Изложението в Орешак се представи на туристическата борса в НДК

* Резултатите – членство в Българската асоциация за алтернативен туризъм и подписани няколко договора с родни туроператорски фирми
* Пленер „Керамика на балканските народи” в Орешак? * Иван Чакъров: „Каква е ползата, че сме си подредили „къщата” добре, когато никой не я знае и не влиза в нея?"


НАЦИОНАЛНОТО ИЗЛОЖЕНИЕ на художествените занаяти и изкуствата (НИХЗИ) – Орешак участва със самостоятелен щанд на международната туристическа борса „Ваканция 2010”, провела се от 25 до 27 февруари в Националния дворец на културата (НДК) в столицата, научихме от управителя Иван Чакъров. „Ваканция 2010” е най-голямото туристическо изложение в България, а НИХЗИ за пръв път се явява соло на престижния форум.

ТУРИСТИЧЕСКАТА БОРСА В НДК се провежда за 27-ми пореден път и е под егидата на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма; основен организатор е „Прим Експо” в партньорство с Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА), Българската асоциация на туристическите агенции (БАТА), БТК, Съвет по туризъм – София и НДК.

КАКТО ЗА ПРОФЕСИОНАЛИСТИ от туристическата индустрия, така и за широката публика бе предназначена „Ваканция 2010”, която даде отлична възможност на родни и чужди представители от бранша да осъществят нови контакти, да презентират новите си продукти и да сключат сделки. Общо 347 изложители от България и над 20 от други страни участваха в тазгодишната борса, като сред тях имаше фирми и туристически организации от Австрия, Гърция, Кипър, Тунис, Турция, Италия, Израел, Германия, Великобритания, Перу, Тайланд, Хърватия, Русия и Холандия.

НА „ВАКАНЦИЯ 2010” НИХЗИ – ОРЕШАК стана член на Българската асоциация за алтернативен туризъм, чиито „козове” са културно-историческите и религиозните забележителности, традиционната кухня, етнографската уникалност, традиционните занаяти… Друг успех са подписаните от НИХЗИ договори с няколко големи наши туроператорски фирми – за организирано посещение на групи с включване на гостите в демонстрациите на прочути местни занаяти (грънчарство, пирография, тъкачество, дърворезба, варене на сливова ракия).

НА НАШИЯ ЩАНД В НДК се спрял и посланикът на Република Македония Александър Василевски, който проявил подчертан интерес към нашите традиционни занаяти и заявил готовност да посредничи за осъществяване на връзки с македонски партньори. От контактите с представители на министерствата на туризма на Гърция и Турция и с посланика на Македония се зародила идеята за провеждане на пленер „Керамика на балканските народи”, чийто евентуален домакин да е Изложението в Орешак.

„АКО ТРЯБВА С НЯКОЛКО ДУМИ да отговоря на въпроса за смисъла от участието в подобен род туристически борси, смело мога да кажа, че това е единственият начин, по който хората от туристическата индустрия да презентират себе си и своите продукти. Борсите са мястото, където в условията на остра конкуренция да покажем, че община Троян е привлекателно място за туризъм. Каква е ползата, че сме си подредили „къщата” добре, когато никой не я знае и не влиза в нея?”, коментира участието ни г-н Чакъров.

Т21

2 коментара:

Анонимен каза...

Личи си, че смяната на управителя е била правилна и на време направена. А, стария ,,началник,,няма ли да му се потърси сметка за безобразията които е вършил? Или пак ще си траем!

Анонимен каза...

Кмете, направи нешто, за да не те определят, че си в комбина с Енким. А, се знаеше, че той /Д.Е./ и стария управител си бяха дупе и гащи.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |