Един стар проблем намира своето решение

* До края на м. септември изпълнителят трябва да бъде определен

ПРОВЕДЕНА БЕ ПРОЦЕДУРАТА за избор на изпълнител на обществена поръчка – строителство на жилищна сграда „Оборище” в кв. 313 зад Малкия пазар (в т. нар. зона „Охрид – Оборище” в централната градска част). Очаква се до края на м. септември изпълнителят да бъде определен и да се тръгне към реализацията на обекта, чийто инвеститор е Община Троян.

НОВАТА СГРАДА ще се издигне на мястото, където - заради съдебни спорове между бившите собственици и Общината – дълги години стърча една полуразрушена стара къща. „Един стар проблем намира своето решение”, така е определено случващото се в прессъобщение на общинската администрация.

Т21

58 коментара:

Анонимен каза...

Е тук вече дори и аз бих си признал, че не съм в час. Някой знае ли нещо повече. В смисъл тази жилищна сграда за какво им е на общината. Хубаво, че махнаха рухналата опасна сграда, но нима ще стават строителна фирма и ще продават апартаменти в кризата или?????

Младежа

Анонимен каза...

Младеж,само ми кажи дори да е така,какво лошо има?

Анонимен каза...

"Е тук вече дори и аз бих си признал, че не съм в час" - младеж приземи се, не се вземай толкова на сериозно, едва ли ще заблудиш някого, че си капацитет по нещо, освен по присмехулно плещене придружено с много вдигане на пушилка.

Анонимен каза...

Общината да е строителна фирма ли? Ха абе вие май не сте редовни. Че като толкова считате за редно нека да построят на малкия пазар сградата. Или нека да построят завод или пък голям хранителен магазин. А този дето ми пише, че съм вдигал пушилка ми е още по-смешен ама както и да е.

Та да си дойда на въпроса по колко ще се продават апартаментите, че там мястото ми харесва и искам да си купя един 4 стаен на последния етаж да бъде и да е южен. ХАхахахха

АРВи каза...

Младеж, когато се обръщаш към много хора, с твърдението си, че са нередовни, нали се сещаш, кой е редовния. Не си ти брат. Съвет от мен по-стария, малко по-кротко и по ниско по тревата пускай пасовете си и с по-голяма грация, разбира се, за да не се окаже прав този наш пишеш тук събрат за пушилката.А заводите наистина не ги строи общината. До неотдавна това беше така, но сега не е!

Анонимен каза...

А всеки дръзнал да инвестира в Троян е прокуден надалече и никога повече не смее да припари около Еснафсбург!
Откъде накъде некви чужди келеши ще ми строят и ще развалят рахатлъка на бати иван със цба-то,на чичо мецов с бензиностанциите и прочие...

Анонимен каза...

Арви,
какъв точно ти е проблема на теб. Общината има други много и много по-важни задачи и цели. Сега те ще строят блок. Изобщо с работи, които не са ви ясни не се занимвайте и не коментирайте. СТРОИТЕЛНА ФИРМА" ОБЩИНА ТРОЯН", е та това вече си е прецедент. Плюс това първия ми коментар беше доста мек и сдържан не съм вдигал пушилка. Просто попитах и клакьорите ме почнаха с техните обичайни реплики. Явно пак съм настъпал някой.

АРВи каза...

Аз драги ми анонимни, проблеми нямам, града ни обаче има. Това дали са ми яясни нещата, е отделен въпрос, но кой пък сте Вие да ми забранявате да изказвам мнения. Добре, ще взема да се съглася с Вас, че примерно съм некомпетентен, но не виждам такава компетентност и у Вас. Някакви откъслечни подмятания насам натам, осъдителни присъди ръсите, че тоз бел такъв, онзи бил онакъв. Може би пък само Вие да сте на ниво в града ни. Знам ли? Но едва ли? А вие, първо се научете на малко толерантност, покажете я чрез написаното от Вас и нещата ще потръгнат по-добре. Уверявам Ви!

Анонимен каза...

Никаква толерантност към лумпените няма да проявя. Затова страната ни е на такова дереже, от прекалената толерантност и от многото лумпени. Общината да става строителна фирма, това е не смешно то е трагично. Да си беше свършила важната и сериозна работа пък тогава да си прави експерименти, ама при положение, че града затъва и загива не заради кризата разбира се е недопосимо да се занимават със строеж на блок.

Младежа

преди малко съм изпуснал да си напиша псевдонима

Анонимен каза...

Общината не строи. Това е дейност, изискваща компетентност, която никой в Общината не притежава. Строи фирма, след обявяване на конкурс със съответната докуентация за обществена поръчка. Макар, че всичко е ала-бала. Готов съм, да се обзаложа, че търга ще бъде спечелен от фирма, близка до настоящите властимащи. Т.е., Общината не строи, тя намира начин да пробута свои хора, да вземат някой лев, че белким после почерпят.............

Анонимен каза...

Понеже общината е станала вече строителна фирма и искам да питам от кога ще станат и производител на стругове. Искам да си купя един C 11 с дълги парарели. В новата общинска политика да не би да отворят и кръчма, че то в Троян са малко.


Младежа

Анонимен каза...

Като толкова им се строи нека да построят Фабрика, нека да построят улици, нека да построят така важния обходен път, да построят голям магазин, да построят обслужващата сграда на терена на Малкия пазар, да направят газификацията, да построят хилядите други важни и значими неща. Не да се занимават с блокове.


Младежа

АРВи каза...

Младежа,не забравяй, че общината има и социални функции и ангажименти, относно изпаднали в беда и нищета социално слаби хора, които не са в състояние да се грижат за себе си. Абсолютно прав ще се окажеш, разбира се, ако построят блока и го продадат, .....знаеш как!

Анонимен каза...

Просто чета коментарите на някой хора и им се чудя на акъла.
АРВи за кой ли път чета некомпетентните ти коментари.Имаш ли изобщо понятие от трите секции на този блок,кога е започнала реализацията им ,защо се бави,какво е качеството на вече построеното,а то се строи около 20години?
В построените секции не успяха да обезщетят хората на които отнеха домовете!В новата секция са апартаментите на тези на които къщите са бутнати ,а те от от години живеят в оборотни жилища.Общината имала социални функции - ха-ха - питай тези които са изтласкани от центъра на града и сега живеят в "Тончо Стаевски" или комплекс Лъгът.

АРВи каза...

Та Вие анонимни писателю, нали сте компетентен. Защо се косите тогава. Проблема е изцяло във Вас самият.То, този Ваш коментар не е за ха-ха. Знам за тези проблеми. Но времената са били такива, какво аз да сторя, не мога да разбера претенциите Ви към мен? Не знам какъв е този троянски манталитет да нападате злъчно коментиращите, чиито коментари не ви харесват в една или друга степен. Но драги/а, човек не може да знае всичко. Обяснете на мен, човека от простолюдието, кое как е станало, защо е станало, кой според Вас и защо го е извършил? Така всички четящи тук ще разберат проблема своевременно, а не да мълчите и да чакате някой да се закачи и да го погнете. Откъде заимствахте тези обноски? Ако сте плащали за тях, отправете искане за връщане на вложените от Вас средства! Както виждам, много "велики" дами и господа имало в града ни. Аз засегнах само един аспект от поставения проблем. Какво съм виновен, че Вие имате по-вече информация, ами кажете я и по-спокойно пишете, мволя Ви. Споделете я най-лоялно. Не виждам никакъв проблем в такъв нормален акт, а пък и да ме нападате на всичкото отгоре, сякаш аз персонално съм Ви отнел собствеността. Ако сте потърпевш, аз не съм виновен! Виновен е този който е извършил този срамен акт! Защо към мен претенциите драги/а? Като се чувствате онеправдан/а има и съд, защо мен съдите, не Ви разбирам? Ако имате проблеми, решавайте ги! Аз най малко ще Ви преча. Все пак съм на кяр, наричате ме човек, а това ме лъскае, като думи изказани от такъв, като,когото описах до тук! Благодаря Ви. Жив и здрав и решете проблема, но не тук се решават такива проблеми, нищо, че се косите и ядосвате. Нищо лично.

Анонимен каза...

Младежо, ами много неща ти трябват на тебе бре млади човече. Четиристаен с южно изложение на последния етаж, сега струг ти е притрябвал с дълги паралели, вероятно като "построят обслужващата сграда на терена на Малкия пазар" там пък я офис ще ти притрябва или магазинче да ти върви алъшвериша!? Леко ще се коригирам, вече не вдигаш пушилка ами направо пяна ти пръска от устата и без "никаква толерантност към лумпените" беснееш по клавиатурата.
От низините на моята лумпенска некомпетентност ще си позволя да ти дам един съвет, който едва ли ще приемеш във висините на своята енциклопедична грамотност, но все пак ще ти го кажа. Следващата година имаш уникалния шанс да се кандидатираш за кметските избори в Троян. Излез на светло с истинското си име, представи се пред хората от града и ги запознай с идеите и намеренията си за почтено и прозрачно управление на Общината в името на просперитета на гражданите ѝ. Ако ти повярват и те изберат, тогава ако искаш летище или пък плавателен канал до Дунава направи. Но ако не ти обърнат внимание, най вероятно ще продължиш да редуваш пушилката и пяната. Има само един проблем обаче - не ти стиска да излезеш на светло, да застанеш срещу хората и да се взреш в очите им. За това се искат топки. Дали ги имаш?
Ще вметна само, че предположението че си настъпил някой е някак самовлюбено и леко загатва за немощ, защото за да настъпиш някого се изисква тяло, лице и име, а ти за сега си просто един ентусиазиран виртуален "младеж", трудно понасящ мнение различно от своето, още по-малко критика. И ако евентуално си решил, че имаш качества за кмет, то това ти е сериозен недостатък. Поработи в тази посока, може и да се получи, защото както се казва в една реклама – не става само с .... ентусиазъм, трябва и акъл. Дали го имаш?

Анонимен каза...

Младежо, ами много неща ти трябват на тебе бре млади човече. Четиристаен с южно изложение на последния етаж, сега струг ти е притрябвал с дълги паралели, вероятно като "построят обслужващата сграда на терена на Малкия пазар" там пък я офис ще ти притрябва или магазинче да ти върви алъшвериша!? Леко ще се коригирам, вече не вдигаш пушилка ами направо пяна ти пръска от устата и без "никаква толерантност към лумпените" беснееш по клавиатурата.
От низините на моята лумпенска некомпетентност ще си позволя да ти дам един съвет, който едва ли ще приемеш във висините на своята енциклопедична грамотност, но все пак ще ти го кажа. Следващата година имаш уникалния шанс да се кандидатираш за кметските избори в Троян. Излез на светло с истинското си име, представи се пред хората от града и ги запознай с идеите и намеренията си за почтено и прозрачно управление на Общината в името на просперитета на гражданите ѝ. Ако ти повярват и те изберат, тогава ако искаш летище или пък плавателен канал до Дунава направи. Но ако не ти обърнат внимание, най вероятно ще продължиш да редуваш пушилката и пяната. Има само един проблем обаче - не ти стиска да излезеш на светло, да застанеш срещу хората и да се взреш в очите им. За това се искат топки. Дали ги имаш?

Анонимен каза...

Ще вметна само, че предположението че си настъпил някой е някак самовлюбено и леко загатва за немощ, защото за да настъпиш някого се изисква тяло, лице и име, а ти за сега си просто един ентусиазиран виртуален "младеж", трудно понасящ мнение различно от своето, още по-малко критика. И ако евентуално си решил, че имаш качества за кмет, то това ти е сериозен недостатък. Поработи в тази посока, може и да се получи, защото както се казва в една реклама – не става само с .... ентусиазъм, трябва и акъл. Дали го имаш?

Анонимен каза...

Дори и в момента със моята скромна възраст изкарвам на месец малко повечко пари отколкото е кметската заплата. С партии(мошеническо-лумпенски организации) аз не се занимавам и следователно няма как да се кандидатирам, а като независим нямам шанс, защото почти никой не ме познава. Няма да си напиша името поради ред сериозни и обективни причини, които не са ти известни. Не ми трябва нито струг нито апартамент, а просто иронизирам некомпетентното управление на родния и любим за мен град Троян.


Младежа

Анонимен каза...

Младеж,
не се връзвай да отговаряш на хора, които също са анонимни. Разбрах иронията ти на ставащото, не губи енергия в празни разправии.

Анонимен каза...

Младеж,и аз ти казвам същото-не се връзвай!Все пак тук само изказваме мнения и в условията на форума е прието,че това може да става и анонимно.Това е част от играта,а който му се става кмет-това вече е друга игра.Така че-споко.А относно стария троянски проблем "Охрид-Оборище"-забъркаха го още 85-та година и оттогава оправия няма,само дела и пре-,пре-,препроектиране,лъжи,кандърми и поне няколко преждевременни инфаркта!Иска се въображение,за да строиш,без да рушиш,но у нас добрите примери са рядкост,да не кажа липсват.Който е ходил по широкия свят и то с отворени очи,ще ме разбере....У нас чувството за мярка и приличие е традиционно дефицитно.И затова само ние имаме поговорката за кучето,дето рекло:"Кво ли ми е наред,та и м..... да са ми отпред?" АЙ с-с-с-с......

Анонимен каза...

Не бе така си е и аз някой път прекалявам, но това е защото наистина стават ненормални неща и няма как да си замълча. Те са очибийни и дразнещи ,в същото време няколко тъпака/тъпачки тука като ме захванат няма край.


Младежа

Девойката каза...

Захващат те, заради големите приказки и самочувствието без покритие. Пример, че е без покритие: идеята ти, че ще събарят ОУ "Иван Хаджийски" да строят магазин на негово място :D
И приказки като "Е тук вече дори и аз бих си признал, че не съм в час" наистина будят смях в хората.

Анонимен каза...

АЙс,според теб какво трябва да се направи - да се разшири главната улица или да се построи "многофункционална" сграда с офиси на Малкия пазар?
Можеш и да не отговаряш,но ми е интересно лично твоето мнение.

Анонимен каза...

Понеже съм разочарован,отговарям ти още на почивката на мача-според мен Гордиевите възли се развързват чрез разсичане.Това е добре известно от историята.И пак от нея е известно,че за целта е нужен един меч и един Александър Велики.И нищо друго-нито Делян,нито Минко...Поне така пише в историята. АЙ с-с-с-с......

Анонимен каза...

Значи да чакаме Александър Македонски ...или метеорит върху бюрото:)

Анонимен каза...

Той мача приличаше точно на кметуването на Акимов - един треньор, който има някакви утопични идеи и хора, които му говорят че ще ги реализират, а си правят това, което им изнася!

Анонимен каза...

Оооо, не бива да се принизява Станимир Стоилов да нивото на Акимов - той все пак има някакви успехи!
А на дедо Минко единствения "успех" му е завоюването на Анитка!

Анонимен каза...

Той с това ще си остане, но тя ще е първата, която ще го ритне по задника, след като вече не е кмет.

Пол...... каза...

Аз лично бих чакала метеорита....:)

Анонимен каза...

Пол, не се подигравам, но ако я дакараш до там,да чакаш метеорита, поне гледай да си будна и да не дремеш, като той се удари в бюрото ти.

Анонимен каза...

Девойката,

ОУ"Иван Хаджийски" със сигурност ще бъде съборен. Аз дали съм в час или не моля те остави тази оценка да я правят хората, които ми плащат да го преценят. Иначе интересен псевдоним имаш. Средно образование ли каза,че имаш или само килийно. Колко бонбончета ди дадоха, за да го напишеш това? От кое село каза че си?

Младежа

Анонимен каза...

Младеж,аз горе-долу харесвах коментарите ти,но като прочетох последния...Най-малкото не е кавалерско,да не говорим за некомпетентност и простотия.Като питаш за образование - липсата на твоето личи не само по стила на изказване,по комплекса за "селото",излишното изхвърляне и т.н.
Иначе нищо лично.

Анонимен каза...

Преди малко прочетох за "успеха"Анитка.Коя е тя?

Анонимен каза...

До всички,които чакат метеорита,а също и до тия,които не го чакат:Метеорита пристига по разписание в Троян утре 9-ти септември в 9 часа 9 минути и 9 секунди и ще се тресне в Х..овината на централния площад.Сублимацията на всички,които са там с китки и червени знаменца е твърде вероятна.По този начин милостивия и справедлив наш Господ Бог ще вземе в свои ръце съдбата на прочутата троянска забележитепност,тъй като и ТОЙ се убеди вече,че да се разчита на кметски приказки и съветници е празна работа,както неведнъж е отбелязвал помпиер-премиера на Родината,господ здраве да МУ дава!Народ,който не помни миналото,не разбира настоящето и не контролира бъдещето си!Един приятел,дето ходи чак в Париж,ми каза,че и там имало психиатрия и над входа и видял надпис:"Не всички,които са тук са луди и не всички,които са луди са тук!"Много актуално,нали....АЙ с-с-с-с.....

Една троянка на 35 каза...

9 СЕПТЕМВРИ В ТРОЯН- айде баби пиш при хуйовината...Жалка работо е това комунистическо село...факт

Анонимен каза...

:)
Лумпените си заслужават съдбата.


Младежа

Анонимен каза...

Уважаеми дами и господа пишещи тук,

не искам и никога не съм искал да се харесам на някой. Изразявам личното си мнение и никой няма право да се бърка в това,защото живеем в 2010г в голяма страна наречена Европа. Иначе много се радвам като прочета някой коментар срещу мен особено, когато е засегната компетентността или образованието ми.


Младежа

Анонимен каза...

Моля, пишете по същество, ако е възможно! Материала е посветен на проблем, който не е решен 25 години, а се съмнявам дали още 25, ще са достатъчни. Отчуждиха ни имотите, за един ден, а до ден днешен не можем да използваме въпросните апартаменти-обезщетения. Според общината, независимо кой и кога е бил или е кмет, то ние трябва покорно да се навеждаме и да чакаме чудото " Охрид-Оборище " да се случи, а си потърсим правата, а още години наред бюрокрация и неизпълнение на въпросния обект. А не е ли частната собственост НЕПРЕКОСНОВЕНА. С какво сме виновни ние потърпевшите, с това, че сме наследници на някакви имоти, които комунистите отчуждават ( грабят ), за един ден, а за нас какво остава???? Да пием по една студена вода. Не е честно, та нали живеем в демокрация или..............Не случайно 9.IX. продължава да се празнува. Така че намерението, за реализация на кооперацията, за пореден път е добро, но дълбоко се съмнявам в успешния му край. От 1990 г. почти всяка есен гледам този филм, посветен на започващото строителство на заветното " Охрид-Оборище ", наистина стана като сапунен сериал, но се страхувам, че гледаме 15-та от общо 1000 серии!!!!!!

Анонимен каза...

И аз исках да се пише по същество. Още с първия коментар по темата най-добронамерено попитах някой,който е по-голям от мен да ми разясни този казус, защото наистина за пръв път не съм в час и не съм подготвен. Но за съжаление вместо отговор получих куп обиди от няколко лумпена.
Иначе съвет към съгражданите, които са потърпевши от този случай. Ако са ви отчуждили имотите и не са си изпълнили задължението с обезщетение или пък са закъсняли ги съдете за пропуснати ползи. Все пак ако ви бяха готови апартаментите през златната 2007год. можеше на такова място и при това ново строителство да им вземете по 1100-1200лв. на квадрат. А в момента едва ли може да се вземе повече от 700лв. Със наемите е същата работата.



Младежа

Анонимен каза...

Има и съдебни спорове, но едно е да се харчат нащите пари от името на общината, за най различни юредически похвати и техники, целящи да откажат този, който си търси и е в правото си. За общината не е проблем да харчи хиляди безотчетни НАШИ левове, за юристи в продължение на гогини, а за един ищец е голямо бреме ( Финансово )да води дело с години наред срещу една община нехайна, за проблемите на собствените си граждани. А рано или късно, ще има възмездие, ще има осъждане на общината, за пропуснати ползи, но едва ли ще се намери конкретен виновник, който да понесе отговорност. Така че всичко, ще се плати отново от данъкоплатеца. Винаги, ще е така докато отговорността е обща! Честит 9-ти Септември Другари и Другарки.

Анонимен каза...

Във въпросните апартаменти хората трябваше, да са настанени, през 1991г. Всички имад заповед 100 от 1990г.

Анонимен каза...

ЗА КАКВО ДА СЕ ВЗЕМАТ 700 ЛВ., ЗА ВЪЗДУХ " ПОД НАЛЯГАНЕ " ЛИ?

Анонимен каза...

Пирамиди-Фараони, куче влачи.....................

Анонимен каза...

Ха-ха И.Пеевски се намеси...

Анонимен каза...

Да му е честит 9-ти септември!

Анонимен каза...

За Ваше съжаление не се казвам И.Пеевски, но очевидно имате някакви ментални ( параноични )проблеми в себе си. Привиждат ви се някакви хора, но за всичко си има лек.

Анонимен каза...

Наистина в отговор на първия коментар, това е старо задължение на общината и много отдавна трябваше да е изпълнено и забравено. Едва ли ще останат апартаменти, да се продават от страна на общината. Може би сега се предприемат действия, заради кризата, като се надяват да им излезе по-евтино, отколкото при нормални икономически условия.

Анонимен каза...

Да най-после след няколко стотин обидни и безмислени коментара най-после вързах за какво става дума. Питам лумпените толкова ли трудно им беше да отговорят с едно изречение. Междудругото забелязвам ,че според някои хора- Илиян Пеевски(опозиция) е виновен за всичко. Според други сигурно аз съм виновен за други работи. Като ви е кеф да живеете така, пак казвам лумпените си заслужават съдбата. Разбира се във форума има куп интелигентни, образовани и мислещи хора, които аз много уважавам и ценя мнението им, но има и двама-трима боклука дето като видят някой властимащ и почват да му козируват. Само да припомня, че не сме под комунистически строй, за да се кланяме на неграмотни съсипурковци*.

съсипурко- тъп човек, който няма мозък и освен да ликвидирва, руши или краде, друго не може.

Младежа

Анонимен каза...

Съсипурковци-браво Младеж,това вече си е творчество!Ще се помъча да го запомня,щото много ми хареса.Като "драсни-пални-клечица...АЙ с-с-с......

Анонимен каза...

Не се поддавайте на такива, които не са Ви на нивото, иначе, наливате вода в мелниците им. За всеки влак си има пътници, ако ви се " извозва " в ТОВАРНИЯ им влак, теглен от парен локомотив, то си е ваша воля. Мисля, че няма смисъл!

Анонимен каза...

Младежа, ти като искаш да изразяваш личното си мнение и смяташ, че никой няма право да се бърка в това, какво се опитваш да запушваш устата на хората, с чиито мнения не си съгласен, като ги наричаш клакьори и лумпени? Ти наистина си се взел много насериозно да мислиш, че някой ще плаща да се пише срещу теб...

Анонимен каза...

Младеж,прекаляваш с това "лумпени",но "съсипурковци" наистина ме разсмя.

Анонимен каза...

Бива да сте по-толерантни към изказващите се във форума, всеки гражданин има право на свободно изказване. Оставете го младежа, той е млад и така вижда нещата, замислете се вие защо реагирате.
Пък е и интересно кой се засяга от лумпени и клакьори?
Цветков

Анонимен каза...

Амиии... всеки?

Анонимен каза...

Защото влака им го кара поп Андрей / Червеният поп /, така че нищо ново под цлънцето. Има човек, има проблем, няма човек, няма проблем! Когато дойдат дните около Девети .09 много народ полудява от носталгия, жалещи за браята им обирджии, слезли от чукарите, обрали и убили цвета на нацията.

Анонимен каза...

Генадий,дали не може главния архитект на града да направи коментар по архитектурния вид на новата сграда/която ще бъде на мястото на бутнатата къща/.Често ходя в София и други по-големи градове,има страхотни сгради който са толкова красиви,че ти е приятно дори да минеш покрай тях.Красота.
Като гледам какво архитектурно"чудо" построиха зад Малкия пазар,направо ми е тъжно.

АРВи каза...

В обяснителната записка към проекта може и да пише нещо по отправените от Вас въпроси. Питайте, искайте, може и да ви се даде, но едва ли! Начина за получаване на информация от общината не е този!!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |