БАСКЕТБОЛ: Очакваната домакинска победа срещу НСА не се състоя

* Кош за противника 6 секунди преди края и безобразно първо полувреме на нашите донесоха успеха на гостите * „Чавдар” ще зимува на предпоследното седмо място в мъжката ни А-група, лидер е „Видабаскет”, на опашката – „Спортист” (Своге) 

МЪЖКИЯТ ОТБОР НА „ЧАВДАР” (ТРОЯН) ще зимува на предпоследното седмо място в мъжката ни баскетболна А-група – с една победа и шест загуби. Начело е „Видабаскет (Видин), който няма поражение (седем победи), а на последното 8-мо място – тимът на „Спортист” (Своге), записал седем загуби и нито един успех.  Класирането на „чавдарци”  не може да ни радва, още повече че президентът на клуба Иван Макариев преди старта на шампионата декларира амбиции за място в средата на таблицата (около 4-то); а привличането в отбора на няколко ръстови „чужденци” (от други родни клубове), сред които и 206-сантиметровия център Вене Венев (който наскоро ни напусна след примамлива оферта от датския „СКТ – Клеменс”  - бел. Т21), даваше увереност, че амбициите не са безпочвени.

„НЕ БИВА ДА СЕ ПРАВЯТ ДРАМИ, защото реалностите в момента са такива; най-вече – финансовите реалности. Всички останали отбори в мъжката ни А-група имат бюджети в пъти повече от нашия, което е гаранцията за нормален тренировъчен процес. През новата година очакваме подкрепа от Общината и от спонсори, без което трудно ще вървим нагоре”, коментира пред Т21 членът на Управителния съвет на клуба Никола Пиронков – отговорник за мъжкия тим и един от хората с най-големи заслуги след десетилетно прекъсване Троян отново да има свой представителен баскетболен отбор.

В ПОСЛЕДНИЯ СИ МАЧ ЗА ГОДИНАТА (6 декември), у дома срещу напълно преодолимия отбор на НСА (София), „чавдарци” започнаха необяснимо плахо и през първата четвърт (първите 10 минути) натрупаха тежък пасив от 19 точки – 14:33. През втората четвърт нашите се поокопитиха, но отново бяха надиграни (20:22) и полувремето завърши с 21 точки в полза на гостите – 36:57.  През второто полувреме в зала „Чавдар” сякаш се появи друг домакински отбор (което не е далеч от истината, тъй като заиграха основно троянци – Гачевски, Църов, Кукенски, Манца), който натисна много яко и почна да топи преднината на гостите от София. Непосредствено преди края на мача резултатът бе изравнен, но кош на студентите 6 секунди преди последния съдийски сигнал попари надеждите ни за втора победа през зимния полусезон и шесто място във временното класиране. Крайният резултат от срещата – 85:87.

Т21

4 коментара:

Пламен каза...

Нищо, браво все пак на момчетата! Следващата година ще бъдат много по- добри и обиграни. Трябва търпение и хъс! Успех

Анонимен каза...

И от мен - браво на момчетата! И дано мечтата не се провали заради пари и други такива. Желая успех! А дано някога и една истинска зала - голяма, модерна, като за град!

Анонимен каза...

Като за град от нашият калибър и тази зала не е лоша,като гледам какви зали като цяла са в страната.И браво че има баскетбол на някакво ниво за разлика от вечните болни амбции за възвишени футболи цели за влизане от Б окръжна в А окръжна!

Анонимен каза...

Мисля че въпреки загубата не трябва да се правят трагедий, отбора е добър за нашите реалности и финансови възможности. Много е лесно да се критикува но никой не знае с колко усилия и трудности се сблъскахме докато направим отбор. И дано успеем да го задържим. Колкото до самия мач с НСА мисля че никой не каза че липсваше поради контузия капитана на отбора Петър Лалев, с който може би резултата щеше да е друг но...... Другото което искам да кажа е че тази статия не е много в полза на нашия отбор и донякаде е некоректна, но това е плод на Българската черта. Мисля че трябва да се гледа само доброто но....... Дано имаме късмет и този отбор продължи да го има и за в бъдеще. Късмет момчета и бъдете живи и здрави гордеем се с вас.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |