Яне Янев се срещна с троянци

* Опозиционният лидер определи правителството на ГЕРБ като „последния изрод на криминалния преход” * „РЗС има ясна цел – Велико народно събрание и нова конституция!”

ПРЕПЪЛНЕНА, че и с десетки правостоящи зала посрещна в Троян лидера на партия „Ред, законност и справедливост” Яне Янев и всичките останали депутати на партията в 41-то Народно събрание (зала „Форум” на читалище „Наука”, 18 януари).

„ТАЗИ Е 12-ТАТА НИ СРЕЩА в страната за последните десет дни и навсякъде е по същия начин – пълни зали с поне 50-100 правостоящи”, сподели дясната ръка на лидера и наш земляк Атанас Семов. Г-н Семов подчерта, че така ще е до 10 март, когато ще е големият национален митинг на РЗС в София. Опозиционният депутат започна с остра критика срещу правителството на ГЕРБ, обвинено в „управленска и интелектуална немощ”. Припомни скорошния партиен конгрес на „герберите”, на който „не бе поставен нито един истински важен въпрос на българското общество” – като бедността, стопяването ни като нация, енергийните проблеми, състоянието на войската и т.н. И посочи основната цел на РЗС – свикване на Велико народно събрание и промяна на конституцията; нещо, което е жизнено важно за България, защото досегашният основен закон подкрепял статуквото и „20-те години преход на грабежа”; преход, през който шепа хора са на върха, сред тях неизменно е Доган, а народът „винаги тъне в убийствена бедност”.

ЗА ЖИЗНЕНОВАЖНАТА НЕОБХОДИМОСТ от Велико народно събрание и нова конституция говори и лидерът Яне Янев, приветстван с бурни аплодисменти. „Основното зло е в основния закон”, заяви в начало г-н Янев. Защото настоящата конституция не водела към демократична промяна, а гарантирала „сбъркания криминален политически модел”. Че е така, си личало и от правителство на ГЕРБ, което бе определено като „последния изрод на криминалния преход”. Единственият изход е нов железен основен закон, който „да е непроменим за няколко века”, а не както е днес – с лекота „милиционерският ботуш да погазва всички демократични правила”.

ЯНЕ ЯНЕВ ЗАЯВИ ОЩЕ, че министерствата в България трябва да се редуцират на 15 и да не могат да се променят според управленската конюнктура. Държавните комисии, които сега са над 100 и никой не знае какво вършат, да се сведат до 15-20. Депутатите също трябва да са по-малко - не повече от 100-120, сегашната бройка от 240 души е безполезно разточителство. Магистратите и народните представители да са без имунитет и да могат да се отзовават заради корупция и други престъпления. „Кой може да уволни съдията, прокурора, кмета, общинския съветник?!”, риторично попита Янев и даде отговора: „Никой, само дядо Господ”. Идеята на РЗС е лицата на всички изборни длъжности да могат да бъдат отзовавани от тези, които са им дали властта – хората. Ораторът подчерта също, че в момента данните в публичния регистър са лъжа и трябва истината да се извади на светло, истината за олигархичната върхушка, за грабежите, за корупцията. И в тази връзка лидерът на РЗС даде пример с близката до властта СИБанк, която обслужвала кой знае колко министерства и дори чистачките в някои ведомства били задължени да имат кредитни карти в тази банка?! Яне Янев обобщи всичко казано така: „РЗС има ясна кауза – Велико народно събрание и нова конституция!”.

Т21

1 Коментара:

Анонимен каза...

A ne znaete li 4e vinagi troyanci vinagi sa upravlyavali kakto i poslednite 10-20 godini.Neka da ne si mislyat upravlyava6tite 4e i za napred 6te minat deto vinagi e minavala TROYANSKATA SLIVOVA.MAI I SEGA STE TRYABA DA SE VARVI NAPRED S troyanskata

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |