На 18-ти посрещаме Обиколката на България

* Троян – единственият град с 5-ма шампиони * Новост – 5-километров критериум по троянските улици

И ТАЗИ ГОДИНА Троян ще е етапен град от колоездачната Обиколка на България – в юбилейното й 60-то издание (родният Тур винаги минава през Троян, като в последните няколко десетилетия само веднъж не сме били етапен домакин; друга интересна подробност – Троян е единственият град в България, излъчил петима шампиони: Лалю Цочев, Борис Бочев, Бойко Ангелов, Павел Шуманов и Димитър Господинов; последните двама не са троянци, но са печелили с екипа на нашия „Хемус 1896”, а 3-кратният победител Шуманов и сега е в редиците на троянския тим – бел. Т21).

ГРАДЪТ НИ ЩЕ ПОСРЕЩНЕ стоманената колона следобед на 18 септември – в 8-ия предпоследен етап Габрово – Троян, и на другия ден ще даде старт на последния 9-ти етап Троян – Тетевен; както обикновено старт-финалът ще е на централния троянски площад. Градът ни обаче ще бъде домакин на една новост за Обиколката на България - 5-километров критериум по троянските улици.

ТАЗГОДИШНИЯТ БЪЛГАРСКИ ТУР е с обща дължина 1566 км и ще стартира на 11 септември от площад „Народно събрание” в София, а финалът ще е на 19 септември на градския площад в Тетевен. Сред фаворитите тази година са тимовете „Катюша” (Русия) – участник в Тур дьо Франс, „Бранденбург” (Германия), националните отбори на Украйна и Германия и, разбира се, най-силният български отбор в последните години – „Хемус 1896 – Вивело” (Троян), воден от националния треньор Тодор Колев. Големият претендент за индивидуалната титла пък е испанецът Франсиско Мансебо, който има класирания в Топ 6 на трите най-големи състезания в света – Тур дьо Франс, Джиро д`Италия и испанската Вуелта. В троянския отбор също има апетити за жълтата фланелка и крайната победа.

Т21

2 коментара:

Анонимен каза...

Да се не изпотрепят по дупките троенски горките велосъстезатели.В тоя ред на мисли,миньо за 3 дни ще се опита да позакърпи трасето за вътрешния тур и всичко свършва там...

Анонимен каза...

Дано да хване малко от Орешашкия път горкия, щото напролет само с танк ще се пътува към манастира...

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |