Красимир Коев пръв в Троян, приветстват го като краен победител

* След награждаването: „Имам добър аванс, но и утре трябва да се потрудя” * Организаторите похвалиха и отличиха Акимов, Енкин и Карадочева * Специално внимание към испанската звезда Франсиско Масебо

„ДА ПОЗДРАВИМ новия победител в Обиколката на България!” Така дългогодишният коментатор на живо и знаещ всичко за родния Тур – габровецът Васил Дянков, приветства победителя в предпоследния 9-ти етап от Габрово до Троян Красимир Коев (събота, 18 септември). Оказа се, че не става дума за лапсус, а за увереност, че с троянската си победа бягащият за СК „Добрич” Коев на практика си е осигурил титлата в 60-тата юбилейна Обиколка на България.

КОЕВ ИЗМИНА 154-ТЕ КИЛОМЕТРА, „гарнирани” с кошмарни изкачвания на двата най-високи старопланински прохода – Шипченския (1185 м) и Троянския (1525 м), за 3.50:22 часа и финишира на централния троянски площад с преднина от 1 мин. и 13 сек. пред втория Евгени Балев („Хемус 1896”, Троян) и третия Пьотр Игнатенко („Катюша”, Русия). Преднината му пред досегашния водач в генералното класиране - чеха Томаш Бухачек („Уърпул”), пък бе още по-голяма и много над необходимите 1 мин. и 8 сек., за да му отнеме жълтата фланелка.

В ИМПРОВИЗИРАНО ИНТЕРВЮ, взето от водещия Дянков буквално секунди след награждаването за етапната победа, Коев не скри оптимизма си и за крайния триумф: „Имам добър аванс, но и утре трябва да се потрудя”. Общото мнение обаче е, че по равния и лесен маршрут на последния 10-ти етап от Троян през Севлиево до Тетевен трудно може да се стигне до някакви неочаквани обрати. И все пак не бива да се забравя, че във врата на Коев дишат двама изключително силни бегачи – португалецът Рикардо Местре (на 56 секунди) и голямата звезда на тазгодишния български тур, испанецът Франсиско Масебо, стигал до трето място в Тур дьо Франс (на 1 мин. и 7 сек.).

КАКВО ОЩЕ може да се каже за тазгодишното троянско домакинство?

НАЙ-НАПРЕД – че се „отсрамихме” за миналата година (7 септември 2009 г.), когато Троян посрещна участниците в 59-тата Обиколка навъсен и с кажи-речи зимно време, а студът, мъглата и дъждът, преминаващ в сняг на Беклемето, едва не доведе до прекратяване на етапа. Сега (18 септември 2010 г.) в Троян бе истинско лято; което, разбира се, бе добре дошло за състезателите и миналогодишните измъчени физиономии на финала в Троян липсваха.

ПОСЛЕ – едно необичайно начало на церемонията по награждаването. Най-напред на почетната стълбичка извикаха кмета на община Троян Минко Акимов, предшественика му инж. Дилян Енкин и дългогодишната спортна деятелка Цонка Карадочева. Тримата нашенци бяха обилно похвалени за заслугите си към безупречното по традиция троянско домакинство на Обиколката и бяха наградени от директора на състезанието със специални плакети. След това на почетната стълбичка се качи и испанската звезда Франсиско Масебо, заедно с националния ни треньор и мениджър на „Хемус 1896 – Вивело” (Троян) Тодор Колев; обяснено бе, че испанецът участва по личната покана на г-н Колев и е пристигнал в България от САЩ – след успешно участие и второ място в обиколката на щата Юта.

ТРЕТО – коментаторът специално подчерта троянската отзивчивост и обяви по микрофона, че в никой друг домакински град не е имало толкова многобройна спонсорска подкрепа от местни фирми. Което пък доведе до категоричното заключение, че Троян е бил и винаги ще бъде етапен домакин на българския Тур.

ДНЕС, НЕДЕЛЯ (19 септември), в 13:30 ч. на централния троянски площад бе даден стартът на последния решителен етап от 60-тата Обиколка на България, чийто финал този път е в Тетевен.

Т21

П.П. Очакванията за крайна победа на Красимир Коев в 60-тата колоездачна Обиколка на България се оправдаха напълно. Облеклият жълтата фланелка в Троян състезател на СК "Добрич" запази водачеството си в последния етап до Тетевен и финишира като победител (19 септември). Втори и трети в крайното класиране останаха португалецът Рикардо Местре ("Палмериас") и испанецът Франсиско Масебо ("Ираклион Кастро").

6 коментара:

Анонимен каза...

Тежък комунизъм лъха от снимката с награждаването...
Бивши,настоящи,бъдещи...Малко като на Златния Орфей,кой се е явил все е бил награден...

Анонимен каза...

Така е!!!

Анонимен каза...

Нали дядо Трибестан беше в Холандия, кога свари да се върне, че да се изпъчи на трибуната?

Анонимен каза...

Кис,кис,кис.....Чиста случайност...АЙ с-с-с.....

Анонимен каза...

На 15-ти септември щеше да започва ЦЯЛОСТНИЯ ремонт на улица "Димитър Икономов".Днес е 22-ри и все още гледката тип Бейрут не се е променила.
Но снимките са в компютъра ми и тия дни Ани Цолова ще ги покаже...

Миньо,за тридневен секс,вземи есекс!

М.Х.П. каза...

15.IX.2010;2011;2012;2013.......... Дали може да се конкретизира? Съмнявам се!
Получава се, както в поговорката: " Кучетата си лаят, а кервана си върви "
Дебелокожието и безочието са огромни. Дори К1, Btv, NOVA едновременно да отразят проблема, едва ли на някой чиновник или " отговорен " общинар, ще му мигне окото. За жалост, от много години, лъжата е основен инструмент, за управление на скъпата ни община.

М.Х.П.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |