С шейна през август насред Троян?!

* Всичко щеше да е (почти) нормално, ако действието се развиваше през януари - да, ама беше август * Гледка, достойна за страни от „третия свят”
ФотоОко

КАКВО ЛИ НЕ ПРАВИ НЕМОТИЯТА, това ни мина най-напред през главата, като видяхме снимките (изпрати ни ги колежката от ТВ „Оптиспринт” Краси Коларова; щракнати са в четвъртък, 19 август, на пъпа на Троян – в началото на пешеходната зона пред кафене „Рио” – бел. Т21).

СЮЖЕТЪТ не се нуждае от „разгадаване” – човекът, явно нашенец, е натоварил багажа си на… детска шейничка и я тегли, като ремарке, с вехт велосипед от времето на соца. На багажника на двуколесното има допълнителен товар – в кашон. Всичко щеше да е (почти) нормално, ако действието се развиваше през януари и Троян бе в бяло, а троянският площад – непочистен от снега, както често се случва. Да, ама беше август, разгара на лятото?!

ВЪЗМОЖНИТЕ коментари са два.

1. ХУМОРИСТИЧНИЯТ. Местен зевзек си прави майтап и събира очите на троянци и гости с нестандартния си транспорт. Един вид артистична изява. Забавно, но малко вероятно. И пак свързано с немотията.

2. РЕАЛИСТИЧНИЯТ. Нашенец я е „пригладил” до крайност и не може да си позволи левче-два за такси. И е бил принуден да си прекара нещата (не е изключено това да са провизии от европомощите - захар, ориз и други стоки от първа необходимост, които тия дни раздаваха на социалнослабите в Троян – бел. Т21) по този мъчителен и в някаква степен унизителен начин. Гледката е достойна за страни от „третия свят” – нищо че България минава за пълноправен член на Клуба на богатите (ЕС), а местните ни управници твърдят, че в Троян кризата си е отишла. Отново забавно (за зяпачите), но повече тъжно. Доста тъжно.

Т21

7 коментара:

Анонимен каза...

Това е всеизвестния Джони Вайс. И както се казва комунизмът и алкохолът на никой не прощава..... до това води редовното пиене..

Анонимен каза...

Де да беше само тоя в града,а то все по често се срещат разни подобни.Като циганката,която оринираше насред пътя пияна.

Анонимен каза...

Но за алкохола винаги му се намират "дребни"...

Анонимен каза...

Човека си е болен, прибират го редовно в лудницата.Комунизъм, немотия...Пълни глупости сте написали...Земете апарата утре и тръгнете след Стефан лудия и Рамбо от гарата да си запълните с материал сайта/вестника като сте я докарали до там.

Анонимен каза...

Не е от немотия а от богатство и хубав живот нали бе мен...

Анонимен каза...

да ти кажа ли честно Джони-то си беше в ред и копаеше канали като багер ама с времето ей го на ....

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |