Загубата на „Елма” за полугодието спаднала с 40%?!

* Шокиращ извод в междинния доклад на дружеството: „През втората половина на 2010 г. се очаква постепенно увеличение на производството и реализацията…”

ИЗНЕНАДВАЩА ИНФОРМАЦИЯ се появи на 27 август в авторитетния икономически сайт www.investor.bg . Съобщава се, че през миналата година приходите от продажби на „Елма” АД (Троян) се понижили с 48% - до 3,9 млн. лв., но нетната загуба на компанията спаднала двойно (до 1,46 млн. лв.). Загубата за полугодието на 2010 г. пък намаляла с цели 40% на годишна база (до 252 хил. лв.).

ИЗНЕНАДВАЩОТО ТУК Е, че „Елма” кажи-речи от година не работи и в някогашната промишлена гордост на Троян и най-голям производител на електромотори у нас и на Балканите са останали на работа едва… десетина човека; а машините и всичко останало се разпродава, включително за скрап. И не е ясно как точно спадат загубите?!

ОЩЕ ПО-ШОКИРАЩ е изводът в междинния доклад за дейността на дружеството, цитиран от сайта: „Имайки предвид прогнозите за излизане на страната от кризата през втората половина на 2010 г. се очаква постепенно увеличение на производството и реализацията…”?!

Т21

П.П. Откровена лъжа, преследваща някакви скрити цели, некомпетентност или пък грешка – каквото и да се крие зад извода в междинния доклад за дейността на „Елма” АД, звучи подозрително. И дори арогантно. А на „фона” на десетките работници, принудени да водят съдебни дела, за да си получат неизплатените трудови възнаграждения – още повече.

13 коментара:

Анонимен каза...

Гена,тази публикация няма да е лошо да попадне в БТВ!

Анонимен каза...

Разбира се че е намаляло загубата от полугодието. Това е абсолютно нормално и естествено за едно затворено предприятие. Вие какво очаквате? Статията е абсолютно 100% вярна. Даже не разбирам какво ви учудва в нея.

Младежа

Анонимен каза...

Да де младежо,ама питането в случая е как неработещо предприятие може да има загуба или печалба?

Анонимен каза...

"Елматех" Троян, което е част от групата бачка непрекъснато и в нея работят около 170 човека. Понеже в Елматех нямат машини, имам предвид пресите и леарските способия(песгуси и т.н.). Същите са в Тончо Стаевски(което е към ЕЛМА) и там също бачкат хора. Сигурно през Елма минават разходите за суровини и едно друго, а Елматех само пребира пари от клиентита за готовата продукция. Но не виждам с какво чак толкова е интересна тази информация. Пък и това би следвало да е конфиденциално и да се крие. Нищо ненормално не намирам.

Анонимен каза...

Последния коментар е от мен. Че току виж пак ме нападнат клакьорите.


Младежа

Анонимен каза...

Все пак нали Елматех и Елма са различни предприятия...Да не би тук работата да е друга и да се цели изкуствено повишаване на рейтинга на борсата,защото как да си обясним розовата прогноза че "през втората половина на 2010 г. се очаква постепенно увеличение на производството и реализацията…” Елма е издъхнала те тръгнали да съживяват мъртвец...

Анонимен каза...

Браво, резултатите от междинния отчет на "Елма" АД ми приличат на излизането на България от кризата , според каубоя Дянков и "розовото" благосъстояние на българина, според Бойко Борисов.

Анонимен каза...

Елматех е дъщерна фирма на Елма, и негов шеф е Теодор Енев, един изключително добър мениджър. Направо не доумявам защо пак плюете. Там в момента работят около 160 души и постоянно набират работници. До пролетта трябва да са 250 души работещи. Така, че дано да продължи все така напред, че да има работа за хората.
Антония Николова

Анонимен каза...

Госпожата, която изготвя доклада, пак е напудрила нещата. Та нали за това е взела хиляди лева, независимо от задълженията на ЕЛМА към бившите си работници!!!!

Анонимен каза...

Теодор Енев наистина е добър мениджър но дано оня с майбаха не повлече и него в ямата...

Анонимен каза...

Нали знаете за оня,дето на сватбата се чудел на тъпана ли да вярва,или на .....Ай с-с-с-с....

АРВи каза...

Ай с-с-с-с...До сега троянци почти винаги се доверяваат на "тъпана". Е има и изключения, главно от някои пишешщи тук, без да ги посочвам, защото злобата е голяма. И пак ще има обвинения.

Анонимен каза...

Елматех е създадена с частен капитал от група кадри на Елпром през 1991 г. Целта е задълженията да останат само на завода майка, а Елматех да се ползва само от печалбите. Хватка на червената стопанска номеклатура! В нея Теодор Енев влиза с 4-5% дялов капитал, той обаче трябва да обясни как днес има 20% от акциите на фирмата. Горе-долу в Елпром Троян стана като в онзи френски повик: Кралят е мъртъв, да живее кралят! Или Елма е мъртва, да живее Елматех!Днес Елматех прибира печалбите от макар и крехкото производство на елдвигатели /3-4 хил.бройки на месец/, когато стариият Елпром Троян е правил толкова за един ден! Парите на Елматех отиват у Банев и Теодор Енев. За сметка на фалираната обаче Елма АД и стотиците уволнени нейни работници през последните 19-20 години! За сметка и на рязането на машини, което става в Елма Ад в момента. Кой печели от последното, нека да каже добрият мениджър Теодор Енев? Енев обаче трябва да знае, че Банев ще фалира рано или късно и Елматех! Тогава сигурно ще запее друга песен за Банев, а като сегашните хвалебствени химни по адрес на олигарха от Любимец!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |