Комисия ще умува по предложението на „Атака”

* До края на април 7-членната комисия трябва да реши нужна ли ни е или не нова общинска фирма по европроектите * Даниел Сираков хвърли „бомбата” – предложи атакистката Петя Ковачева за зам.-кмет на община Троян * Те ти, булка, Спасовден?!

ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ (ОБС) В ТРОЯН прие „наполовина” предложението на съветническата 3-членка на партия „Атака” за създаване на нова общинска фирма с основна дейност „извършване на консултантски услуги и оказване на техническа помощ на Общината и други институции и организации” при кандидатстване по Оперативните програми на ЕС (25 март). Според въпросното предложение създаването на новата фирма трябва да се финансира от общинския бюджет, за което ще са необходими 50 000 лева.

ГЛАСУВАНО БЕ да се конструира 7-членна комисия от общински съветници, която до края на м. април да излезе със становище дали трябва да се създава подобна фирма или пък същата дейност може да се върши от друга някаква общинска структура. Вносителят на атакисткото предложение инж. Илиян Пеевски се съгласи да се създаде комисия; като уточни, че те (от „Атака”) са готови на отстъпката, защото сега било модерно да се прави „крачка назад и после две напред”. Напълно омиротворен, което рядко му се случва на сесиите на местния парламент, инж. Пеевски се отказа от председателството на комисията и го отстъпи го на председателя на ОбС инж. Ангел Балев.

ЛЮБОПИТЕН НЮАНС В ДЕБАТА по предложението на „Атака” внесе председателят на дясната коалиция „Избор за Троян” Даниел Сираков. Той заяви, че подобна фирма е излишна, понеже същата работа би могла да се върши от съответно звено в общинската администрация. Г-н Сираков припомни, че при структурирането на новата троянска администрация след местните избори през 2007 г. е имало идея за такова звено и за ресорен трети зам.-кмет на общината, който да отговаря за разработката на проекти по европрограмите.

И ТУК СЪВЕТНИКЪТ, може би най-хуленият (досега) от групата на „Атака”, хвърли „бомбата” – предложи да се назначи нов трети зам.-кмет и посочи за поста… атакистката съветничка и дясна ръка на партийния си лидер Петя Ковачева (на това някои му викат „те ти, булка, Спасовден”; още повече че точно г-жа Ковачева бе претендент за председателския пост на постоянната Комисия по туризъм в ОбС, който, след много препирни и грозни нападки от страна на „Атака”, бе зает именно от Даниел Сираков; и друго - дясната местнопарламентарна коалиция, председателствата от г-н Сираков, е обект на яростни хули от страна на атакисткия лидер инж. Пеевски – бел. Т21). Отзвуци по казаното нямаше, но сега остава да видим дали г-н Сираков ще внесе предложението си официално и дали то ще влезе в дневния ред на ОбС на следваща сесия. Или става дума за някакъв политически майтап от нашенски порядък.

Т21


25 коментара:

Анонимен каза...

SAMO SE KARATE I TOVA NE E RABOTA.VZEMETE SVAR6ETE NE6TO TROIAN NA VAS RAZ4ITA,NO YVI.....

Анонимен каза...

Остава сега Сираков да предложи Пеевски за кмет и да влезе в предизборния му щаб...Ашколсун!!!!!

Анонимен каза...

Господа и дами от ОС Троян. Поучете се от съседната община Ловеч. Там има дирекция подчинена на кмета, излишен е трети Зам.- кмет. Доколкото имам информация се справят доста добре и печелят много проекти. Нищо, че имаме неписана конкуренция, да не казвам вражда, нищо не ни пречи да се поучим от тях. Мисля , че в общинската им администрация на отговорни длъжности има поне 5-6 души от Троян, пък и кмета знаем от къде е. не е необходимо да преоткриваме топлата вода.

Анонимен каза...

Проблемът на общината не е количеството на проектите. Искам да кажа, че и сега има достатъчно проекти, по които общината е кандидатствала и чака одобрение и други, по които работи в момента. Факт е, обаче, че няма завършени. Почти по всяка Оперативна програма има съфинансиране. От тези два факта лесно се вижда, че общината е ограничена откъм бюджет в кандидатстването си по много проекти, а при положение, че не сме финализирали нито един, ще е голяма грешка да се започнат нови. Защото основният проблем с проектите е администрирането им в министерствата. Или казано по-разбираемо, каква ти е файдата, че ще кандидатстваш с 20 проекта, като могат да ти разгледат и предвижат само 5-6 !?!?

Анонимен каза...

тая не мога да я гледам,само се надува и сама се хвали.

Анонимен каза...

Петя е един много кадърен и амбициозен млад специалист.Преди 15 гдини с Илиян Пеевски и други троянци бяха на обучение в САЩ.За разлика от всички други "специализирали" в чужбина,след като се завърнаха разработиха и издадоха специализирана книга с много добра разработка как нашата община да се развива в областта на екологията.Ако беше изпълнена поне една малка част от разработката и предложенията на този млад и амбициозен екип тогава,нямаше да сме на това дередже.Обеснявам си поведението на Илиян, неговата нервност и сприхавост, които понякога са почти неконтролеруеми,като за толкова години се харчат парите на данъкоплатците на парчета, без да е направено нещо хубаво, качествено и трайно в нашата община.Погледнете коритото на реката от моста при старата полиция до хотел Троян Плаза.Грозна картина.Ако продължим по-надолу, картината става зловеща.Кокошарници, дърварници, грозни работилници, а един "троянец" дори разкопал речното корито и го заградил, демек земеделец го раздава.Ами да си отиде на село, там да копа? Що чине в града?В този град някои хора си правят каквото си поискат.Тези "ползватели" на общинска земя за кокошарници,гаражи и дърварници плащат ли за тази услуга,ами тези в горния край на града? И още и още.Намало къде да си слагат дървата? А тези, които живеят в централната част на града, те вероятно има къде да си приютяват горивата.Щом ползваш общинско-плащаш.Плащаш и за това, че си паркирал на тротоара,/глоба/ който преди 3 години общината се опита да поднови/кръстовището от големия пазар до автогарата/Парите на общината са на пътя.Има шест специалисти назначени да се грижат за реда.Нека да съберат парите и.

Анонимен каза...

Хубава идея! Мислиш ли, че ще се усети някаква полза от нея !?!?! Ти сам/сама спомена "толкова години се харчат парите на данъкоплатците на парчета, без да е направено нещо хубаво, качествено и трайно в нашата община". Така че събирането на повече пари, които се харчат по същия начин едва ли ще помогне на гражданите, нали?

Анонимен каза...

Откъде тръгна та докъде стигна....
Тръгна от екологията,ходи до щатите,мина през реката и накрая свърши в кокоши дол...
И кво?

Анонимен каза...

Ако обикновен човек от града ,скочи срещу селянотията и гореописаните прояви,ще кажат че е завист.
Ако Илиянката се разпени,то тогава е политическа воля,професионализъм и т.н...
Не мислиш ли че говориш пълни глупости?
И още нещо:
Като е толкова компетентен и обучен,нали сега е на власт,демек има всичката сила да похарчи нашите пари правилно,защо не се случва нищо?
Моля,не ми вкарвай изречението за Дон Кихот(той) и вятърните мелници(всички от ОбС Троян)...

Анонимен каза...

За какво новоизбраните съветници си губят времето поне в две заседания да приемат Наредба №1 на Общината, като не се прилага както трябва.Няма ред в тази община.Как не ние срам !Два пъти в годината в Орешак идват поклонници от цяла Страна.От кумова срама си почистваме домовете, когато очакваме гости! На какво прилича главната улица на с.Орешак?Каква е тази нагласа на на нашите хора, не само орешачани, да си държат строителните материали и боклуците пред къщите!.Варно, няма пари за тротоари, но поне да си окосят тревата и тръните пред къщите. Това не е задължение на общинската фирма за чистота.Грозна централна улица и като прибавим и дупките по асфалта сме само за гости.Къде е кметът на Орешак? Колкото пъти е пътувал до Троян и обратно? Тази грозотия вероятно не го дразни.Държавата му е дала власт да управлява и да контролира?Радвам се, че във форумите вече личи гражданската непримиримост към мръсотията и то повече от млади хора.

Анонимен каза...

Ей, уважаеми ТРОЯНЕЦО,
Аз не оправдавам политическият деец Пеевски.Не жерая да съм му адвокат.Не се дразни, че споменавам Илиян.Аз изнасям факти от далечното минало.Когато младите местни специалисти ходиха на обучение в САЩ, те бяха на твоите години и така нахъсани да докажат,че в Троян може и трябва да се направи нещо.И Петя и Илиян бяха много далеч от политиката.Тогава най-малко тя ги интересуваше.Сега, като общински съветници им е времето да се върнат отново към този основен въпрос за разрешаване в нашата Община.Надявам и вярвам, че и ТЕБ те дразни тази грозотия.Дано цъфнат дърветата по- рано и да закрият отново това, което ТРОЯНЕЦЪТ отново не е свършил.Това, че преминах през Америка за по-направо за да достигна Бонковския дол и Велчовската мръсотия, ме накара да мисля, че за обявените дни за почистване на общината ни от мръсотии,ТРОЯНЕЦЪТ ще си помете поне пред къщата.И моля те ,успокой топката, нали сондираме мнения за добруването ни, макар и анонимно.

Анонимен каза...

Кмета на Орешак е култова личност,не стига че е неграмотен но пък се е научил на купешки думи.
Сещам се за едно негово писмо писано до една организация в Троян.Някъде около десетина реда е,а грешките са към 20.
Но това изобщо не му пречи да си е ПОВЯРВАЛ!

Анонимен каза...

Май не следиш мисълта!
Улицата на която живея е чиста,и не заради някой друг а заради хората които сами чистят пред къщите си.
Опитвам се да те накарам да разбереш че "дразненето" идва от опитите за внушение че видиш ли един единствен човек вижда и казва нещата.
Пак те питам:
Ако аз ,ти или трети заговори публично по темата,как се нарича това?
И ако въпросния "лъч светлина" каже каквото и да е ,ще се юрнат една рота славеи да го възхваляват.
Някак си досадно става вече,сякаш ние не виждаме в каква мизерия живеем,мизерия която сами си създаваме.
И понеже са си повервали че са достигнали една степен на развитие,логичната следваща тяхна стъпка е политиката.
Лошо няма-но какво от това?
Лично на мен ми е досадно да слушам оправдания от рода на:"виждате ли аз ако бях на власт,кво щях да направя","или тия за нищо не стават",нали и двамата са общински съветници(демек политици),къде им е гражданската позиция,къде е ясната им политическа воля.
Какво може да ги спре,нищо че това не им е точното призвание да накарат хората около тях да си свършват работата?
Обаждат се точно когато и където имат интерес,ако не си забелязал досега.

Анонимен каза...

Интересно ми е човек като Сираков(един от малкото изобщо кадърни хора в Общинския съвет),цели с хвърлената" бомба" в статията.
Доколкото следя действията му,той не прави случайни неща,особено такива които няма да доведат до позитивно и конструктивно действие.

Анонимен каза...

Познавам Петя. Моето лично мнение е че ако това стане ще е един светъл лъч в тунела. Пък дано момичето да има късмет и да пожине добри успехи, така необходими за Троян.

Анонимен каза...

Като гледам тук коментарите колко са нахъсани без да имат някои от коментиращите материален интерес, се питам, как ли е в Общинския съвет, където всички до един го имат. Боже опази!

Анонимен каза...

Даньо Сирака е интересна личност-всеядна.И не му пречи кому ще носи шлифера.Бая време носи шлифера на ченгето-шоумен Жорж Ганчев-бая народ изгоря,но нейсе....После понесе и шлифера на Войводите-и там нови излъгани,ама дано поне са гръмнали по веднъж с пищов на Хайдушкото сборище.След тия големи шлифери колко му е да понесе шлиферчето на Пеевски.Ще го понесе като куцо пиле домат,вервайте ми!И пак ще вика,че е НА ПОЛЗУ РОДУ.Не вервайте му!

Анонимен каза...

Даниел Сираков е човек с доказана кауза.Просто е необходимо да проследим това в годините.Всичко друго изписано тук за него е: натискай в казана да не излезе нашия,че ...
Хора нека се обичаме...

Анонимен каза...

Уважаеми желаещи да управлявате,
Дали изобщо някой от вас има понятие от консултантски услуги, като предлагате да се създаде подобна общинска структура? Защото, като гледам какви чудесии предлагате, все ми се чини, че хабер си нямате. Експерт, който има капацитет да си изкарва хляба чрез консултинг, го прави, без да има нужда от общинско спонсорство /защото вие точно това предлагате/. Особено в град като Троян, в който общо взето се знае кой за какво става, ако някой е много ценен, се намира какво да прави и съответно да си изкарва прехраната с това, което може. Ако някой е толкова голям разбирач от нещо, какъв е проблема да го работи? Или смятате, че експерт, който никоя фирма не желае да наеме, ще свърши общинската работа? И то за 500 лв. заплата? Ами тоя човек трябва да е луд, за да пропусне възможността да изкарва 2000 лв./каквото е обичайното заплащане на оперативните консултанти, не говорим за супер консултантите/, за да работи на ползу роду за 500 лв. Просто искате да направите поредната структура, която да гълта пари, без да е ясно каква ще е ползата от това. Няма никакъв проблем да се работи по проекти и без общинска структура, както и много фирми си го правят. За управление винаги има предвидени средства в бюджета на всеки проект, такива обикновено са рамките. Така, че ако имаме експерти в работата по проекти, те не би трябвало а са свободни, а да си консултират и да си печелят хляба от това, не да чакат трохи от общинската софра. Ама аман от специалисти в разни сфери.

Анонимен каза...

Незнам кой какъв специалист е. Но със сигурност Петя Ковачева ще стои по добре като зам.кмет отколкото Мариянчо Балевия.

Анонимен каза...

Ако търсим някой да "стои" добре, давайте да поканим някоя фолк певица. Щото От Г-н Мариян Балев малко са по- интелигентните хора, а явно имате нещо друго пред вид, не интелигентност.

Анонимен каза...

Троян отново се оказа на позиция "партер",нереализирани в живота хора и вечни местни депутати търсят работа вероятно за съкратени роднини.Консултански фирми в страната има много и то на ниво.Всички практикуват-правят се проекти-цялостни/проекти,доклади,обосновки и т.н./ и се кандидатства по съответната програма.След сключване на договор,тогава консултанта получава хонорара си от авансово преведените пари на клиента от съответния фонд.Няма издръжка на некадърен персонал,защото в Троян няма кадърен човек да отиде на държавна работа за 500 лв.,когато може да вземе 10000 лв.ако работи на свободна практика в тази сфера.В тази криза предлагам съкращение на общинската администрация с 50 %/толкава са много и толкава некадърни,че нямам думи/.Има общински фирми -БКС например,незнам защо още съществува.

Анонимен каза...

фен
май всеки хванат от улицата би "стоял" по добре от балевия.. келфайда му от интелекта като цъка табла по цял ден.. но като "тюфлек" добре затиска зам кметския стол..то е толкова жалко, че човек не може и шега да си направи с него..Петя е професионалист, който много неща може да раздвижи.. но едва ли ще има тази възможност. даниелчо сираков, който е окупирал бюрото по туризъм и го използва като частно, едва ли ще гласува за нея, макар сега да хвърля празни предложения. тук някой казва че бил специалист, да по византийско поведение .. сега що да не им замаже очите, нали знае че няма да се гласува

Анонимен каза...

Първо: От интелекта на Г-н Мариян Балев всеки може да има "файда", както селянин като горния се изразява. А, че е селянин, спор няма. Ако не разбира чувството за хумор на Г-н Мариян Балев, човека не е виновен. Да слуша "шофьорско-милиционерски" фолклор. И дано поне него разбере.
Второ: Г-н Даниел Сираков със сигурност се ослушва за нова ракета-носител, че воеводите едва ли ще направят втори път тази грешка, да го вземат с надежда, да им донесе гласове. Без друго тези, дето дават парички са още сърдити заради това.

Бай Бочо каза...

Пак ще има майтапи в общинския съвет...понеже тази недомислица на Пеевски да си уреди на общинска заплата дружката Петя няма да мине.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |