Георги Аргиров е новият районен прокурор на Троян

* Лично главният прокурор предложил кандидатурата му за поста * Софиянец е, но от 19 години е в нашия град и се смята за натурализиран троянец * Привърженик е на екипния стил на работа

44-ГОДИШНИЯТ ГЕОРГИ АРГИРОВ – досегашният зам.-районен прокурор, е новият шеф на Районна прокуратура – Троян (точното наименование на длъжността е „административен ръководител на РП – Троян с ранг на апелативен прокурор” – бел. Т21). Той заемаше временно поста от 1 март т.г., след пенсионирането на предшественика му Пеньо Гурлевски; официалното встъпване в новите правомощия е станало миналата сряда (23 юни), като седмица по-рано е било изслушването пред Висшия съдебен съвет (ВСС).

ЛЮБОПИТНОТО Е, че кандидатурата на Георги Аргиров е била предложена лично от Главния прокурор на България Борис Велчев, което означава сериозно доверие. Задължителната в такива случаи атестационна проверка, която прегледала под лупа работата на кандидата за последните три години, също дала много добра оценка. Много добре минало и „препитването” пред най-строгото жури – Висшия съдебен съвет. „Вярвам, че ще оправдая доверието и Районна прокуратура – Троян ще бъде давана за пример”, коментира пред Т21 новият районен прокурор.

ГЕОРГИ АРГИРОВ Е СОФИЯНЕЦ с македонски корени; от обикновено семейство – майка му е начална учителка, а баща му дълги години е работил като хладилен техник. В Районна прокуратура – Троян постъпва на 1 юли 1991 г., веднага след завършване на висшето си образование. „Тогава имаше свободни места във Видинско, Свиленград и Троян. Не се колебах, защото много обичам Балкана, избрах Троян, за който само бях чувал, но не бях идвал никога и вече 19 години съм тук”, сподели г-н Аргиров, признавайки, че вече се смята за натурализиран троянец.

НОВИЯТ РАЙОНЕН ПРОКУРОР НА ТРОЯН
заяви, че е привърженик на екипния стил на работа и че добрите контакти с другите правораздавателни органи е важен момент от работата на прокуратурата. И от нас – честито на г-н Аргиров!

Т21

12 коментара:

Анонимен каза...

Поздравления;
От сърце му пожелавам коректнос и справедливост .

Анонимен каза...

Поздравления и от мен за г-н Аргиров. Не го познавам лично, но съм чувал, че е стойностен човек. Желая успех!

Анонимен каза...

Господин Аргиров,искам да разясните на щироката публика нещо което на мен не разяснихте за толкова време.
Едно дело за побой преди години стигна до Вас,внесено от един от най-уважаваните адвокати в Троян.
Случката се беше разиграла Декември 2004 и адвоката бе повече от сигурен в правотата.
6 месеца по-късно Вие ми изпратихте 2 листа с невероятни абсурди в които ми обяснявте как дело няма да има.
Та бихте ли разяснили на широката аудитория на колко пари оценихте живота ми и колко Ви плати този троянски бизнесмен за да се потулят нещата.

Пожелавам Ви успешна кариера като прокурор и се моля истински за хората в този град да не попадат в ръцете Ви!

Анонимен каза...

Оплюването не се забави! Просто си върха, господин Анонимен. Просто стана модерно днес на всички да ни е виновен я прокурорът, я съдията, я някой друг, само ние сме света вода ненапита.

Анонимен каза...

А ти я прочети пак какво е написано и кажи къде видя оплюване?
И щом толкова вярваш в съда и системата,дано никога не попадаш в подобна ситуация!

Анонимен каза...

Съгласен съм с анонимния, който твърди че не е имало дело за побоя и съм сигурен в думите му. Много подобни хулигано-килешки изпълнения е имало през последните години в Троян. Нищо не се прави по въпроса. Факт е!!!

Анонимен каза...

На тези които вярват в господин Аргиров както и в цялата система на съдя не само в Троян им пожелавам крепко здраве и дано никога не ви се налага да опрете до тези хора,когато срещу вас са парите...
Тогава драги мои,света се обръща и от потърпевш странно как ще излезете виновни...
Все пак г-н Аргиров минало не се забравя а се преглъща...
Пожелавам Ви успешна кариера и нека бъдете достоен представител на Темида!

Анонимен каза...

фен
да се надяваме, че новия районен прокурор няма да върви по стъпките на стария, макар да са били рамо до рамо толкова години. в това е надеждата на всички за реална промяна на живота ни, не само в троян, но и в страната. по детски наивно е да очакваме справедливи прокурори и съдии, но какво пък, може да си помечтаем за такива, може да се случи някой ден.. определено е по страшно прокурор да те заплаши, че му пречиш на даверата от колкото заплаха от мутра...

ARVi каза...

Не ми е ясно, какво искат някои от новоназначения прокурор. Хайде да си дойдем на думата. Прокурора е обвинител, не е съдия. Днес, като слушам как прокурорите се застъпвват срещу Лечков в Сливен, направо не ти е работа. И в крайна сметка какво от това? Нищо, върнаха му правата, като кмет нали?
А пък държавмата ни се казва България, някой ако не знае да му припомня. Не мога да си обясня препирните ви.

ARVi каза...

Понеже много ме критикува преди време един набеден демократ(ананимник), къде е справедлевостта, да го попитам и аз защо не пише нищо за пред "строгия поглед на прокурора" Или се плаши"

Анонимен каза...

Хайде да видим сега новия прокурор, дали ще се занимае с изчезналите картини от изложението...

Анонимен каза...

Мисля, че нищо няма да се промени и всичко ще си е по Гурлевски!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |