Троянки на Коледен базар във Виньо на Сена (Франция)

* Борислава Кацарова: „Изключително гостоприемни и мили, французите направиха престоя ни там едно незабравимо преживяване”

„КОЛЕДНО СЕЛО” се казва базарът, организиран през декември в побратимения ни френски град Виньо на Сена. Там имаше специален щанд, предоставен на Троян, а поканата за участие дойде от Жоел Грюер, председател на тамошния Комитет за побратимяване, и беше отправена към троянското сдружение с председател Веселина Попова. За Виньо заминаха иконописката Борислава Кацарова и резбарката Веска Колева. В групата бяха и зам.-председателят на нашия Комитет за побратимяване инж. Ангел Краевски и Мая Гавраилова, спонсор на сдружението, която носеше със себе си керамични сувенири от различни троянски майстори.

ДОГОВОРЕНАТА ПРОГРАМА ВКЛЮЧВАШЕ
демонстрации на дърворезба и иконопис, участие в коледните инициативи на домакините, разходка из Париж. Троянци бяха приети в семействата на членове на Комитета за побратимяване от Виньо, с което се създадоха нови приятелства и се начертаха планове за бъдещи контакти.

БОРИСЛАВА КАЦАРОВА СПОДЕЛИ след завръщането си: „Изключително гостоприемни и мили, французите направиха престоя ни там едно незабравимо преживяване. Чувствахме се обгрижени във всеки един момент. Можахме да видим Париж през нощта в неговата коледна премяна. Усетихме и прекрасния вкус на френските вина по време на вечерите, които домакините дадоха за нас. Дори студа, който изтърпяхме на щанда, където предлагахме своите произведения, съвсем естествено приемам като част от приключението, наречено базар „Коледно село” във Виньо на Сена”.

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |