщо за него има ли свястна личност.Иначе не знам дали е постигнал нещо, наистина,но ако е-щеше да гледа с други очи на всичко.Против неговата злоба съм за вся и всьо,не към него като личност!А определено съм му фен на хумористичните му коментари но жалко че секнаха.

Анонимен каза...

АЙс,аз съм №8,кажи един виц,имаме нужда от него:)

критик на Критика каза...

Аз съм №7:Айса,Айса искаме виц,искаме виц!!!Мръсен и политически!!!Мръсен политически!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Е,добре,ама да не си мислите,че и на мен ми е лесно-откакто се върнах от работа до преди малко четох на внучката "Малечка- палечка",а сега изведнъж-мръсен политически виц.....То,мОмци,по мръсен политически виц от тоя,дето го живеем,няма!И ало,Критик,констатирам го без капка злоба,но с океан омерзение.А вицът/много е стар/ го казвам колкото на вас,толкова и на Помлиер- премиера,че вчера се опита да използва част от него,но хич не му се получи.....Попитали радио Ереван: Може ли да се седне с гол гъз на таралеж? Прочутото радио отговорило-Може в три случая.Първо-ако задникът не е твой,второ-ако таралежът е бръснат и трето-ако имаш Комсомолско поръчение за това!Не знам дали третото въобще можете да го разберете,но попитайте майка си или баба си...АЙ с-с-с-с.....

Анонимен каза...

Този на снимката не беше ли доносник?Агент Камен пак дрънка поредните си глупости.Аман от тъпанари -управляващи и техни подлоги тип а ла Каролев .Владо Мотиката, по паспорт Каролев винаги е бил на трапезата. При Костов бе костовист, после се писа царски'екперт'шут!Това момче, е невероятно нагло. Все много акъл раздава но царското му време отмина вече и не е на мода.За съжаление с наглост и блюдолизство мнозина постигнаха целите си.От такива 'експерти' ни умря държавата ,не му ли омръзна да ходи от ТВ на ТВ,от вестник на вестник.Време е такива момчета, които отказват да пораснат, да слязат от сцената и престанат да вдигат страничен шум.Бог да пази България.

Анонимен каза...

Айса към Критика/обаче този Критик май има и друг ник/...Ей,Критиче,понеже снощи се бъзикаш,че за мен "нямало читави управляващи от 1878-ма до сега",сега първо ще ти кажа,че аз уважавам само държавниците,не управляващите.А те у нас са толкова малко....И второ,понеже сме на монархическа тема,ще ти разкажа един случай,случил се преди повече от 35 години.Тогава,може би знаеш,дума не даваха да се издума за царе и князе,а да им отдаваш почести-сакън,че ти откинат главата!По това време бях студент и обичах района на Университета-демек,имах гадже от там,та обикалях наоколо....И както си обикалям,гледам малко по-надолу по Толбухин/не знам сега как го кръстиха/на ъгъла със Славянска огромен затревен двор,страхотна висока ограда от ковано желязо и в средата-много интересна самотна сграда.Никакви нишани,никакви надписи,никакъв живот....Гледам веднъж,двама старци стоят на Славянска,нещо тихо си говорят и гледат към сградата,но като наближих-млъкнаха.Аз ги поздравих,обясних им какъв съм и ги попитах каква е тази интересна сграда.Те ме поизгледаха,но единият все пак ми обясни,че това е гробът и мавзолеят на княз Александър Батенберг,подписал Съединението на Княжеството и Източна Румелия и повел нашите войски и разбил сърбите при Сливница,Три уши и Мека Цръв.Изненадах се много,а уж се интересувах от история.След няколко дни бяхме с двама приятели в този район и аз им обясних,че само срещу коняк и кафе в култовото тогава заведение Ялта/беше точно срещу Университета/ще им открия една от страшните софийски потайности.Така и стана,коняците май станаха два,стъмни се хубаво и аз тогава им предложих,понеже днес се пада годишнина от боевете при Сливница/това си го измислих/,да ги заведа да поднесем цветя на гроба на Батенберг.Така и направихме,но когато стигнахме и видяха високата желязна ограда,единият каза,че го боли кракът и ще ни чака отвън.Двамата се прехвърлихме през оградата и положихме карамфилите пред вратата на стълбите,когато забелязахме,че до нашия човек отвън стоят и двама милиционери.Те патрулирали отсреща в градинката зад Паметника на Съветската армия и ни гледали като на снимка как поднасяме цветя не където и на когото трябва.....Е,преспахме в Районното,документи нямахме,но не ни набиха.На другият ден,след справка с института ни и подробни показания следобяд ни пуснаха.Четоха ни конско и следователите,и Ректора,имаше заплахи за изключване,но......оказа се,че бащата на Гелето/дето стоя отвън/работи в Института по Икономика към ЦК.....Така че-случаят се приключи без други последствия.Та сега,Критик-Монархист,сложи си ръка на сърцето и кажи-познаваш ли друг,па и не само от Троян,който през ония години да е поднесъл цветя пред гроба и Мавзолея на Батенберг????Да извиняваш,ама вие тогава даже не сте знаели за съществуването му и затова носехте венци и цветя пред Мавзолея на Гошо Тарабата.....АЙ с-с-с-с.....

Анонимен каза...

.....и друго,Критиче-моите двама свидетели са живи и са в България и до сега,за разлика от тези по делото срещу Филчев и Трактора....АЙ с-с-с-с....

Анонимен каза...

....и още по-друго,Критиче,и без злоба,както ти призоваваш-това е единственият ИЗВЕСТЕН гроб на български владетел в рамките на България.А Дедо Симо Крадливий 8 години уж управлява страната,а гробът на баща си не намери време да открие!!!!А имотите му намери,а,че и отгоре....Вдовицата на княз Батенберг след неговата смърт дари на България всички негови ордени,включително и Георгиевския кръст,получен за храбростта му в битките на Шипка,Шейново и Стара загора и участието му в Освободителната война!А Наший дедо Симо-проигра ордените на баща си и дядо си на комар.....АЙ с-с-с-с......

Критик каза...

Уопссс,Айс-с,спокойно бе брат.Бях добронамерен с критиката си към тебе,но не предполагах,че толкова ще те "възмутя" и няма да имаш мира,че вместо да почиваш,ти май цял ден си се занимавал с мисли как да ми отвърнеш.Доста интересен дебат може да се получи,за радост на тук пишещите,но за съжаление нямам твоето време.Все пак работя а и с друго съм зает.Но по- кратко-за всеки един български управленец може да се каже и добро и лошо.Всеки е оставял по една черна и една бяла диря след себе си.И факти мога да изложа.Важното е не какво казват сега хората,а как се тълкува през призмата на времето.В историята всеки остава с нещо и ако Симеон оставя с влизането на България в ЕС и НАТО /независимо от твоето мнение/,той няма да остане с претенциите си за бащините си земи.Земи на Фердинанд,който въпреки грешките си през 1913-1919г,направи една западнала селска държава в светска и европейска /порови се в архивите на видни учени и историци,знам че си падаш малко историк/,земи на един от най-обичаните ни български царе Борис трети,чиито кости бяха поругани от нас българите и аз да съм и да знам къде е гроба,няма да кажа/впрочем,както и на Левски/.Така че ако нечии дела останат в историята,то твоите думи няма.Затова не се пени и не се ядосвай.Моите уважения към теб,приятел,с удоволствие те чета,особено хумореските.Сполай ти.

АРВи каза...

Критик и АЙ с-с-с-с......, без да слагам някоя част от тялото си, когато двама си мерят други две идентични части от своите тела, само вметвам, че историята, с която така кански сте захванали да се надпирате, в крайна сметка е версия на събитията в миналото, на която хората са решили да вярват или са ги накарали по един или друг начин да сторят това. Нищо по-вече. За историята така. Другото си е ваш проблем, спорете. Трудно обаче някой ще спечели спора, който сте захванали.
Със здраве и на двама ви!

Анонимен каза...

АРВи, те май се отказаха от спора много бърже!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |