Помощите за първолаците – тази година в брой

* Сумата е 150 лева, срокът за подаването на молбите - до края на м. септември

ЦЕЛЕВИТЕ ДЪРЖАВНИ ПОМОЩИ ЗА ПЪРВОКЛАСНИЦИТЕ тази година ще са в размер на 150 лв. и ще се дават в пари (а не в дрехи и обувки или в дрехи и обувки плюс малка част в брой, както бе предишни години). Условието за получаването на еднократната премия е средният доход на член от семейството на първокласника да е до 350 лв. месечно за последните 12 месеца. Молбите за помощи се подават в дирекция „Социално подпомагане”, а срокът е до края на м. септември.

НАРЕД С МОЛБАТА ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЛОЖАТ удостоверение за брутния месечен доход на семейството за предходните 12 месеца, удостоверение, че детето е записано в 1. клас (в общинско или държавно училище), удостоверение за раждане и копие на личните карти за справка. Според информация от ловешкия в-к „Ловеч прес” миналата есен в Ловешка област са били одобрени молби за помощи на 620 първолаци (тогава са се раздавали дрехи и обувки за 120 лв. плюс 30 лв. в брой), а по-миналата – 735.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |