ЧИТАТЕЛИТЕ НИ ПИШАТ: Случващото се тук е възмутително

* „Моля, вижте приложените снимки и кажете това прилича ли на пешеходна зона?!”

КАТО ЖИТЕЛ НА ТРОЯН И ПО-ТОЧНО НА ЖК „ЛЪГЪТ”, и като майка на две деца, бих искала да изразя възмущението си от безразборното и нагло паркиране на автомобили пред аптека „Виталика” на главния път Троян - Кърнаре. Моля, вижте приложените снимки и кажете това прилича ли на пешеходна зона?! Искам да отбележа и друго - че малко над аптеката, между пазар „Лъгът” и аптека „Виталика”, има паркинг и в този момент той беше… празен. Паркингът - празен, „пешеходната” зона – задръстена от автомобили?! Както всички знаем, този район на Троян е много оживен и с голямо движение, наблизо има училища, детска градина, магазини, пазар – и заради безогледното паркиране ЦЯЛОТО ДВИЖЕНИЕ НА ПЕШЕХОДЦИТЕ СТАВА ПО ШОСЕТО (деца, възрастни, майки с колички – макар че то може ли да мине детска количка в този лабиринт?).

МОЖЕ БИ С ТОВА БЕЗОБРАЗИЕ трябва да се занимае РУ на МВР - Троян или Община Троян (да се поставят знаци или заграждения, които да не допускат паркиране на автомобили в пешеходната част и съответно да се контролира спазването им)? Знаем, че проблемът с паркирането съществува в целия град, не само в нашия район, но случващото се тук е възмутително, все пак това не е някаква си „забутана” уличка! Сигурна съм, че по което и време да минете оттук, почти през целия ден, въпросната „пешеходна” зона изглежда точно така, както е на снимките!!!

ЩЕ СЕ РАДВАМ, ако тези снимки и това писмо стигнат чрез вашия вестник до отговорните контролни органи и, разбира се, се вземат нужните мерки. Макар да се съмнявам, че някой ще предприеме нещо. Благодаря предварително!

С уважение: С. Димитрова, Троян, жк „Лъгът”

20 коментара:

Анонимен каза...

Незнам какво да кажа...Относно паркирането прясна случка от днес: От блок Синчец към Болшевик(срешу мебелния магазин, а там има и паркинг пред блока), точно на пътното платно спрял луксозен джип...в това време мина патрулката...познайте дали обърнаха внимание...И още има...В градинката до киното ,че и по моста за пешеходци, постоянно движение я на коли,я на камиони...Ама на кого да се оплаче човек???

Анонимен каза...

Отчайващо е,да.Джиповете няма да ги спират,помни това.Но мойта кола,твойта.....да,даже и глоба може да отнесем.Скоро се случи,пред нас един раздрънкан автомобил пълен с някакви мургави...малко неадекватно се държеше шофйора-тръгни спри,тръгни спри.Мъжа ми го изпревари и нещеш ли се нацелихме право пред патрулката.Е глобиха ни и с право,но след няколко дена гледам едни цигани си карат таратайката,вътре поне 6-има,колата почти се е разпаднала,ама патрулката не ги закача.А да сте видели циганин да кара курс за шофйори...Коментара е излишен.

Бай Бочо каза...

Ясно е като бял ден -мангалите си купуват книжките, а ченгетата и цялата ни правораздавателна система си трайкат.Тая държава си отива помнете ми думата.....

Анонимен каза...

Това е в нашия град има и едно друго място където като минавам ми прилошава, доколкото знам са ставали и бая леки ПТП-та.Там пък сутрин е УЖАСт.Малък жокер доста известно кафененце е, в което не съм стъпвал никога, намира се в долния край на Троян.Ама те куките си го подминават редовно дори да има по 2 коли спрели успоредно-Аве ко да праЙш България :(

ARVi каза...

Това положение с паркирането вече е станало безнадеждно, въобще непоправимо и нарушенията са повсеместни. Къде няма неправилно спрели и паркирали автомобили? Те са навсякъде. Жалкото е, че закони в държавицата ни има, но те не се спазват и няма да се спазват, защото за спазването им е необходим голям апарат от контролни органи. Законите ни са изпипани перфектно, относно правата на нарушителите на реда и закона. Я влезте в заседателната зала на съда и вижте колко дела се гледат по същество и колко по процедура. Той този контролен орган, който и да е, ще лумне от това да се съобразява с многобройните изисквания към него. Защо това е направил така, какво точно е казал, в какъв срок е взел мерки и др. глупави правила за осуетяване на контрола и законността. Не бих станал контролен орган. И друго, закона предвижда винаги глоби от - до. Е това каво е? Пълна глупост и създаване на предпоставки за корупция. Защо не е както в Англия например. За такова нарушение такава глоба и нищо повече. То тук ако глобят някого ще са обжалвания свидетели, докарване от девет дола вода в десети само и само да не го глобят. Манталитета ни е такъв. И друг път съм го писал. "Не не виждаме гредата в нашето око а виждаме безгрешно сламката в окото на другия", а и сме и капризни и болезнено критични, когато нещо не е в наш интерес. Това е в общи линии. Може да се пише още много по тези въпроси.

Полендачката каза...

Ако живееш в горния край,логично е долния да е някъде около моста на Елпром.Предполагам,че говориш за"Джамията",както и викат всички.Там наистина ставам много ПТП,но така и така полицията не взима мерки.Казват,че всичко е законно,защото има знак,че е разрешено паркирането.Произшествията стават,защото многото спрели коли пречат на идващите от моста и завиващи на ляво да видят какво се задава отгоре.Ние сме минавали на косъм от инциденти там,но не виждам някой да решава проблема.Апропо:забележете колите които спират какви са.Така,че за съжаление се налага да кажа на г-жата,която повдига въпроса за неправилното паркиране,да не се надява,че въпроса ще бъде разрешен.А иначе е толкова лесно.Всеки,който дори малко нарушава правилника да бъде глобен,спрял си неправилно-глоба,задръстваш пътя като си спрял насред пътя-глоба,дори и да е джип-ГЛОБА.Просто е-трябва да се върши работа,на катаджиите заплатите са от нашите данъци.Да видим тогава дали и да си най-безочен,ще ти се плащат ли често глобите.
Когато бях в Испания на гости,вървях един ден със сестра си към магазина.Тя се беше качила на тротоара,а пък аз най-спокойно си вървях по шосето.По едно време сестра ми се обръща към мен и стреснато ми каза веднага да се кача на тротоара.Като погледнах назад,не можех да повярвам на очите си:въпреки,че съм непосредствено до тротоара,не на пътя,зад мен имаше дълга върволица поне от 6 коли,които лекичко си караха,но не ме заобикаляха,защото са застрашавали моята сигурност!!!!!.Представяте ли си.Като се качих натиснаха газта и си заминаха,без един да се обърне и да ме напсува.Тук дали някой някога ще постъпи така.Представяте ли за каква култура говоря.А по улиците не видях един неправилно спрял или затруднил движението.Дали някога ще ги стигнем??????

Полендачката каза...

А така,ARVi ви го каза по най-точния начин.Браво

Полендачката каза...

Ох,Айс-а нещо ми се губи....

Анонимен каза...

В русия съм, в Русия съм....Айсссса съм!Имам още работа,но прегледах отгоре-отгоре сайта.Бърз виц-мутра спира неправилно,на тротоара-старшинка.Старшинката веднага се навежда към отворения прозорец на джипа и се представя:"Старшина Петров, женен,с три деца".Това е моят коментар.Ай с-с-с........

Анонимен каза...

Вече съм свободен и веднага ви пускам новина-шефа на Полицията инсп.Яшев подава рапорт за пенсия.Кой да го замести-това е въпросът?То вече е решено,но все пак.......айде да посимулираме демокрация.Хайтов описва случай с председател на ТКЗС нейде из Асеновградско-викнал го първият комунист на окръга да му чете конско,защото управлява много авторитарно и го съветва/ставало въпрос къде да се прокара напоителен канал/:Абе другарю,вслушвай се в колектива,бе.Покани ги,уважи ги,попитай ги.Един ще рече-оттук да мине,друг друго....ти ги изслушай,записвай си,пък накрая си прекарай канала където ти си си решил!Умен-н-н-н-н-н-н!АЙ с-с-с-с-с-с-с........

Полендачката каза...

То Айс,както и откъдето и да го погледнеш,май и ние сме,като у Асеновградско.Канят ни,уважават ни,питат ни,па накрая....все тая...:):):)

Анонимен каза...

nnnn

Анонимен каза...

УЖАС.Въэмощавам се от безредието безотговорноста и корупцията в Троян.Предлагам наглите и нахални шофьори да паркирват на централния площад пред полицията на тротоара на всички пешеходни зони а пешеходцише да вървят по улиците с тояги в ръце за самоотбрана.Мисля че в Троян гражданите -пешеходци трябва да направят митинг с които да изразят недоволството си към управляващите и контролните органи и да защитят достоините си права

Анонимен каза...

Това пред комплекс Виталика е нищо!
Улицата срещу "При братята", която е улица на 3 блока, редовно е задръстена от клиентите на кръчмата и кафенцето до нея! Там две коли никога не могат да се разминат, поради глупостта и безотговорността на повечето троянски шофьорчета, че и на полицаите често!
Паркингът слънце е на 1 метър от тази улица, ама кой да се сети!

Анонимен каза...

Същото се отнася и за жителите на Бонковското и Гетото,както и останалите пришълци от селата в митичния Четвъртък за пазар.Окупирват ни улиците и хич не им дреме че спират пред къщите на хората и гаражите....

p.radev каза...

Абе то в Четвъртък си е зрелище - от всички страни тичат към тоя пазар с патерици, бастуни, колела и всевъзможни ппс-та. Да питам понеже не съм ходил на тоя пазар от дете да не се раздава нещо безплатно там бе. :) а за паркирането да ви кажа, че в почти всеки град е така и няма оправия като гледам :)

Полендачката каза...

П.Радев,представа нямам какво раздават там,с пари или без пари...:):):),но нали имаше някакво решение,къде да се измести.Знаеш ли нещо по въпроса?Ако се измести,може би и аз ще се поредя на опашка,ама само ако махнат кебапчийниците,които са пълни с мургавелковците,дето ядат от онези неща....кебапчетата,дето са толкова пресни,щото отеве са лаели:)

Анонимен каза...

А каква ще кажете за таксиметровите "паркирали " около мосто но големият пазар. Там по чудо още не е станало ПТП патрулката минава но не вижда и не реагира.

Бай Бочо каза...

Хубав въпрос на П.Радев.Отговорът е,че нищо не раздават ама простотията и оскотяването троянско са много големи.И от тая бабешка дискотека всеки Четвъртък отръвка няма... като прибавим и мангалероса който приижда на талази и комунистите в общинския съвет дето смятат че това е най-важното място за социални контакти...Абе страшно става ще знайш...

Полендачката каза...

Бай Бочо,аз си мисля,че на пазара наистина се осъществяват социалните контакти,на нашите пенсионери/особенно на тях/,но има неща ,които наистина трябва да се променят и то е не зеленчуковия пазар а битака на самата улица.Циганията трябва да се премахне,защото отивайки там,хората виждат един упадък,не място където ще си купи нещичко по евтино.Има начини,които могат да подобрят така наречения пазар/а то не е пазар/.Мисля,че има и място където да се премести,а не да се затваря най-важната и единствена улица за тежките превозни средства.Но нещо не се прави както трябва.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |