Тенис: Плевенчанин спечели „Троян Оупън 2010”

* Боби Монов губеше с 1:3 от троянеца Ивайло Божков, но направи пълен обрат и грабна титлата и премията от 240 лв. * Странен „зрител” озвучи финалната среща

ХУБАВО ВРЕМЕ, достатъчно участници (общо 17, сред тях гости от Севлиево, Плевен, Ловеч и София, като най-възрастният бе на 54 г., най-младият – 16-годишен), добра организация, приличен тенис, силен финал. Това бяха характеристиките на тазгодишното издание на тенис турнира „Троян Оупън”, организиран от Тенис клуб „Троян” (турнирът води началото си от 2004 г.); състезанието се проведе в събота (11 септември) на двата червени корта, стопанисвани от организаторите. Длъжни сме да добавим още нещо – биещото на очи отсъствие на публика, което се обяснява с липсата на разгласа и неоправданото подценяване на PR-а; жалко, защото имаше какво да се види, а и турнирът щеше да спечели, ако по трибуните имаше хора – дано следващия път е по-различно.

ШАМПИОНСКАТА ТИТЛА на „Троян Оупън 2010” грабна плевенчанинът Боби Монов, който надделя на финала над Ивайло Божков от Троян с убедителното 7:3 (срещите бяха в един сет до 7 гейма, като при 6:6 се играеше тайбрек). Победата обаче не дойде лесно – в началото троянецът тръгна много силно, направи два последователни пробива в подаванията на противника си и поведе с 3:1. Но вместо очакваната разгромна победа за Божков и тържество на неговия атакуващ стил, нещата се обърнаха. Силното оръжие на плевенчанина - защитата, проработи с пълна сила, Монов вадеше невъзможни топки от задна линия, обратният му удар винаги минаваше и въпреки слабия си сервиз започна да диктува събитията на терена. В малкия финал – мача за третото място, Николай Маринов от София не остави никакви съмнения в превъзходството си над младия Павлин Хицков (Севлиево) и спечели „бронза” с 7:4.

КАКТО СИ МУ Е РЕДЪТ, наградите бяха парични – 240 лв. за шампиона, 140 лв. за подгласника му и 60 лв. за третия (плюс 60 лв. за победителя в „утешителната група”, сформирана от отпадналите в първия кръг). Пликчетата връчиха председателят на Тенис клуб „Троян” и председател на местния парламент инж. Ангел Балев и членът на Управителния съвет на клуба и общински съветник Николай Тодоров.

Т21

*****

Мила троянска картинка!

Истинско шоу на „Троян Оупън 2010” направи един странен „зрител” – породиста крава, която до един момент кротко си пасеше на поляната край кортовете (сещаме се, че в централната градска част е забранено да се въдят селскостопански животни, но това е отделна тема – бел. Т21). Рогатата красавица бе мирна и тиха и никой не й обръщаше внимание. Но в сюблимния момент – финалната среща между Боби Монов и Ивайло Божков – добичето нещо се развълнува и почна мощно да озвучава района. На кравешкото мучене пък откликна стадо гъски от съседен двор и работата стана още по-весела. Мила троянска картинка! „Много селско!”, коментира един от малобройната публика. „Не, бе – много швейцарско!”, насмешливо „контрира” друг.

24 коментара:

Момчил Влаховски каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Момчил Влаховски каза...

Защо не турнир по тенис,звучи интересно!

Анонимен каза...

Американизираме се бе, Влаховски! До 1878 се гърчеехе и турчеехме, после решихме, че сме франкофони, подере дойдоха на моха русизмите, а днес - американизмите! Не знам само кога ще дойде ред да се побългарим!
Монах

Анонимен каза...

Американизираме се бе, Влаховски! До 1878 се гърчеехе и турчеехме, после решихме, че сме франкофони, подире дойдоха на мода русизмите, а днес - американизмите! Не знам само кога ще дойде ред да се побългарим!
Монах

Анонимен каза...

Ами тя, кравата, е възнегодумавала срещу "ТРОЯН ОПЪН 2010". Може би защото вместо нея, някой е опънал нашенските ОПЪН-исти!

Анонимен каза...

Говорим за спорт все пак!
Без значение дали е от Америка,Турция или от Марс.
А като искаме да се българеем,кво трябва да направим?
Да се оплакваме само,да мрънкяме,да крадем,чалга до зори (и бяла роза на хоро в дискотеките щото сме ебати Българите) и прочие нова българщина....

Анонимен каза...

И погледни каква е темата ,че става въпрос за СПОРТ,а не за това кой с какво забучено перо в гъзо ходи,и като толкова ти се българее ходи в телевизия СКОТ и останалите психичноболни от АТАКА и прочие...

Ненката :-) каза...

Много е прав по горният относно "бьлгареенето"......... От доста време сьм в чужбина и много се радвам и браво на организаторите и спонсорите ако има такива.
Преди 11 год. единстженият корт в града беше корта на Машстрой, който доколкото знам сега е склад за "кенефи". Това е супер отчайващо ,да се съсипе такава спортна база, може би една от най добрите в северна България.... Но както и да е ,това е съвсем друга тема....
Надявам се за вбъдеще да има повече такива "турнирчета" на които с удоволствие бих участвал... дори и спонсорирал.....

Г. Банков каза...

Имам въпрос към редакторите на вестника и сайта: Защо не публикувате информация за отбора на Чавдар Троян. Някои ходим на всеки мач и подкрепяме отбора, но други са нямали възможност и може би вестника ви ще е добър източник за информация около футбола в Троян. Ако давате сериозна информация около всеки мач, някакви интервюта с треньорите (Венци Кепов), снимки или видео - ще бъде голям плюс за вас.

Относно тениса - в Троян има почва за тенис, има и таланти. Познавам се както с Ивайло, така и с Десо (двамата треньори). Десо беше в САЩ, участваше в много турнири и е квалифициран треньор. Само повече пари да се дават. А защо не да се направят и още кортове... А до тях и стадиона да има неокосени ливади, разбит път, няколко гъски, крава и телета...

Вчера един от треньорите на корта играеше тенис, а до корта любезно две стари жени клюкариха на висок глас. Треньорите ги помолиха да обсъждат на друго място каквото имат или просто да говорят по-тихо, но онези двете продължиха да се заяждат... Типичният български манталитет е на лице.

Анонимен каза...

Има ли смисъл да се говори за футбола в Троян?
Колкото и да обичам футбола толкова го намразвам заради случващото се в Троян.
Да Венци Кепов е пич,но Александър Николов е нещо съвсем различно.
Високите им амбиции за излизане от "А" окръжна сериозно са закъсали в първите два мача.Загуби от Славимес и оня ден от Априлци с 1:6.
Впрочем за високите амбиции на Ал.Николов ми писна да слушам всяка есен и всяка пролет от оня ходещ архив Христо Радев.И все едни тежки истории какви големи футболисти имало и как сме играели в "Б" група.Истории в които доста от чуастниците не са измежду живите.
Бъдещето е ако някой вземе стадиона на концесия и го разработи като тренировъчна база и дадат 2 стаи на местните пишман футболери да си гонят "високите" цели за излизане от окръжната и то защото закриха 5 дивизия,известна като "Б" окръжна,иначе все в нея висяха...

Г. Банков каза...

Не знам дали говориш риторично, но имам няколко поправки от моя страна:

1. Първо загубата от Априлци беше с 2:7.

2. Историите, в които участва славния Чавдар не са чак толкова отдавна - преди 25 години. :))
Повечето са още живи, лично познавам някои от бившите играчи.

3. "Б" Областна група има, но не винаги събират отбори за нея. :))

4. Играчите ни са добри, проблемът е много по-дълбок. Ако се даде наистина солидно финансиране всичко ще стои по друг начин. Погледни отбора на Самоводене (допреди две години бяха слабаци в "Б" ОФГ на област Велико Търново). Инвестираха не голяма сума пари за оправяне на базата, аванта за съдиите и малко нови играчи и сега са лидер във "В" Група. В тези малките дивизии всичко е до пари и можеш да постигнеш високо ниво.

Всъщност разликата между ОФГ и "В" група не е в играта, а в парите - 50 000 лева на сезон повече. Предния сезон момчетата мачкаха наред и станаха първи, но парите ни спряха за "В" група.

BTW, как се казваш? Може и да се познаваме. :))

Анонимен каза...

Говорим за икономика,математика...Един лесен пример:
Съседното нам село Ловеч,където играе Кърпачев има средна посещаемост на мачот 200 до 500 човека.Изключвам "дербитата" със сините от София и фк цеца от Панчарево.Тогава статистиката е друга,просто защото от доста градове идват хора да гледат.Но като цяло местните отдавна преодоляха манията по футбола.
Е какво остава за нашия градец?
Някой да се излъже да налее пари и да заиграем във "В" група.Лошо няма,но се сещаш че веднага ще се сложат билетчета и никой няма да отиде.
И както обикновено се случва,праите свършват и айде обратно в окръжната.
Но да,да не забравяме факта наречен Дилян Енкин,прогонил не един и двама мераклии да инвестират в Троян!

Анонимен каза...

А и не мислиш ли че поне преди 10-15 години Александър Николов биваше да излезе в заслужена пенсия?
Ако има причина за дългогодишното падение на футбола в Троян,то това е той!
Лично за мен нещата стоят така:
Инвеститор налива пари в базата и я развива като тренировъчен център за подготовка на елитните ни отбори преди мачове в Кърпачев или Севлиево,както и в паузата между сезоните.
Отдаваме дължимата почит на Александър Николов и сие,и на тяхно място идват хора професионалисти,млади и амбицирани за футбол!
И няма как да не се сетя за болните бръвежи на един човек от Троян,който си и вярваше как ако бил кмет щял да докара Манчестър Юнайтед в Троян!

шамари за предния каза...

Ми интерес към футбола в Троян има и то голям. Нали знаеш, че малко отбори от Областните, дори от "В" група могат да се похвалят с подобен брой зрители (между 200 и 500 всеки мач). Пък и не е единствения начин да се печели пари от билетите. И това е начин, но не единствения! :)) щ

Знам за мита, в който се разказва, че Енкин е отказал да даде на концесия стадиона на един руски олигарх, приятел на Мартин Кушев... А дали е така, никой не знае.

Отбори идват да тренират в Троян. Тази година дойдоха Локо София (през пролетта) и Академик София (преди две седмици). Не знам дали те са платили нещо за това, ако можеш ме светни. :))

И последно въпросче - какво е направил Александър Николов, за да го обвинявате за това, че благодарение на него няма футбол в Троян. И само не ми обяснявай за екипите на Интер, които ползват детските и подготвителни отбори и юношите младша по мачовете. :))

Анонимен каза...

шамари с крак за предния....

Дадох ти пример с Кърпачев,в Троян мислиш ли че ще се поддържа постоянна борйка от 200 човека?
Не знам за какъв олигарх говориш,аз говоря за времето когато Гриша Ганчев напираше а след него и Петър Хубчев.Поразпитай малко и ще се потвърдят думите ми.
За Локо знам,Академик също,значи трябва да се работи в тази насока.
За другото печелене на пари ,сигурно говориш за реклама?Колко компании според теб в Троян ще рекламират?
За Ал.Николов отговора е следния:Нищо не е направил,там е проблема.

прятелски настроен каза...

М добре, прав си донякъде, НО... ако не беше Бат Сашо, Съли, Санди или както още го наричаме... :) кой щеше да се грижи за футбола в Троян? Допреди няколко години беше само той, също и Дарин Костов (мой добър познат и треньор на Борима в момента).

Относно втория ти въпрос, имало е руски милионер, който е искал да купи терена на стадиона, самия отбор и т.н., но Енкин не се е съгласил.

Поздрави!

Анонимен каза...

приятел на приятелски настроените:

Не претендирам да съм прав!
Горе някъде написах,че отдавам дължимото на човека с многото прякори,но да си ходи.
Дарин Костов ми е бил личен треньор и се справяше много по-успешно в тактически и физически план с тренировките.
Случайно ако ти е направило впечатление речника на Николов се свежда до :"Аа ти и такова"!!!
А какво се е грижил е видно и ясно,лошото е че Кепов заличи дългогодишните му "грижи" за терена и футбола и сега игрището изглежда в състояние за което бая отбори от А ПФГ мечтаят.

Аз ще ти задам един такъв въпрос:

В държава като нашата,имам предвид мизерна и бедна,в град с умиращи функции като Троян,в който няма дори кино,камо ли друга опция за развитие на културата на хората,в един спорт искащ много пари,какъв е смисъла и каква е целта която се гони,та да се излъже някой да инвестира във футбола?

Приятелски настроен към приятеля на приятелски настроените каза...

Извинявай, но ако всеки мислеше така - футболът в БГ накъде отива? Добре, че пак се намира някой инвеститор да дава пари. Нали не мисля нищо лошо?

P.S. Юношите старша възраст на Чавдар (повечето, от които играят при мъжете) победиха отбора на Гигант от Белене (чиито мъжки отбор е във "В" група) с разгромния резултат от 10:1. Голмайстори бяха: Минца с 5, Роско с 2 и малкия Ники с 2 или 3 гола (може да съм пропуснал някой, за което съжалявам). Мачът отново бе високо посетен за стандартите на подобен тип мачове (даже имаше малко хореография). Скоро мислим да сформираме фенклуб.

Анонимен каза...

Хех значи идеята ми все пак има последователи!
Искрено ще се радвам да сформирате агитка с викачи,думата "фенклуб" е отвратителна и не се връзва с моите представи за жива подкрепа на стадиона :)
Искрено се радвам и за резултатите на юношите!
Все пак си оставям правото на собствено мнение по темата,но се съобразявам с твоето!
Преди години бачках в едно село в Англия.Сближих се с един от хората и един ден ме покани да гледам детето му,което в неделя играеше.
Беше ми невероятен кеф да наблюдавам тези 7-8 годишни малчугани в страхотни екипи как ритат топката на една поляна като в Калейца.Самия град не помня дали имаше мъжки отбор по футбол,но помня че имаше Футболна Академия,та в този ред на мисли защо не и в Троян да има подобна!?!?!?

пак горния каза...

Не се бъркай. Ние не сме група викачи. Ще вземем както знамена, така и тениски. Имаме и хореография, макар и скромна. Правим го с удоволствие, а не с типичния селски манталитет.

P.S. Относно Англия, там има 40,000 футболни отбора. Нищо чудно, там футбола е религия и е на напълно друго ниво! :))

Георги Банков каза...

А и само да добавя, евала на тениса в Троян, днес за малко си говорих с моя приятел Ивайло Божков за финала, каза че често се случва така, да се губят мачове, при които имаш предина, и че "връщачите" на топки често побеждават, за което не съм съгласен, понеже освен неговия мач той визираше и световния номер 1 Рафаел Надал.
Успех и на тениса, лично играя, но напоследък нямам много време за него и дано този спорт в Троян да се развива!

Анонимен каза...

Не ме разбра!
Викач е перефразирано от "навиячи" ,сръбския еквивалент на "фен".Аз ги наричам че и себе си "викачи" ,щото ида ли на мач докато не ми падне гласа не се спирам.
Хореографията е нещо "екстра",важен е съпорта и мощния рев през целия мач :)

Анонимко каза...

Така е. Вчера при победата няколко човека останахме без глас. Вече имаме и песни на агитката. Все пак е важно и да няма много селски изпълнения. :)) Трябва да сме "европейци", колкото и изтъркано да звучи вече.

Анонимен каза...

не знам дали е изтъркано,но в момента в който се озовеш на мач в Кирчево,Градешница,Галата,Дерманци,Глогово,Малчика и къде ли не още,европейското свършва на табелата на съответното населено място...

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |