Троян бие Габрово по спечелени пари от европроекти

* Кметът Акимов за противенето да теглим нов общински заем: „Пищене на някои, които не са изкарали един лев на Общината, а само са свикнали да консумират” * Шест общински служители ще получат хонорари за работата си по проектите

ТРОЯН Е ОБЩИНАТА В БЪЛГАРИЯ, СПЕЧЕЛИЛА НАЙ-МНОГО средства по европроекти на глава от населението – това е факт, гордо обяви пред журналисти от местните медии кметът Минко Акимов. В сочената за първенец по този показател община Габрово по Оперативните програми били привлечени 13 млн. лв., докато в Троян става дума за над 20 млн. лв., дообясни градоначалникът (според електронната енциклопедия Уикипедия в края на 2009 г. община Габрово е имала 72 хил. жители, а община Троян - 35 хил.; т.е. според думите на г-н Акимов излиза, че с два пъти по-малко население сме спечелили два пъти повече евросубсидии или общо 4 пъти повече евросредства на човек – бел. Т21). 

НА ВЪПРОСА НА Т21 как ще коментира сериозната подкрепа, която получи в Общинския съвет (ОбС) спорното му предложение да теглим нов общински заем до 4 млн. лв. за обслужване на плащанията по европроектите, г-н Акимов заяви лаконично: „Разумът надделя и затова съветниците ни подкрепиха”. Но бе доста по-рязък към противниците на искания заем: „Пищене на някои, които не са изкарали един лев на Общината, а само са свикнали да консумират”. 

КМЕТЪТ ОТГОВОРИ И НА ДРУГ ВЪПРОС НА Т21, поставян на няколко пъти от различни общински съветници и на последната сесия на ОбС – какъв хонорар са получили служителите от общинската администрация, работили по различните европроекти. Г-н Акимов отговори, че въпросните служители били общо 6-ма, като по някои от проектите работили още от 2008 г.; имало и извънреден труд (включително в събота и неделя), периодична обработка на огромни количества документация, отговорности. И за всичко това шестимата щели да получат по около 8 месечни заплати горница - за месеците от началото на 2010 г. до м. септември, а не за целия период, в който са работили по европроектите (плащанията започвали от този понеделник).

Т21

48 коментара:

Анонимен каза...

Абе Кмета знае ли, че го търсеха от КОМИЦИТЕ - да го земат на щат та да весели страната, а не само Троян... Старост нерадост...

Анонимен каза...

Значи на хората, допуснали грешките по проектите, се плащат премии, а гражданите изплащат кредити, така ли, кмете?

ентусиаст каза...

ле-ле! 8 заплати,не са малко пари,ако е за тези които са злоупотребили!??????????тежко ни и горко..................

Анонимен каза...

Къде ги закопахте тези 20 милиона , някой вижда ли да са влезли.

Пол..... каза...

Защо тогава Габрово се развива,а ние затъваме.Статистиката показва,че и безработицата не ни е голяма,а де факто,тук всеки втори е безработен.Странно,наистина.Проекта за милиони е водния цикъл,с който не толкова спечелихме а ни се и отнемат някакви милиони....Картинката е жалка,на фона на оптимизма на Кмета!

Анонимен каза...

Ми щото Габрово си няма такъв кмет-оптимист!
Де го Младежа, да види тази изява на Миньо?

Анонимен каза...

Информация от www.economynews.bg, месец юни

"Няма друга община в България, подготвила стойностни, зрели проекти, при които веднага може да се премине към финансиране и строителство. Това каза днес в Габрово министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, цитиран от БТА."

"Обходният път на Габрово е важен, той е включен в оперативната програма "Транспорт" за периода 2010-2013 година. Тунелът под връх Шипка ще се осъществи тогава, когато се намери инвеститор, който да строи чрез публично-частно партньорство без държавна гаранция, обясни министърът. Ако инвеститор не се
намери, със сигурност проектът за тунела ще бъде включен за реализиране за периода 2014-2020 година, информира Плевнелиев."

http://www.economynews.bg/index/viewarticle/nid/9989/

Анонимен каза...

Сега като се замисля Минко Ак каза, че проектите за водния цикъл на Троян и Орешак са за 10 или 15 милиона. Така като ходя из града , а и в Орешак минах наскоро никъде не видях да се копае. А водата - и чиста и мръсна върви по тръби, които са в земята. Кмете, къде наистина са тия милиони?На това отгоре и кредит ще вземаш, за да разплащаш уж извършени работи по водния цикъл. Айде моля ти се!

Анонимен каза...

Ето това е въпрос - къде са милионите, които са изхарчени, недостигат и поради това се взема кредит. Ще ни каже ли някой?

Анонимен каза...

Работата май става много дебела!Къде са 15 милиона лева?

Анонимен каза...

Минче,усещаш ли заедно с дебелогъзия лайновоз от бели осъм дето каза че троянци са анонимки и некомпетентни,като се поразровиха колко бързо те хванаха по бели гащи?
Минче,верно я кажи де парите за тия велики водни циклажи?
Че то ако те слуша човек тук трябва да е центъра на водния цикъл на половин България!

Анонимен каза...

До горния -за кой дебелогъз лайновоз говориш,да не е за една красавица от БСП-групата дето вари мармалади по празниците и много обича да се прави на компетентна по разни въпроси...

Анонимен каза...

Разгърнете вчерашния брой на в-к "Труд". Там пише, че Ловеч ще вложи 9.5 млн за 300 дни и ще реконструира цялата си улична мрежа, паркови зони.Само това стига, за да се осъзнаят смехотворните излияния на Минко Акимов, че сме по-добре от Ловеч.Минко, явно яко си объркал конците.Бягай.

Анонимен каза...

А, не така! Не може да надробиш попарата и да оставиш нещата.Всяка дяволия се заплаща.

Анонимен каза...

Дебелогъзата е Донка Банкова от БСП!

Анонимен каза...

Май на кмета му се иска да стане министър....по подобие на габровския, дето обеща да потекат европейски благинки към нас,"ама друг път".

Анонимен каза...

Ще реконструират Ловеч за 300 дни
в-к Труд
За 300 дни инфраструктурата и част от парковата система на Ловеч трябва да бъдат реконструирани. Срокът започна да тече от вчера със стартирането на проекта "Подобряване на физическата и жизнена градска среда в Община Ловеч" по Оперативна програма "Регионално развитие 2007-2013 година". Негов изпълнител е "Трейс Груп Холд" АД - София, а строителният надзор е поверен на Сдружение "Три Ес - Строл" ДЗЗД, съобщи вчера кметът на Ловеч Минчо Казанджиев.
Според него проектът е на стойност 9,3 млн. лв. и включва реконструкцията на основната улична мрежа, ремонт на подлези и възстановяване на съществуващи светофарни уредби, и застрояването на нови такива, и изграждането на зелени системи.

Анонимен каза...

Мммда, пък ние ще си правим шадраванче, да ги е яд ловчалиите!

Анонимен каза...

Току-що се връщам от Ловеч/от сутринта бях там по работа/и трябва да ви кажа,че е много по-добре подреден и поддържан град от Троян.Имах време и преминах пеша от автогарата надолу през много добре асфалтирани улички,поддържани дървета,прясно и добре асфалтирани тротоари и надолу по главната до под пазара-навсякъде личи грижовна ръка,включително сградите,дворчетата и паркингите.Нямам влечатление от панелните покрайнини,но не мога да си представя да са по-зле от нашите,Лъгът и Младост с дърварниците,незаконните гаражи,нацвъкани кой където си е решил,кокошарници,сковани от всички възможни неща на света.В центъра на Ловеч работници общиваха с медна ламарина кубетата на новата огромна църква.Заболя ме,признавам си,и завидях на ловчалии!А иначе Трапето и Терзийското са толкова близо едно до друго-просто да не повярва човек.....АЙ с-с-с-с......

Пол..... каза...

Айс,от автогарата до централната улица не е нито със нов асфалт,нито хубав тротоар,аз лично преди 3 седмици щях да си счупя крака по плочките,но иначе за другото си абсолютно прав.Чак да им завиди човек на фламингите.Ама си имат троянец да си ги управлява,а ние си нямаме:)))))

Анонимен каза...

Минчо четеш ли кво пишат хората тук?
Минчо четеш ли кво става в Ловеч,парите не са от Гришата?
Минчо,кога ще асфалтираш главната от Общинския пазар до Поделението?
Минчо,кво стана с оная папчица с исканията към Дянков за пари за инфраструктурни промени за входа и изхода на Троян?

Анонимен каза...

А някой има ли идея Минчо какво ще приказва по кабелната тази вечер? Защо темите не са обявени предварително, за да могат хората да задават въпросите си? И най-важното:
Миньо, кога ще застанеш лице в лице с гражданите на тази община, за да те питат и да ти гледат срама?

Анонимен каза...

Ехо, precious....

Анонимен каза...

Не говоря за улицата,по която се движат автобусите,а за квартала вляво от нея,качвайки се нагоре към автогарата.Квартала е прясно асфалтиран,включително и тротоарите и то много старателно!Сравнението с Троян е отчайващо-много е чисто,подредено,корените,които надигат тротоара предварително са очепкани,тротоарите са валирани на ръка,нови ниски бордюри.Всеки може да го види,ако тръгне пеша по ъгловата улица от площада пред гарата.Даже един стар чинар,на който половината диаметър остава във платното внимателно е подкастрен и оставен.Тук сигурно отдавна да е станал на гаванки и дърва,нищо че е расъл сто години и още баба ви се е натискала под неговите благодатни вейки....АЙ с-с-с-с.....

Анонимен каза...

Ми така е, Ай с-с-с-с, ловчалии си нямат Миньо!

Анонимен каза...

Нямат Минъо, но ни взеха Минчо, който явно много добре се справя там. Тези улици, за които пишете ловчалнлии ги правиха пак по някакъв проект от около 4 милиона лева и тогава ги оправиха и не само там - някъде около 30-40 улици, ако не се лъжа, с тротоарите, околовръсното шосе на пътя Троян -Плевен, Младост, Вароша, почти в целия град. С улиците в града се занимава пак наше момче инж. М. Симеонов. Но стига толкова, че ме хваща яд.

Анонимен каза...

фен
кучето си лае, кервана си върви
колкото и да си чешем езиците тук истината е , че миньо е голям късметлия. заради безплодието на уж демократичните партии, заради късогледството и нихилизма на българина, миньо стана съвсем, ама съвсем случайно кмет. и си разигра тихичко коня, сдружи се с енкин, който е врял и кипял в прибирането на общински пари. пука му на миньо за хората или за троян, че то това безочие е условие да те направят шеф на милицията. нали това му е била основната роля, да изпълнява повелята на партията и да държи народа в подчинение. а ние тук го питаме изпълнил ли бил онова, или това.. бе хора, той не е станал кмет за да прави нещо за града. тя приказката е със съвсем ясен край- енкин ще продължава да прибира пари, акимов и той .. и накрая всички яли и се веселили на наш гръб.. ми като гледам хората около мен май е заслужено ..

Анонимен каза...

Троян бие Габрово по спечелени пари от европроекти!

Това звучи точно като:
"Елма"(несъществува вече) бие по продажби за 2010г. Даймлер Крайслер.
Звучи смешно за тези които са в час, а за тези които вярват е трагично.

Младежа

Анонимен каза...

„Възстановяне на горския потенциал и въвеждане на превантивни дейности в землището на с. Голяма Желязна, община Троян”
След кратка справка със сайта на РИОСВ Плевен става ясно че там има постъпило инвестиционно намерение от член на семейство Енкини за изграждане на хотелски комплекс в тази местност.
ФАКТ! Лесно подлежащ на проверка, значи за това е необходим този проект.

Анонимен каза...

Здравейте форумци? Снощи гледайки опитите на Краси да изкопчи някои конкретни отговори от кмета и на въпросите зададени от зрители си направих извода, че по-голямата част от "гражданите"на града не се интересуват какво се случва в общината.Тази телевизия май се гледа само от пенсионери и 5-тях въпроси които се зададоха бяха в тежкия проблем"къде да си пасем козите".Вярно е, бях резервиран към някои обяснения на кмета относно спечелените проекти, но тази сутрин габровският министър потвърди част от информацията на градоначалника, като заяви, че днес правителството ще се произнесе по въпроса за финансирането им.Напълно съм убеден, че в министерствата останаха подписвачи на документи от онова правителство и повсячески начин и целенасочено спъват работата на правителството.Господин Акимов е от стара коза яре.Трябва за толкова време трудов стаж да се е научил как се решават трудните въпроси.Ако трябва в София ще стои и ще хлопа на всички врати,включително и на Бойковата, и да недопуска да му хвърлят прах в очите със завоалирани обещания.Кмете,никой няма да ти вземе мястото ,поне още 1 година,стой в София и докато нерешиш задачите за които си тръгнал, не се връщай.Имаш двама заместника, които немогат да кажат каква я вършат и дали си заслужават заплатите.Остави ги и те да постоят под огъна на който се печеш.Защо не им делегираш отговорности?Защо всичко си се нагърбил да вършиш?Казваш, че не си спал от половин година като си видял, че се провалят проектите!Да вярвам ти,но тези двамата си спят и на това не им пука.Тази карловска бакалска счетоводителка, дали е сънувала, че ще управлява община.??????Защо я коронова на това място в общинската администрация?Така ли нямаше месни специалисти.Ако ти беше много вярна,нямаше да те остави да се пържиш сам на огъня.Уверявам те, че той всеки ден става по-силен и ти ще изгориш в него и ще отнесеш всички негативи от бездействието на тия двама твои заместници.Не те защитавам, но те разбирам.Само немога да повярвам, че ти като цял живот си бил полицай и недоверието е първото нещо, което доказваш, че се е изградило в теб, как повярва на устното успокоение , когата си информирал за допуснатите грешки, съответните министерски служители.Защо непоиска писмено да ти потвърдят, ами сега ще търпиш всички упреци по кредита, който гласуваха общинските съветници,или добрината ти като човек надделя върху доверието.Моля лично да ми отговориш.Защо го допусна това.С какво ще докажеш на тези рушветчии в София и на нас, че не си виновен.?Енкин също те подведе.Ти сбърка.Сега отново пресметнете размера на кредита и се консултирай и с други хора в Троян, дето се занимават със сметки и тогава го тегли.Времето на кметуването на Дилян няма нищо общо със сегашната ситуация.Дилян имаше приходи, а в Троян безработицата е 15%.Варвай ми.Защо никой неотчита, хората, които отпаднаха от бюрото по труда.Знаеш ли колко са тези нещастници?

Анонимен каза...

Интересно ми е, по колко проекта са работили капацитетите, дето се изказват негативно по-горе? Да се каже, че от негативните коментари лъха некомпетентност, би било твърде ммеко. Общинските съветници, които се изкакзват скептично, дали са наясно, как се работи с европейски фондове? Наясно ли са, че превеждането на средствата става, след изпълнение и отчитане на съответния проект? Или просто приемат желаното за реално: Спечелили сме проект, да дават парите и да си ходим! Подобни мнения показват липса на всякаква представа за начина, по който се усвояват средства по Еврофондове. Със същия успех горните негативисти могат "компетентно" да коментират мозъчна операция:) Или просто да показват силна злоба, простотия и лична неудовлетвореност............

Анонимен каза...

До горния-прочети внимателно коментара над теб.Разграничавай задължителните празомърморковци тук и тези които компетентно си дават мнението,макар и по-различно от твоето.Слушах внимателно дискусията с Акимов и едно не ми е ясно:защо той непрекъснато казва,че кредита е необходи за разплащане на вече изградени проекти,за плащане на нови стартиращи,а М.Генковски продължава да твърди,че няма нищо общо с това а за плащане на санкции и че лев от кредита няма да иде в полза на Троян???Ние може да нямаме капацитет за работа по проекти,но имаме право да искаме да не се шикалкави!!!

Анонимен каза...

Към по горния:Итересно мнение,но сякаш се говори за друг човек а не за дребномащабния кмет на Троян Минко Акимов.Талантът да управляваш е в делегирането на права и власт- Миньо А. това не го може,крие информация,действа тайно,пъчи се че колко е "велик".Вярно е че единия му заместник му беше натрапен но заместничката си е негов избор и протеже,колко пъти му казваха че не става но той си я дундурка защото му е удобна и му върши и частна работа.В София Миньо А. не 1,а 5 години да стои все същата работа -ще го финтират и ебават защото е дребномащабен.За кредита защо не дава информация а лъже и маже като дрът циганин и трябваше от неговите да кажат че е за плащане на наказания по проектите за да си признае... Най-слабият кмет в историята на Троян!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Валя Букарева каза...

Разбирам от европроекти и знам как се плащат парите и как се отчитат. Този, който ни критикува в невежество,искам да ми отговори само на един въпрос:
Защо, като сте знаели, че има да се плаща по проекти, не сте си заложили средствата в бюджета за тази година? Ако е имало недостиг на пари, още в началото на годината да е било ясно, че трябва кредит, а не сега - вече 7 месеца по-късно.
В Троян има грамотни хора и хайде да не се изказваш повече неподготвен! Гражданите негодуват от факта, че липсва прозрачност, както и смелост някой да каже истината. Тази именно истина ние я знаем, но искаме всички да я научат.

Анонимен каза...

Хубав и резонен въпрос,но едва ли ще получиш отговор,г-жа Букарева.Какво е всъщност бюджета-един предварителен план за изразходването на средствата.И когато по средата на годината ти трябват спешно 4 милиона допълнително-работата е ясна.Но те не са свикнали да си признават.Освен ако не са принудени.....АЙ с-с-с-с.....

Валя Букарева каза...

Ай с-с-с-с,
отговор няма да получа, но не позволявам да ни принизяват толкова разни анонимни хорица. Прав си в коментара си, при нас също се правят бюджети, после си ги актуализираме на три месеца, защото едно са плановете, друга е реалността, работим по европейски проекти, даже награда получихме, имаме си и тригодишни планове и т.н.
Но не приемам, че в средата на година става ясно, че трябва да се тегли кредит. Още повече - на сесията се отчете, че приходите за полугодието са над 50%, което за мен означава, че средства за плащания по тези програми ИЗОБЩО не са предвиждани. Това вече е некомпетентно!
Дразни ме липсата на прозрачност, както и смелостта и доблестта на управляващите да казват истината. Дразни ме начина, по който се управлява тази община, липсата на директна връзка с хората и още такива неща.
Поради тази причина си позволявам понякога да коментирам.

Анонимен каза...

Освен това, тъй като вече не сме в соца, нужна е прозрачност. Колко му е: малко модерност, малко кадърност, малко почтеност у тези, които работят за нас. За което са получили доверие и пари. Доверието вече отиде. Парите - там е друг въпрос.

Валя Букарева каза...

Чудесен коментар! Поздравявам ви!

Анонимен каза...

Г-жо Букарева,
Поздравления, че имате куража единствена да застанете, като истински мъж:))) зад името си.
Внимателно прочетох още веднъж горните коментари. Следя Вашите изказвания. Във въпросната статия, освен тези, които предоставят цитати и първия от 04.08., не ми се вярва някой коментар да е написан от Вас.
Далеч съм от общинска администрация. Далеч съм и от позиция да защитавам сегашното общинско ръководство. Изказах позиция/основана на личен опит/, че работа по Европейски проекти не може да се осъществи само със собствен ресурс.
Това, което ме дразни, е, че по-голямата част от коментарите са на едни и същи хора, изпълнени с много лош език, с много ясно разпознаваема злоба, с откровена простащина. Всичко това издаващо тотална липса на самоуважение... Без нищо градивно, без никакви предложения, просто да си поплюем, след като можем да го направим анонимно. Няма как, да прочетеш само коментарите, които си заслужават. Налага се, да се четат и тези, които биха били обида за ухото на всеки що годе възпитан човек. Едни и същи хора се изказват за бюджет, европроекти, промишленост, туризъм, социални дейности, администрация и изобщо, каквото и да е. Ако са хора, доказали пригодността си за динамична, високоотговорна многопластова дейност, приемам да се изказват за разнообразните аспекти на общинското управление. Но това са хора, които даже не могат да контролират негативизма си дотолкова, че да не използват нецензурни изрази и лични обиди. Недостойно е, да обиждаш някой личностно/особено на физически характеристики/, да се обръщаш към него с подигравателни и унизителни обръщения, само защото не си лице в лице с него. Всички тези писачи, ако попаднат в ситуация, при която да имат пряк контакт с Г-н Кмета, не само, че няма да се обърнат към него с "Миньо", "Минче",и други подобни /да не говорим за квалификациите към останалите коментирани лица/, ами ще му се кланят доземи..... Случвало се е да съм свидетел на такова поведение не веднъж.
Но нейсе....... хора всякакви, то за това е форума, и злобните страхливци да могат да вилнеят словесно, скрити зад профила "Анонимен".

Валя Букарева каза...

Господине/Госпожо,
нищо лично спрямо вас. Да, наистина има и такива коментатори, каквито описвате, но моля ви - не слагайте всички под общ знаменател. Аз поне винаги си пиша името, считам това за достойно - да застанеш зад казаното от теб. Може понякога да не съм права, затова са останалите - да ме коригират.
Прав сте да се дразните, ще се радвам и лично да се запознаем.
Пожелавам ви успехи.

Анонимен каза...

Действително грозният език омаловажава гражданския протест. Ставало е дума за това и преди.

Анонимен каза...

Към ПОЗИТИВНИЯ по-горе:Абе пич когато един некадърник досъсипва града в който живееш,когато се е сддушил с предишния мошеник и заедно грабят каквото е останало,когато тегли кредит който ти и децата ти ще плащаш,когато лъже като оряховски циганин,когато отвсякъде избива на комунизъм как да да коментираш с добър език...Лош бил езикът на коментиращите- не,не е достатъчно лош...А пък ти не се прави на много смел всички сме страхливци щом търпим това кметско недоразумение и разни други недоразумения като едно белиосъмско плашило в общинския съвет...

Анонимен каза...

фен
към по горния АНОНИМЕН коментатор, който е с много чувствителна душа и не може да понася написаните тук обидни обръщения към м.акимов и подобни него наглеци от общинската администрация и общинския съвет
та, драги ми смехурко,я кажи как твоята префинена личност би нарекла хората които с ясно съзнание ни се предложиха на изборите, казаха ни колко са загрижени за хората в троян, и как те искат да им дадем властта да ни управляват /за наше добро/. а в последствие лъсва грозната истина колко мазно лъжат, колко нагло крадат..
е, аз и да съм от камък не мога да се въздържа и да не нарека крадеца и лъжеца с точните термини..

Анонимен каза...

фен
но то има по простичко обяснение за защитната реч на оня анонимния, дето не понася лошия език .. явно това е и неговия начин за прибиране на пари..

Анонимен каза...

Нали не очаквате да се чувствам задължен да наричам тъпото ченге Миню, който почти закри града ни с титла или със специално объщение. Незнам Мининка Акимова да има някакво образование пък той нека си приказва че карал курс в университет във Вашингтон.

Това е най-слабия кмет за всички времена. Трябва да му се потърси отговорност!

Анонимен каза...

И аз винаги си пиша името, считам това за достойно - да застанеш зад казаното от теб. А когато наричам някого с обидни имена и пиша гадости - съм анонимна. Нали?

Анонимен каза...

Върви дяда ти Минка да ти даде 20 стотинки за един бонбон за това което си го написал/а.

Анонимен каза...

А бе като сте толкова ербап що не отидете вие да управлявате и кметувате, та да видите колко е лесно и готино, АААААААААААААААААААА

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |